Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN_Safranek_1_060213Účet za omyly justice v roce 2012= 203.366.306,-Kč – Ve SRN jsou soudci a policisté souzeni a trestání! LN_Safranek_2_060213

... Podobně tomu je zřejmě i v Rakousku. V Německu i Rakousku, pokud stát musí zaplatit odškodné, je pak následně veden proti příslušné úřední (soudci, prokurátorovi. Úředníkovi, atp.) osobě státem regres  o náhradu škody, kterou musel stát poškozenému vyplatit. ... Náklady narůstají každým rokem. Ministerstvo nechce řešit potrestání soudců, které by vedlo ke zlepšení práce justice a snížení nákladů státu na odškodné tak jak je tomu ve vyspělých zemích např. v SRN – viz následující komentář:

Zákon hlava 30, §§331 až 358, vztahující se k odpovědnosti soudů, prokuratur, policie atd. Stojí za přečtení! Kdyby byly v platnosti v České Republice, tak by řada soudců, prokurátorů, popř. policistů už dávno byla za souběh několika  takových paragrafů za mřížemi, a nadosmrti by neoblékli talár, popř. uniformu. A nejen ti z otřesného případu pana Šafránka!

Odkazuji na tyto německé internetové stránky, nebo Bundesministerium der Justitz, tj. Spolkové ministerstvo spravedlnosti, kde lze najít originál v německé řeči nebo anglický překlad.

V případě Jana Šafránka i K213, či amerického občana Gilberta Mc Craye, odsouzeného zřejmě nevinně na doživotí, by „seděl“ § 339, s názvem v němčině „Rechtsverbeugung“ (předcházet porušování práva J.Š.). Sazba pro soudce,  prokurátora či policistu je 5 let nepodmíněně. Zde je souběh s dalším trestným činem dle § 340 či 343 (zde už je to důkazně náročnější), § 339, kde (v případě pana Šafránka in flagranti) orgány nerespektovaly důkazy, které měly k dispozici a kdy jsou zcela nezvratné důkazy opaku (krevní zkouška, ověřitelná skutečnost, že pan Šafránek byl v době činu, ze kterého byl obviněn, daleko od místa činu), čili vícenásobné důkazy, kdy vícenásobnost vylučuje omyl, čili zcela jasné a průkazné. Je to důkazem úmyslu orgánů spáchat tento trestný čin proti panu Janu Šafránkovi.

Podobně tomu je zřejmě i v Rakousku. V Německu i Rakousku, pokud stát musí zaplatit odškodné, je pak následně veden proti příslušné úřední (soudci, prokurátorovi. Úředníkovi, atp.) osobě státem regres  o náhradu škody, kterou musel stát poškozenému vyplatit.

Polský zákoník - kdysi jsem jej četl, takže nemohu podat přesné informace, nicméně paragraf podobný jako německý § 339 ve formě trochu vágnější, jsem v Polsku našel, sazba za něco takového je v Polsku na 2 roky nepodmíněně, ovšem pokud není souběh  ještě s dalšími trestnými činy, které mohou trest na svobodě zvýšit.

I zde v Polsku se našli soudci typu českého Berky, vzpomínám si na dávnější případ poznaňské firmy Bestcom (dobře srovnatelný např. s kauzou továrny na ložiska v Karlovarském kraji), v něm jsou už polští Berkové za mřížemi. Pokud soudce nebo prokurátor spáchá trestný čin, ať už v rámci zanedbání či úmyslného zanedbání, probíhá s ním normální trestní řízení jako s každým jiným občanem, jemuž je prokázán trestný čin, tedy nikoliv „kárný senát“ fakticky kolegů, jak tomu je u nás. Pokud spáchá trestný čin např. soudce v Gdaňsku, je soud s ním nařízen třeba do Krakova, pokud v Německu spáchá-li trestný čin soudce např. v Drážďanech, je souzen třeba v Mnichově. U nás v Česku jsme příliš malou zemí, kde je větší riziko, že se kolegové budou mezi sebou znát. V Polsku může soudce či prokurátor, na rozdíl od nás, být i odvolán, neodvolatelnost prokurátorů či soudců, jaká je v Česku, je unikátem. Všiml jsem si, že i Slovensko má ustanoven zvláštní soud,  který se zabývá trestnými činy příslušníků justice.

Nedalo mi, abych si nenašel trestní zákoník polský. Jeho hlava XXX. Nese název „trestné činy proti justici“. Je obsáhlá, tak jsem namátkou našel ty, které nejsou pro českou  praxi o nic méně  zajímavé než německé:

Čl. 235:

Kdo vytvářením falešných důkazů nebo jiných zákeřných úkonů vede proti určité osobě stíhání za trestný čin, včetně trestného činu daňově-finančnímu, nebo přečin, včetně přečinu daňově-finanční povahy, nebo disciplinární postup, anebo během řízení takové úkony podniká, podléhá trestu odnětí svobody až na 3 roky.

