Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Praha VN Putin 15.3.2022Putin Kupi govno

Aktualizováno 28.7.2022: Ruské nomádství, ruský svět a Medvěděvovy vesnice

Aktualizováno 22.7.2022: SRN problém s uprchlíky vyřešila geniálně - Putin "utře nos". ČR stále neumí včas předcházet logickým následkům, logickými kroky ...

ČEČNA KONEČNÉ ŘEŠENÍ...

***

Není to člověk, ale ztělesnění toho nejprimitivnějšího zla a násilí, představitel novodobého nacismu - putinismu, který v mnoha směrech nacismus překonává. Je to čistý státní terorismus – žádné vojenské cíle, vraždy dětí, bezbranných civilistů, krádeže obilí, níže už klesnout nelze.

Evropa je více unavená válkou než Ukrajina. Ta nám příkladně ukazuje jak nezřízený blahobyt vede k úpadku mravů. Kdy Západ pochopí, že jedná s duševně chorým člověkem, který na jeho pravidla doslova „kašle“! Rozumí a uznává jen hrubou, primitivní sílu. Ruská sebestřednost se opět pokuší ukázat, kdo je pánem světa – takto se chovají na Západě ruští zbohatlíci. Věřme, že opozice v v Rusku najde ještě sílu, a že Alexej Navalnyj svoji misi bude moci dokončit.

Putin nos bombaZa sumu 103,5 milionu dolarů (2,4 miliardy korun) vydražil ruský novinář Dmitrij Muratov svou Nobelovu cenu. Peníze za prodej medaile věnuje na pomoc dětským uprchlíkům z Ukrajiny, kteří utekli před ruskou invazí. Aukce se konala v New Yorku.

***

„Šestiletou holčičku Rusové zabili když spala ve své posteli v ukrajinském Mykolajivu. Ten kdo odpálil raketu, určitě četl Dostojevského a sledoval filmy Michalkova. Zatímco nás někteří přesvědčují, že kultura nemůže za vraždy, pohřbíváme své děti. Užijte si ruskou "kulturu".

Yevhen Perebyinis, velvslanec Ukrajiny v ČR

***

 „Víte, - Vy jste ještě moc mladý a idealista. – Taky jsem kdysi věřil na Rusko – když mi bylo tolik co Vám, ale přesvědčil jsem se několikráte, že s Ruskem není možná žádná spolupráce, - zkoušel jsem to všelijak, ale nakonec jsem si musel říci, není to možné…“

Leden 1942: Jan Antonín Baťa

Z knihy Národní soud versus Jan Antonín Baťa, Hana Kuslová, Zlín 2015

***

„Víme, že apetit bez jakýchkoliv hranic neuspokojuje. První tabulka čokolády vám chutná, druhá méně a za chvíli vám je špatně, nutkání ale neustává.“

Luigi Zola, spisovatel a psychoanalitik „Dějiny arogance“

**

„Masová výchova vedla k zaslepenosti a bezmyšlenkovitosti, aby v opojené oddanosti byl člověk všeho schopen a nakonec přijal smrt a zabíjení, masové umírání v boji strojů za samozřejmé.“ 

 Karl Jaspers

***

Báseň A.S.Puškina: „Vyšel rozsévač, aby zasil símě své…“, je stále aktuální – i po 195 letech…

 

Vyšel jsem dřív než hvězda ranní

svobodu v poušti rozsévat,

z čistého srdce, z duše rád

úhorům v zotročené pláni

životodárné sémě dát –

nadarmo jsem však mrhal prací,

námahou, časem inspirací…

 

Paste se tedy klidně dál!

Hlas cti vás nevyburcoval

Nestojíť stáda o svobodu!

Stříhej a řež je, bij a nič;

dědictvím jejich z rodu k rodu

je chomout s rolničkou a bič. …     

 

1823

***

Jan Šinágl, 3.7.2022

Mezinárodně uznávaný nezávislý novinář, publicista, politolog, t.č.  postihován v zemi EU (za svobodu slova a právo veřejnosti na informace) na majetku i zdraví. Angažovaný občan, dvacet let hájící pravdu, spravedlnost a zachování demokratických hodnot. Občan České republiky a Švýcarské konfederace, respektovaný demokratickými občany Evropy. 30 let života v totalitě, 20  let v demokracii, 20 let v postotalitě.

