Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pekova Sona a vir

"Konečně  je organizován odpor galského kohouta proti vražedné hygienické diktatuře. 30 000 lékařů (1/3 lékařů v zemi) bez střetu zájmů spojilo své síly 9. ledna . Dne 21. ledna vytvořilo koordinační kolektiv SANTÉ LIBRE. Poslechněte si druhou rozpravu  výboru, která se konala 31. ledna 21 (1 h 26 ')". Gerhard Ulrich

***

CNN prima 5.2.2021: Dr. Soňa Peková: „Mně nikdo nevymluví, že ta mrcha či mrchy jsou uměle modifikované. Umělé jsou i nové mutace. Nejsou jen mutacemi, ale úplně novými viry. Vakcína nemá šanci. Vakcína byla vyvinuta proti čemusi, co se tu už nevyskytuje. Vakcíny, které již existují, mohou mít problémy s kmeny, jež tu aktuálně cirkulují. Vakcína nemusí fungovat. Nevíme, co udělá za deset let, očkovat se nenechám.“

Samozřejmě nevěcně oponují mediální “covidové hvězdy“ a majitelé jediné „pravdy“ Václav Hořejší a Milan Kubek (samozřejmě se nikdy nemýlili, ale už neříkají, že předpovědi dr. Pekové byly vysloveny v době potvrzení existence jednoho druhu viru). Zpochybňovat nevěcně autora a jeho názor je zpochybněním sebe sama.

Zpráva z nejčtenějších švýcarských novin BLICK: Při největší očkovací akci v dějinách Švýcarska analyzoval a posoudil Ústav léčiv Swissmedic dosud 63 hlášení nežádoucích vedlejších účinků26 z těchto hlášení bylo označeno jako závažné. Tedy celých 41%?! Zaregistrovali jste tuto zprávu např. v ČT?! Náhoda, chyba, nebo výsledek švýcarské kvality, důslednosti, serióznosti institucí a úřadů? Obávám se, že o takové kvalitě práce odpovědných institucí v ČR můžeme u většiny jen snít...

K tématu vyšel v LN (5.2.2021) článek vysokoškolského pedagoga a ekologa Pavla Nováčka s názvem NECHTE NÁS DÝCHAT s podtitulem Nejlepší zbraní je vlastní imunita. Lidi naopak ohrožuje nároková mentalita vyžadující dokonalou péči a ochranu.

Pokračuje: Utíkáme od Matky Přírody k pečujícímu a štědře rozdávajícímu Otci Státu. Že to není dlouhodobě udržitelné, trápí nemnohé – Nechci snižovat vážnost situace, ale to nabádání k pasivitě a zřeknutí se odpovědnosti za svůj vlastní osud napáchá dlouhodobě psychické, sociální i ekonomické škody. Nejlepší zbraní proti covidu a dalším virovým onemocněním je vlastní imunita. Ta se však musí pěstovat a posilovat zdravým životním stylem. K tomu patří, kromě jiného, fyzická aktivita, námaha, cvičení, sportování – Pokud bude očkování u zdravých jedinců dlouhodobě nahrazovat posilování vlastní imunity, je to špatně. Nebo chceme každoročně očkovat u nás deset milionů a celosvětově osm miliard lidí s tím, že tímto je problém vyřešen? – Vít Štěpánek: „Společnost dospěla do tak degenerativní fáze, že chtít po občanech nějakou vlastní iniciativu (třeba aby  dbali o své zdraví) je krajně nepopulární a hlasy ve volbách nepřinese.“

Končí: To pak ale nechcípne PES, nýbrž desetitisíce živností a živobytí našich spoluobčanů, kteří jsou v tom nevině. Lékař Martin Tolar z USA otevřeně říká: „Covidu a jeho následných mutací se nikdy nezbavíme. Můžeme se bránit tím, že budeme vyvíjet vakcíny a léky, ale také se budeme muset sami o sebe starat, abychom měli co nejsilnější imunitu.“ Takže, nechte nás dýchat, hýbat se a posilovat svoji imunitu, prosím.

