Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

… Čistě politologicky to budou nicméně volby nadmíru zajímavé, neboť budou první poté, co byla v české společnosti dovršena první polistopadová strukturní proměna, první repolarisace. Už nikoli pravice a levice, ale my a oni, občané a nadobčané, politická třída.

To je dobrá i špatná zpráva zároveň. Dobrá v tom, že konečně nebude možné uspět u voleb mobilisací proti návratu komunismu, špatná v tom, že volební výsledek návrat komunismu, nebo něčeho velmi nepříjemně mu podobného, umožní.

Druhá změna spočívá v tom, že politika dostala znovu Thema, totiž korupci, a ve volbách uspějí jen ti, kteří se včas naučili o boji proti ní oslnivě řečnit. Mezi námi, přeškolení ze žvanila protikomunistického na protikorupčního není tak velké umění, a je-li auditorium dosud v přerodu, lze obé spojit i v rámci jediného proslovu.

Zvláštností nového thematu je nicméně mírný posun předvolební taktiky. Kampaň je vedena policejními prostředky, a to už nikoli zastaralou formou Kubiceho zpráv; nikoli, úspěch začíná být závislý především na tom, kolik potentátů strany protivné stihnou námi ovládané policejní útvary během období voličské paměti přede dnem voleb obvinit. Kdo je víc, Rath, Parkanová, Kušnierz nebo Dalík? Ti, kteří udělali Ratha, jsou ve výhodě, protože politik stíhaný vazebně je k mediální exposici disponibilní mnohem déle a v mnohem výhodnějších skandalisačních modech a formách. Ovšem ten stíhaný na svobodě by zase mohl utéct, třeba na Seychely, a to by teprve byl ten pravý důkaz pro voliče!

 

Celý článek: http://slepeckahul.pecina.cz/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #17 Mrzílek 2012-10-23 22:12
Pro mne jednoduché. Volit budu zkušené starší politiky, ne mladší, protože nepoznali komunismus ani socialismus "lidskou tváří", ani něnili strany podle podle vkusu a nevkusu, kteří zachovali čistý štít. Nesouhlasili s okupací, s normalizací a odsoudili padesátá léta. Jsou to ti co nevstoupili do KSČ. Za starší a zkušené, kteří se jasně vyjadřují o KSČM o násilí v Číně.
MUDr. Z.Roithová, Karel Swarzenberg,Pře mysl Sobotka, prof. Franz.
Všech si vážím.
-4 #16 Jan Šinagl 2012-10-23 19:58
Dobrý večer pane Waliszewski, pokud ani Vám obě YT videa neposkytují dostatečnou odpověď na Vaše otázky, pak se obávám, že Vám ani nelze nic vysvětlit a patříte už k těm předem přesvědčeným. S pozdravem JS
+1 #15 Vasil Waliszewski 2012-10-23 18:43
Dobrý den,
čirou náhodou jsem navštívil Vaše stránky a tyto komentáře. Po jejich přečtení bych si dovolil položit Vám stejný dotaz jako pí.Ritter. Mne by rovněž zajímalo, co jste svým vystoupením zde romea.cz/.../... sledoval?
Za odpověď děkuji
Ing.Vasil Waliszewski
-2 #14 Jan Šinagl 2012-10-21 02:38
Paní Jano, co kdyby jste zkusila nejprve zapracovat na Vašich jazykových neznalostech a naučit se rozlišovat např. mezi slovy lernen a lehren, Jinak si myslím, že už by to mohlo stačit jako téma s tímto článkem vůbec nesouvisejícím. JS
+2 #13 Jana Ritter 2012-10-20 21:54
Danke fuer Ihre sehr würdige Antwort Hr. Sinagl.

Vergessen Sie nicht , dass meine - eine von den wenigen Anfragen aus dem Ausland auf Ihre Seite landet.

In meinem Land sagt man "der Kunde ist der König" , ich denke dass Sie Hr. Sinagl erst diese Regel lehren müssen - denn ohne UNS/IHRE Leser, hat Ihre Webseite keine Bedeutung.

Leben Sie wohl und Danke nochmals für Ihre "Visitenkarte". (da ich nicht meine Muttersprache sprechen kann , bin sicher Sie verstehen sicher was ich damit meine!)

J. Ritter
+2 #12 Jan Šinagl 2012-10-20 18:12
Paní Rittr, pokud chcete i nadále presentovat Vaši hloupost na mém webu, včetně neznalosti německého jazyka, čiňte tak prosím v jeho německé či anglické rubrice. Pokud mne tak milujete, tak Vám přeji, abyste si našla někoho jiného, hodného Vašich kvalit. Určitě byste i v Čechách nalezla zájemců více než dost. Servus JS
+1 #11 Jana Ritter 2012-10-20 17:31
Sehr geehrte Hr. Sinagl,

da Sie anscheinend wirklich nicht verstehen möchten (?) - (vis Ihr/mein Schreiben unten, der sehr klar auch in der Tschechische Sprache ist - auch wenn es ohne hacku a carek ist – (da mein PC nicht dieses besitzt).