***

Lepe bojovat za neco nez zit pro nic

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)
Share

Komentáře   

-1 #10 Jan Šinagl 2023-02-13 17:03
Kde máš rodiče?
Umřeli.

twitter.com/.../...
0 #9 Jan Šinagl 2022-07-31 12:16
Text písně:
"Tancuj, Rusko, Breč, Evropo. Já mám nej, nej, nej Nejkrásnější prdel!"

twitter.com/.../...
0 #8 Jan Šinagl 2022-07-29 10:52
„Rusové rádi nazývají všechno ruské slovanským, aby pak mohli tvrdit, že všechno slovanské je ruské." Karel Havlíček Borovský
0 #7 Jan Šinagl 2022-07-22 13:39
Potkal jsem náhodně bývalého vojáka ruské armády. Byl nasazen i v Afganistánu – ukázal mi zranění na noze a průkaz válečného veterána. Lituje, že už nemůže kvůli stáří bojovat. Sdělil mi též, že v SSSR byla většina nejlepších vojenských škol na Ukrajině a 68% velení ruské armády a jejího velitelského sboru tvořili Ukrajinci. Znají proto dobře myšlení a způsoby velení současné ruské armády, které patřičně využívají. Naznačil mi i další strategii ukrajinských vojsk – Rusko se má „na co těšit“.
0 #6 Jan Šinagl 2022-07-20 12:18
Erdogan si vychutnal Putina. Grimasy poníženého šéfa Kremlu byly výmluvné.

zpravy.aktualne.cz/.../...
-1 #5 Jan Šinagl 2022-07-17 11:41
V tento den před 8 lety ruská armáda sestřelila malajsijský boeing MH17 a zabila 313 lidí. Ruští teroristé se vesele fotili s troskami jako pozadím a jejich přítelkyně rabovaly na místě kosmetiku a hrdě o tom psaly na sociálních sítích.

twitter.com/.../...
+1 #4 Jan Šinagl 2022-07-09 12:08
Moskevský zastupitel Alexej Gorinov pokračoval ve svém odporu proti ruské invazi i v soudní síni. Těsně před oznámením výše trestu mu tleskali zástupci veřejnosti přítomní v soudní síni, které kvůli tomu soud vykázal ven....

seznamzpravy.cz/.../...
0 #3 Jan Šinagl 2022-07-08 15:33
Volodymyr Zelenskyj obviňuje Kissingera z appeasementu

Margaret Thatcherové: „Britská zahraniční politika je ve své nejhorší formě, když rozdává cizí území, jako tomu bylo v případě Sudet a Československa.“

Henry Kissinger ve své poslední knize Leadership: Six Studies in World Strategy (Vůdcovství: Šest studií o světové strategii) píše o Margaret Thatcherové následující:

Podle Thatcherové byl Saddám Husajn bezohledný diktátor podobný generálu Galtierimu; stejně jako v případě argentinského vůdce by ústupky jenom dodaly Husajnovi odvahy. Pokud by jeho agrese zůstala bez odezvy, integrita mezinárodního systému by byla vážně narušena. Na historické epizody, kdy se Británie rozhodla na agresory reagovat politikou appeasementu, pohlížela Thatcherová s nelibostí. Když se zamýšlela nad Mnichovskou dohodou z roku 1938, která pomohla urychlit druhou světovou válku, poznamenala: „Britská zahraniční politika je ve své nejhorší formě, když rozdává cizí území, jako tomu bylo v případě Sudet a Československa.“

Nyní je to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který právě Kissingera obviňuje z appeasementu (jako například zde).

www.fsfinalword.cz/.../
0 #2 Jan Šinagl 2022-07-04 18:04
Z Ukrajiny odvlekli rusáci 300 000 dětí. Tolik dětí se u nás narodí za 3 roky. Dají je k poruštění. Úplně stejně jako nacisti, kteří naše děti posílali na poněmčení nebo je rovnou vraždili.

Miroslava Němcová
P.S.
Kdo vnímá ten "malý" rozdíl, když např. ukrajinský velvyslanec řekne "Rusové", a česká senátorka napíše "rusáci"? I čeští politici mají mnohdy daleko ke kultivovanosti, ke které se vyspělí politik nesníží - dokáže ovládat své emoce a pudy. Ostatně i čs. vojáci po válce také vraždili děti a batolata. Uctít jejich památku paní senátorka nedokáže. Nikdy jsem ji při pietních aktech neviděl, ani žádného českého politika. Pokrytci. J.Š.
0 #1 Jan Šinagl 2022-07-04 07:20
Zemřel ruský vědec, kterého na Sibiři zadržela tajná služba.

Zemřel ruský vědec Dmitrij Kolker, kterého tento týden na Sibiři zadržela ruská tajná služba FSB a odvezla do Moskvy, přestože byl v posledním stadiu rakoviny.

"Zemřel včera (v sobotu - pozn. red). Zítra kvůli jeho zadržení podáme stížnost," řekl právní zástupce čtyřiapadesátil etého vědce Alexander Fedurov.

Kolkerova rodina ruskému serveru Tajga.info už dříve sdělila, že vědec trpí rakovinou slinivky břišní. FSB jej podle nich odvezla do moskevské vazební věznice Lefortovo ze soukromé kliniky, ačkoliv byl na infúzi.

novinky.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)