Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN KO DK KAKO 30.9.2021„Říká se, že demokracie je nejhorší formou vlády, s výjimkou všech ostatních forem, které byly kdy vyzkoušeny.“ W.Churchill, Dolní sněmovna 1947

***

ČSÚ: Počet zaměstnanců v zemědělství klesl za 20 let o více než 45 procent: Pracovníků v zemědělství ubylo za 20 let o 26,9 procenta na 176.800 lidí. Po přepočtení na plně zaměstnané jde o úbytek o 45,3 procenta na necelých 95.400 osob, uvedli dnes na tiskové konferenci ohledně zemědělského sčítání, tedy tzv. Agrocenzu, zástupci Českého statistického úřadu (ČSÚ).

V podnicích fyzických osob se zvýšil počet rodinných pracovníků o 4,3 procentního bodu na 38,9 procenta. Snížila se naopak výměra některých plodin jako pšenice či ječmene na úkor plodin pěstovaných mimo jiné na technické účely, jako jsou kukuřice nebo řepka. "Od roku 2000 se snížil podíl orné půdy ze 75,9 procenta na 70,8 procenta, naopak podíl trvalých travních porostů vzrostl z 22,8 procenta na 28 procent. Rozšířily se výměry vinic, naopak ubylo chmelnic a ovocných sadů. Z plodin pěstovaných na orné půdě přibyly plochy oseté kukuřicí, řepkou nebo sójou na úkor pšenice, ječmene, plodin sklízených na zeleno nebo brambor," upozornil předseda ČSÚ Marek Rojíček. Obecně se zemědělská výroba koncentruje do větších podniků. ČRo, 21.9.2021

***

Politické debaty v televizi už odrazují i méně inteligentní lidi. Žádná věcná, demokratická diskuse, ale převážně politické hádání, nedůstojné hašteření, plné emocí, pudů, osobních útoků a skryté nenávisti, patřící do hospody. Oblečení mnohých je také vypovídající – bez kravat, rozeplé košile,  vystouplá břicha, zpustle působící obličeje s neoholenými tvářemi apod. Nedivme se, že politiky potkáváme jen na Malostranském náměstí, na volebních mýtincích jednou za čtyři roky či na plakátech, zato neustále v médiích. Pohybovat se běžně mezi občany se odváží jen málokteří. Občany zákonodárce, kteří nevystupují v médiích, lidé vůbec neznají. Politik který pracuje, nemá čas neustále vystupovat v médiích. Lidé už mají současné politické neelity dost.   

Svět se toho samozřejmě všímá. Nebere nás už dávno vážně. Jsme mu pro smích, bohužel právem, když vidí co se v naší zemi skutečně děje a co veřejnoprávní média úmyslně zatajují před širokou veřejností. Tím neříkám, že to je v jiných zemích o mnoho lepší, ale my jsme na předním místě.

Kvalita moderátorů je obdobná, také skáčí do řeči, často více kázají než moderují. Ukázkovým příkladem je Jakub Železný. Své aktivistické schopnosti předvedl dokonale dne 30.9.2021 při představení kandidátů Prahy. Byl velmi citlivý na oprávněnou kritiku své osoby od některých lídrů kandidátek, neustále skákal do řeči, velmi emotivně a netrpělivě, často zavíral oči z „úsilovného přemýšlení“ a zřejmého  přetlaku, který jeho způsob „moderování“ přináší. Nepůsobil normálně, přirozeně, jako by byl pod vlivem léků… Odstrašující  příklad, jak se moderovat nemá. I on vystupuje neoholen, také působí odpudivě, což nevyváží ani oblek s kravatou. Nejde o jednotlivé osoby, ale že legitimizují ve vyspělé společnosti nepřijatelné vzory a způsoby, které přispívají k její morální a mravní deformaci, ovlivňováním značné části populace a její snadnější manipulaci.

Činy vedou k dalším činům. Výmluvy vedou k dalším výmluvám

Pokud se nenavrátí vláda zdravého rozumu, můžeme očekávat jen to nejhorší. I o tom budou nadcházející volby. Mohou po nich následovat další, když vidíme, že kandidují jsou ve velké většině stále stejní, tedy schopni stále stejného – ničeho pozitivního. Běžný politik myslí především na sebe a své „korýtko“, skutečná služba zemi je na posledním místě – té má jenom plná „ústa“.

Každý musíme začít sám u sebe – a jít volit, alespoň kroužkováním důvěryhodných kandidátů. „Kroužkovací válka“ zřejmě vypukne. Může vést k podstatné vyšší volební účasti a k pozitivnímu posunu české politické scény.

 

Jan Šinágl, 3.10.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)