Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Clovek a strachAktualizováno 14.8.2021:JE VAKCÍNA LÉKEM NA „PANDEMII,“ NEBO „PANDEMIE“ PŘEDPRODEJNÍ KAMPANÍ VAKCÍN?

***

Tak jsem rád, že už tomu rozumím. Zahlcenost nemocnic se potvrdila tím, že v nich leželo méně lidí než v předchozích letech. Děsivé nebezpečí, které virus představuje pro mladé lidi (jež lze odvrátit jen a pouze očkováním), se pozná tak, že COVID zabije méně mladých, než jich spáchá sebevraždu…

***

Matematik Tomáš Fürst skvěle popisuje, jak se tu už rok manipuluje veřejností a evidentně to nikomu nevadí - nejméně asi novinářům, kteří tomu vesele asistují a ještě přikládají pod kotel. Rád bych mu tedy opět poskytl prostor zde, protože pro pravdu dnes ve většině novin není místo. Bohužel.

Jan Tománek

***

Od začátku epidemie slyšíme, že největší riziko spočívá v zahlcení nemocnic a kolapsu zdravotní péče. ÚZIS nám po mnoho měsíců ukazoval hrůzostrašné grafy přeplněnosti nemocnic a různí experti se zasmušilými tvářemi varovali před kolapsem celého systému. Když opakovaně selhávaly všechny predikční modely „expertů“ z ÚZISu, BISOPu i MeSESu, zdůvodňovala se restriktivní opatření nakonec vždy tím, že je třeba předejít kolapsu zdravotnictví.

Konečně jsou k dispozici čísla, která rozsah celé této katastrofy dokládají. Než budete číst dál, zkuste odhadnout, jak se změnil počet hospitalizací mezi roky 2019 a 2020.

Mezi roky 2019 a 2020 klesl počet akutních hospitalizací o 17,2 procenta a u následné péče o téměř devět procent. Ano, čtete správně – klesl. Nejedná se o fake news, neboť tento údaj pochází přímo od muže, který si nechá říkat „šéf českých statistiků“ – ředitele ÚZISu Ladislava Duška.

Neboť nevěřili vlastním očím a uším, vyžádali si kolegové ze Zdravého Fóra informace dle Zákona o svobodném přístupu k informacím přímo od zdravotních pojišťoven. A skutečně, největší česká zdravotní pojišťovna VZP potvrzuje, že v roce 2019 proplatila 189 tisíc případů hospitalizací na lůžcích intenzivní péče, což je téměř stejné číslo jako v letech 2018 (188 tisíc případů) a 2017 (190 tisíc případů). Ale v roce 2020, kdy byl zdravotní systém údajně několikrát blízko kolapsu, proplatila jen 171 tisíc těchto případů. To je pokles o více než 10 procent. Kovidoví pacienti přitom představovali v roce 2020 méně než 5 procent všech případů hospitalizací na lůžcích intenzivní péče. Údaje z ostatních pojišťoven jsou velmi podobné.

(Data hospitalizací na JIP, která VZP Zdravému fóru poskytla)

Pan ředitel Dušek k těmto pozoruhodným informacím dodává: „To je asi nejlepší indikátor zátěže nemocničního systému. Akutní lůžková péče klesala dlouhou dobu, protože se hodně diagnóz posouvá do ambulantního segmentu. Za posledních deset let klesla o 19 procent, to jsou zhruba dvě procenta ročně, z roku 2019 na rok 2020 to kleslo skoro o stejné procento. Je jasné, že se to někde muselo projevit.“

Zdroj zaručeně pravdivých informací o koronaviru – Novinky.cz – výše uvedené zprávy přinesl s titulkem „Covid téměř zdvojnásobil počty na JIP“ a hned v první větě perexu píše „Obavy politiků a odborníků z letošního jara ohledně překročení kapacit zdravotnického systému v důsledku vysokých počtů covidových pacientů byly oprávněné.“

Tak jsem rád, že už tomu rozumím. Zahlcenost nemocnic se potvrdila tím, že v nich leželo méně lidí než v předchozích letech.

V kontextu tohoto objevu se mi lépe chápou i ostatní charakteristiky současné pandemie. Děsivé nebezpečí, které virus představuje pro mladé lidi (jež lze odvrátit jen a pouze očkováním), se pozná tak, že COVID zabije méně mladých, než jich spáchá sebevraždu [1]. Účinnost vakcín se pozná tak, že většina nově nakažených v Izraeli je plně očkovaná [2]. A bezpečnost vakcín se pozná tak, že americký registr nežádoucích účinků očkování obsahuje více hlášení úmrtí po koronavirové vakcíně než po všech ostatních vakcínách za posledních 30 let dohromady [3].

George Orwel by měl radost. War is peace, freedom is slavery, and ignorance is strength.

Tomáš Fürst

-----------------------------

[1] Sebevraždu ve věkové kohortě 15–24 let spáchá v USA asi 15 lidí ze 100 tisíc. Smrtnost nemoci covid-19 ve věkové kohortě 0–34 let je asi 4 na 100 tisíc infikovaných. I kdyby se tedy nakazili všichni mladí, stále jich více spáchá sebevraždu než zemře na covid.

[2] To by samozřejmě nebylo tak zlé, pokud by drtivá většina Izraelské populace byla plně očkovaná. Ale obě dávky vakcíny absolvovalo v Izraeli asi 62 procent populace. Kdyby tedy vakcína neměla vůbec žádný vliv na to, jestli se nakazíte, nebo ne, očekávali bychom 62 procent nakažených plně očkovaných. Přesné číslo se mi nepodařilo dohledat, ale tvrzení, že většina nově nakažených je plně očkovaná, je v tomto kontextu dosti jasné.

[3] OpenVaers hlásí z USA téměř 12 tisíc úmrtí po koronavirových vakcínách z celkového počtu 21 tisíc úmrtí hlášených po jakékoliv vakcíně. Samozřejmě s povinným disclaimerem, že není prokázána kauzalita mezi očkováním a úmrtími. Vzhledem k tomu, že v USA podali asi 300 milionů dávek vakcín, vychází 1 úmrtí na 25 tisíc vakcín.

https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-tomanek.php?itemid=40516

***

V roce 2020 a 2021 žádná KHS (Krajská hygienická stanice) nevyhlásila epidemii ?!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.29 (7 Votes)
Share

Komentáře   

-5 #1 Jan Šinagl 2021-08-11 10:29
Smekám, hluboce smekám, vážený Tomáši, nad Vaším textem, výborný postřeh matematikův. Ostatně toto již někteří lékaři, bez tabulek a grafů, tvrdíme nejpozději od loňského léta (Mareček, Žaloudík, Černý, etc.).
zezdravotnictvi.cz/.../...

Problém českého veřejnoprávního zdravotnictví je ale mnohem hlubší a ještě více široce zející. Bazální příčiny těchto procesů hledejme před cca 20-25 lety. Nyní však bylo notně přiloženo pod kotel. Tím padouchem největším nebyl nikdo jiný než ten fašistickej plukovník RP, který nejenže "zařídil" dvoukolejné zdravotnictví (covidové a non-covidové), ale zejména stopnul elektivní operativu na dlouhých 9 měsíců. To by nevydržel ani mamut. A k tomu fatálně selhal celý ÚZIS, nejen ten Dušek.

Takže hned druhý den "po válce s tím coronavajrem" musí být všichni Lapkové pochytáni a postaveni před soud. No a ten voják před vojenský, že?

MUDr. Vít Mareček

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)