Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Pecina_3ZČU tají údaje o studiu soudního znalce Ivo Svobody – Osel měsíce března soudkyně Markéta Jirásková – čarodějnický proces do Děčína!

… Nerozumím tomu – že by snad bylo se Svobodovým působením na plzeňských právech něco v nepořádku, nebo snad, ó hrůzo hrůz, absolvoval I. Svoboda některý z programů formou typického plzeňského rychlokursu? Jistě ne: takové podezření by mohlo pojmout pouze nějaké, řečeno kultivovaným jazykem znalce Svobody, stupidní deprivované hovado! …

Most – V centru severočeského Mostu byl dnes slavnostně odhalen pomník čtyřem spojeneckým letcům, kteří zde byli v roce 1944 popraveni nacisty na přímý rozkaz Adofla Hitlera. Australan, Brit, Novozélanďan a Polák patřili mezi 76 válečných letců, kteří v noci z 24. na 25. března uprchli ze zajateckého tábora v Saganu. Dopadeni byli na Liberecku.  Na pomník přispěly rodiny pozůstalých, sponzoři a Muzeum letecké bitvy nad Krušnohořím. "Jsem hrdý, že vše se podařilo zorganizovat a zaplatit ze soukromých zdrojů, tedy bez nároků na státní či komunální rozpočty," připomíná iniciátor celé události Michal Holý. Památník je ovšem pouze symbolický, urny s ostatky uprchlíků leží na hřbitově v polské Poznani. Aktu se zúčastnili zástupci české armády a především příbuzní všech čtyř letců, kteří se tak setkali vůbec poprvé. Organizátoři pro ně připravili také cestu po stopách popravených uprchlíků; podívají se na místo zajateckého tábora či do budovy, v níž sídlilo liberecké gestapo.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/169495-v-moste-odhalili-pomnik-popravenym-valecnym-letcum/

P.S.

Zúčastnili se i příbuzní letců. ČT 24 vysílá opakovaně tuto informaci v odpoledních zprávách, ale na přímý přenos, nebo alespoň fotografii pomníku se nezmohla…?! Na počest letcům přeletěly vojenské stíhačky. Veřejnoprávní ČT se tak zachovala podobně jako při vzpomínkových oslavách na štbk. Václava Morávka v Kolíně, plk. Josefa Mašína v Lošanech a pohřbu manželky válečného pilota Josefa Brykse. Alespoň, že ČT 24 nepřenášela přímým přenosem projev soudružky poslankyně za KSČM Marty Semelová a její lkaní nad hrobem komunistického zločince Klementa Gottwalda, byť na místě byla a natáčela!

Jan Šinágl, 24.3.2012

 

Západočeská universita v Plzni tají údaje o studiu Ivo Svobody

Soudní znalec Ivo Svoboda je člověk inteligentní a zároveň neobyčejně vzdělaný: o tom nemůže pojmout rozumných pochybností nikdo, kdo jej někdy slyšel promluvit či se začetl do jeho znaleckého posudku. Chtěje se duchovně osvěžit pramínkem živé vody ze znalcovy starší tvorby, požádal jsem Západočeskou universitu v Plzni, aby mi poskytla informace ohledně okolností jeho studia a závěrečných prací, jež tam gigant českého znalectví za sebou zanechal. Překvapivě jsem však zatím nedostal žádnou odpověď. Nerozumím tomu – že by snad bylo se Svobodovým působením na plzeňských právech něco v nepořádku, nebo snad, ó hrůzo hrůz, absolvoval I. Svoboda některý z programů formou typického plzeňského rychlokursu? Jistě ne: takové podezření by mohlo pojmout pouze nějaké, řečeno kultivovaným jazykem znalce Svobody, stupidní deprivované hovado!

http://paragraphos.pecina.cz/2012/03/zapadoceska-universita-v-plzni-taji.html

 

Kausa Babeta aneb Osel měsíce března Markétě Jiráskové

Služební babetu pana Šafránka čtenáři mého blogu už znají: to je ta, na které – dle mínění Okresního soudu ve Žďáru nad Sázavou – delikvent přijel na místo činu, tam poškozenou neznásilnil, a odebral se zpět na své pracoviště, čímž spáchal trestný čin neoprávněného užívání cizí věci a způsobil svému zaměstnavateli škodu přibližně 20 Kčs. Podle stejné logiky postupovala i soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 Markéta Jirásková ve svém únorovém rozsudku. V něm J. Šafránkovi nepřiznala nárok na náhradu ušlého výdělku mimo jiné proto, že v době vzetí do vazby nikde nepracoval, neboť jeho pracovní poměr byl krátce předtím zrušen pro hrubé porušení pracovní kázně. Jak se to stalo? No přece tak, že inkriminovaného dne vzal Šafránek bez dovolení služební babetu, dojel na ní na místo činu, tam nikoho neznásilnil a vrátil se zpátky na své pracoviště! Ano, jak obvykle říkám, kdyby hloupost nadnášela, museli by mít na nejednom soudu na stropech instalovány záchytné sítě, nebo mít soudce připoutány k podlaze řetězem… Soudkyni Jiráskové k ceně Osel měsíce, kterou si tímto bravurním intelektuálním výkonem vysloužila, srdečně blahopřejeme. Cena je spojena s právem nosit oslí uši ve tvaru paragrafů; ty si laureátka může vyzvednout na adrese tohoto blogu.

http://paragraphos.pecina.cz/2012/03/kausa-babeta-aneb-osel-mesice-brezna.html

 

Čarodějnický proces do Děčína

Nemohli bychom si vybrat lépe: monstrproces s patnácti členkami hnutí Resistance Women Unity se odehraje v Děčíně, městě obklopeném nádhernou přírodou Českosaského Švýcarska. S obviněnými již plánujeme společné výlety na blízké kopce, kde budeme moci, shlížejíce do labského údolí, společně rozjímat, proč je tak krásná země osídlena takovými idioty, jakými jsou strůjci tohoto politického procesu. Další dobrou zprávou je, že na OSZ v Děčíně svěřili dozor zkušenému kádru, bývalému členu KSČ Lubomíru Dolanovi. Ten má s bojem proti vnitřnímu nepříteli nepochybně zkušenosti už z minulého režimu a je zárukou, že nesmlouvavé ruce spravedlnosti neunikne ani jedna nekonformní občanka. Zatím rozeslal usnesení, jimiž zamítl stížnosti proti zahájení trestního stíhání (příklad): jak zřejmo, odůvodnění je precisní a zcela vyčerpávající – zevrubně argumentačně nepojednán a nevypořádán nezůstal jediný stížní bod!

http://paragraphos.pecina.cz/2012/03/carodejnicky-proces-do-decina.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)