Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Clovek a strachMohlo by být a může být, proto se bojte!

…Medicínské školy nemám, ale co si tak trochu pamatuji ze školy, tak mutace virů je jejich naprostá přirozenost. Je tedy něčím jako samozřejmost, že ve dne je světlo a v noci tma. Tato schopnost virům zajišťuje, že tu budou a hned tak nezmizí. Viry, které by neuměly mutovat, nemají šanci na dlouhodobou existenci. Příkladem nechť je třeba chřipka. Tu snad prodělal každý a docela velké procento populace se proti ní pravidelně očkuje, ale přesto tu pořád je a její viry dál přežívají. Vděčí za to právě schopnosti mutovat.

… Vychutnejte si i závěr odkazovaného článku, který česky říká – zabili jsme nějaké ty lidi, no a co? Stalo se to ve vyšším zájmu, vše je krásné a zalité sluncem. Pokusy prováděli vážení občané, uznávaní vědci, celkově bezúhonní lidé žijící mezi námi, slušní a spořádaní. Vláda bez větších morálních dilemat s bohorovným klidem použila své obyvatelstvo jako pokusné králíky. To už se dneska rozhodně stát nemůže, že ne?

Zajímáme se o zdraví vašich dětí

V okamžiku, kdy podobní lidé maskovaní za odborníky začínají jevit až nezdravě altruistický zájem o zdraví našich dětí, je vhodný okamžik zpozornět. Zvláště, když jako jediné řešení nabízí očkování od podobných dobráků, jako jsou výše zmínění. Na morální integritu lidí jako je Prymula, Maďar nebo Hořejší bych opravdu nesázel. Hlas skutečných lékařů, kteří otevřeně říkají, že očkovat v době probíhající nemoci je nesmysl anebo prohlašují, že očkování nic neřeší, tak ty slyšet není. Protože máme nejhrůznější nemoc na světě a jediné řešení je očkovat. Na otázku, jak podobné očkování zabránilo šíření chřipky v minulých letech, se nedostává odpovědi.

Dále si do těchto souvislostí dosaďte sténání soudruha Václava Hořejšího, který vám do ucha šeptá, že covid už nyní ohrožuje naše potomstvo. Očkování mladé generace je pak naprosto jediná záchrana, protože onemocnění dětí covidem není žádná banalita. Sice tomu naprosto neodpovídá dosavadní průběh rádoby pandemie, ale kdo by kladl dotěrné otázečky. Když našim dětem maluje budoucnost tento starostlivý soudruh, je nutné prudce zbystřit. Jeho odborné rady často jaksi pozoruhodně naplňovaly mediální prostor a ten pak vytvářel dojem, jak se vše děje v souladu s jeho dobrosrdečnými doporučeními. Jedno z tisíce dětí bude mít těžké doživotní následky, troubí na poplach tento rozsévač dobra, a proto naočkujeme všechny dítka nevyzkoušeným svinstvem, ehm, promiňte, spásnou vakcínou vyprodukovanou nejlepšími mozky. Sice nějací nezodpovědní popírači z jakéhosi Institutu Roberta Kocha plácají něco o tom, že je potřeba zjistit, co to očkování vlastně dětem dělá. Seznam vedlejších účinků je docela impozantní, ale kdo by poslouchal jakési směšné poplety, když se vyjádřil znalec všehomíra, soudruh Hořejší. Nikdy neléčil pacienta, takže je plně kvalifikovaný vyjadřovat se k nemocem a léčbě obecně. Očkování pomáhá a příběhy obyčejného očkování jsou jen daní za úspěch v boji s virem. Že je očkování nebezpečnější než nemoc, je pochopitelně strašná dezinformace. Vláda a jí najatí odborníci přece nikdy, ale nikdy nelžou, že ne?

Mohlo by být a může být, proto se bojte!

