Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hnizdil_1Poslední kapkou byla neviditelná ruka trhu natažená přímo z Hradu.

O Andreji Babišovi jsem toho donedávna moc nevěděl. Podle novinových zpráv a žebříčku nejbohatších Čechů jsem ho řadil mezi neblahý výkvět kuponové privatizace: Krejčíř, Kožený, Pitr, Kellner, Bakala …O tom, jak přišel k astronomickému majetku, jsem si nedělal žádné iluze. Když mi před měsíce zavolal a požádal o schůzku, chvíli jsem nebyl schopen slova. Zvítězila zvědavost. Ještě než jsem se vydal do průhonické sokolovny, raději jsem znovu prolistoval oblíbeného Kmotra od Maria Puza. Cestou se mi v hlavě honilo Balzacovo motto románu: „V pozadí každého velkého majetku je zločin“.
Přivítání bylo z Kmotra jako vystřižené. Vstříc mi vyšel exgenerál špionáže Karel „007“ Randák. Miliardář Babiš čekal pohodlně rozvalený v křesle. Pevně mi stiskl ruku. Podíval se přímo do očí. Z ordinace mám vycvičenou intuici, všímám si řeči těla, neverbální komunikace. Hodně dám na první dojem. A ten byl silný. Andrej Babiš mluví jako gangster, chová se jako gangster, miluje luxusní obleky jako gangster. Je to gangster. Na rozdíl od těch, kteří nám vládnou, ale gangster, který ctí zásady a soudržnost rodiny. Jako zkušený zemědělec ví, že krávu, která ho živí, nemůže vydojit k smrti. Dlouze hovořil o svých podnikatelských začátcích. Netajil, že zbohatl díky divoké privatizaci a kontaktům v nejvyšší politice. Oproti ostatním oligarchům ale odvádí daně doma. Žádné Seychely, žádné Kajmany. Pak přešel ke korupci. Přesáhla meze, které je ochoten tolerovat. Poslední kapkou byla neviditelná ruka trhu natažená přímo z Hradu. Vyrazil s ní dveře a rozpoutal mediální válku. Proti všem. V mafiánském prostředí se dokonale orientuje. Nebere si servítky. Než někoho mediálně odstřelí, jakoby zazněla jedna z klíčových vět Puzova románu: „Osobně proti tobě nic nemám, je to čistě obchodní záležitost!“.

Pak se začal zajímat o moji práci. Viděl některá vystoupení v televizi, četl pár článků. Vyptával se na zdravotnictví a medicínu, na občanskou iniciativu NEO2011. Neustále si mne přitom zkoumavě prohlížel. Připadal jsem si jako na aukci koní. Jakoby vybíral hřebce do svojí nové stáje. Hodnotil, jak reaguji na pobídky, čistotu chodu, nesení hlavy a krku, odhadoval výkon pod sedlem a v zápřeži. Když se mu nějaká klisna nebo hřebec líbí, bez přemýšlení, s naprostou samozřejmostí a někdy i bez dovolení, je připíše do svého seznamu.

Asi po dvou hodinách jsme se rozloučili. Přímostí, otevřeností a tvrdostí si získal můj respekt. Proti bezcharakterním a bezzásadovým kmotrům v naší politice a byznysu se rozjel jako buldozer. Má na to, aby vyčistil prostor od největšího mravního bahna. „Na hrubý pytel, hrubá záplata“, řekla by moje babička. To ale samo o sobě nestačí. Nestačí ani předsunuté mediálně známé tváře. Bezprostředně za buldozerem musí následovat projekt postavený na občanských iniciativách, na osobnostech, které jsou veřejnosti známé svým charakterem, odborností a občanskými postoji. Don „Vito“ Babiš jim může prorazit cestu. Pokud dokáže potlačit osobní ambice a přistoupí na rovnocenné partnerství občanských iniciativ, získá širokou podporu veřejnosti, může se stát ctihodnou ústřední postavou mafiánského románu Čezké republiky. To, v jaké zemi budeme žít, je především „cosa nostra“.

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=14815

 

Omluva Donu „Vitovi“ Babišovi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+5 #7 embé 2011-11-22 17:04
Miro, Honza Šinágl vždy důsledně tepal "divokou privatizaci", komunisty a StB. Za to mu patří dík. Honza důsledně nazýval Kavana estébáckým krycím jménem "Kato" a Filipa jeho estébáckým krycím jménem "Fallmer". Honza chodil na demonstrace proti Grossovi. Dnes Honza paktuje s Grossovým tenisovým ( i jiným ) partˇákem Babišem, estébákem, komunistou a oligarchou, který svůj majetek získal díky předlistopadový m stykům, klientelismu a patrně i korupci. U něj Honza ovšem krycí jméno "Bureš" už nepoužívá. Proč ?
+4 #6 mira 2011-11-22 09:15
Cituji Jirka:
Zajímavý článek...
Příspěvky Míry a Embé se mi však nelíbí ani trochu. Mají právo na svůj názor a v demokracii budu toto právo respektovat.

Pokud ale pana Šinágla obviňují ze zaměření na pouze pravicové soudruhy s ignorováním těch levicových a pokud ho obviňují z bolševicko-estébáckého obětí, něco tím na sebe prozrazují. Jako by ten Babišův hněv ukazoval prstem i na ně a měli z jeho náhlé otevřenosti trošku panické obavy. Ale třeba se mýlím.

Myslím, že svoboda této diskuze, kde nejsou ani útočné příspěvky na pana Šinágla cenzurovány, jako to je jinde, vypovídá o jeho demokracii dostatečně. A myslím, že je jen málo lidí v ČR, kteří vydali během pár let tolik stovek článků o komunistických a estébáckých zločinech, jako pan Šinágl.

