Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cernobyl vybuchNa TV stanici ProSieben jsem nedávno shlédl vynikající čtyřdílný film USA (2019) Die wahren Helden (Skuteční hrdinové). Ve věci jsem dne 21.4.2021 napsal řediteli programu veřejnoprávní ČT Milanu Fridrichovi a gen. řed. ČT Petru Dvořákovi žádost o informace, zatím bez odpovědi.

Takto probíhala největší katastrofa v dějinách jaderné energetiky minutu po minutě. Níže doplňuji otřesnými informacemi z tohoto filmu. Evropa může poděkovat tisícům neznámých, statečných lidí, kteří ji zachránili miliony životů.

Grafit z reaktoru, silně radioaktivní, bylo třeba urychleně sesbírat a naházet do centra výbuchu, aby nehrozilo šíření smrtelného záření i po západní Evropě. Rusko se nejprve zdráhalo zakoupit německého robota z ideologických důvodů. Při zkoužce ujel jen metr, záření ho zničilo. Soudruzi nahlásili výrobci falešné údaje o síle záření! Potom nastoupili „bioroboti“ s vědomím, že jdou na smrt. Ti co přežili, často dostávali malé důchody, byla jim odmítána léčba, nebo si ji museli sami zaplatit, zato medailemi se mohli vytapetovat své nové byty…

Nenarozené děti zachraňovaly životy svých maminek a umíraly, protože na sebe vázaly největší dávky záření! Rozhodnou operaci řídil 25 letý mladík se čtyřměsíční praxí! Na místě umíraly stovky lidí, nejvyšší odhady zemřelých na následky záření se blíží 90.000 lidí. Rusko dodnes udává oficiální počet mrtvých 37 lidí? Kontaminováno území o rozloze 2000 čtverečních kilometrů, statisíce lidí během dvou hodin musely opustit své domovy. Radikálně stoupla rakovina, zejména u dětí. Skvělý vědec Ligačov, který odhalil plnou pravdu byl denuncován, vězněn, v 51 letech spáchal sebevraždu. Jeho zápisky dodnes kolují mezi ruskými vědci. Jeden z hlavních viníků tragédie začal později opět pracovat na jiné jaderné elektrárně…

Ruský technik varoval před konstrukční chybou už 10 let před katastrofou (v SSSR bylo 16 atomových elektráren typu Černobyl), nebyl vyslyšen a ÚV KSSS věc neřešil, resp. umlčel.

V Událostech ČT se hovořilo o desítách mrtvých na místě a stovkách mrtvých na následky záření? Německá ARD o tisících a mnohem podrobněji.

Připomínám zjevení sv. Jana z Bible, kde se píše: „Té pak hvězdy jméno bylo Pelyněk. I obrátil se třetí díl vod v pelyněk a mnoho lidí zemřelo od těch vod, nebo byly zhořkly…“.

Ukrajinsky se řekne pelyněk černobyl.

 

Jan Šinágl, 26.4.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)