Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Heydrich ReinhardMůj táta Jan Šinágl, byl výborný fotbalista. Při jednom útoku po křídle v roce 1942, na hřišti v Žebráku proti Hořovicím, mu bylo zákeřným faulem z boku těžce zraněno koleno. Byl hospitalizován na Bulovce, kde se nacházel ve stejné době jako zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich.

Hrozila mu sepse a amputace nohy, kterou chirurgové doporučovali, aby nebyl ohrožen jeho život. Jeho starší bratr byl proti amputaci. Nacisté tehdy sehnali nejlepší léky, aby zachránili život  protektora, jehož život také ohrožovala sepse. Po jeho smrti byly zbylé léky proti sepsi úspěšně nasazeny u mého táty. Tím mu zachránily nejen koleno, ale i život. Koleno se mu postupně časem znehybňovalo, ale mohl se pohybovat bez berlí až do konce svého života. Narodil jsem se o 10 let později, tak i já možná vděčím za svůj život zastupujícími říšskému protektorovi. Život dokáže psát příběhy, které ani ten nejlepší scenárista nemůže vymyslet.

 

Jan Šinágl, 28.5.2022    

***

Praha 27.5.2022: 80. výročí akce Anthropoid - mé živé vystoupení na TV NOVA

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.31 (13 Votes)
Share

Komentáře   

-9 #2 Jan Šinagl 2022-06-11 14:32
Dobrý den pane Mičulko,

děkuji Vám. Tento komentář připojím v rámci svobody slova, druhý díl můžete připojit až budete mít čas. Můj otec zaplatil za úraz a následnou persekuci komunistickým režimem trvalou invaliditou. Píši i o tisících otců, matek, dětí, batolat a kojenců, kteří přišli o život při poválečném vyhnání a následných masakrech vojáky čs. armády gen. Svobody např. na Švédských šancích či v Petržalce, kdy máme i na Slovensku své "Lidice", o kterých se dodnes mlčí a kde se děly větší zvěrstva než páchali nacisté v Lidicích. Jste jediný, kdo chápe můj článek jako poděkování Heydrichovi a kdo považuje "nekomentář" za nesouhlas. U pana Fialy je potíž, že se nemůžete přihlásit. Není proto divu, že jsou všechny komentáře jednostranné. Pro svůj komentář jsem použil heslo již zaregistrovanéh o, pokud to pan Fiala zjistí, komentář nepochybně obratem smaže. Jinak Vám děkuji, že pozorně sledujete mé zpravodajství - "hrubka" byla opravena. Bohužel si editory nemohu dovolit.

S pozdravem

Jan Šinágl
+6 #1 Jan Šinagl 2022-06-11 14:31
Vážený pane Šinágle,

děkuji za potvrzení možnosti pokračování dialogu a uvedení odlišného názoru. Nemějte obavy, klidně podstoupím případné riziko zvětšení reklamy Vašeho ojedinělého velkého omylu a naprosto nesprávného logického úsudku.

V jiném článku vnučce děkujete za nepřímou záchranu života vlastního otce, správně spíše na nezpůsobení invalidity a v tomto adorujícím válečného zločince jemu dáváte větší zásluhy?

Váš otec německý fašismus přežil a ne jako invalida. Odvážní a nevinní Češi a milióny dalších občanů a vojáků jeho svobodu a možnost Vašeho zrození zaplatili vlastním životem. Pokud by Váš tatínek bydlel v Lidicích, tento článek by nevzniknul. Dal jsem Vám možnost sebereflexe a marně. Viděl jsem, že nikdo se nepřipojil k Vašemu poděkování té amorální zrůdě.

U Fialy jsem kdysi registraci snadno zvládnul, ano technické podmínky byly jednodušší a vidíte, že kromě pár jedinců na jeho stránkách nikdo moc nekomentuje. U Vás jsem ji možná měl kdysi dávno taky, ale heslo si nepamatuji.

Váš omyl mě opravdu trochu osobně takzvaně nazvednul a cítím občanskou a morální povinnost na něj reagovat. Během pár dní i s odstupem času tak učiním.

Jsem s pozdravem
Aleš Mičulka

V jednom článku se Vám objevila chybička.

Mimochodem nezapomínáme tak trochu i na naše ženy v RAF, manželky, či přítelkyně našich pilotů, které odváděli (odváděly) také skvělou práci?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)