Pokud se v Babišovi jednou zmýlí, nebude jistě sám. Pokud ale gangster Babiš spustil tu správnou lavinu odkrývání tunelů pak jenom dobře.



Víte co chybí v naší "demokracii"? Mě chybí - někteří tomu říkají "nálepkování" já tomu říkám poznání života lidí, které jsme si zvolili, nebo hodláme zvolit. Pan Babiš o sobě říká že je jen takovej malinkej komunista, platí tady daně tak je jenom takovej malej lumpík. Já si myslím, že si svoji větev nepodřízne, že si svůj rybník nevypustí. Nyní chce posvětit další velký kšeft, který mu umožní mít třetinu trhu republiky s pečivem a tím určovat ceny. Pro něj je to pěkné, není to však v souladu s tím co hlásá. Ze soudruhů jsou ti největší kapitalisté - oni byli u toho když se jak se říká "zhaslo" a nyní chce být světlonošem? Pro mě ani náhodou. Ať pan Šinágl zveřejňuje někde na okraj to zamlčené z oficiálních životopisů těch horních 10 000, jejich vzájemné propojování a propojení s komunistickou minulostí byť přes rodiče, příbuzné, známé, přes jejich zaměstnání před rokem 89. Někdo řekne "drby", některým co to budou chtít číst to otevře oči a pak jeho boj s komunisty nebude marný.
-2 #5 Jirka 2011-11-21 12:00
Zajímavý článek...
Příspěvky Míry a Embé se mi však nelíbí ani trochu. Mají právo na svůj názor a v demokracii budu toto právo respektovat.

Pokud ale pana Šinágla obviňují ze zaměření na pouze pravicové soudruhy s ignorováním těch levicových a pokud ho obviňují z bolševicko-esté báckého obětí, něco tím na sebe prozrazují. Jako by ten Babišův hněv ukazoval prstem i na ně a měli z jeho náhlé otevřenosti trošku panické obavy. Ale třeba se mýlím.

Myslím, že svoboda této diskuze, kde nejsou ani útočné příspěvky na pana Šinágla cenzurovány, jako to je jinde, vypovídá o jeho demokracii dostatečně. A myslím, že je jen málo lidí v ČR, kteří vydali během pár let tolik stovek článků o komunistických a estébáckých zločinech, jako pan Šinágl.

Pokud se v Babišovi jednou zmýlí, nebude jistě sám. Pokud ale gangster Babiš spustil tu správnou lavinu odkrývání tunelů pak jenom dobře.
+5 #4 mira 2011-11-21 10:31
Pane Šinágl "embé" to řekl za mě a já dodávám: účel světí prostředky. Velmi se zabýváte soudruhy vpravo a soudruhy vlevo necháváte žít až na okamžiky, kdy je u toho televize. Jak řekl v televizi Babiš - byl u nich oficiálně jen dva roky. Jehoo suverénní jednání je podloženo penězi a známostmi, takže proč by si měl brát servítky. Ať se koukne do zrcadla - ostatně koukněte se tam i vy - už to není to co to bývalo.
+2 #3 embé 2011-11-20 20:12
Ano, Honzo Šinágle. Tam, kde začínají peníze, musí končit morálka. Třeba ta Tvá. Morálka lovce komoušů a estébáků. Jak se Ti hoví na troskách Tvé dlouholeté práce v obětí bolševicko-esté báckém ? Měl bys začít radši chosdit kanály.....
-1 #2 Jan Šinagl 2011-11-20 10:29
Názor slovenského signatáře CH77 Vladimíra Pavlíka na pana Andreje Babiše (autor www.necenzurovane.sk a www.diamantovabana.cz):"Prakticky viem len to, co sa o nom pise. Na rozdiel od ostatnych podnikatelov nefunguje v danovych rajoch, dane plati v CR a nie male. Organizovany politicko - ekonomicky zlocin v CR a SR je tak silny, ze potrebuje silneho a drsneho protivnika. Pokial by si bol Babis vedomy, ze nieco konkretneho na neho maju, tak by do toho nesiel. A na rozdiel od inych ludi jeho typu je kriticky aj voci sebe a hovori o svojej minulosti. Taktiez si myslim, ze moze reprezentovat istu skupinu ludi ktora uz pochopila, ze CR sa ruti do pekla a do zahuby. Kedze do tychto aktivit vraza svoje peniaze a ma kladny vztah k pode - zivitelke naroda, ako aj k hospodarskym zvieratam, co vyplyva z toho v com podnika, momentalne v CR predstavuje jedinu realnu silu proti tomuto bordelu." Pana Babiše je třeba podporovat, ne útočit a zpochybňovat, v rámci osvědčené české tradice, na vše potřebné, nutné a nadějné. Připomínám biblické: "Kdo jsi bez viny, hoď po něm kamenem." J.Š.
-2 #1 emeritní samec 2011-11-19 14:31
pan Hnízdil tak jako p Keller dpvede perfektně pojmenovat stav věcí ale oba mají zásadní chybu,jsou politicky inpotentní a nemohou svoje vize prosadit.k tomu by byl potřeba někdo jako Babiš ale oba nechtějí spolupracovat jelikož se cítí intelektuálně na výši.To je zásadní nedostatek oponentů dnešní politiky každý chce být chytrý a nejsou schopni společně udělat nic.Pokud si neuvědomí že bez Babišových peněz to nepůjde nic nedokážou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)