Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Michalakova EvaCituji z článku Případ odebraných dětí Evy Michalákové je zahanbující. Vlastenectví mnoha lidem zatemnilo mozky.

Eva Michaláková neuspěla u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku. Podle jeho včerejšího rozhodnutí postupovaly norské soudy v případu odebraných dětí podle zákona a zdůvodnily dostatečně, proč matka nesmí své syny vídat.

Je nutné nastavit zrcadlo našim domácím poměrům. Jak je vůbec možné, že naši společnost zachvátí tak infantilní hysterie a skoro všichni hned vědí, že české matce bylo v Norsku ublíženo? Jak to tak hned vědí, že pro české děti je nejlepší, aby zůstaly u matky? Kde se ta jistota vzala?

Tu železnou jistotu, že Norsko ubližuje české matce, jsme tu vzali jen a pouze z našeho dětinského nacionalismu. Naše vlastenecké srdce nám napovědělo, že dětem se nic špatného nedělo a že Barnevernet je hrozivá a zlá organizace. Kdyby se u nás rozneslo, že Barnevernet odebírá děti proto, aby je snědli norští ilumináti, tak by tomu třeba i polovina společnosti uvěřila.

Norské soudy nevynášejí své spisy do médií a my vlastně nevíme, co se v rodině Michalákových dělo. Víme jen to, že se případem zabývalo několik soudních instancí, jež spisy prošly, a vždy rozhodly proti matce. V těchto spisech tkví zásadní důvod, který podle Evropského soudu pro lidská práva ospravedlňuje v tomto případu postup Barnevernetu. Je přitom jisté, že ve spisech je něco dost hrozného, co napovídá, že dětem bylo ubližováno. Dnes šestnáctiletý starší syn mimochodem u evropského soudu sdělil, že se k matce vrátit nechce.

Rodina, v níž děti žily, musela projít temnou historií, kterou neznáme a znát ani nemusíme. Nic nám do toho koneckonců není, pakliže si nevezmeme do hlavy, že máme za někým stát z kmenových důvodů a třeba i z těchto kmenových důvodů hájit čísi právo ubližovat vlastním  dětem. Jenom proto, že je Čech nebo Češka. To je opravdu děsivá hloupost.

Na tomto případu je zcela skandální, jaké barbarské poměry u nás stále ještě panují. Norsko je velmi civilizovaná země, kde nemusíme mít vážnou starost o kvalitu tamního právního prostředí. Norským soudům bychom měli důvěřovat velmi podobně, jako důvěřujeme soudům českým. Tedy tak, že rozhodnutí soudu bereme vážně, byť se třeba i jeden soud může zmýlit. Víme ovšem, že celý justiční systém funguje, byť někdy klopotně, ale nakonec v převážné většině případů umožňuje průchod spravedlnosti.

Důvěra v instituce je základním předpokladem udržení demokracie, právního státu a svobodné společnosti. Norsko je naším spojencem a dobrým partnerem v mnoha oblastech. Zájem českých úřadů o české občany je správný. Ale za ty hysterické nóty, které jsme posílali do Osla, bychom se měli stydět.

***

P.S.

Nejsem psycholog ani psychiatr, ale možná je součástí spisu Barnevernet i duševní stav paní Michalákové, ne jako následek dlouhých let soudů, ale který mohl vést k odluce od dětí, aby jím nebyly v ohrožení. Její chování i fotografie to naznačují. Otec dětí v médiích prostor nedostal, jakoby nebyl?

Před lety jsem navštívil velvyslanectví Norska v Praze. O správnosti rozhodnutí Barnevetu i ESLP nepochybuji. J.Š.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.33 (3 Votes)
Share

Komentáře   

0 #1 Jan Šinagl 2022-01-28 10:10
Jak mohl znát OS Hodonín veškeré podrobnosti případu, když děti žijí v Norsku, kdy zástupce Barnevernetu těžko OS Hodonín pozval? Pokud europoslanec Zdechovský soudí ESLP, lze si to vyložit i tak, že není ochoten si přiznat, že se mohl mýlit.

Měl by se seznámit s kauzou ing. Petra Vlčka a navštívit jednání dalších opatrovnických soudů v ČR, aby na vlastní oči viděl tu hrůzu jak české soudy likvidují děti, které jsou pro ně často až na posledním místě. Jistě by se potom na norskou ochranu bezbranných dětí díval pod jiným úhlem pohledu a dal ji českým soudům za příklad.

neviditelnypes.lidovky.cz/.../ ...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)