Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Státnost tvoří občané, stádnost ovčané. Běda zemi, která občany a občanskou společnost likviduje,  upřednostňuje mlčící a poslušné. „Pouze mrtvé ryby plavou s proudem“. Věřme, že těch plovoucích proti proudu bude v řekách i ve společnosti v roce 2021 přibývat!

***

Zaregistrovali jste v Událostech ČT, projevech premiéra, předsedy Sněmovny a Senátu připomenutí Dne obnovy samostatného českého státu? Drtivá většina populace má toto datum v podvědomí spojeno s projevy totalitních potentátů. Pokud se zeptáme dětí, mládeže a studentů, drtivá většina neví.

Ocenit je třeba předsedu Sněmovny za odvahu promluvit bez roušky jako gesto a symbol naděje. Veřejnost postrádala především státnické, motivující projevy – o nadějí, víře ve vítězství, odstraňující všudypřítomný strach, největšího nepřítele nás samých, který média masově šíří a podporují jako největšího spojence koronaviru.

Bude muset být ještě mnohem hůře, aby mohlo být zase lépe. Jsme teprve na začátku návratu k lidskosti a přirozeného lidského života. Připravili jsme se o něj bezbřehým konzumem, který nás učinil na něm závislými, připravil o mravní hodnoty, jejich vnímání a žití. Chceme vyhrát válku s co nejmenším počtem obětí, ale děláme vše pro to, aby jejich počet a škody byly co největší, jak na životech, tak na hospodářství.

Většina politiků jen „sedí“, jen málo jich opravdově „stojí“ a koná! Dokud bude trvat převaha těch prvních, nemůžeme očekávat potřebné změny.

Ani za 31 let jsme nedokázali vybudovat kompletní dálniční síť?! Jan A. Baťa a jeho firma by ji už dávno postavil, nebýt komunistů (s její výstavbou začal, před začátkem II.světové války (str. 48-54), kdy nechal vypracovat v rekordní době jednoho týdne základní plán pro celou republiku!). Nelze proto očekávat, že u tohoto typu „politiků“ se dočkáme potřebných změn. Premiér nedělá co by chtěl a velí zdravý rozum, ale co mu stav české politické scény a společnosti dovoluje. I on patří ke ctitelům odkazu bratří Baťů.

Mimochodem: Vědci zjistili, že původce závažného akutního respiračního syndromu koronavirus SARS-CoV-2 byl detekovatelný v aerosolechtři hodiny, na mědičtyři hodiny, na kartonu až 24 hodin a až dva až tři dny na plastu a nerezové oceli. Nabízí se otázka, proč se dosud nezavedl důsledný lockdown alespoň na 2 týdny, kdy bychom koronavirus „vyhladověli“? Nakoupit si zásoby potravin, všichni by zůstali doma, v provozu jen nemocnice, policie, elektrárny a další nutné provozy a instituce, kde by byla dodržována nejpřísnější hygienická opatření. Hloupost, neschopnost, nebo je to o něčem jiném?

Podobně byla „zadupána do země“ jednoduchá, spolehlivá a bezpečná léčba rakoviny MUDr. Karla Fortýna – byla levná!

Státnost tvoří občané, stádnost ovčané. Běda zemi, která občany a občanskou společnost likviduje, upřednostňuje mlčící a poslušné. „Pouze mrtvé ryby plavou s proudem“. Věřme, že těch plovoucích proti proudu bude v řekách i ve společnosti v roce 2021 přibývat!

  

Jan Šinágl, 3.1.2021

***

Rok 2021: Z české politiky primitivní jednostranná kritika nezmizí

… Situace se každý den mění a vyžaduje rychlé řešení. Toho jsou schopní jen lidé, kteří působili v manažerských postech, museli rozhodovat okamžitě a věděli, že pokud rozhodnutí neučiní, zítra na to nebudou mít čas a podnik se ocitne ve ztrátě. V současné vládě je na štěstí několik takových lidí, především premiér Andrej Babiš.

Řada předchozích premiérů a jejich vlády by zřejmě v této krizi neobstály, natož si vedly lépe. Mnozí z nich totiž strávili většinu života ve výzkumných ústavech a podobných institucí, žili pouze teorií, v praxi nic neřídili. Nedokázali by vést dynamickou instituci, natož stát, obzvlášť v globální krizi. Zbytek tvořili mladíci odchovaní politickými stranami, kteří na tom byli ještě hůře, neboť postrádali i teoretické vědomosti. O jazykové vybavenosti nutné k jednání s institucemi EU nemluvě. …

***

Přání Pavla Kohouta „třináctému lidu“ od roku 1938…

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (5 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #1 Jan Šinagl 2021-01-03 15:17
Malé Česko dostavuje dálnice již 72 let.
Máme se divit nebo smát?

Letos přibude v Česku 50 km dálnic.

Od roku 1933 co byl Hitler kancléřem postavil do války po celém Německu dálnice, které slouží dodnes.

KM

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)