***

Z totality je společnost stále z velké části zvyklá, že se o ní stát při potížích postará, proto většinu lidí ani nenapadne, aby státu pomohla, jen se samozřejmostí bere. Je zde i etický problém ohledně distribuce vakcín. Mají snad na ni menší právo lidé z chudých zemí? Chová se takto vyspělá společnost a země?

Imunitní systém oslabují, resp. paralyzují především média, chrlící 24 hodin denně takřka jen negaci, beznaděj a víru ve vakcínu jao jediného „spasitele“. Normální člověk to už odmítá poslouchat. Moderátor, opakující tisíce negativních zpráv po dlouhé měsíce nezůstane také ušetřen, ať si to přizná nebo ne.

Nepřekvapuje proto, že moderátorka Daniela Písařovicová u ČT skončila. Sice uvedla jiné důvody, ale jako kultivovaná, vysoce inteligentní žena jistě už měla této nepřetržité, dennodenní negace a monotónní, bezduché práce, také už „plné zuby“. Pozitivní je, že bude moci dělat skutečně kvalitní práci u DVTV, kde doplní Danielu Drtinovou a Martina Veselovského. Také byli odejiti z ČT...

Kvalitní lidé a pořady z veřejnoprávní ČT nenápadně mizí. Kdo si ještě vzpomene na skvělé začátky Hyde Parku s Pavlínou Kvapilovou, nesrovnatelný s úrovní dnešního, kdy existoval střet názorů a na konci hodnocení diváků online. Dnes zbyl už jen název, nemající s obsahem nic společného, nebo debatní večery v Malostranské besedě Na hraně, nesrovnatelné svoji úrovní s bulvárním Máte slovo. Odešly, jako mnoho jiných kvalitních pořadů, i z iVysílání ČT

Vše souvisí se vším. Selhávají-li média, neplní-li svoji veřejnoprávní funkci a slouží jiným, nemůže to nikdy dopadnout dobře, trvá-li tento stav po delší dobu.

Čas se pomalu naplňuje, kdy nutně dojde k řešení této abnormální situace. Covid za to nemůže, jen neschopní či všehoschopní odpovědní. Ti se nezmění. Změnit se musí chování občanů, kteří musí převzít aktivní odpovědnost za své životy a prostředí ve kterém žijí.

Covid je šance, aby svoji vůli a zdravý rozum projevili a prosadili při volbách, bez ohledu na manipulace médií v zájmu mocných.

 

Jan Šinágl, 6.2.2021     

***

Pandemické simulační hry - příprava na novou éru?!

Vakcína „Sputnik 5“ ze země, kde včera znamená zítra…

Frajer, který vymýtil pravé neštovice po celém světě a zachránil stovky milionů lidských životů

***

Demokracie je především dobrovolná disciplína a sebekázeň v chování a v myšlení

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.64 (22 Votes)
Share

Komentáře   

+2 #5 Jan Šinagl 2021-02-11 08:53
Národ vinných dětí.

V právním státě je člověk nevinný až do okamžiku prokázání viny, to ale nebude platit pro statisíce českých studentů a školáků. U všech bude presumpce, že jsou infikovaní koronavirem - a vinni z roznášení nemoci - dokud se neprokáže opak pomocí často nespolehlivých testů z Číny. Těm, kteří test na koronavirus odmítnou, bude odepřen vstup do školy. Přitom existuje jak ústavní právo na vzdělání, tak ústavní povinnost školní docházky. Ti, kteří test odmítnou nebo jejichž výsledek bude pozitivní, budou muset zůstat doma a bude jim tak bráněno v plnění ústavní povinnosti. Nebude jim umožněno nic, co by se podobalo povinné školní docházce. Vláda neposkytla žádné spolehlivé důkazy o míře nákazy a přenosu u dětí, a přesto uplatňuje presumpci, že jsou beze zbytku infikované a infekční, dokud neprokážou koronavirovou nevinu. Jaká společnost vytváří ze svých největších pokladů zločince?

