Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Můžeme se těšit na lepší zítřky? Lze problémy s Romy řešit? Jak se řešily v minulosti a jak to dopadlo? Jak žijí dnes a jak budou žít zítra? Zastaví se někdy jejich exponencionální rozmnožování? Je jejich chování geneticky podmíněno? Proč jsme označováni za rasisty a xenofoby?

Problémy s Romy existují, odjakživa. Nic na ně nepomohlo!

Poslední dobou se množí případy, které je možné vidět u Štrasburského soudu, kdy Romka žaluje stát za to, že jí nedobrovolně sterilizoval. Tyto případy pochází z minulého režimu, kdy stát, přes své veškeré snahy v romské problematice, neuspěl a nepodařilo se mu Romy převychovat. K takovým opatřením ale nepřistoupil stát, potažmo Evropa, poprvé. Vlastně jsme se Romy pokoušeli zlikvidovat již několikrát. Romský problém se totiž od počátku jevil jako neřešitelný.

Nejstarší zmínka o Romech pochází z Byzantské říše (9. – 11. stol.), kde jsou pojmenováni Athinganoi (z tohoto slova je odvozené české slovo Cikán), genetika dokazuje jejich původ v Indii. Jejich počet nebyl více než tisíc osob.

Slovo Rom nebylo v historii nikdy používáno. To se začalo používat díky Cikánskému sjezdu z r. 1971, kde o používání tohoto slova bylo rozhodnuto. Slovo Cikán se mezi lidmi totiž začalo používat i pro ne-cikány a to jako urážka se smyslem připodobnění ne-cikána Cikánovi v jeho povahových vlastnostech.V Ot­tově naučném slovníku jsou jejich povahové vlastnosti specifikované takto:

O budoucnost se nestarají, o povinnostech nemají pojmu. Čest je jim cizí a zásadám nerozumějí. Cit jejich jest hluboký a žádost neukojitelná.

V současnosti je běžně používáno slovo Cikán, veřejně Rom. Roku 1991 v Českos­lovenské televizi prohlásil tehdejší předseda ROI (romské občanské iniciativy) Emil Ščuka:

„V Česku je běžně používáno označení Cikán, přestože je toto označení většinou Romů vnímáno jako hanlivé. Cikáni je označení deklasované sociální skupiny, Romové je označení národa.“

Z toho vyplývá, že tatáž menšina již není deklasovanou sociální skupinou, neboť nese jiný název. Skutečností totiž je, že Romové žádný národ nemají. Pořád tedy jde o stejné etnikum – Cikány, tak jak je známe již od Byzantské říše. Argumentů pro použití/nepoužití slova Cikán/Rom je více a mají podobnou logiku.

V Evropě si je každý národ pojmenoval jinak. Řecky Atsinganos , bulharsky Acigan, rumunsky Tzigan, maďarsky Tzigany, italsky Zingaro, turecky Čingiané, španělsky Gitano, anglicky Gypsy, albánsky Yevk, francouzsky Gitane. Anglické a španělské názvy souvisí s bájí o jejich egyptském původu.

Od středověku byli Cikáni pronásledováni. Ottův naučný slovník uvádí:

Když Cikáni poznáni byli jako lháři, zloději a lotři, počali býti pronásledováni nejdříve ve Španělích, pak v zemích ostatních. Ve stol. XVI. se jim ulevilo, tu a tam dály se i pokusy učiniti z nich národ usedlý a povznésti je, ale pokusy se nezdařily.

První zmínka o Cikánech u nás je ze starých letopisů českých z roku 1416, kde se o nich píše: Toho času poprvé se v Čechách objevili a lid mámili. V kronice Dalimilově nalézáme zmínku, že byli v Čechách již před rokem 1416. Ve Španělsku již byli roku 1492 pronásledováni zároveň se židy a Maury. V Anglii roku 1531 proti nim vyšel první verdikt. Ani později se k Romům vztah nezměnil, soudě podle dobových záznamů: Vysávali lid i zemi po celou dobu 30leté války, ba i později tak, že císař Leopold I. musil proti nim vydati dekret jímž vypovídali se ze země. Ale to nic neprospělo, spíše ještě z Moravy a ze Slezska přicházeli a své šmejdy dále prováděli, tak že konečně reskriptem daným (1697) za psance byli prohlášeni. Tu nastala hrozná štvanice na Cikány, v níž mnoho jich zahynulo; ale přes to uherští Cikáni pokoušeli se pořád ještě o přístup do Čech, zvláště do lesů v Táborsku a Budějovicku. Za císaře Josefa I. počali se hrnouti z Uher a Moravy do Čech na svá obvyklá místa, i byli opět stíháni, věšeni a mrzačeni, ale bránili se také statečně, až vojenským zakročením ze země byli vyhnáni. Též Karel VI. prohlásil patentem z dne 20. června 1421 Cikány za psance a stanovil, aby i ženy byly smrtí trestány.