Líbí se mi způsob hovoru odborníka se značně častým užitím podmiňovacího způsobu u sloves. Mohl by, může a podobně. Může se stát cokoliv, v tom je zašitý čert. Dostat absolutní bezpečí pro všechny prostě nelze. Tahle doktrína je naprosto postavená na hlavu, protože život nemůže být prostý nebezpečí. Mnoho lidí utrpí úraz hlavy, takže bychom měli povinně nosit všichni helmy. Také dále bych požadoval zákaz automobilové dopravy, protože při ní hynou lidé. Bezpečí na prvním místě, to je přece jasné. Zakážeme auta, která navíc škodí životnímu prostředí. Když už tak mluvíme o životě, jde o pohlavně přenosnou chorobu se 100% smrtností. Lidi, neroďte se, umřete!

Mohou umírat děti, očkujte se!

Hlásné trouby propagandy mohutně zaduly – pozor mohou začít umírat děti, vašim dětem hrozí, vaše děti mohou být nakaženy. Troufnu si stvořit konspirační teorii. Na podzim to začne naplno, televize se zaplní záběry kašlajících dětí v nemocnicích. Jejich nemoc bude dávána do souvislosti s nízkou proočkovaností a vina za jejich nemoc bude připisována neočkovaným sobcům. Zarmoucené tváře budou pichlavě poukazovat, že jsou na světě takoví lidé, co se dosud neočkovali a oni jsou tou příčinou šíření nemoci. Mediální prostor zaplní hysterické výzvy na téma – očkujte se, zachráníte děti! Nějaká „selebrita“ bude mít srdceryvný projev o tom, jak jim na jednotkách intenzivní péče hynou děti. Bude zapřísahat, abyste je včas očkovali, jinak to bude fakt zlé. Vzhledem k tomu, že děti celý rok nemohly sportovat, seděly doma bez pohybu venku, tak jsou náchylné k nemocem.

Když se s lidskou hloupostí propojí strach, bude to nezastavitelná kombinace. Vláda pak prosadí cokoliv. Doslova a do písmene cokoliv, protože jinak by děti umíraly. Ti, kteří nechtějí do svého těla nabízenou vakcínu, budou vystaveni psychickému teroru ze strany poslušných včeličkářů. Podobně jako se děly hysterické scény, kdy byli napadáni lidé bez roušek na ulici, tak ta hysterie bude teď o stupeň větší. Nepustí neočkované do společných prostor, budou je izolovat. Nebo neočkované vpustí jen s testem, který není starší než dva dny a bude jen za peníze. Pak se každému začne jevit očkování jako spása, neboť bude zdarma a vysvobodí z tíže občanství druhé kategorie. Takže si v klidu s důvěrou šlehneme, no ne? V televizi říkali, že je to naprosto bezpečné. Vzdorovat hysterickému davu bude vyžadovat vysoké morální zdroje, které se, jak se ukázalo, české populaci nedostávají. Já mám v této souvislosti jen jedno přání, chtěl bych se mýlit.

Celý článek> 

***

Farma-firmy zažívají „Zlatou horečku“. Německý právník Markus Heintz alarmuje svět!

 

J.Š. 26. 8. 2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.75 (8 Votes)
Share

Komentáře   

0 #6 Jan Šinagl 2021-08-28 14:33
NSS není schopen žádné opatření efektivně zrušit (pokud říkáme, že soud není schopen chránit občany před mocí výkonnou, tak to přeci není v pořádku).

Zatímco některé krajské soudy v minulosti umožnily změnit návrh na zrušení opatření tak, aby návrh mohl směřovat na nově vydané, NSS to odmítá s argumentem, že přeci může posoudit nezákonnost (proto nejsme schopni zrušit účinné opatření).

