Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

"Tak se jen zatím neví kdo je největší zloděj".

Ve čtvrtek 22. září bylo v poslanecké sněmovně Parlamentu ČR nebývale veselo. Škoda, že tam nemohli být všichni voliči. Poslanci se totiž navzájem hašteřili o to, kdo ukradl více a kdo je větší darebák.

"Kradl víc Gross nebo Řebíček?", hádali se Sobotka s Nečasem či "Fischer  nebo Vondra?" Podle Zaorálka se navíc stát rozpadá.  Chyběl jen MUDr. Barták, šéf české pobočky Rotary clubu, t.č. ve vazbě.

Soutěž o odhalení největšího zloděje zahájil sociální demokrat Bohuslav Sobotka. Podle něj neslýchaně kradl Aleš Řebíček, ministr dopravy za ODS, během jehož úřadování získala stavební společnost Viamont s anonymními akciemi státní zakázky v řádu více než 10 miliard korun a jejíž akcie poté Řebíček prodal, čímž pohádkově zbohatl. Koupil si pak vilu v Toskánsku nebo fotbalový klub   Slávie v Praze a nyní jen blaženě korupčně chrochtat.

Sobotka dále obvinil Vlastu Parkanovou, známou pěvkyni oslavných písní o americké bratrské armádě. V roce 2009 prý nakoupila letouny CASA 2x dráže než Portugalsko za 3,5 miliardy korun a provize byla tedy velmi tučná.

Poradce Mirka Topolánka Pavel Němec zakoupil pro VZP software za 100 milionů na vymáhání pohledávek, který nikdo nepotřebuje, protože vymáhání mají řešit finanční úřady. Všechno mizí v anonymních firmách s akciemi na doručitele.

Poté, co Sobotka podal výčet tunelů a korupčních švindlů, přiběhl k mikrofonu jeho stranický kolega Lubomír Zaorálek. Sdělil, že se právě vrátil z Karviné a Frýdku-Místku a v Ostravě byl zbit. Proč a od koho, bohužel neprozradil. Jeho asistentku lupiči prý zbili dokonce do bezvědomí. Znásilněna naštěstí nebyla.

Policie prý nemá peníze na provoz a snižuje stavy. "Tohle, přátelé, je rozpad státu!" volal vzrušeně Zaorálek.  A kdo je hlavním korupčníkem podle Zaorálka, vládního poslance od roku 1996 a bývalého předsedy sněmovny? Obdivovatel USA, exdisident a přítel Václava Havla, Alexandr Vondra. Poslal 143 milionů firmě Prague Military Hospital Concessio (kvůli neúspěšnému projektu v areálu Ústřední vojenské nemocnice), kterou ze 75 % vlastní společností EC Property s neznámými anonymními akcionáři.

"Jsou tam nějací dva bílí koně. Na ty se neptám. Já se ptám, komu to patří! Tuší Alexandr Vondra, komu ty peníze dal? Úplně bezdůvodně, přátelé. Protože to říká zpráva NKÚ, že nebyl žádný důvod ty peníze dávat!" volal Zaorálek. Vondra prý krade dále. Stamiliony z Promopra prostě zmizely a nestalo se vůbec nic.

Zaorálek má prý informace z tajné zprávy BIS včetně jmen představitelů justice na osoby z kriminálního prostředí či existenci klientelistických vazeb, které mohou vážně ovlivnit soudní řízení. Předseda z korupce podezřelého Městského soudu v Praze Jan Sváček je podle Zaorálka sám podezřelý, protože obvinil BIS z korupce.

Socanský útok nemohl nechat bez povšimnutí občanský kapoun Petr Nečas. Začal ohavnou antisemitskou poznámkou - prý když slyší kázání sociálních demokratů, je to jako by mu bývalý ředitel Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn kázal o sexuální zdrženlivosti. Snad si vládní zmocněnkyně Šimůnková ihned udělala poznámku do svého sešítku. Nečas rozjel udání sociálně demokratických kasírtašek ve velkém. Vláda sociální demokracie v roce 1999 prodala 46 % akcií Mostecké uhelné společnosti bez soutěže firmě Invest Energy ze Švýcarska za 650 mil. korun. Tato firma poslala ihned 5 milionů dolarů na účet firmy přítele šéfa ČSSD Stanislava Grosse, lobbisty a zbrojaře Pavla Musely jako provizi za pomoc. Odtud peníze putovaly řetězcem kyperských firem a účtů a k jednomu z nich měl přístup i poradce Stanislava Grosse Jiří Martinek. Více než jeden milion dolarů, tedy více než v tehdejším kurzu 34 milionů korun z této provize, šlo koncem roku 1999 a v roce 2000 přes Panamu a Švýcarsko až do tuzemské firmy NOMA INVEST. Ve firmě tehdy působil šéf ekonomické sekce sociální demokracie Zdeněk Uhlíř. NOMA INVEST v roce 2000 poskytla půjčku deset milionů korun nadačnímu fondu Zdraví pro studenty. Ten krátce předtím založil Stanislac Gross a jeho blízký spolupracovník, tehdejší místopředseda sociální demokracie Karel Kobes. Podíl 46 % v Mostecké uhelné společnosti byl prodán za 650 mil. korun zjevně pod cenou, když jenom hodnota akcií byla stanovena téměř na 5 miliard korun a tržní hodnota těch samých akcií dnes se pohybuje někde okolo 20 mld. korun.