V novodobých dějinách v Evropě proběhl také pokus Romy exterminovat a to Himmlerovým výnosem (1942) o deportacích Cikánů do koncentračního tábora Osvětim (Auschwitz) II. – Birkenau.

I přes tato masivní a drastická opatření Romů stále přibývá. Z původní tisícovky se jejich počet dnes odhaduje na neuvěřitelných 10–12 milionů a demografická křivka exponenciálně roste.

 

Romové dneška

Dalo by se říci, že když mluvíme o kriminalitě, nebo dokonce drobné kriminalitě, můžeme si pod tímto pojmem představit romskou menšinu. Když Vám totiž někdo ukradne mobilní telefon, peněženku, nebo se jedná o podobný delikt, jde v 95% o Roma. 75% Romů se podílí obecně na kriminalitě, přičemž populaci tvoří 3% Romů.

Jsou to šokující čísla, neboť díky těmto statistikám zjišťujeme, že ve společnosti bez Romů by v naší zemi prakticky neexistovala kriminalita (další významnou kriminalitu z procent netvořených Romy tvoří ukrajinská menšina – tedy nebýt i jich, žili bychom téměř v ideálním světě).

Přibližně 80% Romů je bez zaměstnání. 60% z dětí umístěných v dětských domovech je romské národnosti. Na každou Romku připadají čtyři potraty.

Kromě kriminality dnešní Romové převážně žijí také z našeho sociálního systému a živí je především reprodukce, díky které získávají sociální dávky. Dále pobírají dávky hmotné nouze a jiné.

Podle statistik 87% české populace vykazuje více či méně významné známky rasistického či xenofobního chování ve vztahu k romskému etniku. Otázkou je, zdali se jedná skutečně o rasismus, tedy odpor vůči rase, nebo zkušenosti, které většinovou společnost vedou k závěru, že má Rom nepřijatelné chování. Stejně tak xenofobie zcela nevystihuje vztah většinové společnosti k Romům, neboť xenofobii, tedy strach z neznámého, mají zakódovanou všichni živočichové. Jedná se o přirozený mechanismus, který jedinci pomáhá přežít. Jde o pud sebezáchovy. Obvykle ale u Romů bývá strach a opatrnost spojena spíše se špatnými zkušenostmi.

 

Integrace Romů nepomáhá

Romové se integrují špatně. Jejich vlastnosti jsou problematické. V průměru mají nižší rozumové schopnosti a specifické sociální chování. Za povšimnutí stojí analýza negativní selekce, která u romské populace způsobuje, že dobře adaptovatelní a inteligentní příslušníci této etnické skupiny mají tendenci asimilovat se ve většinové společnosti a svoji původní menšinu ochuzovat o zdatnější jedince. Naopak běžní Romové mají tendence komasace.

Na integraci Romů často doplácí většinová společnost. Na její úkor romská populace vydělává. Naopak na izolaci, nebo relegaci této menšiny, obvykle vydělává většinová společnost, romská populace prodělává. Globálně se izolace, ani relegace však humánními prostředky nedaří. Naopak vzniká intolerance státu, do kterého Romové imigrují, ke státu z kterého emigrují.

 

Genetická diference inteligence

Otec genetiky James Dewey Watson, objevitel struktury DNA, držitel Nobelovy a mnoha dalších cen, člen mnoha akademií, univerzit a čestný doktor dvaadvaceti univerzit, pro The Sunday times uvedl, že inteligence je u různých ras podmíněna odlišně kvalitními geny.

