Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Babis_ma_to_smyslVedení ČT zakázalo vystoupení Andreje Babiše. Jen hodiny před vysíláním! Komu patří a komu slouží veřejnoprávní televize?! Platí si ji občané proto, aby sloužila jen politikům a mafiánským uskupením…?!

Andrej Babiš: „Není to poprvé, co mě Česká televize cenzuruje. Když jsem v minulosti řekl v diskusním pořadu Václava Moravce, že ode mne požadoval úplatek milion euro Vašek Petr z okolí pana prezidenta, ve zprávách se to neobjevilo. Budeme si stěžovat u Rady České televize.“

Vzpomínáte si ještě na toto video?

 

 

PRAHA - Česká televize zrušila vystoupení podnikatele a lídra politické strany ANO 2011 Andreje Babiše v pořadu Máte slovo věnovanému zdražování potravin. Babiš, který ovládá české zemědělství, měl být jedním z hostů čtvrtečního vysílání. Podle informací lidovek.cz vedení ČT o tom, že Babiš se pořadu účastnit nemůže, rozhodlo jen několik hodin před vysíláním.

Moderátorka Michaela Jílková s jeho účastí počítala, Babiše televize dokonce anoncovala v upoutávkách. Tiskový odbor televize ale podnikateli oznámil, že jeho účast není možná, protože jeho strana kandiduje v senátních a krajských volbách.

Babiš proto chystá stížnost Radě České televize. Pořadu se totiž zúčastnili poslanec za ODS Pavel Suchánek i Vít Bárta z Věcí veřejných. Obě tyto strany přitom do voleb rovněž kandidují.

Ve volbách nekandidujeme, tvrdí Babiš

"Zrušené pozvání do pořadu České televize považuji za skandální," zlobil se Babiš. "V daném pořadu jsem měl vystupovat za české zemědělce a potravináře. Já nejsem žádný politik, já ani naše hnutí v krajských volbách nekandidujeme. My podporujeme nezávislé senátory," tvrdil miliardář. "Není to poprvé, co mě Česká televize cenzuruje."

Česká televize tvrdí, že jde o standardní postup v souladu s pravidly předvolebního a volebního vysílání ČT. "Mimo jiné říkají, že nebudeme zvát do nezpravodajských pořadů kandidáty v těchto volbách, abychom zachovali maximální vyváženost a objektivitu,“ uvedla k tomu mluvčí České televize Michaela Fričová.

„ČT rovněž neposkytuje ve stanoveném období prostor předsedům politických stran a uskupení, jejichž účast v nezpravodajských pořadech by mohla být vnímána jako podpora daného politického uskupení," řekla mluvčí.

Nedostatečná vnitřní komunikace, omlouvá faux pas televize

Proč ale Babiš začal vadit až pár hodin před začátkem vysílání pořadu Máte slovo? Podle Fričové je na vině "nedostatečná vnitřní komunikace mezi externí dramaturgií pořadu, která své hosty zvala na základě tématu daného vydání, a zodpovědnými vedoucími pracovníky, kteří v souladu s pravidly předvolebního a volebního vysílání ČT účast pozvaných hostů přehodnotili".

"Tato chyba nás mrzí, nicméně za rozhodnutím České televize si stojíme,“ dodala mluvčí České televize.

http://www.lidovky.cz/vedeni-ct-zakazalo-vystoupeni-babise-dwp-/ln-media.asp?c=A120907_104843_ln-media_ase

Z mých komentářů: „Spoléhat na stávající politickou „elitu“ může jen velmi naivní občan. Prakticky stejné strany a stejní lidé jsou u moci už přes 20 let. Žádná strana ani žádný politik nechce převzít osobní odpovědnost za katastrofální stav země. Stále dokola – vládne pravice, vládne levice, od schodku menšího ke schodku většímu, ale nikdo není za nic odpovědný a stále nám všichni tvrdí jak všemu rozumí a jak oni jediní mají zaručený recept. Nabízí se logické vysvětlení, dělají z občanů hlupáky a ve skutečnosti si v pozadí dohazují své soukromé obchody na úkor občanů, země a její budoucnosti. Jak dlouho si toto asi nechají občané líbit? Levici a komunistům nahrává značně dnešní situace. Ze značné části postkomunistická společnost, je stále schopná zvolit si, v dobré víře, své „staronové katy“ a odsuzovat lidi, kterých by si měla vážit. Média a slušní podnikatelé v budoucím vývoji země budou tak hrát rozhodující roli.“