Podivné provize přes Kypr převedené na účty pana Martinka a pana Antonína Sýkory, který se stal na podnět Stanislava Grosse náměstkem ministra průmyslu a obchodu a od kterého si právě tehdejší předseda sociální demokracie Gross koupil za necelých 20 milionů korun podíl ve společnosti Moravia Energo, který obratem prodal za 110 milionů korun a zázračně zbohatl.

Předseda vlády Nečas zuřil. Kradou a ještě si dovolí nás obvinit z korupce. Hřímal, že než pan Bohuslav Sobotka začne ukazovat prstem na někoho jiného, měl by ukázat do svých vlastních stranických řad a tázat se, jak zázračně bohatnou sociální demokraté. Nečas vzteky prskal, že sociálně demokratická vláda v roce 2004 prodala tehdejší 46% podíl v ostravské OKD bez soutěže firmě Karbon Invest za 4,1 mld. korun, ačkoli tržní podíl byl firmou Ernst& Young odhadnut na 24 mld. Korun a skupina J&T nabízela 9,1 mld. korun. Jen hodnota bytů OKD byla podle posudku Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ odhadnuta na 6,5 mld. korun. Pod celou krádeží je podepsán tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka. V roce 2003 koupila od  státu za 800 milionů korun 49 procentní podíl v plzeňské Škodě Holding skupina Appian Group, která ho poté prodala za 11 miliard. Opět podepsal Sobotka. Nejvíc kradli podle Nečase sociální demokraté na ministerstvu obrany. Ano, tam se opravdu krade hodně. Nákupy švédských dělostřeleckých radarů Arthur za 1,8 miliardy korun a protiletadlových kompletů RBS-70 za 1,1 miliardy, ekologická likvidace munice za 2,8 miliardy, vše bez výběrového řízení

Jen co Nečas odešel od mikrofonu, chopil se ho znovu Sobotka a pálil ze všech hlavní. Dalík! Ten prý kradl nejvíce. Vybíral od firmy Steyer za předražené a nepotřebné transportéry Pandury. Roman z ČEZu. Všichni prý kradli. V udavačském rodeu pokračoval komunista Kováčik (prý se kradou stamiliardy) a opět Zaorálek (Bakala prý platí všechny a Nečas šetří na lidech, aby mohl rozdávat svým kamarádům). Mimochodem, Bakala platil i narozeninovou party exprezidenta a sametového restituenta Havla. Kdo ví, zda ne z peněz z rozkradených OKD.

Potřebu obhájit se z ukradení 143 milionů firmě Prague Military Hospital Concession cítil ministr Vondra. Prý kradl Jan Fischer a ne on, když několik dnů před parlamentními volbami v roce 2010 byla podepsána smlouva na   závratných 6,4 miliardy na ubytovnu pro vojáky, s bazénem a dalšími věcmi, tj. o 400 % více,než byly původní záměry. Fischer prý neznal míru a kradl jako straka ještě pár dní před koncem funkce. Nakonec dostala firma Prague Military Hospital Concession "jen" odstupné 143 milionů.

Situace v českém parlamentu se tedy vyvíjí slibně. Poslanci se shodli, že všichni hrozně kradou, jen ještě nebyl jmenován absolutní vítěz. Brzy bychom mohli očekávat místo nepřímých nařčení a obvinění jasné informace: kdo, s kým, jak a kolik ukradl. Těmito informacemi naši politici evidentně disponují a snad poklička bouchne už brzy.

Mohli bychom se dozvědět nevídané věci, jak to chodí v naší parlamentní demokracii a právním státě.

Těšme se společně!

http://opona2009.zacit.cz/dulezite/uz-se-hadaji-kdo-vic.html

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #6 Pavel K. 2012-01-06 09:33
Plně souhlasím s Vaší poslední větou, a proto je třeba chápat dnešní politiku tak, že vůbec nezáleží na tom, tváří-li se současný prominent levicově nebo pravicově. Záleží jen na jeho morálních kvalitách, zda bude ochoten pro svoje zbohatnutí udělat cokoliv, lhát, krást, převlékat kabáty. A takových je mezi nimi bohužel většina. Neříkám, že neexistují výjimky. Ae na startovní čáře tohoto sametového podvodu měli nejvýhodnější pozici právě komunisté. A té také ve velké míře využili.
+3 #5 Ken 2012-01-05 22:05
Dovolte, abych se alespoň já zasmál těm vašim vývodům. Podívejte se na minulost dnešních prominentů, a bude vám jasné, že se tahle parta vůbec nezměnila. U vesla byli a u vesla také zůstali!