Kvůli tzv. „přednostnímu“ řešení opatření dochází ke dvěma věcem: 1. NSS někdy odmítá návrhy bez posouzení věcné stránky s odkazem na to, že slovo „přednostně“ vykládá tak, že pokud uzná, že návrh je zjevně neopodstatněný, ani ho neprojedná,

2. NSS není schopen řešit svou tradiční agendu (nemluvě již o tom, že NSS spojuje kauzy dohromady, čímž podle mě zcela nesporně odnímá lidem právo na zákonného soudce)

T.N.
0 #5 Jan Šinagl 2021-08-28 13:17
Nemyslím si, že posilovací injekce dokáží něco jiného, mimo ještě závažnějších vedlejších účinků.

Jak řekl Mike Yeadon: „Návrh tohoto očkování je hloupý.»

G.U.
-2 #4 Jan Šinagl 2021-08-27 17:18
Víte, ono jde o to, kam peníze „dotečou“. Systém, který máte ve všeobecné medicíně dává obrovské odměny lidem, kteří rozhodují. Ti mají neskutečné peníze a pak to jde dolů a primáře z okresní nemocnice pozvou tak akorát za zmenšený poplatek na kongres do Krumlova. Zaplatí se to přes náklady pojišťoven a nemocnic. 60% lékařů (odhad) nedostane nic, 38% velmi málo.

Ve stomatologii se točí obrovské sumy od výrobců, ne že ne, ale každý stomatolog bojuje o nízkou cenu a málo regulujeme- ať je co největší konkurence- třeba zubní implantáty vyrábí 15000 firem (skutečně). Do Česka se jich vozí asi 30 typů. To se nám to vyjednává….Žádn é vybírání z 6 megafirem. Stomatologům ale prakticky nikdo neplatí kongresy ale my to ani nechcem. Máme peněz dost a to 98% kolegů. 2% jsou státní a krajská zařízení, kde je kolegům jedno za co se to nakoupí ale zase je občas někam pozvou, aspoň primáře a přednosty- no a každý tam chce být primář nebo přednosta- je to jiný svět nikoli horší nebo lepší.



Je to o tom mít Komoru, kde aspoň 51% volí a rozhoduje (to je ČSK). Pak má většina benefity. Mně jako prezidenta ČSK nikdo neuplácí, jsem schopen rozhodovat jen o nákupech v mojí ordinaci…. Nic neschvaluji, nic nemohu brzdit. Kolegové v ČLK, myslím, také nic moc nerozhodují. To je ale dané tím, že Komory a řadoví lékaři jsou mimo mocenské rozhodování. Je to na vás všech.

-2 #3 Jan Šinagl 2021-08-27 17:15
Naprosto s Vámi, pane docente souhlasím.
Nicmene stomatologie byla v lepsi pozici pro odolavani tlaku farmaceutickych firem. Pokud se nemylim, tak ve stomatologii nedochazi k tak masivni preskripci farmak jako v primarni, pripadne jine specializovane peci. Je dobre, ze jste si “zachovali urcitou miru cistoty”.
Ruzne pokusy o transparentnost , halasne propagovene napriklad AIFP (Asociace Inovativniho Farmaceutickeho Prumyslu) jsou jen kamuflazi a maskou, ktera se ukazuje navenek.
Na druhou stranu, diky tomu, ze spousta lekaru se odmitala podrobit diktatu farmaceutickych firem a nenechala se ani zkorumpovat a proto byl nastaven mechanismus, jak je eliminovat z rozhodovani…a toho jsme ted svedky.
Bohužel byznys přerostl i obranné mechanismy nastavene legislativou, poprve se podarilo takto masivne.
Jaka je tedy cesta ven? Protoze zde mame precedens, ktery muze totalne zmenit principy lekarske pece a preskripce farmak!