"Veškerá naše sociální politika je založena na tom, že jejich inteligence je stejná jako naše. Ale všechny testy ukazují, že není. Všichni lidé si jsou rovni, ale ti, kteří musí pracovat s černými zaměstnanci, zjišťují, že tomu tak není…“

Watsonovy výroky byly napadeny některými médii a organizacemi zabývajícími se ochranou lidských práv. Keith Vaz, spolupracující s Komisí pro rovnost a lidská práva poznamenal, že podobné názory někteří lidé na nejvyšších profesních úrovních mají. Watson začal být některými médii a organizacemi označován za rasistu a byla mu odepřena další Nobelova cena.

Blíží se doba, kdy budou genetici prohlášení za kacíře? Začne se upalovat za to, pokud někdo vysloví pravděpodobnost o kulatosti naší planety? Pokud jsou některé rasy méně inteligentní než jiné, pak je to záležitost přírody a tu snad nikdo odsuzovat nebude. Příroda se vyvíjí a má mnoho slepých uliček.

Naopak zabránit exterminaci některých ras, živočichů a květin je potřeba. Pokud příroda uzná za vhodné, sama některý druh exterminuje. Nakonec to třeba bude celé lidstvo. Éra hraní si na bohy skončila, a tak se různých genetických experimentů na člověku, nebo exterminaci některých ras, vyvarujeme. Vyhněme se manipulaci vědních oborů a naopak se s jejich pomocí pokusme řešit naše sociální otázky. To přeci nutně neznamená zavádět tábory smrti.

K faktům. Přes 50% Romů je ve zvláštních školách a 56% nemá ani základní vzdělání.

Ředitelka Chánovské základní školy u Mostu Monika Laurichová prohlásila, že ve škole vypozorovali následující. Rom se může sebevíc dobře učit, může mít vyznamenání, ale ve čtvrté třídě naráží na strop. Zjistila, že jim mnoho žáků, v tomto ročníku, přechází do zvláštních škol. Škola je nechává vyšetřit a oni již nestačí – mají nízkou inteligenci. „Nedokážu vám vysvětlit z jakého důvodu, nejsem lékař, nevím to,“ doplnila.

Spisovatel Petr Bakalář, který napsal mimo jiné knihu Tabu v sociálních vědách a Psychologie Romů:

„Pokud ten fakt, že mají nízkou inteligenci skutečně souvisí s biologickými předpoklady, tak je to neřešitelné. Pokud existuje nějaký rozdíl mezi Romy a ne-romy, tak buď bude stejný, nebo se bude zhoršovat, protože společnost se technologicky vyvíjí a oni prostě nebudou stačit. Jediná možná záchrana bude možná v tom, že stát bude dostatečně bohatý, aby mohl subvencovat široké masy lidí, které nebudou schopny adaptace. “

Pokud se pro nás nebude demografická křivka vyvíjet v plusu a pro Romy v mínusu, může naše společnost, tradice a kultura, tak jak ji známe, přestat zcela existovat.

http://foto-kar.com/?p=598

 

Poslanec: Když mě přepadne Cigán s dýkou, mám právo mu ustřelit hlavu

Poslanec Věcí veřejných Otto Chaloupka je známý tím, že se k palčivým otázkám vyjadřuje na plnou pusu a bez politicky korektních vyhýbaček. Nejinak je tomu i v případě Romů, které ve většině považuje za parazity. Stejně tak má podle něho člověk právo bránit se proti útočníkovi, jak uzná za vhodné. Třeba mu ustřelit hlavu. Trvá si na tom, že ministr Schwarzenberg zaslouží na holou a ministr Kalousek podle něj chce zlikvidovat živnostníky.

http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Poslanec-Kdyz-me-prepadne-Cigan-s-dykou-mam-pravo-mu-ustrelit-hlavu-219964

 

