Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Cepl_ml... Soudce pochopitelně může řečnit a jasně se vyslovovat ve věci obrany demokracie, která je v sázce pokud velká část soudců a státních zástupců pracuje pro organizovaný zločin. Toto mu stejně jako komukoliv jinému garantuje ústava, a projevy na demonstracích jsou ještě zdaleka tím nejmenším. … Marek Benda, který dle názorů mnohých stojí za pseudonymem Marek Kalina, by nám mohl vysvětlit, v čem měl pan Cepl naznačit, že straní jedné politické formaci proti jiné. Cepl, ať to již řekl jasně či ne, naznačil, že je proti "komunistické justici", tedy soudcům a státním zástupcům sloužícím vládní garnituře a to by nemělo být důvodem ke kárné žalobě, protože pak bychom byli v situaci, kdy podnětem ke kárné žalobě na soudce je obyčejná lidská slušnost, i když jen takto nesměle projevená, protože člověk jistě může dělat více než jenom mluvit.

Justiční mafie může vydat rozsudků o své neexistenci kolik chce, pravdu však potlačit nedokáže. Lživých soudních rozsudků produkuje justiční mafie tolik, že si člověk jednoho ani nevšimne. Je to stejné, jako když zrůdná a bestiální komunistická diktatura o sobě tvrdila, že je jedinou skutečnou demokratickou a spravedlivou společností. Ti, kteří s tím nesouhlasili byli zavíráni do blázince, protože být proti spravedlivé komunistické společnosti, to je přece šílenství! Lidé, kteří vypracovávali posudky duševní nesvéprávnosti za komunismu vypracovávají posudky na podezřelé dle zadání klienta i v dnešní době. Lidé, kteří posílali nevinné do vězení na dlouhá léta za komunismu, i dnes soudí dle zadání v rámci tzv. justičních mafií. Každý z nás zná někoho, anebo slyšel o někom z okolí, kdo se s prací justiční mafie seznámil důvěrně. Nezapomeňme, že každý z nás může být křivě obviněn, že každý z nás může být uznán nesvéprávným bývalým komunistickým znalcem.

Cepl musel přijmout rozsudek, který byl většinou české společnosti přijat jako zmanipulovaný, protože je zaměstnán jako soudce a toto je jednou z podmínek jeho pracovní smlouvy. Deset milionů obyvatel Česka, si ovšem může dovolit říkat pravdu, protože v jejich případě je situace obrácená, to oni zaměstnávají soudce a státní zástupce, to oni delegovali moc soudit, která jim však stále přísluší. Pakliže došlo k prorůstání justiční mafie celým systémem společnost má plné právo soudit své soudce, odstranit zákeřné bestie, které zneužívají svého postavení a zavést znovu civilizované pořádky. Společnost je nad soudci i nad zákonem, protože justice a zákony mají společnosti sloužit a ne naopak.

Marek Benda, který dle názorů mnohých stojí za pseudonymem Marek Kalina, by nám mohl vysvětlit, v čem měl pan Cepl naznačit, že straní jedné politické formaci proti jiné. Cepl, ať to již řekl jasně či ne, naznačil, že je proti "komunistické justici", tedy soudcům a státním zástupcům sloužícím vládní garnituře a to by nemělo být důvodem ke kárné žalobě, protože pak bychom byli v situaci, kdy podnětem ke kárné žalobě na soudce je obyčejná lidská slušnost, i když jen takto nesměle projevená, protože člověk jistě může dělat více než jenom mluvit.

http://www.ceskapozice.cz/domov/pravo-bezpecnost/proc-soudce-cepl-promluvil-na-demonstraci-%E2%80%9Enase-generace-nevzala-tento-stat-z?page=0,1

 

...Návrat k výšinám

Přesná statistika neexistuje, nicméně soudci, kteří se ochranou osobnosti zabývají, svorně tvrdí, že výše satisfakcí v posledních několika letech celkově (ať už jde o celebrity, politiky, či sousedy) stoupá. "Trend k nárůstu tu určitě je," říká Ryška. Podobný názor na růst částek má i Novosad či jeho pražská kolegyně Veronika Křesťanová.

Souhlasí také Cepl, podle kterého ještě rychlejšímu nárůstu brání vyšší soudy a nízká odškodná přiznávaná za úrazy a smrt blízkých: "Pokud se za ‚standard‘ při zabití příbuzného z nedbalosti považuje 240 tisíc korun, potom je ochota navyšovat nad tuto mez urážku na cti minimální."

http://www.lidovky.cz/vasut-zvysil-latku-na-bulvaru-vysoudil-milion-flt-/ln_domov.asp?c=A111017_211702_ln_domov_mc

 

P.S.

K tématu doporučuji odkazy na články níže v němčině (bohužel nemám časové kapacity na překlad do češtiny). J.Š. 23.9.2012

Bestechungs-Affäre um den Gripen (Úplatkářské aféry kolem Gripenů)

… Im Zusammenhang mit dem Gripen-Deal soll Bestechungsgeld von umgerechnet 28 Millionen Franken an tschechische Regierungs- und Parlamentsmitglieder bezahlt worden sein, wie die "NZZ am Sonntag" berichtet.

… V souvislosti s korupcí okolo Gripenů bylo vyplaceno přibližné 28 milionů SfR (cca 56.000.000,-Kč) na příslušníky české vlády a Parlamentu, jak Nedělní NZZ informuje.

Prozess beginnt am 12. Dezember (Proces začne 12.prosince)

… Für Tschechien wurden 1,05 Milliarden für ganze 20 „Drittparteien“ veranschlagt. Und in Österreich waren 250 Millionen für vier „Drittparteien“ vorgesehen - ein Prozent des österreichischen Kaufpreises und der Ersatzteillieferungen. Insgesamt sollten „Drittzahlungen“ von 1,48 Milliarden Schilling ausgeschüttet werden.

… Pro Česko bylo odhadem připraveno 1.05 miliard pro celkem 20 „třetích stran“. V Rakousku bylo pro 4 „třetí strany“ uvažováno o 250 milionech šilinků – 1% z rakouské kupní ceny a z náhradních dílů. Celkem mělo být „nasypáno“ „třetím placením“ 1.48 miliard šilinků.

Mensdorff: Karibik-Briefkästen und verschleierte Zahlungen (Karibské poštovní schránky a skryté platby)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Jan Herna,Th.Dipl., 2012-09-23 19:14
Pan Cepl má pravdu o stavu práva v naší zemi. Počátek špatného stavu je již na začátku - u zákonodárců, tedy v poslanecké sněmovně. Těch špatných zákonů je nevkusně značně. Nejhorším paskvilem je zřejmě zákon o exekucích. Především by se soukromí exekutoři neměli nazývat soudními. Dále by soudy neměly akceptovat jejich náklady, kdy důchodci určí palmáre exekutorů ve výši púoloviny až trojnásobku dluhu a dovolí exekutorům zablokovat všechny účty povinného, takže nemá za co bydlet, ani za co si koupit potraviny. Tímto způsobem vytvářejí exekutoři pro důchodce stav,kdy z jedné exekuce ve výši 2 500,- Kč vzniknou další exekuce a exekutoři na něm vydfělají \ž 250 000,-
Jak říkám tento zákon přes veškeré úpravy je právním paskvilem. Budu - li vidět, že je zájem věci změnit, napíši příště o dalších.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)