Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Flegr a kouleOdmítáme smrt, abychom žili co nejdéle?! Řečtí Bozi si také záviděli, pomlouvali se, inntrikovali a pořádali opulentní hostiny - proč? Protože byli nesmrtelní. Smrt je součástí života a dává mu Pekova a klavirsmysl.  Nežijeme abychom nezemřeli a jen prázdně a co nejdéle existovali. Žijeme abychom smyslplně žili a nezůstala po nás jen zkáza, smrt, hlad a bída. Po morálním úpadku vždy přichází úpadek hospodářský.

* * *

“Jestliže nás druhá vlna stála 10 tisíc mrtvých, myslím těch, kteří se dostali do oficiálních statistik, ve skutečnosti to bude klidně 20 tisíc mrtvých, tak lednová vlna nás bude stát určitě životů víc. Pokud se vejdeme pod 30 tisíc mrtvých, tak budeme moci mluvit o štěstí.” Jaroslav Flégr

* * *

“O nějaké druhé vlně epidemie bych vůbec nemluvila, možná bych mluvila o druhé vlně hrůzy, která se pouští na obyvatele. Postupně začalo opadat to šílenství. Ke konci května a v červnu jsme úplně přestali vídat pozitivní pacienty. Tak jsme si mysleli, že jsme z toho úplně venku. Lidé potom byli rozradostnění, takže se rozcestovali do všech koutů světa a jako mravenci do mraveniště natahali ty otrávené kousky. Prostě ten virus zase přivezli zpět. Na tu svojí rychlost nakonec viry dojedou a zahubí se. Viděli jsme to na příkladu SARS a MERS.” Soňa Peková.

* * *

„Já chápu jako velké selhání této doby, že jako v době inkvizice nebo komunismu se musí přísahat na jednu pravdu. Před dvěma dny mi redaktor veřejnoprávního rozhlasu nabídl, že, když odvolám vše, co jsem řekl za poslední rok (ne diskuze nad větami - generelní odvolání a podpora systému PES), tak mi dají šanci si zachránit kariéru osobní sebekritikou v Rozhlase….To je vrchol této doby“.

MUDr. Roman Šmucler

* * *

Od Nového roku budou muset všichni příjemci sociálních dávek doložit své příjmy?! Zřejmě díky koronaviru zbohatli a dávky jim budou kráceny!

Afriku opět napadly sarančata, aktuálně hrozí smrt hladem 35 milionům jejích obyvatel!

Odmítáme smrt, abychom žili co nejdéle?! Řečtí Bozi si také záviděli, pomlouvali se, inntrikovali a pořádali opulentní hostiny - proč? Protože byli nesmrtelní. Smrt je součástí života a dává mu smysl. Nežijeme abychom nezemřeli a jen prázdně a co nejdéle existovali. Žijeme abychom smyslplně žili a nezůstala po nás jen zkáza, smrt, hlad a bída. Po morálním úpadku vždy přichází úpadek hospodářský.

„Já vám neberu Vaši paniku, Vy mi neberte můj klid“, jeden z profesorů velké pražské nemocnice.

 

Jan Šinágl, 20.12.2020

* * *

„LÉKAŘ VE MNĚ“. Nejúčinnější zbraň, nejen proti virům. Viry posiluje strach - radikálně oslabuje imunitní systém. Šíření strachu a obav je největším "spojencem" koronaviru ...

Revoluce mrazem, aneb aktivujme to nejlepší co máme proti koronaviru a nejen proti němu – zdarma

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentáře   

-2 #1 Jan Šinagl 2020-12-20 15:23
Díky koronaviru nepracuje celá rodina (4 dospělí a 3 výrostci). Vyznají se, paní byla a je zdařilou pokladní v samoobsluze (ukradne běžně 10.000 měsíčně. Pán dělá na nějaké radnici. Byli na 14 dní ve Španělsku. Všichni jsou doma, nepracuje nikdo, do školy nechodí nikdo. Jinak hlas lidu hlas boží - positivita nebo negativita koronatestu se kupuje za 2.000,-Kč.
Uvedená rodina má hodně positivních testů (falešně positivních) a koronu.
***
Z naší korespondence. Že by se podobné věci v Čechách neděly uvěří málokdo. V přežívání za každého režimu jsme "mistři". Zvykli jsme si žít nepoctivě a teď to zkuste napravovat. Už císař pán se měl kdysi vyjadřovat v tom smyslu, že na Čechy platí jen klacek...

J.Š.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)