Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

ZemanMiloše Zemana jsem zažila jako zpravodajka Českého rozhlasu v USA v roce 2001 a 2002 coby premiéra České republiky při ná­vštěvě USA a Mexika. Za jeho vy­stupování, především jeho samoli­bost a aroganci, jsem se coby ob­čanka této země styděla.

Miloš Zeman se možná jeví jako dobrý diskutér v českých podmínkách, kdy své protivníky včetně novinářů usadí, zesměšní a odradí svými promyšleně podlý­mi útoky. V USA působil jako ne­významný politik z východu, je­hož bonmoty, které si otrocky a špatně překládal do angličtiny, působily trapně a nemístně. Mož­ná si ještě někdo vzpomene na Ze­manův skandál v listopadu 2001, krátce po teroristickém útoku, když televizi CNN ve Washingto­nu tvrdil, že Mohamed Atta vlast­ně chystal útok na budovu Svo­bodné Evropy v Praze, a ne na dvojčata v New Yorku. Nebylo za tím nic víc než Zemanova na­bubřelost zkombinovaná s nedo­konalou znalostí angličtiny. Ve své pýše odmítl tehdy tlumočnici a namluvil CNN naprosté scest­nosti, jen aby vypadal důležitý. Vyvolal tím mezinárodní skandál.

Pamatuji si i na další velmi trap­nou cestu do Mexika, kdy coby premiér bohorovně a nadřazeně kázal řediteli Národního antropo­logického muzea v Mexico City (nejvýznamnější instituce předkolumbovských kultur), jak podle něj, Zemana, byli Mayové krutí a necivilizovaní.

Karel Schwarzenberg asi není ideálním kandidátem, jeho čeština je trochu kostrbatá, ovládá ale do­konale jiné jazyky a v zahraničí nám snad ostudu moc neudělá, ma­ximálně usne. Má něco, co Miloš Zeman zcela postrádá: šarm a cha­risma - tak důležité v diplomacii. Pokud Zeman zvítězí, budou si naši západní spojenci pod maskou diplomatické slušnosti nejspíš říkat: „Co je to zase za dalšího aro­gantního povýšence z Prahy?“

Ad LN 15.1.: ČSSD vede ostrý boj...

Olga Krupauerová, LN 16.1.2013

 

Styďte se, kolego!

Ad LN 15.1.: Klaus ml. paroduje...

Čtu sloupek o reakci Václava Klause ml., ředitele PORG, a ne­věřím svým očím: tohle je jedná­ní inteligentního a vzdělaného člověka? Co v něm musí být za nenávist, když se sníží k takto po­kleslému jednání? Vysmívat se člověku za jeho výslovnost či ja­zyk? A to vše tehdy, kdy musí každý soudný člověk zazname­nat, co vše pan Schwarzenberg pro tuto zemi v minulosti udělal? Situace je o to smutnější, že Vác­lav Klaus ml. stojí v čele renomo­vané školy, kterou sám vybudo­val a kde studují nadaní a chytří žáci. Jak se jim pan ředitel, autor takto hanebných řádek, bude teď moci podívat do očí?

Věra Perlínová, nyní v důchodu, bývalá ředitelka ZŠ Brána jazyků, 6.1.2013

P.S.

Pro úplnost je třeba dodat, že škola PORG je bohatě dotována soukromými penězi, včetně peněz bývalého ředitele ČEZu Martina Romana, kdy o jejich nabytí poctivou prací lze úspěšně pochybovat. To potom už zase takové umění není postavit novou školu. Za dostatek peněz není těžké postavit pěknou školu a zajistit výborné učitele. J.Š.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+1 #3 Vladimír Novotný 2013-01-28 14:22
O to víc mne to na panu řediteli Klausovi mrzí, že on sám by mohl mít pochopení, vždyť má sám zkušenost vadou řeči. Tohle opravdu nebylo fair jednání, ať už od něho, v totmo případě, ani od jeho matky, paní Livie, u té to bylo podobné, přála si, aby její nástupnice byla Češka, ač sama Češkou není. Nechápu to, osobně mi nikdy nevadilo, že po zvoleni prezidentem Václava Klause bude první dámou osoba, která není Češka. Po celém tom vystoupení rodiny Klausových, si nejsem jist, zda bych neměl přehodnotit své dosavadní postoje, a to i zpětně.
+7 #2 Mila C 2013-01-21 16:19
[quote name="Pepa Nos"]Vsadím svůj nos, že se do hysterické, zběsilé a krajně imbecilní kampaně za zvolení Zemana zapojí ..........
Z hlouby duše doufám, nebo spíš věřím, že k tomu nedojde
+15 #1 Pepa Nos 2013-01-18 12:16
Vsadím svůj nos, že se do hysterické, zběsilé a krajně imbecilní kampaně za zvolení Zemana zapojí ta nejodpornější verbež v zemi!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)