Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudetsti_Nemci_1Dnes, po velkých průtazích, byly Janu Šináglovi poskytnuty dokumenty z jeho trestního spisu. Ukázalo se, že ředitel kanceláře ÚSTRu Pavel Žáček nejprve nechtěl odborné vyjádření zpracovat, avšak když policie nedala jinak, pověřil tímto delikátním úkolem Jaroslava Čvančaru, známého trampa, hudebníka, publicistu a amatérského nadšence pro dějiny druhé světové války. Výsledek je samozřejmě naprostá tragedie.

 

 

Dále tu máme jedno z četných udání, v němž Bohumil Hubálek evidentně nepochopil ironii závěru mého článku, a také tři pokyny berounského OSZ policii ([1], [2], [3]): půvabná je zejména závěrečná pasáž druhého z nich, kde OSZ vyzývá soudruhy na policii k větší bdělosti i ve vztahu k našemu krajanskému sdružení.

 

Co k tomu říct? Osobně je mi J. Čvančary líto. Měl jsem ho doposud za slušného člověka, který pro svou duševní pohodu potřebuje mít svět černobílý, takový, jaký je v trampských a country písničkách, a i když asi v skrytu duše ví, že skutečnost je složitější, svým nadšenectvím nikomu neškodí a není proto důvod jakkoli jej v jeho idealismu omezovat. Na druhé straně se stále domnívám, že odborná vyjádření v oboru dějin by měli zpracovávat spíš historici než nevzdělaní enthusiasté.

http://paragraphos.pecina.cz/2012/07/dobrozdani-ustru-zpracoval-amatersky.html

P.S.

Tak jsem se konečně dočkal svého trestního spisu. Pro cca 30 km z OSZ Beroun do KSZ Praha potřebovala Česká pošta celých 9 dní - jak OSZ Beroun, tak KSZ Praha mi tvrdily, že TS se u nich nenalézá. Údajně prý dorazil poškozen? Žádné dokumenty ohledně „poškození“ nebyly na KSZ Praha dnes k nalezení? Mimochodem TS nebyl vůbec číslován?! Pokud postrádáte TO paní Heleny Vondráčkové a pana Martina Michala, buďte rádi. Tvoří snad polovičku celého TS kde jsou hlavním obsahem, jak jinak, kopie článků z mého webu, jak černobílé, tak barevné a tisíce slov o ničem advokátky Mgr. Jany Gavlasové. I jeden halíř za kopii by bylo moc a silné přecenění jejího obsahu.

Za tyto „právní služby“ si dvorní advokátka Mgr. Jana Gavlasová účtuje zřejmě tučné „palmáre“ a které platí paní Vondráčková. Její manžel Martin Michal asi těžko, je v trvalé a vícenásobné exekuci. Zlí jazykové tvrdí, že právě množství žalob na kde co a kde koho, jsou výsledkem častých „právních schůzek“ pana Michala u paní Gavlasová a které mají mít za následek i nového potomka – o dalším plundrování konta paní Vondráčkové nemluvě. Vydělala miliony, přesto si musela půjčit počátkem roku 2011 1.500.000,-Kč u Komerzbank v Praze a zastavit dům v Řitce na 10 let.

Kupodivu se na YouTube pod heslem Helena Vondráčková, této rudověrné vlastenky, signatářky komunistické Anticharty a socialistické zasloužilé umělkyně, nenalézají žádné odkazy, kde by zpívala na Politické písni, v SSSR, nebo na Kubě či v jiných komunistických zemích? Ale jedna sonda do jejího charakteru se našla:

Helena Vondráčková mistryně převzatých songů

TV NOVA TELEVIZNÍ NOVINY 20.7.2012 – od 18:40 min.

Zpěvačka Vondráčková poslala kriminálku na aktivistu Šinágla

Vondráčková žaluje aktivistu Šinágla z popírání genocidy. SOUHLASÍTE?

Vysídlení Němců z Československa

RESPEKT_despekt_JS_29-2012LN_Letni_skorpeni_JS_PS_270712

J.Š.20.7.2012

 

P.S.

3 fotografie z rodiště Adolfa Hitlera v rakouském Braunau. Jeho rodný dům je těžko k nalezení a místní o něm neradi mluví. Fotografie žebráckých turistů z cyklistického putování Švýcarskem a Rakouskem z letošního roku. Nápisy na kamenech: KÁMEN Z KONCENTRAČNÍHO TÁBORA MATHAUSEN (v něm byl pozdější prezident ČSSR Antonín Novotný 4 roky kápem 1941 – 1945), ZA MÍR SVOBODU A DEMOKRACII – NIKDY VÍCE FAŠISMUS, MILIONY MRTVÝCH NÁS UPOMÍNAJÍ

Braunau_Hitler_1_2012Braunau_Hitler_2_2012Braunau_Hitler_3_2012

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #14 cesti znalci 2012-07-26 23:24
Zas ti znalci!
www.k213.cz/Zas-ti-znalci

Některé zločiny nelze objasnit, mohou za to špatní znalci
novinky.cz/.../...
+3 #13 Karel Adler 2012-07-23 10:29
Těžko říct, jestli to zařadit jako komentář sem, nebo do jiné zprávy, ale dnes, 23. července 2012 je to 70 let, co byl původně pracovní tábor Treblinka změněn na vyhlazovací a přijel do něj první transport polských Židů. Během roku, kdy byl "v provozu" zde bylo zavražděno 800 tisíc až 1 milion lidí...
+4 #12 Pavel 2012-07-23 09:12
Cituji Jan Šinagl:
Dal jsem nadstandardně panu Navarovi prostor jeho zcestným, lživým, nenávistným, urážlivým, pomlouvačným a hloupým názorům, .