V Břeclavi se na neděli chystá pochod za brutálně zbitého chlapce

V Břeclavi se v neděli zřejmě uskuteční pochod za patnáctiletého chlapce, jehož o uplynulém víkendu na ulici brutálně zbila trojice mužů, pravděpodobně Romů. Lékaři mu museli při následné operaci odebrat ledvinu, má poškozená játra i slezinu a jeho stav je vážný. Účast na demonstraci už na sociální síti Facebook přislíbilo tisíc lidí. Po útočnících pátrá policie. Hrozí jim deset let vězení. Demonstraci nazvali organizátoři jako "Pochod za Peťu a naši bezpečnost". Z avizované podpory zraněného chlapce a požadavku na vyšší bezpečnost by se ale mohl stát protiromský protest. Napadení odsoudil předseda Celostátní asociace Romů ČR Vladimír Galbavý jako naprosto nepřijatelný útok. Vedení města s 27.000 obyvateli připouští, že v Břeclavi jsou s Romy potíže. Radnice se je snaží řešit poklidnou cestou za pomoci romského asistenta. ČRo, 17.4.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)
Share

Komentáře

-1 #24 Radek Gelnar 2012-05-29 18:29
Cituji Meisner:
Cituji Radek Gelnar:
Cituji Miroslav:
Nějak nám hnědnete, pane Šinágl! Dokonce jste poklesl k přetiskování takovýchto rasistických pavědeckých blábolů. Každému, kdo má tendenci se na toto chytat, doporučuju exkurzi do Osvětimi. Velmi silný zážitek, vidět, kam takové úchylné nacistické rasistické uvažování vede.

Já v Osvetimi byl! A vy také? Doufám,že ano,když je předhazujete! A chci aby jste mi vysvětlil to nač mi zatím nikdo nedokázal odpovědět! Dvířka do pece jsou jen na jednu osobu. Jak je možné,že dokázali spálit víc jak 200 lidí za večer,když dnes trvá spálení mrtvoly v moderních plynových turbopecích minimálně 8 hodin!!!!

Pane Gelnare.Primární téma je dlouhodobá, mnohovrstevná a neřešená tenze mezi dvěma skupinami obyvatel. Nicméně, když jste nanesl Osvětim - není totéž jestli někdo byl v Osvětimi na výletě a po návratu mudroval o velikosti pecí a nebo jestli skončil v Osvětimi svém posledním životním výletě, třeba tak, jako mí předkové z matčiny strany. Mám za to, že velikost pece jim byla ukradená, odtáhli je tam nejspíš z plynové komory, kde si užili půlhodinku velmi dramatického umírání, rozměr dvířek a délkou hoření neřešili. Pokud Vás otázka zajímá, a nechcete lovit v literatuře (popř.jiné, než "popíračské" literatuře), můžete zajít třeba do pražského Židovského musea, do jejich informačního střediska. Technickou problematiku osvětimského masového pálení lidí Vám tam osvětlí. Zdravím.

Osvětim jsem nenadnesl já!!! Buďte tak hodný a přečtěte si komentáře. A rozhodně se nechci sáhodlouze zabývat nějakýma úvahama,či mudrováním - chci jen odpověď na svou otázku!
-1 #23 Karel Adler 2012-05-29 17:59
Pro jednou musím uznat, že máte pravdu. Jen bych si osobně tipnul, že mladíkovi někdo dkladně vysvětlil, jaký bude jeho osud, pokud si veřejně nenasype popel na hlavu. Jen si nejsem jistý, jestli ho k tomu donutili vyšetřující policisté, nebo cikánští profesionální "vyjednavači".