Vnímáme-li z tohoto pohledu toto rozhodnutí veřejnoprávní ČT, tak to není rozhodně dobrým signálem pro svobodu a demokracii, ale krokem zpátky na Východ a jeho praktikám. Bude zajímavé sledovat, jak se k tomu postaví poslušná Rada ČT.

Moji stížnost ve věci skandálního dokumentu MEIN KROJ opakovaně nebere vůbec na vědomí, přestože jsem ji doručil 2x do datové schránky ČT, předal do rukou jejího předsedy Milana Uhdeho a opět připomenul na poslední schůzi rady. Obávám se, že to není vůbec nezávislá rada odborníků a uznávaných veřejných osobností jak je zvykem na Západě, ale pouhých poslušných „vykonavatelů vůle“ politických stran, které tam hájí především jejich zájmy a které budou jistě hájeny i v případě stížnosti pana Andreje Babiše.

Ostatně to, že poslední schůze Rady ČT začínala se zpožděním a radní se nejprve v klidu a beze studu „nabufetovali“ před zraky veřejnosti a novinářů, vypovídá o jejich charakterech a schopnostech dost značně.

Kultivovaně jsem to dal pánům radním také najevo během jejich „papání“ dne 29.8.2012. Není divu, že jen u zvukového záznamu této 15.schůze rady ČT chybí začátek. K tématu se samozřejmě vrátím. Nebyla to má poslední  návštěva. Mimochodem vstup pro veřejnost už není volný, ale pouze hlavním vchodem za doprovodu ochranky, takže kdoví, zda budu příště vůbec vpuštěn? Cenzura začíná vždy nenápadně a je proto se jí třeba hned v počátku postavit, dokud je to ještě možné.


Jan Šinágl, 7.9.2012

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #3 Zilvar 2012-09-10 07:24
Babiše nemusím, ale názory chci slyšet. Když věčně ufňukaná předsedkyně PS fňuká před kamerou, že každý projev názorů, který není v linii ideí ODS a TOP09 je útokem na demokracii a nebezpečím pro společnost, nemůžeme se divit, že fakta o rozkrádání státní pokladny biblických rozměrů poslušná ČTv zcenzuruje. Je snad mezi vládou a ČTv ještě nějaký mezičlánek, např z Marsu? Dennodenní průjem , chrlící na přitroublé televizní diváky dokazuje, že národ bude poslušně volit ty strany, které nám poskok Moravec předhodí. My si prostě nesmíme vybírat. To by bylo považováno za nebezpečný precedent.
-3 #2 Zilvar 2012-09-10 07:14
Cituji Jiří Podaný:
Je neuvěřitelné z jakých lidí je rada složená, co je to za lidi?


No co by to bylo za lidi? Poslušní pejsánci podsvětí, které sestavilo vládu. Vy neumíte myslet? Soudruh mafián zvolá "aport" a poslušný pejsánek donese. lehni, tak lehne..., zaštěkej, tak zaštěká..., Poslouchá na slovo, protože mu předchozí členové podsvětí zajistili 7 miliardový přísun ročně na blahobytný život zákonem, který pod hrozbou exekucí musí povinně diváci všech TV stanic odvádět !!! U těchto lidí je svobodné šíření myšlenek útokem na demokracii. Vidno, že na UV ODS a TOP pokračuje začáteční fáze demokratizace.: -((
+4 #1 Jiří Podaný 2012-09-07 18:39
Je neuvěřitelné z jakých lidí je rada složená, co je to za lidi?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)