Schreibe ich es Ihnen diesmal in meine Sprache - die Deutsch ist. (bin nicht aus der CZ aber aus AU). Wenn Sie meine e-mail wirklich gelesen haben, hätten Sie es mitbekommen.

Hr. Sinagl,
ehrlich gesagt es kann kaum wahr sein, dass ich Ihnen 4mal eine email sende (davon die erste auf Ihre - hier in Ihre Seite von Ihnen selbst angegebene email Adresse : ), die mehr als deutlich von einen Link mit Ihren Foto spricht (dazu , um sicher zu gehen hatte ich noch die Anleitung dazu gegeben wie man einen Link aufmacht > kopieren und in die Web-Leiste aufkleben ),
und Sie schreiben als Antwort dass Sie viel zum Arbeiten haben, aber vor allem , dass ich nicht klar genug bin... (?)
Für Hr. Sinagl, kling es eher dass Sie meine email nicht wirklich gut gelesen haben.. (?)

Denn, wenn Sie den Link aufmachen, sieht man ein Foto wo
> Sie Hr. Sinagl mit eine Hackenkreuz-Fah ne in Ihren eigenen Händen fotografiert worden sind < !!!

Wie in meine vorigen emails, Bitte ich Sie hiermit
- und zwar im Namen von Ihren ungefähr 70 J.Sinagl-Fans die Sie Hr. Sinagl bisher sehr respektieren …mich inklusive , dieses Bild von Ihnen zu erklären!

Ich bin sicher , es ist auch in Ihrem eigenem Interesse , dass ich diese email meinen Gruppen-Mitglie der (die Ihre Leser-Fans sind) weiter leite.


Warte auf Ihre baldige und freundliche Antwort!
LG aus Wien
J. Ritter
-1 #10 Jan Šinagl 2012-10-20 10:48
Paní Ritter, bohužel neuvádíte datum, čas bez hlavičky, abych mohl e-mail zkontrolovat? Česky říkáte, že neumíte, německy máte také viditelně značné mezery, jak gramatické tak formální – Sehr geehrte Hr. Sinagl, Danke in voraus!! - Argumentaci jsem Vám poskytl v míře dostatečné. Pokud nechápete, nemůžete, nechcete nebo nesmíte, není to už můj problém. Žalovat portál ROMEA.CZ za pomluvy a lži ve článku nemíním, musím pracovat. Nemohu si nyní dovolit marnit čas. Když jsem tento portál žádal o pomoc po nespravedlivém odsouzení romského policisty Martina Barkociho, mlčel a vůbec nereagoval, stejně tak jako jiné organizace, zabývající se lidskými právy a často státem placenými. Z vězení jsem ho za pomoci senátora Jana Horníka a zastupitele Jiřího Kotka dokázali dostat na svobodu. Každý máme své priority, někdo lže a pomlouvá, často i ty, co něco skutečně dělají. Někdo poctivě pracuje, často zdarma a za své. S Pánem Bohem. J.Š.
-1 #9 Jana Ritter 2012-10-20 09:20
Zde znovu muj okopiravany email na Vas:

Sehr geehrte Hr. Sinagl - dobry den pane Sinagl,

pokusim se Vam psat v cestine, ikdyz se musim predem omluvit ze nepisi gramaticky dobre (pak bez hacek a carek, jelijoz nemam moznost).
Z toho to duvodu doufam , ze nejake slovicko v nemcine znate jelikoz urcite vety mi v cestine udelaji problemi.

Pisi Vam jelikoz dlouhou dobu ctu rada vasi Stranku, ale i pozoruji pani Alexandra Mostyn a jejiho pratele Otokar Loebl s kterymi jsem mela jako vice ostatni osoby, vickrat velkou diskusi z duvodu extremne jineho nazoru.

Dnes ,
jsem nasla dalsi komentar od techto dvou pratelu.
Tento krat nez se dam do dalsi diskuse, se ale otacim primo na Vas.


Ja Vas s timto emailem prosim
o Vase mineni na tento clanek ale hlavne na Vasi fotku > internetove spojeni:

romea.cz/.../...

(na obrazeni Vasi fotky v clanku - staci kdyz to okopirujete spojeni a nalepite do webu)

Dekuji predem za Vasi odpoved!
Danke in voraus!!

Jana Ritter
-3 #8 Jan Šinagl 2012-10-20 00:59
Bohužel, nic nepřišlo, okopírujte e-mail sem, nechcete-li působit nedůvěryhodně. Pokud Vám nestačí video, více Vám vysvětlit nemohu. JS

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)