No pane Šinágle, zatím jste tu ze lží byl usvědčen pouze vy, pročpak decentně mlčíte k těmto svým mladickým výlevům, na něž se celkem hodí výše uvedená adjektiva:
Jan Šinágl
Datum: 4. března 2006 19:08
Předmět: Podivni prezidenti...?!
... Rodina Havlů patřila k nejbohatším židovským rodinám v Praze již na počátku 20.století. ...
---
Jan Šinágl
Datum: 7. března 2006 2:31
Předmět: Ad: Podivni prezidenti
Nebylo mým úmyslem šířit jakékoliv antisemitistick e názory, postoje, či dezinformace. Omlouvám se tímto panu Václavu Havlovi, jeho rodině a všem adresatum. Jednalo se o mé neúmyslné selhání.
-3 #11 Jan Šinagl 2012-07-23 08:15
Dal jsem nadstandardně panu Navarovi prostor jeho zcestným, lživým, nenávistným, urážlivým, pomlouvačným a hloupým názorům, v naivní víře, že poslední informace zveřejňované médii povedou u něho k jinému náhledu na věc a změně postoje. Mýlil jsem se. Nebudu diagnostikovat příčiny, které vedly a vedou k jeho nenormálnímu chování, neslučitelného s demokratickou diskusí a respektu k jinému názoru, nejsem odborníkem. Od této chvíle, budou v souladu s etickým kodexem tohoto webu, jeho případné další „komentáře“ odstraňovány. Překvapuje mne, že je blízkým kamarádem pana Vladimíra Hučína, který mlčí a nedistancuje se od takovéto nevychovanosti až zhovadilosti, ačkoliv nemůže o těchto „komentářích“ nevědět.J.Š.
+2 #10 leho 2012-07-23 05:01
Cituji Tomáš Pecina:
Cituji leho:
dotyční nemají respekt k pravdě a na své cestě ke "slávě" jsou ochotni udělat cokoliv, jako např. založit Sudetoněmecké Sdružení bez distance od nacistů, atd...


A toto je co? sudetsti-nemci.cz/.../mission


Měl jsem na mysli distanc od Heinleinvovy SdP. To by mělo být řečeno především a to tam nemáte...
0 #9 Tomáš Pecina 2012-07-23 03:44
Cituji leho:
dotyční nemají respekt k pravdě a na své cestě ke "slávě" jsou ochotni udělat cokoliv, jako např. založit Sudetoněmecké Sdružení bez distance od nacistů, atd...


A toto je co? sudetsti-nemci.cz/.../mission
+2 #8 leho 2012-07-23 02:18
Cituji David Navara:
Že zrovna amatérský pseudoadvokát Tomáš Pecina, který postavil svůj web o vystěhovaných Němcích na textech amatérského pseudohistorika Tomáše Krystlíka, při obhajobě amatérského pseudonovináře Jana Šinágla označí posměšně někoho přívlastkem "amatérský", je poněkud pokrytecké.

Resp. je to jen další ukázka pokřiveného asymetrického šináglo-pecino-landsmanšaftového vnímání světa. "My něco vám - v pořádku. Vy totéž nám - hanba!"


Chtěl jsem něco takového napsat, ale už nemusím, toto je naprosto přesné. Pokrytectví z článku téměř mlátí dveřma.

Cituji Tomáš Pecina:
Chováte se jako nevychovaný spratek, pane Navaro, a velmi se divím panu Šináglovi, že vaše neomalenosti v diskusi trpí. Na svém blogu debatéry, kteří urážejí druhé, bez milosti mažu.


Taky se divím, ale z jiných důvodů. Ostatně tento dialog je stejně ztráta času hlavně z toho důvodu, že dotyční nemají respekt k pravdě a na své cestě ke "slávě" jsou ochotni udělat cokoliv, jako např. založit Sudetoněmecké Sdružení bez distance od nacistů, atd...
0 #7 Tomáš Pecina 2012-07-23 00:38
Chováte se jako nevychovaný spratek, pane Navaro, a velmi se divím panu Šináglovi, že vaše neomalenosti v diskusi trpí. Na svém blogu debatéry, kteří urážejí druhé, bez milosti mažu.
+2 #6 David Navara 2012-07-22 20:03
Že zrovna amatérský pseudoadvokát Tomáš Pecina, který postavil svůj web o vystěhovaných Němcích na textech amatérského pseudohistorika Tomáše Krystlíka, při obhajobě amatérského pseudonovináře Jana Šinágla označí posměšně někoho přívlastkem "amatérský", je poněkud pokrytecké.

Resp. je to jen další ukázka pokřiveného asymetrického šináglo-pecino- landsmanšaftové ho vnímání světa. "My něco vám - v pořádku. Vy totéž nám - hanba!"
-2 #5 Tomáš Pecina 2012-07-22 12:40
Cituji leho:
Hodně mi vadí už titulek, proč by měl být J. Čvančara pouze amatérským historikem?


Jeho "odborné vyjádření" je neskutečný ideologický blábol, kde nemůže najít argumenty ("jediný" zrádce Karel Čurda), druhou stranu nálepkuje a emocionálně napadá druhou stranu.

Skutečný historik by psal o faktech, a ta podkládal prameny, ne o svých pocitech a názorech. Mimochodem, většina jeho "pramenů" jsou publicistické nebo přímo propagandistick é texty, se zcela marginální faktografickou hodnotou. S takovým odborným vyjádřením ať se jde bodnout.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)