Komentář k tomuto článku: Kdo vede proti určité osobě stíhání, čili jednoznačně v k nim patří i soudci,  prokurátoři, resp státní zástupci a policisté, včetně orgánů finančních.

Dále pro nás jsou zvlášť relevantní i články:

Čl. 236:

§ 1. Kdo zatajuje důkazy neviny osoby podezřelé ze spáchání trestného činu, včetně trestného činu daňově-finanční povahy, přečinu daňově-finanční povahy nebo disciplinárního provinění, podléhá peněžitému trestu, trestu omezení svobody nebo odnětí svobody až na 2 roky.

§ 2. Nepodléhá trestu ten, kdo zatajuje důkazy neviny z obavy před trestní odpovědností hrozící jemu samému nebo jeho nejbližším.

Komentář: Zde sice není specifikováno, kdo může být pachatelem, avšak skutková podstata činu je zde formulována poměrně srozumitelně. V případě pana Šafránka lze eventuálně hovořit o možném souběhu s čl. 235,  pokud by soud nepřekvalifikoval čl. 235.

Čl. 246:

Veřejný činitel nebo osoba, konající na jeho návod s cílem získat určité výpovědi, vysvětlení informace anebo prohlášení používá násilí, neoprávněnou hrozbu nebo se jiným způsobem fyzicky nebo psychicky trýzní jinou osobu, podléhá trestu odnětí svobody do 10 let!

Komentář: Tady už pro případ pana Šafránka, či pana McCraye by v Polsku, dle tohoto ustanovení, musela být horní sazba, souběh z čl. 245 plus ještě porušení služebních povinností, profanace státních orgánů, u pana McCraye by ještě asi byla i profanace Polska.

Dle mého názoru se v ČR příliš zabýváme odvolatelností soudců, volbami soudců, veřejnou kontrolou – to je samozřejmě dobře, ovšem pokud neimplementujeme zákony povolávající k odpovědnosti a hlavně spravedlnosti a morálnímu jednání orgány justice a policie samé, bude účinek minimalizován. Soudce, který bere stotisícové měsíční platy, si musí být vědom, že je lépe i vzdorovat třeba politickým či lobbystickým tlakům  ve jménu spravedlnosti – a že to pořád bude lepší, než kdyby jednoho dne, třeba i za léta, si jej spravedlnost našla – a ten podle takových zákonů přišel za mříže na hodně let, přišel by o majetek daný v odškodnění obětí jeho nespravedlnosti, a doživotní ztrátu taláru.

 

Vl.Kebrle, 6.2.2013

 

P.S.

Včera byl odsouzen MUDr. Jaroslav Barták na 14 let nepodmíněně. Jde o zřejmého psychopata. Na jaře 2011 se na mne obrátili v zoufalství rodiče jedné z jeho obětí, zda bych jim nemohl pomoci. Kontaktoval jsem policii, sdělil jí své informace ze setkání s Bartákem a jeho asistentem. Na přání PČR jsem veřejnost neinformoval, až cca 3 ½   měsíce před tím, než byla kauza medializována. Při prvním soudním jednání jsem soudci nabídl své osobní svědectví, e-mailovou korespondenci a SMS s Bartákem – mlčel, žádný zájem. Doufejme, že se pomalu blízká na lepší časy.

 

Jan Šinágl, 7.2.2013

 

P.S.

K tématu více z webu K213 od jednoho z jeho návštěvníků. Každý slušný občan, soudce, státní zástupce, policista či úředník s takovýmito zákony jistě souhlasí a uvítal by jejich aplikaci i v České republice. Už jenom jejich začlenění do právního řádu, by značně omezilo zločinné poměry v justici, policii a státní správě na všech stupních. J.Š. 8.2.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

