Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman VP 26.12.2021Steimeier Frank Walter VP 25.12.2021Porovnejme Zemanův projev (26.12.2021) s Vánočním projevem presidenta SRN Franka-Waltra Steinmeiera (25.12.2021). Uvědomíme si vskutku nebetyčný rozdíl v pojetí a obsahu. Český prezident neřekl o poselství Vánoc a naději v 16 minutách nic (připomínaly je jen svíčky a vánoční stromek), německý v 8 minutách naopak jejich poselství připomněl. Rozdíl mezi vyspělou zemí a provincií, nemůže být vyjádřen lépe.  

Prezident Zeman ve svém projevu zcela opominul poděkovat zdravotníkům, hasičům, vojákům, sociálním pracovníkům a dobrovolníkům, včetně poděkování lékařům a zdravotnickému personálu vojenské nemocnice ve Strašnicích. Jen díky jim mohl tento projev pronést. Jako obvykle, sobecký, bez empatie, upřednostňující na prvním místě vždy svůj zájem. Daleko více tak oslovil české diváky - či by oslovil, projev skutečného presidenta země Franka –Waltra Steimeiera. Česká republika je mravně a morálně velmi nemocná země, když umožní, aby její nejvyšší představitel takto promluvil na svátek Vánoc, člověku představujícího amorálnost, malost, kdy ani  jeho zdravotní stav nemůže omlouvat.

Doplňuji komentářem Zanechte vší naděje a Zeman o hrozbách. O „hrozbě“ NATO si troufl hovořit, o agresivním chování Ruska ani slovem. Že by zde stále dosud působily tajné archivy StB, předané gen. Aloizem Lorenzem KGB na jaře 1990 na ruské ambasádě v Praze?

Prezident Zeman vyzval velvyslance ČR v Číně Vladimíra Tomšíka, aby podpořil nadcházející ZOH a bude-li mu to zdravotní stav umožňovat, že se jich osobně zúčastní. Ministr zahraničí Jan Lipavský podporuje stanovisko západních zemí, jejichž zástupci upozorňují na masové porušování základních lidských práv v ČLR a na protest se odmítají ZOH zúčastnit. Premiér Petr Fiala se dosud jasně nevyjádřil? Zatím nová vláda nepůsobí ve věci příliš prozápadním dojmem. Její mlčení Putinovu Rusku vyhovuje.

Vrchní velitel armády prezident Edvard Beneš v roce 1938 utekl ze země – armáda ani jednou nevystřelila. V roce 1968 prezident Svoboda neutekl, ale armáda opět ani jednou nevystřelila. Dnešní prezident také neuteče, ale těžko bude velet smysluplně z invalidního vozíku. Dnes se u nás „střílí“ jinak, ne do nepřítele, politici si „střílí“ z občanů. Jak dlouho si to nechají líbit? Nic netrvá věčně.

 

Jan Šinágl, 27.12.2021

***

Vánoční dopis předsedkyni Evropské komise

Bývalý velvyslanec Slovinska v ČR pan Damjan Prelovšek, mi poskytl rozhovor!

Kauza PEGASUS: Bezpečnostní konferenci v Praze sponzoruje tvůrce špehovacího softwaru

***

Nesmíme se dostat pod špínu Orbánova režimu, říká Lipavského náměstek

… Dvořák hovořil také o situaci na samotném Ministerstvu zahraničí, kam se podle jeho slov pod vedením sociální demokracie dostala spousta lidí, která by tam být neměla. „Vzhledem k fungování služebního zákona by neměly nastávat žádné ,noci dlouhých nožů', kde teď všechny vyhodíme. Ohrozilo by to fungování úřadu. Bude to ale potřeba čistit. Bude to chtít dělat opatrně a citlivě, ale bylo by to potřeba,“ řekl.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (10 Votes)
Share

Komentáře   

-3 #3 Jan Šinagl 2022-01-11 17:29
President Zeman: „Ferdinand Peroutka řekl, že Hitler je gentleman.“

Český prezident je po sedmi letech soudně uznaným lhářem. Nedokázal se omluvit ani před soudem. Musel to za něj udělat český stát. A jen na právnících to Hrad stálo 730 tisíc korun, o práci soudců nemluvě

K.Mrzílek
-3 #2 Jan Šinagl 2022-01-04 09:00
Prezident Zeman prohlásil, že povinné očkování vyřeší situaci jednou provždy. Měl říci Covid ji vyřeší jednou provždy, alespoň dočasně, když ne navěky. Může omezit svět zničující korupce, nenormálního způsobu života a žití menšiny nepracujících na úkor pracující většiny. V tom je naděje covidu a dnešní doby - a trvalé poselství svátků Vánoc.
-9 #1 Jan Šinagl 2021-12-27 12:55
K VÁNOČNÍMU PROJEVU PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA
(A K TOMU, CO NEŘEKL...)

