Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Clovek a strachV jejich očích se zračil úžas: „Jak to, že nás nechápou? Jak to, že nerozumí, že děláme to nejlepší a vysvětlujeme to naprosto dokonale?“

***

Současná covidová vlna ustoupila dříve, než předpokládaly leckteré modely. Ačkoli dala nemocnicím zejména na Moravě strašlivě zabrat, v celostátním pohledu se přes jipky nepřehnala jako loňská tsunami. Právě fakt, že se před loňskými Vánocemi rozjela v populaci britská mutace (a experti o tom nevěděli), vedl k únorové krizi. Teď se můžeme dle vlastních preferencí nanejvýš modlit či posílat kamsi energii, aby se mezi svátky nerozběhla mutace omikron. Protože vládou zatím schválené postupy by byly vůči němu bezzubé.

Bylo až smutné sledovat nevěřícný výraz premiéra a ministra vnitra nad některými novinářskými dotazy. V jejich očích se zračil úžas: „Jak to, že nás nechápou? Jak to, že nerozumí, že děláme to nejlepší a vysvětlujeme to naprosto dokonale?“

Kdo se chce pošklebovat, ten má po první vládní tiskovce důvodů více než dost. Zrušíme desítky tisíc úřednických míst, slibuje vláda – a začala tím, že vytvořila tři nová ministerstva a jen na Úřadu vlády vznikne 74 nových seslí. A pak premiér s vicepremiérem vysvětlují, že právě tito noví úředníci „pomohou ještě více šetřit“. „Nebudeme nikomu nic nařizovat, nejsme v komunismu,“ vyprávěl Vlastimil Válek – takže na Štědrý den a na Boží hod zavře i malé večerky. 

„Opatření musí být jasná, srozumitelná a snadno vymahatelná.“ Takže do 28. prosince může sedět u jednoho stolu šest lidí, od 29. už jen čtyři. Kdo si to bude pamatovat, kdo to bude hlídat, kontrolovat a vymáhat? Zvlášť když už dnes skoro žádná hospoda mimo Prahu nepožaduje žádný doklad o očkování / prodělané nemoci? A že podle ministra Válka se k protiepidemickým opatřením vlastně nemají co vyjadřovat ekonomové a sociologové, jen lékaři z České lékařské společnosti?

Není pochyb, že se kabinet Petra Fialy snaží zabránit nárůstu epidemie, tak aby co nejméně zasáhl lidi i byznys – ostatně jako každá vláda na světě. Jen se obáváme, že je až příliš svázán předvolební rétorikou a naivní vírou, že se lid náhle začne chovat moudře a odpovědně. 

Autor: Petr Kamberský

Zdroj: https://www.lidovky.cz/nazory/kambersky-modleme-se-jestli-tu-je-omikron-jsme-v-haji.A211222_194853

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.21 (19 Votes)
Share

Komentáře   

-19 #1 Jan Šinagl 2021-12-23 17:30
Češi budou vždy, dle své přirozenosti, švejkovat, ignorovat a obcházet nařízení (zvláště tak naivní až hloupá), dokud nedostanou strach. To jediné platí. Postačí tvrdě, exemplárně potrestat jedno flagrantní porušení platných předpisů, mediálně je zveřejnit a nařízení budou vzorně dodržována. Vzpomeňme na poslušné chování za okupace nacisty, nebo ruskými okupanty.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)