Cituji Jan Šinagl:
Nemám ve zvyku odpovídat lidem, kteří se stydí podepsat pod svůj názor. Nicméně stojí za zamyšlení zda je reálné, aby patnáctiletý chlapec s poškozenou slezinou, zničenou ledvinou a se zlomenými žebry, dokázal sejít ze schodů, lehnout si na chodník a zavolat si mobilem pomoc. Navíc ještě než to provedl, domluvit se s kamarády na tom, co mají říct a co bude říkat on. To by dokázal snad jen Meresjev. Bylo zde snad zaplaceno či vyhrožováno? Příliš to odporuje zdravému rozumu! J.Š.
+2 #22 Jan Šinagl 2012-05-28 22:43
Nemám ve zvyku odpovídat lidem, kteří se stydí podepsat pod svůj názor. Nicméně stojí za zamyšlení zda je reálné, aby patnáctiletý chlapec s poškozenou slezinou, zničenou ledvinou a se zlomenými žebry, dokázal sejít ze schodů, lehnout si na chodník a zavolat si mobilem pomoc. Navíc ještě než to provedl, domluvit se s kamarády na tom, co mají říct a co bude říkat on. To by dokázal snad jen Meresjev. Bylo zde snad zaplaceno či vyhrožováno? Příliš to odporuje zdravému rozumu! Navíc Romové jsou nezvykle pasivní a ponechávají určení případného potrestání na státní zástupkyni? J.Š.
0 #21 kk 2012-05-28 20:53
Nebylo by na case uvest na pravou miru tu informaci o "brutalne zbitem chlapci" v zaveru clanku? Nebo se vam, pane Sinagle, nehodi do kramu, ze by i ti cnostni "bili" mohli lhat a podvadet?
0 #20 Meisner 2012-05-22 10:15
Oprava a doplnění:
V předchozím textu jsem zmínil Bohdana Chmelnického-vy vraždění 350-400 Židů, správně je 350-400 000,přesně to již nikdo nezjistí, Židé do Polska přišli na pozvání(!)ze Záp.Evropy, kam se předtím přesunuli dík "vyhoštění" z katolického Španělska (pochody smrti nevynalezl Hitler). V Polsku obdělávali několik málo generací volnou půdu, pak vypuklo polské povstání proti Ukrajině, drobné venkovské židovské obyvatelstvo kterého se katolicko-pravo slavné problémy věru netýkaly, se octlo v oboustranně dvojím mlýně,takže šmytec,kudla,up álení ve stodolách,hroma dná utopení...

Pane Šinágle,po ministru Čunkovi (MMR) zůstal pozoruhodný materiál - málo se o něm ví, jediný mně známý konzistentní program řešení deprivovaných,p ředevším romských,oblast í měst. Připomíná podobné britské (v mnoha ohledech úspěšné) programy,jak jsem je poznal v pol.90.let v Anglii s tím rozdílem, že u nich se to týkalo nikoliv Romů (cikánů chcete-li), ale mnohem militantnějších často muslimských komunit. V době vzniku Čunkova programu nebyla romská problematika vyhrocena tak jako dnes, Čunek sestřelen s puncem rasisty, neudělalo se nic. Militantnost zdejších Romů nelze ani dnes srovnávat s militantností zmíněných muslimských enkláv. Stále u nás lze hasit a tvořit.

Staronový objev genetické podmíněnosti nižší inteligence bez náznaku životného řešení (že by opět sterilizace?) je v této situaci opravdu hloupost.
0 #19 Meisner 2012-05-22 09:34
"..sterilizace. .komunist.stát přes veškeré snahy ..nepodařilo se Romy převychovat..js me se Romy pokoušeli zlikvidovat již několikrát..pro blém se od počátku jevil jako neřešitelný.." No,gratuluji.

Nižší kolektivní inteligence a soc. "nepřizpůsobivo st" jsou spojeny jen volně. Židům se zas vytýká jejich vyšší inteligence jako zdroj problému.Tak jak to je? Přitom Židé v diaspoře na rozdíl od Romů zásadně přijímali místní kulturu,hospoda ření a řemesla (pokud směli),žid.kuch yně jsou recepty hostitelských krajin... fyzicky se lišili tak málo,že od 12.stol. museli nosit umělé rozlišovací znaky. Prvá křížová výprava na úsvitu českých dějin znamenala m.j.vyvraždění žid.osady pod Vyšehradem (neobnovena),ot ec vlasti Karel IV dal prakticky vyvraždit staroměstské Ghetto (obnoveno,ta drzost,rodili děti). V Polsku dal B.Chmelnický (pol.národ.hrdi na)vyvraždit 350-400 židů,cca 95%. Zmínil jste zdejší opatření proti množení cikánů ale zamlčel opatření týchž panovníků proti množení židů. Proč?

Znáte studie o tom, že mají-li evropané dle našich kriterií,průměr .inteligenci 100,afričané celkově mají méně a asiaté vic? No a? Další studie porovnávají tento známý fakt (viz čínští studenti v amer.školách, vietnamci zde) s průměrnou velikostí penísu, ten africký a asijský se dost liší. No a?

