Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rozlobeny ucitelBuďme optimisté, blbost a hloupost jsou věčné, ale věčně naše životy ovládat nemohou. Bylo by to popření přírodních zákonů.

Příběh první: Jdu si koupit knihu. „Máme, ale musíte si ji objednat“. Opustím na pár metrů prodejnu, telefonicky si jí objednám, vrátím se do prodejny, zaplatím hotově a knihu si mohu osobně odnést. Prodavač se mi omluvil.

Příběh druhý: Přijelo auto s uzeninami. Objednat je nutno den předem a vyzvednout u „okénka“. Kdo si neobjednal, na místě už nemůže, jen se koukat na zboží, které nelze objednat v přítomné, ale pouze v době minulé, na rozdíl od restaurací. Kdy budeme hlásit předem supermarketům, co si a kdy přijdeme koupit?

Příběh třetí: Potřebuji nascanovat knihy. Nemohu je osobně odevzdat, pouze poštou nebo přes kurýra, ale vyzvednout si knihy a jejich scany už mohu.

Příběh čtvrtý: Potkal jsem učitelku. Ráno 2 hod. on-line výuka, potom nákup, odpoledne opět on-line výuka, poté on-line porada učitelů. Už to nezvládala, kdy určité věci „on-line dětem“ nevysvětlí a nutně potřebuje „tabuli a křídu“. Bylo mi jí líto, vypadala, že každou chvíli zkolabuje.

Kolik takových učitelek a učitelů asi existuje? To nemluvím o rodičích, kteří musí přestat pracovat a starat se o děti, kdy si jdou stále více „na nervy“ i sourozenci. Má dentální hygienička už mi 3x odložila termín, protože se musí starat o dítě, které nesmí chodit do školy. Vedlejším účinkem tak může být i ohrožení zdraví mé „ústní dutiny“. Kolik škod na zdraví už lidé utrpěli díky nedostatku zdravotního personálu, nebo upřednostňováním covidových pacientů, o psychických škodách nemluvě (dvě třetiny nemocí jsou psychosomatického původu)? To nám statistiky nesdělují. Jsou nepochybně  mnohem hrozivější, než ty covidové.

Na rakovinu umírá pořád mnohem více lidí než na covid - cca 30.000 ročně, ale koho to zajímá, na to jsme si zvykli. Budeme si muset zvyknout i na oběti covidu, kterým také nezabráníme a jak bychom si přáli. Na rozdíl od rakoviny, kde je metoda MUDr. Karla Fortýna „zadupána do země“ jen proto, že je levná a přestalo by se vydělávat na drahé léčbě.   

Debilizace společnosti a její hloupnutí tak zdárně pokračuje. Zdravý rozum nemá  šanci proti „rozumu“ tisíců zákonů, vyhlášek a opatření. Žádnou válku nelze vyhrát bez obětí. Pokud převažuje snaha jich mít co nejméně, je jich nakonec vždy mnohem více.

Buďme optimisté, blbost a hloupost jsou věčné, ale věčně naše životy ovládat nemohou. Bylo by to popření přírodních zákonů.

 

Jan Šinágl, 19.3.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)