Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

KSC obeznik pozvanka na schuzi 10.12.1948Nazval svůj článek Luděk Navara. Cituji: Varšava se k němu odhodlala už dříve dokonce ve dvou krocích - horentní důchody, kterých si užívalo na 25 tisíc komunistických tajných, během nich postupně přiblížila polskému průměru. Opatření pak přezkoumával Ústavní soud i Soud pro lidská práva ve Štrasburku. Ani jeden tribunál jej ale nezrušil.

V Česku jsme ovšem svědky jiného přístupu. Právě před měsícem městské státní zastupitelství v Praze definitivně poslalo k ledu stíhání někdejšího normalizačního premiéra Lubomíra Štrougala a ministra vnitra Vratislava Vajnara za zabíjení u železné opony. Je tak téměř jisté, že za přibližně tři stovky mrtvých uprchlíků nikdo ze zdejších vrcholných stranických a státních představitelů nebude potrestán. Na rozdíl od Německa, kde byl za střelbu u Berlínské zdi poslán na šest a půl roku do vězení poslední generální tajemník Sjednocené socialistické strany Německa Egon Krenz.

Jménem lidu

Jako ilustrativní příklad lze uvést Jaroslava Demczaka, který v červenci 1951 posílal na smrt právě "babické". Vyučil se svářečem a zámečníkem, během dvou let se ale na Právnické škole pracujících "vypracoval" na předsedu senátu Nejvyššího soudu.

***

Zaregistroval někdo mimo stále stejných projevů na pietních aktech „pravicovách“ politiků, že by snížení nemravných penzí bylo v programu jejich stran? Ani náhodou. I proto si zvolilo 75% poslanců svým prvním místopředsedou usvědčeného agenta StB Falmera  a předsedu KSČM Vojtěcha Filipa – anonymnímy i hlasy, jak jinak. Nedivme se, že „pravice“ odmítla nabídku Hnutí ANO podílet se na správě země a „dosadila“ raději do vlády KSČM. To, že máme komunistickou stranu v parlamentu je ostudou nás všech a urážkou všech jejích obětí.

Pokud se budeme zajímat jen o své domečky, chaty, zahrádky a hospůdky, politika si nás najde. Poděkujme potom sami sobě. I proto nás svět pro naši provinciálnost už dávno nebere vážně. Nejsme důvěryhodným partnerem. Není divu, když jsme i nejvíce zkorumpovanou zemí z bývalého východního bloku se závislými médii a justicí o které ESLP prohlásil, že je disfunkční a porušuje vnitrostátní právo na ostří nože.

A pak chtějte demokracii, když se chováme jako poslušné ovce, umíme jen naříkat, brát a prosit o pomoc. Taková země si svobodu nezaslouží, není jí hodna, pokud její občanstvo není schopno boje, rizika a oběti.

 

Jan Šinágl, 1.7.2021   

***

27.červen „Den památky obětí komunistického režimu“, připomínají jen projevy politiků, činy nenásledují a jen tak nebudou…

Přerov 19.6.2021: 76. výročí masakru na Švédských šancích, naše Lidice II., pachatelé Čechoslováci v době míru!

Velvyslanec ČR v Maroku Viktor Lorenc, zmizel z webových stránek velvyslanectví?!

Největší skandál české justice a mezinárodní ostuda České republiky už rok zamlčovaná před veřejností!

2012: Nechte psát Šinágla – 2021: Umlčte Šinágla!

***

„Už před desítkami let byla ze vzdělávání vytěsněna v podstatě celá antická tradice, o judeo-křesťansk ých základech naší civilizace ani nemluvě. Neblahé následky v podobě naší neukotvenosti v kulturních, mravních a duchovních hodnotách, společenské tzv. špičky nijak nevyjímaje, jsou stále více patrné. Pokud nyní budeme snižovat také vzdělávací úroveň v oblasti matematiky a přírodních věd, tedy v porozumění alespoň základním principům fungování hmotného světa, a podrývat tak samé základy kritického myšlení, odstraníme u populace základní obrannou linii racionality proti nesmyslům všeho druhu, jež nás postihují na internetu i jinde. V souhrnu takovým krokem fakticky – výhledově za dvě až tři generace – necháme zaniknout myšlenkové fundamenty naší civilizace.“

Karel Oliva, LN, 1.7.2021, Poslední slovo, Délka školní docházky

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)