+2 #10 Jiří Komárek 2013-02-08 15:16
O odškodnění Jana Šafránka se zmiňuje i server www.k 213 pod názvem Téměř 5 milionů za rok ve vězení. I příspěvky k tomuto tématu jsou zajímavé.
+1 #9 Jan Šinagl 2013-02-08 10:53
Na tomto webu je dán prostor všem, „cenzuru“ provádí automaticky počítač vyřazením, zadaných vulgárních výrazů. Občas vyřadím příspěvek, který jen zcela „mimo mísu“ a je projevem nějakým způsobem vyšinutého či dokonce duševně nemocného člověka. Nemohu být soudcem a snižovat se nízce k „soudům“ nad názory jiných. Naštěstí se zdá, že už tento typ zcela vymizel, stejně jako mizí různí „vytrvalci“ v negativních komentářích téměř všeho co dělám či píší s prioritou napadání mé osoby, kdy názor, protiargumenty a věcnost, se stávají druhotnými. Demokracie musí dát prostor všem, má-li zůstat skutečnou demokracií, tedy i hlupákům, blbům a bezcharakterním ať už to dělají z bezcharakternos ti, zdarma z přesvědčení či za peníze. Většinou se „cenzorsky“ rádi „vyřádí“ na hodnocení komentářů. Svým způsobem přispívají i oni k potřebné osvětě. Mimochodem všimněte si, že si tento typ „komentátorů“ vybírá jen témata, na které intelektuálně stačí a v drtivé většině používá nicky, nebo jen jméno, na rozdíl od ostatních, kteří se za svůj názor nestydí a zveřejňují i své příjmení. Potlačí-li se zlo, potlačuje se i dobro. Včera jsem shlédl film LINCOLN, doporučuji – stále aktuální! Nevěřící se musí smířit s tím, že pracuji sám a že mimo Bulletinů v češtině, rozesílám týdně i Bulletiny v angličtině a němčině. Těší mne a současně motivuje, že návštěvnost v České republice i ze zahraničí silně, stabilně a neustále stoupá. Stupňující se nenávist vůči mé osobě a současně podpora mé činnosti jen potvrzuje kvalitu a potřebnost mého zpravodajství! J.Š.
-3 #8 Jiří Komárek 2013-02-07 17:16
O tom, že pan Šinágl dělá svoji práci dobře není sebemenších pochyb. Ani domek, ve kterém bydlí mu nepadá na hlavu, což dokazuje videozáznam z doby oslavy jeho 60 narozenin. Video bylo pořízeno zřejmě k jeho kandidatuře na post prezidenta ČR.Možná by nám o anonymním panu Jaroslavovi D. napovědělo více, kdyby se vyjádřil k amnestii hradního šaška Vaška, k neudělení milosti Jiřímu Kájínkovi apod.
+2 #7 George 2013-02-07 16:44
Cituji Jaroslav D.:
Osoba Jan Šinágl je už dnes natolik zdiskreditovaná, že ho nechtěli ani na žádné akci zaměřené proti KSČM, ani na předvolebních akcích na podporu K.Schwarzenberga a ani na jiných podobných shromážděních. Prostě Šinágl je teatrální hysterion a známé osobnosti se od něj distancují již předem.


No škoda jen, že píšte o těch, kterým národ věří tak z 5%. Proto mají politici takovou podporu. A dikreditace se dá koupit, když lež se stane postupně pravdou. Takže to jen dokazuje, že Šinágl dělá svou práci dobře.
+2 #6 Jaroslav D. 2013-02-07 14:26
Osoba Jan Šinágl je už dnes natolik zdiskreditovaná , že ho nechtěli ani na žádné akci zaměřené proti KSČM, ani na předvolebních akcích na podporu K.Schwarzenberg a a ani na jiných podobných shromážděních. Prostě Šinágl je teatrální hysterion a známé osobnosti se od něj distancují již předem.
-4 #5 Jiří Komárek 2013-02-07 13:41
Pan Jaroslav D. je zřejmě šťastný člověk, který nepoznal jak v této zemi funguje policie a justice. Zřejmě nebyl ani jako veřejnost na nějakém soudním jednání. Doporučuji mu navštívit třeba odvolací soud ve věci předsedy os K 213 ing. Jiřího Fialy. Pokud chce poznat práci policie a justice, může sledovat stránky os K 213. Pan Šinágl dělá záslužnou práci, ví v jakém stavu se nachází česká justice. Otřesné případy na jeho webu hovoří za vše. Pokud má pan Jaroslav D.vlastní webové zpravodajství, rád ho navštívím.
+4 #4 Jaroslav D. 2013-02-07 11:45
Jen se zeptejte těch, kteří Jana Šinágla poznali blíže. Ale proč bych se já s Vámi hádal. Však se můžete přesvědčit sám.
-5 #3 Al.Jelínek 2013-02-07 09:20
Od Jaroslava D.je drzost posílat k psychiatrovi člověka,který pomáhá ostatním.Sám pracuji pro občanské sdružení a vím tedy,že se musí obětovat hodně času,úsilí,star ostí i peněz k této činnosti.Jarosl ave D.-přestaňte tady napadat nejen p.JŠ a styďte se!
+2 #2 Jaroslav D. 2013-02-07 09:08
Pane Šinágle. Jak se do věci zapletete Vy, tak je to potom pasé. Vždyť Vy těm komunistům nahráváte. Vy to nechápete? Vy jste takový kašpar co pořád někde strká tu svoji velkou lebku do kamer a touží být viděn. Jděte raději opravovat ten svůj domeček v Žebráku nebo Vám spadne na hlavu a neopruzujte na veřejnosti. Jste už trapný, škodíte a obtěžujete. Zkuste se nad tím zamyslet, jděte do sebe a nechte se prohlédnout psychiatrem.
-2 #1 Jan.Herna,Th.Dipl.,C 2013-02-07 08:42
Z hlediska vyššího principu mravního stát, který neuznává princip vinny u soudce a netrestá jejich závažná pochybení, která změní životy nevinných lidí, jako zneužití pravomoci veřejného činitelenemá právo prohlašovat se za stát demokratický.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)