Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kalousek_na_Hrad… Jsem strašně zvědavý na soudní jednání s Rathem, jsem strašně zvědavý na vývoj kauzy Parkanová, kde nešlo o sedm milionů, ale bezmála o tři čtvrtě miliardy předraženého nákupu zbytečných letadel Casa, jejichž nákup Parkanová podepsala poslední den ve funkci. Mám dojem, že kromě Ratha se nic jiného před soud nedostane. Demokracie v podání českých politiků pláče. A čím dál víc.

David Rath je politickým vězněm a nikdo mi nevymluví, že to je jinak. Pokud by to bylo tak, že naše policie pod vedením Kubiceho a jeho nohsleda Červíčka, opravdu odstíhá všechny tunely páchané politiky, musela by být ve vězení i Vlasta Parkanová, Drobil, Vondra, Bendl a další a další politici. Možná to chtěl udělat Lessy, a tak byl odstraněn.

U Davida Ratha jde, podle mého názoru, o něco úplně jiného. Za jeho zatčením a nakládáním s ním hůře než s Breivikem je Kalousek. V tomto přesvědčení mě utvrdil sám nejlepší ministr financí galaxie, který svými návrhy jenom potápí českou ekonomiku a okrádá lidi. Jako důkaz svého  triumfu nad svým největším kritikem a odpůrcem Rathem uspořádal se svými spolustraníky pochod, při zahájení kampaně do krajských voleb, pochod z Rathových Hostivic do Buštěhradu. Byl to Kalouskův výsměch a jeho césarovský triumf!

David Rath byl totiž jediným poslancem v celé sněmovně, který viděl Kalouskovi a Hegerovi pod prsty při jejich snaze zprivatizovat zdravotní pojišťovny. Věděl, jak to chtějí udělat a důrazně na to upozorňoval. A měl pravdu, vždyť první kroky ke zprivatizování pojišťoven již nastaly. Sloučily se tři soukromé zdravotní pojišťovny v jednu.

Zatím jen tři.

Všechny zdravotní pojišťovny dostávají ročně na dvě stě šedesát miliard korun, tedy pokud lze Rathovi, který tuto cifru veřejně v televizi před svým zatčením veřejnosti sdělil, věřit. A to už je pořádný balík peněz. A právě proti tomu Rath bojoval. Věděl totiž, co by nastalo, pokud by se to těm dvěma podařilo.

Nastal by americký systém. Tam je to tak, že majitelé pojišťoven určují lékařům koho léčit, jakým způsobem léčit a kolik mohou nebo  smějí do toho kterého pacienta pustit peněz z pojišťoven. Navíc si americké soukromé pojišťovny samy stanovují výši pojistného, a to je tak vysoké, že téměř polovina občanů USA na zdravotní pojištění vůbec nemá. I tento údaj pochází z veřejných zdrojů a právě zdravotnictví a jeho nutná reforma byla hlavním argumentem Baracka Obamy v předvolebním boji a toto téma nastolil i nyní.

Tahle vláda, ať už v podání ODS nebo TOP 09 chce jediné, připravit pro své kamarádíčky miliardáře, co nejlepší podmínky, aby mohli ještě více bohatnout, a to jde jenom tak, že se okrade většina národa. Klausovou privatizací přišel stát o biliony korun, padají cifry i přes dva biliony. Už nám nezbylo téměř nic, všechno patří zahraničním majitelům a jejich zisky odcházejí  z republiky. Na čem by mohli různí Chrenkové a spol ještě více zbohatnout? Na zdravotním pojištění, lépe řečeno na zdravotní dani. A proto se Heger a Kalousek snaží zdravotní pojišťovny nacpat do nenasytných rukou soukromníků.

Tomu ale ve sněmovně bránil právě Rath. Ať už je jakýkoliv narcis, hulvát či arogant, v tomto případě měl velkou pravdu. A tak musel zmizet ze scény. A opět tomu posloužil, jako v roce 2006, mouřenín Kubice. Ratha zavřeli a ačkoliv u nás dle ústavy platí presumpce neviny, Rath byl médii předem odsouzen. A jde to tak daleko, že je  mu bráněno v jeho ústavním právu, a to v práci ve sněmovně.

Pokud by měla být naše Ústava dodržována a platily by zákony, musel by být David Rath dovážen na každé jednání sněmovny, měl by právo hlasovat a vůbec plnit zákonnou funkci zvoleného poslance. Takhle je levice oslabena o jeden hlas. V současném rozpoložení sněmovny je to velice důležitý hlas. A proto mu to je znemožněno. Návrh poslance Humla, aby byla dodržena Ústava a Rath mohl ve sněmovně řádně pracovat, byla pravicí zamítnuta.

Proč asi?

Kdysi, při prezidentské volbě Václava Havla, byl na jeden jediný den uvězněn poslanec Sládek. Hlasoval by totiž proti Havlovi, a ten by nebyl zvolen. Také kvůli vymyšlenému obvinění. Případ Ratha je totožný. Za čtyři měsíce vazby nebyl obviněn. Zřejmě se Kubiceho policii ještě nepodařilo vyrobit takové důkazy, které by obstály před soudem.

Mám v rodině schopného ajťáka a udělali jsme si pokus. Namluvil jsem na diktafon několik různých informací a on má slova přes počítač srovnal tak, že měla úplně jiný význam. A vůbec nic jsem nepoznal, nebylo to totiž možné. I tohle dnes dokáže šikovný expert a počítač. Takže nějaké odposlechy mohly být docela klidně patřičně upravené. Neříkám, že byly, říkám, že mohly.

