Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Inflace v EZ 12.6.2021LN statistika obchodu EU a Cina 10.6.2021

„Pokud mluvíte s gangsterem a chováte se k němu jako k milému chlapíkovi, vůbec vás nebude respektovat."

***

Sebezničující touha po rychlém zisku, nízkých cenách, se nám bude připomínat stále více. Kolik našeho tradičního průmyslu padlo za oběť agresivní čínské obchodní politice? 

Řemesla a učňovské školství zanikají, jsme stále více závislí na dovozu a ruční práci druhých, kupujeme levné čínské zboží a nechápeme, že prodáváme svoji svobodu, nezávislost a ohrožujeme svoji budoucnost. Kdo bude vyrábět chleba, když každý bude „ťukat do klávesnice“? Hedvábná steska varuje stejně jako hrozivě narůstající aktivity ruských tajných služeb a také bez výstřelu oslabují Západ. Čína a Rusko demokracií pohrdají, ale plně ji využívají k její likvidaci ve vlastní prospěch. Demokracie potřebuje silné osobnosti, skutečné lídry, vůdce, ne úředníky s razítem a mnoha tisíci zbytečných zákonů, které nelze dodržovat, natož kontrolovat a které jsou z velké části k ničemu. Hlavní smysl mají zákony v nás, dané výchovou, vzděláním a osobním příkladem. Tam je třeba začít!

Inflace buší na dveře. Není následek Covidu, jen ji urychlil. Připomenul nám na jak špatné cestě se nacházíme, doufejme ještě včas. Přiložené grafy o stoupající inflaci v Evropské zóně a pasivního obchodu zemí EU s Čínou jsou alarmující.

 

Jan Šinágl, 12.6.2021

***

Hu Jintao je gangster

V rozhovoru s televizní stanicí CNN prohlásil 19. ledna americký kongresman a republikán Dana Rohrabacher ohledně návštěvy čínského prezidenta Hu Jintaa v USA: „Pokud mluvíte s gangsterem a chováte se k němu jako k milému chlapíkovi, vůbec vás nebude respektovat."

***

Tančete, Titanic jde ke dnu

Západ dnes připomíná Titanic, na jehož dolních palubách prostí cestující tonou, zatímco boháči na horních palubách dále sázejí v ruletě a tančí. Tváříme se, že nevidíme rostoucí inflaci, která v blízké budoucnosti bude devastovat většinovou populaci.

Tváříme se, že nesplatitelné dluhy jsou norma fungování státu. Politici spolu s centrálními bankéři se tváří, že mají řešení. Tímto řešením má být další zadlužování za rostoucí inflace, která znehodnotí peníze a tím i dluhy. Uvědomíme-li si, že úspory obyvatelstva převyšují dluhy vytvořené státem, vychází nám jasný závěr. Bude to opět zodpovědný, pracovitý a tvořivý občan, kdo za tuto nezodpovědnost zaplatí. Takovouto majetkovou a příjmovou nerovnost Západ naposledy zaznamenal za Velké hospodářské krize na počátku minulého století. Hospodářský rozvrat, druhá světová válka, fašismus a komunismus byly toho následkem.

Lze s tímto stavem vůbec něco dělat? Má občan naději a možnost zvrátit tento stav, či nás čeká opětovné experimentování s rovnostářstvím a přerozdělováním, dnes skrývané pod moderní pojmy „sharing and equality?“ Tento konflikt se blíží stejnou rychlostí, jako narůstají dluhy. Je na každém z nás, na jakou stranu se v tomto konfliktu postavíme.

Z článku: Sociální nerovnost a inflace může vést k novému velkému temnu

***

Je tu už s námi „velký bratr“?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (4 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)