Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Sudetsti_Nemci_1Ministerstvo obrany ruší aktivní zálohy vojenské policie ve Staré Boleslavi. Z jednotek ve třech městech má od příštího roku vzniknout jedna. … Bývalý režim nám sice neřekl, kdo to byli sudetští Němci, ale věděli jsme, že je máme jako všechno nečeské nenávidět až za hrob. …

STARÁ BOLESLAV / PRAHA Píše se rok 2013. Hoří francouzská a britská´města zapálená zahraničními, převážně muslimskými přistěhovalci. (...) Bývalé samostatné království Sasko (...) pod vlivem sudetoněmeckého landsmanšaftu vzneslo územní požadavky na Českou republiku. (...) EU však pochopitelně nechala opět Čechy na holičkách.

 

Špatný vtip? Ne, jen námět cvičení, který vymysleli členové praporu aktivních záloh vojenské policie ve Staré Boleslavi. Akce s názvem „Enduring Memory 2012“ proběhla v únoru na Kokořínsku a naštvala pak armádu i ministerstvo obrany. Od aktivit celé jednotky se hlasitě distancovaly, i když velitel Libor Váňa tvrdí, že šlo jen o soukromou akci jeho lidí.

Navíc LN nyní zjistily, že útvar ze Staré Boleslavi končí. „K 1. lednu 2013 dojde k reorganizaci stávajících tří čet aktivních záloh v jedinou homogenní rotu,“ potvrzuje Jan Pejšek, mluvčí ministerstva. Nová jednotka by mohla vzniknout v Praze. A kdo bude chtít být jejím členem, bude muset projít zkouškami jako běžný profesionální vojenský policista. Tedy několikatýdenním výcvikem a psychologickými testy.

I když lidé z ministerstva obrany tvrdí, že nejde o odplatu za nelichotivou reklamu vojsku, podle vysoce postaveného úředníka je staroboleslavský prapor pro vedení resortu už dlouho dobu trnem v oku. Vztah k záloze asi nejlépe ilustruje to, že jakmile se Vondrovi lidé o únorovém cvičení dozvěděli, hned se obrátili na policii. „Když jsem viděl ten šílený text, oslovil jsem zástupce vojenské policie, aby rozhodli, jestli v té věci něco můžou udělat,“ říká Luboš Dobrovský, poradce ministra obrany Alexandra Vondry.

Členem kritizovaného praporu je třeba i David Průša, jeden z lidí bývalého ministra Martina Bartáka. Za jeho éry byl bezpečnostním ředitelem úřadu, Vondra jej propustil a podal na něj trestní oznámení kvůli nesrovnalostem v zakázkách.

Prapor si přidělili sami

Únorové cvičení nebylo jediným viditelným přešlapem jednotky. Bez svolení si pořídili vlastní bojový prapor. Poté co s žádostí nepochodili u Vojenského historického ústavu, vyrobili si ho sami. „Bez materiálního zabezpečení vojenské policie a ministerstva obrany,“ stěžuje si na vedení sboru Libor Váňa.

Jenže bojové prapory může v České republice vojenským útvarům propůjčovat jen prezident. Ten svůj mají v Boleslavi teprve týden a kvůli chystanému rušení se s ním už stejně asi nikde nepředvedou. Podle Váni zamíří nejspíš rovnou do muzea.

Spoluautor nové koncepce záloh Arnošt Líbezný vysvětluje, že restrukturalizace probíhá proto, aby mohli být záložníci efektivněji začleněni do činností vojenské policie.

Nyní má česká armáda 22320 vojáků a 1165 členů aktivních záloh. Zatímco v nejbližších letech by měl počet vojáků o několik stovek klesnout, aktivní zálohy by měly vyrůst ideálně až na 5000 lidí, reálné odhady mluví o 3500 záložnících.