Už po zatčení Ratha jsem se informoval u známého bývalého vysokého policisty, plukovníkem byl, než odešel znechucen od policie, zdali lze na bankovkách zjistit otisky prstů. Už tenkrát mi sdělil, že je to velmi, ale opravdu velmi obtížné, nicméně by se mohlo něco objevit. Rath má v ruce posudek, že na žádné bankovce, ale ani na krabici od vína není žádný jeho otisk.

Zajímalo mě také, zdali policie  podle čísel bankovek v krabici od vína bude zjišťovat jejich původ. Mám informaci, že bankovky pocházely z ostravské banky. Nikde jsem se ale nedozvěděl, zdali policie podle záznamů z kamer, neboť jsme sledováni na každém kroku, zjistila, kdo vlastně ony peníze vyzvedl. Buďto tuto informaci policie tají nebo se prostě nehodí do krámu.

Zkrátka, v kauze Rath je podle mého názoru tolik nejasností, podivností, že jsem nabyl dojmu, že celý jeho případ je vykonstruovaný. Navíc, když již existují znalecké posudky na všechna výběrová řízení z inkriminované doby a případů a pokud Rath ve sněmovně nelhal, dokládají, že se v těchto případech rozkrádání nezúčastnil, a proto se domnívám, že je politickým vězněm.

A ještě jedna věc mě, na závěr, zarazila. Rath musí být ve vazbě, aby nemohl ovlivňovat svědky a jinak mařit vyšetřování policie nebo páchat další trestnou činnost. Útěk za hranice je v jeho případě nesmysl. Jak to, že Vlasta Parkanová, vydaná ke stíhání  stejně jako Rath, není ve vazbě? Ona se nemůže domlouvat se svědky? Ona se nemůže dohodnout, především s Kalouskem, který má v jejím případě prsty, o tom, jak má vypovídat?  Komu nejvíc prospěje její nezatčení? Jí, samozřejmě, ale především Kalouskovi, a tak je na svobodě, vesele se může na vyšetřování připravovat, hlasovat ve sněmovně spolu s pravicí a vše je v pořádku.

Jsem strašně zvědavý na soudní jednání s Rathem, jsem strašně zvědavý na vývoj kauzy Parkanová, kde nešlo o sedm milionů, ale bezmála o tři čtvrtě miliardy předraženého nákupu zbytečných letadel Casa, jejichž nákup Parkanová podepsala poslední den ve funkci.

Mám dojem, že kromě Ratha se nic jiného před soud nedostane.

Demokracie v podání českých politiků pláče. A čím dál víc.

 

http://kapal.blog.idnes.cz/c/286557/U-Ratha-nejde-o-sedm-milionu-ale-o-260-miliard.html

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+3 #2 J.Sladek 2012-11-14 10:35
Autor se snad zbláznil

- Jak se privatizují soukromé pojišťovny?

- americké pojišťovny si sami určují výši pojistného! U nás výši pojistného určuje KDO?

- Klausovu privatizací přišel stát o...... No když stát hospodařil tak jak hospodařil (a jak bylo naše hospodářství efektivní?), tak bylo lepší podniky privatizovat... .. Nebo podniky měla řídit dál státní plánovací komise? Co by řídila? Že ten a ten podnik prodá ......Siemensu, Hiunday, Mekdonaldovi, Krupovi........ tolik a tolik ks, m2, kg zboží?

- Zdravotní pojištění u nás prostě každému nařídí že MUSÍ (musel - nebyli soukromníci) být pojištěn. V USA to bylo jinak.

- No jasně R. má přece imunitu (bezbřehou) a to je dobře. At zloděj si jezdí sněmovat. V krabici to přeci nesl do účtárny.

-Neznám dokonale právní systém. Vím ale, že ve vazbě někteří lide sedí rok a možná ještě více......

- No když DOSTAL dar krabici s vínem, jak tam mohli být vevnitř jeho otisky. Leda by si to do krabice dával sám - a z toho ho nikdo neobviňuje . A i kdyby, něco dávat do krabice snad není ještě trestný.

- Pisatel ví, že peníze byly z ostravské banky (asi byly od uhlí), nebo ví víc než kdo? a nevím, že by existoval někdy seznam (čísel) bankovek, které banky dostávají! A ještě komu patřily! To v každý sámošte kupujícího fotografují u pokladny? Totální nesmysl!

- "Pokud R. ve sněmovně nelhal" - No to je parádní důkaz! Tak je politický vězeň!

-Parkanová ve sněmovně hlasuje klidně s pravicí! To je teda totální .....hi.

Ten pisatel to ná v hlavě taky totálně vymaštěný......
-2 #1 Ladislav Bouda 2012-11-13 20:28
Vážený pane Šinágle!
Jsem rád, že si můžu číst Vaše postřehy, protože na spoustu věcí bych kvůli nedostatku času neměl šanci přijít. K Vašemu hodnocení pana Ratha chci jen poznamenat, že nebyl nikdy kladnou postavou, jak by se z Vašeho příspěvku mohlo zdát. Byl to právě Rath, který na týdna a měsíce coby ministr zdravotnictví za ČSSD nařídil zrušit provoz v desítkách nemocnic nebo alespoň v jejich odděleních. Pacienti, kteří měli štěstí, putovali šupem domů, ti ostatní do LDN. Vnímám, že Váš článek je o něčem jiném, ale nemohl jsem se vzdát možnosti nepřipomenout další "zásluhy" tohoto arogantního pána.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)