Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Klaus_Meciar- V pořadu Reportéři České televize byla prezentována nová fakta o nákupu letadel Casa. Odezva žádná. Důležité je přeci mlčet, zatloukat a nechat to vyšumět. Osvědčená metoda, která funguje již přes dvacet let.

- Ministr Blažek (bývalý brněnský konkursní správce) se zastal svého stranického kolegy Kocourka v kauze „odkloněných milionů“. Parta přeci musí táhnout za jeden provaz. Dnes pomůžu já tobě a zítra mi to vrátíš.

- „Úžasný“ byznys ČEZu v Albánii se nějak zadrhl. To je ale překvapení. Hádejme, kdo zaplatí případnou ztrátu (a nejen tuto) této šlechetné investice polostátního obra.

- Protikorupční místopředsedkyně vlády a předsedkyně nikým nezvolené party Lidem nerada slyší otázky na to, jak to bylo s prodejem její vily v Tróji či na příspěvky do stranické kasy od podnikatele Tesaře.  Není se čemu divit. To pak člověk nemá potřebný klid na práci.

- Její bývalé partě VV policie zablokovala 3,9 mil. Kč. Prý mohly pocházet z podivných obchodů donátora VV advokáta Musila. Co dodat? Bez komentáře, i když, snad jen jediný – a co ostatní parlamentní partaje?

- Šiškova sociální karta je povinná i nepovinná zároveň. Tady už končí veškerá legrace. Nezdá se Vám, že se stává správa naší země nepřátelskou vůči svým občanům?

- Ex manažeři MUS mají nyní obstavený majetek za 800 mil. Kč. Švýcarská prokuratura byla jen o pár dlouhých let rychlejší. Že by někdo opravdu nechtěl či nemohl zkoumat detaily tzv. české cesty privatizace?

- Václav Klaus se bude na jaře stěhovat z Hradu na Hanspaulský zámeček Petra Kellnera. Hlavními cíli zde působícího Institutu Václava Klause budou dokumentace, výzkum a propagace života, díla a myšlenek Václava Klause. Podle oficiálních informací z Wikipedie se máme na co těšit. Zdroje na provoz zajistí asi ruské a čínské obchody hlavního mecenáše.

- Václav Klaus junior označil ve svém blogu Karla Janečka za fašistu. Hloupost je umíněná, není-liž pravda? A nepomohou ani mil. Kč od náčelníka ČEZu. Anebo jde v té hysterické reakci spíše o směs závisti a pocitu ohrožení vlastních pozic? Kdo ví? Snad jenom autor a jeho blízcí.

- Sněmovní výbor doporučil vydání poslance Pekárka. No hlavně, že odhlasoval, co bylo potřeba. A teď už jenom „sbohem a šáteček“, aneb kdybychom se nikdy nesetkali, bylo to překrásné a bylo toho dost.

- První přímá volba Prezidenta ČR dostává kontury brazilské telenovely. V té spleti hrdinů se ztrácíme. Kandidáti jsou i nejsou, stejně jako jejich donátoři. Soudě podle osob a obsazení bude tento kus nepochybně velmi zábavný. V této poněkud ponuré době trocha obveselení jistě neuškodí.

- Advokáti Romana Janouška se již dohodli na výši odškodného pro zraněnou ženu při „nešťastné nehodě“. Ještě, že tak. Borec se jenom „trochu napil“ a už by ho média málem   ulynčovala. Těžký život mají čeští supermani. Ostatně i takový Dalík by mohl vyprávět.

- V ČR doznívá metylová aféra. Někdo něco někam nalil. A ono to nějak nevyšlo. A to je opravdu všechno? Otočí se stránka a jede se dál? Ano, u nás ano. Příště to mohou být třeba nějaké léky nebo nějaké potraviny,…Chybičky se prostě občas vloudí, ale karavana táhne dál.

- Ministři přicházejí a odcházejí. Nesolidární, neslušná, nekompetentní a neefektivní správa země však zůstává. Těžko ovšem hledat spásu v případném prohození současných parlamentních stran. Změna barev a vystřídání jedněch veteránů stranického klientelismu druhými je jenom obměnou dekorací a figur. To nepřinese změnu systému a ani oslabení vlivu zákulisních hráčů.

- Chybí Vám v tomto letmém výčtu některé kauzy a některá jména? Není divu. Frekvence zlořádů a informací o nich má takovou dynamiku, že to již nelze ani zaznamenat, natož vstřebat či dokonce vyhodnotit. Naši politickou tzv. elitu lze dělit již jen na ty, o nichž již to víme a na ty, o nichž se to teprve dozvíme. Vzpomínáte na nedávný přenos z tenisu? Tam jich byla celá řada, těch i oněch.

 

Petr Havlík, 29.11.2012

* * *

Dočká se ČR svojí vlastní exekuce?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)