Zjištění chanovské učitelky,že romské děti cca po desátém roku věku zpomalí schopnost absorbovat "běžný" školní režim je pro spec.pedagoga známá věc. Na margo toho musím zmínit mou známou ze Seattle,před 13 lety si osvojila dvě čtyřleté "retardované" rom.holčičky z prešovského děcáku,předem věděla, že s novou matkou se děti začnou prudce vyvíjet(potvrdi lo se)ale okolo puberty asi nedosáhnou schopností svých vrstevníků (potvrdilo se), na její lásce k nim to nic neubralo.
Teze o kolekt.intelige nci jako zdroji tenze v sociální a politické oblasti je velmi,velmi tenký led. A neodpustím si srovnat škodu od všech romských kapsářů s jedním "bílým",třeba Kellnerem.
+3 #18 Meisner 2012-05-22 05:36
Cituji Radek Gelnar:
Cituji Miroslav:
Nějak nám hnědnete, pane Šinágl! Dokonce jste poklesl k přetiskování takovýchto rasistických pavědeckých blábolů. Každému, kdo má tendenci se na toto chytat, doporučuju exkurzi do Osvětimi. Velmi silný zážitek, vidět, kam takové úchylné nacistické rasistické uvažování vede.

Já v Osvetimi byl! A vy také? Doufám,že ano,když je předhazujete! A chci aby jste mi vysvětlil to nač mi zatím nikdo nedokázal odpovědět! Dvířka do pece jsou jen na jednu osobu. Jak je možné,že dokázali spálit víc jak 200 lidí za večer,když dnes trvá spálení mrtvoly v moderních plynových turbopecích minimálně 8 hodin!!!!

Pane Gelnare.Primárn í téma je dlouhodobá, mnohovrstevná a neřešená tenze mezi dvěma skupinami obyvatel. Nicméně, když jste nanesl Osvětim - není totéž jestli někdo byl v Osvětimi na výletě a po návratu mudroval o velikosti pecí a nebo jestli skončil v Osvětimi svém posledním životním výletě, třeba tak, jako mí předkové z matčiny strany. Mám za to, že velikost pece jim byla ukradená, odtáhli je tam nejspíš z plynové komory, kde si užili půlhodinku velmi dramatického umírání, rozměr dvířek a délkou hoření neřešili. Pokud Vás otázka zajímá, a nechcete lovit v literatuře (popř.jiné, než "popíračské" literatuře), můžete zajít třeba do pražského Židovského musea, do jejich informačního střediska. Technickou problematiku osvětimského masového pálení lidí Vám tam osvětlí. Zdravím.
+1 #17 kk 2012-05-18 02:08
Článek na blití, kam se hrabe Goebbels.
Všem, kdo mají tendenci se "na tohle chytat", bych narozdíl od diskutujícího přede mnou spíš než návštěvu Osvětimi doporučila doplnit si mezery ve vzdělání a logickém uvažování. Článek je pásmem logických manipulací, polopravd, lží a vyložených nesmyslů a uvěřit mu může leda tak retardovaný pologramot.
V panu Šináglovi jsem se asi šeredně mýlila...
-6 #16 Radek Gelnar 2012-04-26 23:45
Cituji Miroslav:
Nějak nám hnědnete, pane Šinágl! Dokonce jste poklesl k přetiskování takovýchto rasistických pavědeckých blábolů. Každému, kdo má tendenci se na toto chytat, doporučuju exkurzi do Osvětimi. Velmi silný zážitek, vidět, kam takové úchylné nacistické rasistické uvažování vede.

Já v Osvetimi byl! A vy také? Doufám,že ano,když je předhazujete! A chci aby jste mi vysvětlil to nač mi zatím nikdo nedokázal odpovědět! Dvířka do pece jsou jen na jednu osobu. Jak je možné,že dokázali spálit víc jak 200 lidí za večer,když dnes trvá spálení mrtvoly v moderních plynových turbopecích minimálně 8 hodin!!!!
0 #15 Puvodni Sid 2012-04-26 23:29
Cituji Miroslav:
Nějak nám hnědnete, pane Šinágl! Dokonce jste poklesl k přetiskování takovýchto rasistických pavědeckých blábolů. Každému, kdo má tendenci se na toto chytat, doporučuju exkurzi do Osvětimi. Velmi silný zážitek, vidět, kam takové úchylné nacistické rasistické uvažování vede.


Pan Šinágl shrnul obecné pravdy. Je to snad chyba gadžů, že nekradou tak, jako cikáni? Ano, jsou vyjímky, ale to jsou JEN VYJÍMKY.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)