Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Volby_falsovaniZfalšované bylo již sčítání podpisů v peticích na podporu kandidátů. Podle chybovosti v prvním a druhém vzorku to můžeme říci, prakticky se 100% jistotou…Riziko zfalšování voleb omezíte, když půjdete volit až v sobotu. Dále by si kandidáti měli nechat hlásit součty z jednotlivých sčítacích místností a sami je sčítat plus nechat zkontrolovat, zda s urnou nebylo přes noc manipulováno. A jak to dopadá, když chce aspoň jeden ze členů volební komise hlídat před volební místností a řádně tak plnit svou dozorovou povinnost po celou dobu voleb? Tedy i v čase přerušení hlasování, kdy pod rouškou noci hrozí největší riziko manipulace s volební schránkou? Je pod hrozbou násilí vyveden Policií České republiky. … Kromě Česka se déle než jeden den pořádaly pouze volby v Číně, Egyptě a Papui-Nové Guinei a referendum v severním Kosovu. …

 

Jak zabránit falšování voleb v Česku?

 

Bavíme se o reálném falšování voleb, ne o nějaké teorii. Například v posledních komunálních volbách v malé obci Tatrovce na Sokolovsku získala 55 % hlasů ODS. Přibližně 70 % obyvatel ale hned po volbách podepsalo petici, že ODS nevolili. Policie zjistila, že s volebními lístky se skutečně manipulovalo a stal se trestný čin. Jenže pachatel je neznámý. Ústavní soud pak stížnost na volby odmítl, protože stěžovatelé promeškali zákonnou lhůtu.

Největší prostor pro manipulaci je logicky v době, kdy je urna s hlasovacími lístky mimo dohled volební komise. V noci. Byly doby, kdy komise ve volební místnosti přespávala a zapečetěnou schránku hlídala. Pak se to ale nechalo jen na policii, která hlídkuje někde venku. Volební zákon ovšem říká, že volební komise „zajišťuje hlasování a dozírá na jeho průběh". Jak může dozírat na řádný průběh celého hlasování a na to, že se s hlasy nemanipuluje, když spí doma v posteli? Volební místnosti jsou přitom často ve školách nebo v jiných budovách, kde se večer schovat nebo kam v noci nějak proniknout zvenčí nemusí být až tak obtížné.

Ano, volební schránka má být přes noc zapečetěná… To prý byla urna v Tatrovicích také. A jak takové „zapečetění" vypadá v praxi? Zamkne se obyčejným zámkem, od kterého dokonce mohou někde existovat i další klíče, a přelepí jakousi samolepící páskou. Tu odlepit horkým vzduchem (fénem apod.) zřejmě není až tak velký problém. Páska je opatřená pouze podpisy, takže pak ji stačí šikovně přilepit, možná s pomocí lepidla, zpět na stejné místo. Nic technicky nemožného -- a je na to čas celou noc. Není tu žádné skutečné zapečetění, které by se manipulací nevratně zničilo. Podobně se zajišťují i vstupní dveře do volební místnosti

… Co se s tím dá dělat? Volební komise by měly zásadně dozírat nad urnou po celou dobu voleb, včetně času, kdy je hlasování v noci přerušeno. Nebo se konečně přidejme k civilizovanému i méně civilizovanému světu a pořádejme volby - pod nepřetržitým dohledem volební komise - pouze v jediný den. Na Wikipedii najdeme přehled více než 100 voleb konaných ve světě v roce 2012. Kromě Česka se déle než jeden den pořádaly pouze volby v Číně, Egyptě a Papui-Nové Guinei a referendum v severním Kosovu.

Rád bych apeloval na miliardáře a kmotry, kteří budou mít pokušení volby zmanipulovat – važte si, že Vám dali tuneldědek s kleptovládou amnestii a neriskujte 3 roky natvrdo (§351 Trestního zákona). Ve skutečnosti pokud se bude v ČR méně krást, může zde být podobný růst jako v Číně, kde korupčníky střílejí a podnikatelé mají obrovské zisky, zatímco, když zde bude silná korupce a mafie jako na jihu Itálie, bude celá ČR v ekonomickém úpadku, jako je jih Itálie a to je ještě zachraňuje sever Itálie a subvence EU. Pokud z ČR uděláte rozkrádáním druhé Řecko, jako řečtí velkozloději, nakonec na to doplatíte sami. Ve zkrachovalé zemi zkrachují i vaše firmy!

Na závěr vyzývám - hlaste veškeré podezřelé jevy při volbách na policii.

http://veres.blog.idnes.cz/c/315432/Volby-se-pokusi-zfalsovat.html

P.S.

Nedělám si žádné iluze v tak korupcí a zločinem prolezlé zemi, jakou je Česká republika. Bylo by naivní si myslet, že se mocní, bohatí a vlivní nepokusí ovlivnit průběh volby stejně tak, jako ovlivňují soudy, policii a média. Je to jejich přirozenost (vzpomeňme na Paroubka, jak hlásil „vítězství“ ještě před sečtením hlasů a kdy ho „zradily“  hlasy zahraničních krajanů). Mají to u nás snadné – i díky zákonům, které pomohli prosadit svými penězi. Proč pak např. v USA jsou volební lístky deponovány roky a u nás se spálí prakticky za pár dní?! Proč Ústavní soud SRN, po prokázaných podvodech, zakázal používání počítačů? Jsme zemí podvodů, podvodníků a zločinců. Ke skutečné demokracii potřebujeme ještě generace. Ani presidentské volby nemohou být výjimkou a zázrakem „čistoty“, jsou jen dalším krůčkem na cestě ke skutečné demokracii.

Jan Šinágl, 11.1.2013

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #1 c3qcx 2013-01-14 11:42
Volební seznamy mají k dispozici centrálně, dokonce podle rodných čísel. Udělat si statistiku, kdo k volbám většinou chodí, není těžké. A pak se prostě žádoucím způsobem centrálně přiřadí mrtvé duše lidí, kteří nešli.
Volební komise kontrolují s centrálou jen to, jestli výsledky došly a počet lidí. Centrální zpracování už nekontroluje mimo operátorů nikdo.
zvedavec.org/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)