Projev prezidenta Miloše Zemana byl dle mého názoru zcela korektní, důstojný a k věci, reflektující naše problémy a navrhující jejich řešení. Přesto, že s tímto hodnocením pravděpodobně nebudu zcela osamělá, již je jeho projev kritizován, že údajně obsahuje řadu dezinformací. Dezinformace a jejich obsah je ovšem problém, který pan prezident opomněl zmínit (a to neměl). Platí totiž podezřele často, že co bylo dezinformací před rokem, je dnes pravda. Co je dnes označováno za dezinformaci, může být pravda dříve než za rok...

Horší než coronavirus, ba horší než prezidentem zmiňovaná zelená (či lépe dle mého názoru zeleno-rudá) ideologie či energetická krize je rozpad právního řádu, který můžeme sledovat den co den prakticky v každé oblasti práva. Je to rozval státu, rozval NÁSTROJE, který řídí i ekonomiku (k velké nenávisti ekonomů). Právo a právní řád je systémová záležitost, na které byla budována euroamerická civilizace po dobu více než dva a půl tisíce let. Pro mne jako pro právníka je na dnešní realitě nejstrašnější, že po těch dvou a půl tisících letech úsilí, dohadování se a bádání o tom, jaké by právo mělo být, poprvé skutečně VÍME, jak má právo a spravedlnost vypadat. Jaká jsou jeho teoretická východiska a jaké by měly být aplikace těchto teorií. Navzdory tomu však na celý tento systém, který by v případě své realizace vedl především k EKONOMICKÉMU rozkvětu, naše společnost zcela rezignovala.

Zde si musím velmi postesknout: od roku 1989 jsme prakticky neustále vedeni ekonomy. V rámci ČSFR byl předsedou české vlády právník, či spíše právní historik a právní filosof Petr Pithart. Moc však patřila, co si budeme povídat, všemocnému ministru financí federace, ekonomovi Václavu Klausovi. Ten se také stal prvním českým premiérem. Následoval bankéř Tošovský, ekonom Zeman a dále raději bez vyjmenování dnešním prezidentem vyžadované kvalifikace Špidla, Gross, Paroubek, Topolánek, Nečas, bankéř Rusnok a věru se vzpírám napsat že právník Sobotka. A dále Babiš. Kam jsme to pod vedením těchto EKONOMŮ ekonomicky dotáhli je poměrně zřejmé. Po tom všem, co tady defilovalo posledních třicet let je možno se chvět jistou mírnou nadějí, že bude ekonomicky lépe, a to právě proto, že současný nový premiér NENÍ EKONOM. Bohužel však není ani právník a nic moc nenaznačuje tomu, že by si byl vědom důležitosti právního řádu (ano, jeho, nikoliv ekonomických ukazatelů) s jehož pomocí a jehož prostřednictvím má řídit stát. Neslyšela jsem z jeho úst odsouzení frapantního pohrdání právním řádem předchozí vládou. Neslyšela jsem, že by se chystal bojovat za věc, která by měla být zcela samozřejmou, totiž zveřejnění veškerých smluv se společnostmi, vyrábějícími a zejména prodávajícími Evropské unii očkovací látky proti Covid-19. Touto svou ne-aktivitou nový premiér a jeho vláda podkopává poslední zbytky důvěry občanů v představitele své země. A to není dobré. Proč? Protože nedůvěra ve vládu, nedůvěra v právní řád, v jeho smysluplnost, srozumitelnost a oprávněnost jeho vymáhání vede přímo... k zásadním a nenahraditelným ekonomickým ztrátám.

Kéž by moje nynější obavy byly neoprávněné, kéž bych se mýlila a kéž by úcta k srozumitelnému, jasnému, spravedlivému právnímu řádu byla prioritou této vlády. Snad mi prezident Miloš Zeman odpustí, že toto dopisuji za něj...

Klára A. Samková

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)