Zřejmě jste si můj příspěvek špatně přečetl nebo, a to mi promiňte, prostě nepochopil. Pokud pod pojmem prominet chápeme spíše politiky, je situace ještě horší. Ty si totiž svobodně volíme. Proč skrznaskrz pravicovému voliči nevadí, že kandidát jeho preferované strany byl v KSČ nebo funkcionář SSM a volí ho, je skutečně velmi podivné. Jestli to třeba nebude tím, že jeho "strašná komunistická minulost" je prostě totální marginalitou. Vím, že novodobé parlamentní strany, jejichž členové sedí v parlamentu, jsou zmítány astronomickými finančními skandály a jen jediná se směje - KSČM. Taky mne to nenechává klidným, ale to neznamená, že ztratím soudnost. Čím déle budeme zlodějiny novodobých politiků z demokratických stran pardonovat dobově sice líbivou, avšak dnes již zcela nesmyslnou argumentací o jakýchsi komunistických reliktech, které v nás zůstaly, tím déle u nás bude takový bordel. Zloděj zůstane zlodějem a to i s či bez stranické příslušnosti.
0 #4 Pavel K. 2012-01-05 18:54
Cituji Ken:
Cituji Pavel K.:
Převlečení komunisti
Pavel Havlíček Kralupský

Převlečení komunisti
jsou si svými posty jisti.
Pletou se, ti prominenti.
Vstanou noví disidenti!


Velmi úsměvné a navíc typicky české. Sváděním nekalostí na komunisty, kteří už přes dvacet let nejsou u vesla a tudíž žádnou zlodějinu nemohli vyprodukovat, své černé svědomí z toho, že jste v porevolučních dobách nadšeně a demokraticky volil megazloděje, nijak neočistíte. A už vůbec ne pokusy o kvazy epigramy.
Komanče zrovna nemusím, ale dávejme jim za vinu jen to, co způsobili. Zloděje totiž, jak praví známé české pořekadlo, dělá příležitost a ne ideologie. A upřímně, těch příležitostí od roku 1989 bylo, díky neviditelné ruce trhu a dalším opatřením našeho nejvyššího liberálního ekonoma,opravdu neúrekom.

Dovolte, abych se alespoň já zasmál těm vašim vývodům. Podívejte se na minulost dnešních prominentů, a bude vám jasné, že se tahle parta vůbec nezměnila. U vesla byli a u vesla také zůstali!
+1 #3 Ken 2012-01-05 16:03
Cituji Pavel K.:
Převlečení komunisti
Pavel Havlíček Kralupský

Převlečení komunisti
jsou si svými posty jisti.
Pletou se, ti prominenti.
Vstanou noví disidenti!


Velmi úsměvné a navíc typicky české. Sváděním nekalostí na komunisty, kteří už přes dvacet let nejsou u vesla a tudíž žádnou zlodějinu nemohli vyprodukovat, své černé svědomí z toho, že jste v porevolučních dobách nadšeně a demokraticky volil megazloděje, nijak neočistíte. A už vůbec ne pokusy o kvazy epigramy.
Komanče zrovna nemusím, ale dávejme jim za vinu jen to, co způsobili. Zloděje totiž, jak praví známé české pořekadlo, dělá příležitost a ne ideologie. A upřímně, těch příležitostí od roku 1989 bylo, díky neviditelné ruce trhu a dalším opatřením našeho nejvyššího liberálního ekonoma,opravdu neúrekom.
0 #2 Pavel K. 2012-01-05 09:55
Převlečení komunisti
Pavel Havlíček Kralupský

Převlečení komunisti
jsou si svými posty jisti.
Pletou se, ti prominenti.
Vstanou noví disidenti!
+2 #1 Pavel K. 2011-12-31 17:34
Na tuhle snůšku darebáků a zlodějů bych měl jeden recept. Když každý z nich ví jeden o druhém, co všechno ukradl, znamená to, že tam nesedí ani jeden poctivý člověk. A tak jestliže bohužel není možné je naházet z oken na vidle, protože parlament je příliš nízko, měla by se celá budova neprodyšně uzavřít, a nechat v ní všechny poslance a celou vládu vyhladovět. Ať sami zakusí to, co jinak zakrátko hrozí nám. Věřím, že se u nás k provedení této akce najde dost ochotných lidí.
PF 2012! P.K.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)