www.fsfinalword.cz/.../
+1 #4 Jan Šinagl 2021-02-09 17:05
Kolik dětí se nakazilo koronavirem a kolik jich na něj zemřelo? Pácháme zločin na bezbranných, ohrožujeme jejich životy a budoucnost země!
-1 #3 Jan Šinagl 2021-02-08 10:01
"Jeden kontinent, který byl ušetřen, je Afrika, kromě Jižní Afriky. Úmrtnost v Africe je mimořádně nízká. Pro ty z Vás, kteří mě nesledujete na Twitteru na "America's Frontline Doctors", je tam mnoho videí a jedno z mých oblíbených je naše přednáška o subsaharské Africe. Lidé o tom zkrátka neví. V Americe se míra úmrtnosti pohybuje asi v rozmezí 800 osob na milion. V Indii odpovídá úmrtnost zhruba 70 osobám na milion, tedy jen 10% z úmrtnosti v Americe, protože v Indii mají velmi liberální politiku pro hydroxychloroch in. V subsaharské Africe, nejchudší oblasti světa, žádné společenské rozestupy, žádné masky, žádné jednotky intenzivní péče, zde mají úmrtnost představující 1% z úmrtnosti v západních zemích. Jedno procento. Jsem přesvědčena, že je to způsobeno díky široce dostupnému hydroxychloroch inu. Nemyslím si, že pro to existuje nějaký jiný důvod. I kdyby tu byl nějaký další důvod, tak není možné tvrdit, že to hůře postihuje černošskou populaci."

"Lidi ve věku 50 až 70 let s vážnými již existujícími zdravotními problémy odrazujeme od experimentální vakcíny. Říkáme to proto, že se domníváme, že tyto experimentální vakcíny představují větší riziko, než včasná profylaxe pomocí dlouhodobě používaných léků, kterými jsou například hydroxychloroch in nebo ivermektin." (www.americasfrontlinedoctors.c om/.../)

www.petice.com/a/278951
-3 #2 Jan Šinagl 2021-02-07 15:00
Herec Miroslav Donutil má také psychické problémy se ztrátou kontaktu s diváky. Občané jsou postiženi stejně jako herci - ztrátou přirozeného kontaktu přirozenými prostředky. Není divu, že už přes milion bojuje s alkoholem, narůstají deprese, sebevraždy, sociální propady. Následky opatření proti covidu nás ohrožují daleko více než covid sám – nejistota, strach, sociální odcizení, na detoxikaci po alkoholu se čeká – oddělení jsou zavřená kvůli covidu, čekací lhůta přes dva měsíce, kdy už často nelze nic dělat. Přes čáru pije každý sedmý člověk, až o polovičku vyšší nárůst psychických onemocnění - u dospělých z 20% na 30%, úzkostlivých poruch je 2x více, depresí trojnásobek. Před pandemií měl každý pátý člověk psychické problémy, nyní každý třetí. Větší výskyt sebepoškozování u dětí nad 12 let! Roste počet lidí s myšlenkami na sebevraždu – nárůst až čtyřnásobný - psychiatři očekávali nárůst u starších, ne u mladých. Situace se nelepší - následek izolace a restrikcí. Psychiatři jsou přetíženi, není se možno dostat ani do pořadníků. Doporučují kvalitní spánek, zdravou stravu a pohyb na vzduchu?! Právě kvůli problémům lidé nemohou dobře spát, pohyb na čerstvém vzduchu je omezován. Obraťte se s důvěrou na webové stránky, ty vám sdělí co vám pomůže, zaručená a okamžitá lékařská pomoc:-), ale co máte současně zakázáno, abyste se mohl uzdravit. Nemocná doba, nemocné pokyny.

Svět se vykolejil a s ním i psychika, kdy zákony a předpisy odstavily zdravý rozum. Nedívejte se na zprávy, komunikujte bez sociálních sítí a hlavně se pohybujte a posilujte imunitní systém – to je vaše záchrana – psychiky i zdraví!

Jan Šinágl
-2 #1 Jan Šinagl 2021-02-07 09:59
K určení, zda se jedná o pandemii, stačí zkontrolovat statistiku absolutní smrti. V loňském roce jsem tyto informace snadno našel na webových stránkách WHO. Dnes již k těmto datům nemám přístup. Namísto statistik o celkovém počtu úmrtí na světě v roce 2020 narazíme na širokou škálu informací, včetně informací o příčinách úmrtí atd.

Může mi někdo říct, kolik lidí celkem zemřelo na celém světě v roce 2020?

Gerhard Ulrich

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)