J.U.
-2 #2 Jan Šinagl 2021-08-27 17:13
Díky neomezeným prostředkům na PR a zadlužení a oslabení států je moc firem mnohem větší, než jakéhokoli politika. Twitter vypnul vládnoucího prezidenta USA a nikdo ani nepípnul. Prezident USA s tím vůbec nic nedokázal udělat! Kdo si troufne na Facebook? Nebo na Apple, který nám chce kontrolovat fotografie na úložišti dat? Tak nějak to je s válkami a užívanými zbraněmi- máme utratit 2% HDP ročně- proč? Je to potřeba? Neřešte! Podobně je to ve pharma. Ministr zdravotnictví jakékoli země nemá šanci proti PR kampani, když ji firmy spustí- končí do týdne. Kdo nespolupracuje s firmami nemá šanci v oficiálních strukturách- kdo platí kongresy? Kdo platí cesty do zahraničí? Kdo platí odborníky?

Ve stomatologii to nemáme- firmy jsme tam zdrželi v submisivní roli a vše si raději platíme sami- za to máme vše od firem levně. Jak jsem rozkročen mezi oběma světy- jakou šanci mají odborníci ve všeobecné medicíně, z různých z panelů proti Pfizeru? To jsou králíci proti kobře.



Medicína by musela “jet“ za svoje. Fakt kongresy za reálnou cenu bez sponzorů, cesty jen za svoje. Každý musí říci jakýkoli kontakt s jakoukoli firmou a vždy (třeba u televizního vystoupení- ano, Pfizer mi zaplatil cestu do USA). Pak by padly ceny léků a zvýšili se platy. Ve stomatologii to tak je, zvažte to i jinde. Jinak je to jen marná řeč.

R.Š.
-2 #1 Jan Šinagl 2021-08-27 17:07
K odvaze NSS ČR – ke zmiňovanému zakonyprolidi.cz/.../..., co ještě víc byste od soudu chtěli, než co soud píše v bodě 42? Víc „umýt MZ hlavu“ už snad ani nejde. Že na to MZ kašle, za to soud nemůže, to je strašný ústavněprávní průšvih, napravitelný jen volbami (pokud uvažujeme v množině ústavních řešení).

O.D.

42] Soud nemá nicméně v úmyslu zpochybňovat, že povinnosti stanovené napadeným mimořádným opatřením přispívají k ochraně zdraví zejména v případech zvýšeného rizika nákazy ohrožených skupin osob (např. návštěvy pacientů ve zdravotnických zařízeních nebo uživatelů sociálních služeb v zařízení sociálních služeb), nebo tehdy kdy dochází k těsnému kontaktu většího počtu osob z různých prostředí (např. ve veřejném dopravním prostředku). Proto v tomto případě ještě nepřistoupil k možnosti zrušení opatření ke dni právní moci tohoto rozsudku a rozhodl z důvodu zamezení shora pospaným zásadním důsledkům, které by okamžité zrušení mělo, o tom, že se napadené mimořádné opatření ruší až uplynutím třetího dne od právní moci tohoto rozsudku tak, aby měl odpůrce časový prostor přijmout nové opatření, které již bude splňovat zákonné požadavky na jeho odůvodnění. Soud nicméně nemůže nečinně přihlížet tomu, že jsou jeho rozhodnutí odpůrcem systematicky ignorována, a v rámci svých možností proto musí učinit maximum, aby důsledkům takové praxe odpůrce zamezil. Pakliže bude odpůrce ve své praxi i nadále pokračovat, nezbyde soudu z důvodu ochrany subjektivních veřejných práv adresátů mimořádných opatření, než aby případně v budoucnu zrušil mimořádné opatření k právní moci rozsudku, anebo dokonce zpětně ke dni nabytí jeho účinnosti. Usiluje-li odpůrce o ochranu zdraví a života osob, je primárně na něm, aby svá mimořádná opatření také náležitě odůvodňoval. Pokud by daná povinnost nebyla stanovena ani pro velmi rizikové situace po určitou dobu vůbec v důsledku okamžitého zrušení mimořádného opatření, jistě by se nejednalo o stav optimální. K tomuto řešení však bohužel odpůrce soud postupně tlačí, jestliže přes opakované výtky soudu není schopen napravit vytýkané nedostatky.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)