Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kampaň na hradního pána se vyčerpána belhá do finále, ale druhé téma roku 2013 se zdaleka nevyčerpalo. Dnes a denně se dozvídáme něco nového o amnestii Václava Klause, který si díky tomuto aktu, zvláště pak díky jeho druhému článku o zastavení vlekoucích se kauz, vysloužil přezdívku Amina.

Zprávy o amnestii jsou dvojí: koho osvobodí a co všechno dělají žalobci a soudci, aby abolice v amnestii pokud možno neplatila. K tomu prvnímu patří naposledy třeba zpráva, že osvobozen byl nejen Tomáš Pitr, ale amnestie zachrání i jeho otce Petra Pitra, který je stíhán kvůli případu vytunelované firmy, z níž zmizelo 800 milionů korun. (Připomeňme, že podle Aminy něco jako tunelář či tunelování neexistuje. Není tedy divu, že byl Pitr senior také spasen.)

Zajímavé je, jak prezident Klaus zaměstnal už tak přetížené žalobce a soudce. Ti nejen že teď pátrají, na koho se abolice (zastavení stíhání) vztahuje, ale zároveň se někteří z nich snaží najít způsoby, jak amnestování neskončených případů, kde jde o miliardy, bránit, jak to zastavit.

Nejvyšší soud pátrá, jak NEzastavit stíhání ve věci exsoudce Jiřího Berky a konkurzní mafie. (Petr Hájek z Hradu by se tomu jistě divil, vždyť na neodsouzené konkurzní mafiány je nutno pohlížet jako na čisté.) Berku, jak známo, krajský soud v Českých Budějovicích díky amnestii zcela osvobodil. Jenomže Nejvyšší soud míní, že to není v pořádku, protože některá stíhání byla zahájena v době, od níž ještě neuběhlo osm let. V Budějovicích se domnívají, že jde o pokračující trestný čin a amnestii vztáhli i na skutky, na něž se časově nevztahuje. Nejvyšší soud takový závěr zpochybňuje, amnestie se na takové kauzy podle této instituce vztahuje jen zčásti.

Další pokus, jak zabrzdit Klausovu plošnou, na tuneláře jakoby ušitou milost, spustili senátoři, kteří se obrátili na Ústavní soud se stížností, že je abolice neústavní. Včera se objevila zpráva, že podobné podání k ÚS učinil i známý, ostrý soudce pražského městského soudu Kamil Kydalka. Vadí mu ukončení kauzy někdejšího fotbalového bosse Františka Chvalovského. Poslal do Brna návrh, aby byla zrušena celá amnestie, protože ji neprojednala vláda. Kydalka podání vysvětlil: "Jestliže podle ústavy premiér spolupodepisuje amnestii prezidenta, což je podmínka její platnosti, a zároveň za tento podpis předsedy vlády nese odpovědnost vláda jako celek, není možné, aby věc nebyla ve vládě vůbec projednána."

Ani to není konec. Nejostřejší výpad na Aminu předvedl matematik, podnikatel a předseda správní rady Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček. Vyzval senátory, ať na prezidenta podají žalobu za velezradu. "Touto bezprecedentní amnestií byla elementárním způsobem rozkolísána rovnováha zákonodárné, výkonné a soudní moci v našem státě," tvrdí. Janečkův extrémní apel podepsalo asi čtyři sta lidí a podpořilo dvacet občanských iniciativ jako Nespokojení občané, Inventura demokracie nebo Veřejnost proti korupci.

Jenže aby něco tak vyostřeného jako žaloba za velezradu uspělo, na to nestačí samotný akt amnestie. Senátoři by museli mít nějaké pádné důvody, dejme tomu zprávy o tom, že abolice v amnestii byla šita na míru, že ji dejme tomu připravil nějaký Hradu zavázaný soudce (který by za to byl jistě odměněn). Zprávy o tom, že byla abolice uplacena a že na úplatky někdo předem vybral stamiliony od některých amnestovaných. Pokud nic takového nemají, pak velezrada nemá šanci.

Pikantní je souvislost volby na Hrad a amnestie. Miloš Zeman a Václav Klaus jsou natolik svázaní, jednotní, prorostlí, že pokud by se Zeman stal prezidentem a pokud by se objevily nějaké informace o prodané amnestii, mohl by Zeman příteli Klausovi udělit milost.

http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/glosar/zeman-amnestie-pro-klause_259298.html

* * *

Výzva Senátu České republiky k obvinění prezidenta Václava Klause ze spáchání zločinu velezrady!

P.S.

Stále je v České republice dost lidí, ochotných v dobré víře zvolit si své katy, jako v roce 1948. Občansky jsme z velké většiny stále „mateřskou školkou“. Karel Schwarzenberg nám mohl jako president udělit první lekce slušného chování a skutečné demokracie. Na Hrad patří kníže, ne páže, osvícený duchem, ne alkoholem!

Jan Šinágl, 26.1.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

0 #1 Pepa Nos 2013-01-28 09:42
Nesmíme zapomenout na velmi pravděpodobnou verzi fenoménu MYLOUŠ.
Buďto tu celou akci zorganizovali, připravili a zrealizovali totální bolševičtí idioti nebo, a to nás hlavně zajímá:

JEDEN JEDINÝ GENIÁLNÍ STRATÉG VYMYSLEL KONEČNÉ VYŘEŠENÍ KOMUNISTICKÉ OTÁZKY, NA VĚČNÉ ČASY A NIKDY JINAK.

Kdybych já měl vyhnat zbývající krysy z děr a všechny je poté do jedné vyhubit, udělal bych to presně takto!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)