Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Slunce a vitrDemokracie je pouze jedna jediná a nesnáší přívlastky. Buďto je, anebo není. A právě proto je nejvyšší čas, abychom vyšli do ulic.

Zločin, který znamená zdražení energií v řádu stovek procent, nemůže zůstat nepotrestán. Tohle našim vládám nesmíme odpustit. První viníci vykonali své už před lety. Přesně v okamžiku, kdy se vláda sklonila před bruselským diktátem a otevřela český energetický trh zahraničnímu vlivu. Ten o nás od té chvíle rozhoduje bez nás. Jedině tak mohlo dojít k něčemu tak absurdnímu, že si 1 MW elektrické energie, kterou doma vyrobíme za méně než 1 Kč, musíme povinně nakupovat na Lipské burze za tzv. světovou cenu, která se kvůli „zelené“ unijní politice vyšplhala k astronomickým násobkům domácích výrobních nákladů. Při tom všem ještě část své elektřiny vyvážíme. Proč asi? Tato energetická krize je daleko více hospodářským zločinem než čímkoli jiným.

Vše vypuklo naplno v okamžiku, kdy před několika týdny EU vyhlásila svůj šílený, jak to trefně nazval premiér Babiš, „Zelený úděl“ a zároveň skokově (přibližně trojnásobně) zvedla cenu tzv. emisních povolenek. K tomu se přidala ještě řada spekulantů s těmito povolenkami, takže jejich cena pro výrobce, kteří používají uhlí a plyn, vylétla ještě výše. A těchto výrobců máme stále většinu.

Výsledek vidíme na účtech za energii, které miliony z nás začínají postupně dostávat. Pro drtivou většinu příjemců takových účtů jde o nezaplatitelné částky, protože mnohdy převyšují celkové měsíční příjmy domácností. Raději ani nehovořím o malé a střední podnikatelské sféře, kde se děje něco podobného.

Státní Energetický regulační úřad v tomto ohledu naprosto selhal. Místo toho, aby spekulanty s energií, kterou sami nevyrobili, ale s tučným ziskem pouze přeprodávají, tvrdě postihl za jejich nemravné praktiky, ERÚ neudělal až to této chvíle nic. Všechnu zátěž ponechává na prostých občanech, kteří ani v nejmenším tento energetický šlendrián nezavinili. Je to snad také záměr?

Média hlavního proudu nám jako obvykle lhala. Týdny tvrdila, že nás čeká zdražení elektřiny a plynu nejvýš o 8 – 10 %. Skutečnost, která na nás právě dopadla, se však měří v celých stovkách procent. Potvrzuje to jediné – vládci se už od počátku báli otevřeného hromadného občanského protestu.

Nemusíte být rovnou ekonomem, abyste postřehli, že všechno začalo zdražením emisních povolenek, které v rámci nesmyslného programu „Zelený úděl“ provedl aparát Evropské unie. Evropské „zelené šílenství“ má v celoplanetárním měřítku pramalý dopad, pokud totéž neudělají tak velké země jako je Indie, Čína, Rusko, velká část Jižní Ameriky a nakonec i Spojené státy. A většina těchto zemí nejeví ani tu nejmenší ochotu. Evropský podíl na celosvětových emisích oxidu uhlíku se odhaduje na pouhých 7 %. Takže zakopaný pes bude nejspíš ještě trochu jinde.

Situaci nelze popsat jinak, než že v EU došlo k bezprecedentnímu zločinu, který je však obtížné díky vnitřnímu unijnímu systému napadnout u soudu a potrestat. Diktátoři dělají odjakživa jedno a totéž – k mase ovládaných se chovají vždycky zcela bezohledně. Celá záležitost je důkazem, že naše země se už dávno stala jakýmsi unijním poddaným, v němž mají všichni vládci plná ústa demokracie, ale skrytě pracují na tom, aby skutečné demokracie a svobody měli občané čím dál tím méně.

Demokracie je pouze jedna jediná a nesnáší přívlastky. Buďto je, anebo není. A právě proto je nejvyšší čas, abychom vyšli do ulic.

Pavel Chrastina

***

1.11.2021: Projev premiéra České republiky ing. Andreje Babiše na klimatickém summitu v Glasgow

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.50 (8 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)