1165

ONDŘEJ STRATILÍK

* * *

D O P I S Y   R E D A K C I

Prazvláštní mentalita

Ad LN 15.8.2012: Cvičili obranu Sudet…

Vaše reportáž o vojenském cvičení proti sudetským Němcům nám Čechům ukazuje, kam až naše prazvláštní mentalita plná nenávisti může vést. Píše se rok 2012 a školní osnovy vyučují novodobou historii stejně jak v roce 1975. Historii plnou nenávisti vůči Němcům, Rakušanům a ještě více proti českým Němcům. Bývalý režim nám sice neřekl, kdo to byli sudetští Němci, ale věděli jsme, že je máme jako všechno nečeské nenávidět až za hrob.

Jiří Holátko, Praha, LN.16.8.2012

* * *

Enduring Memory aneb Zastřel si svého Němce (ale tajně)

O skandálním ENDURING MOMERY informovala jako jediná TV NOVA!

Na co se připravuje česká armáda

ZOI Alexandru Vondrovi ve věci vojenského cvičení Enduring Memory!

ZOI Enduring Memory II k rukám ministra obrany Vondry, aneb ostudy na MO na pokračování…

ENDURING MEMORY - ZOI II. ministru Vondrovi!

 

Jan Šinágl, 17.8.2012

 

P.S.

Na moji stížnost ze dne 24.4.2012 - Stížnost Radě ČT ve věci dokumentu Mein Kroj – nebylo dosud reagováno, přestože jsem stížnost předal osobně do rukou předsedy Rady ČT Milana Uhdeho. O problematiku sudetských Němců se pan Uhde zajímá, viz jeho účast v Moravské knihovně v Brně na presentaci sedmidílně publikace Vysídlení Němců a proměny českého pohraničí 1945-1951 od Adriana von Arburga a Tomáše Staňka.

Vydání podpořil i president Václav Havel: „Vysídlení Němců a celková proměna českého pohraničí po 2.světové válce jsou podle mého mínění velmi důležitá témata naší moderní historie. Edici dokumentů a svědectví rozmanitě s tím souvisejících proto podporuji a vysoce oceňuji. Sami sobě jsme hlubší rozbor dlužni a já přeji Vašemu úsilí úspěch.“ Václav Havel v Praze dne 19.října 2010

Budu muset opět Radu ČT navštívit a zvolit případně jiné způsoby, pokud mi nebude umožněno vystoupit s dotazem oficiálně. J.Š.

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentáře

+2 #2 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-21 15:43
ˇUkolem vojenské policie je ochrana vojsk, kasáren a jiných objektů aermády před nedovoleně zvědavýmí osobami, před extremisty v armádě a jinými ohrožení armády a celistvosti České reoubliky. Námět cvičení aktivních záloh vojenské policie se s tímto dost rozchází. Mslím, že velitel této jednotky by měl být zbaven velení a pohnán k trestní odpovědnosti za takovýto námět cvičení.
0 #1 Jan Herna,Th.Dipl. 2012-08-21 15:38
Výše uvedený námšt cvičení záloh Vojenské policie je tou nejhorší formou levicového extrémismu, která se může objevit. Přesně stejný námět měl vojenský plán Varšavské smlouvy vymyšlený šílenými ruskými maršály v šedesátých letech minulého století. Pro ty co nečetli knihu: ČSLA v Paříži! Plán byl: SSSR pošle na země západu (od NSR po Francii rakety s atomovými hlavicemi. Poté vojska satelitních zemí:Polska, NDR, ČSSR a Maďarska do zasaženého území vstoupí a konvenčními zbraněmi budou dobíjet obyvatele nepřátelských zemí.
Rozdíl proti současnému plánu záloh české vojenské policie je chybějící muslimové a přebývající sudeťáci. Ten, kdo si tento plán cvičení vymyslel bx měl s definitivní platností být vyřazen z armády České republiky. A mělo by proti němu být zavedeno trestní stíhání. S tím plánem ze šedesátých let navíc souviselo i obsazení naší země vojsky Varšavské smlouvy, které mimo politického nátlaku na naše tehdejší vládce mělo vojenskou rovinu - obsazením našeho pohraničí, přiblížení vojsk Varšqvské smlouvy, hlavně vojsk SSSR blíže k nepříteli. Za hranicemi totiž byly nejen vojska NSR (Bundeswehr), ale i vojska USA. Např.v Garnish Partenkirchenu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)