Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Duka_a_Klaus

Tak je to dnes s našimi „svatými“. Kde je dnes u moci, má často už geneticky podmíněnou „anténu“, vždy stát na té „správné“ straně.

Na Hradě se kradlo, víte? – Baziliškové - Smutné zprávy z HraduDuka_Zeman

Blahosklonný souhlas s božím požehnáním - Oživí Zeman tradici Te Deum?

Dovoluji si reagovat zvláště na větu, kterou pronesl Miloš Ze­man: „Jestli mě kardinál Duka požádá, rád mu vyhovím.“ Z této jeho věty čiší nebetyčná arogance. V čem kardinálu Dukovi rád vyhoví Miloš Zeman? K tomu, že mu dává svolení, aby poděko­val Bohu za své zvolení prezi­dentem a milostivě se tohoto úkonu zúčastní? On, který v ne­dávném rozhovoru uvedeném v LN prohlásil, že jedním ze zlo­činů současné vlády je i koneč­né schválení církevních restitu­cí? A teď by blahosklonně sou­hlasil, aby prostřednictvím téže církve žádal o požehnám samot­ného Boha? Jeho arogance a pohrdání prav­dou nemá hranice a doslova pro něho platí „chudí duchem“.

Ing. Vítězslav Navrátil

Vyprávění o bazilišcích - Na Hradě se totiž KRADLO, víte?

V úterý večer se mi udělalo fy­zicky nevolno. Spouštěcím mo­mentem byla promluva dvou in­ženýrů na ČT1. Nepomohl ani noční spánek. Ráno jsem koupila petrklíč a šla za tím, který se už nemůže pomluvám bránit. Čerstvé po­větří a klid hřbitova působily znamenitě. Postála jsem na mís­tě jeho posledního odpočinku v tichém zamyšlení. Klíč z pe­trklíče otevřel proud myšlenek. Vyprávěla jsem mu příběh o dvou potměšilých bazilišcích. kteří záštiplně ve svých slovech rozlévají mezi lidi kapky jedu. Je to nebezpečné na mnoho způsobů, obzvlášť když do jedu dávají vyslovené lži a pomluvy o kterých předem vědí, že u méně přemýšlivých zaberou. Inu, baziliškové. Prý je mohou zapudit jen lasicovité šelmy, zbývá než se dát do jejich vysilujícího hledání. Dostat bazilišky do bezpečné vzdálenosti, aby neškodili, je komplikovaná záležitost. Možná je i cesta až do Kostariky nebo Guatemaly, které jsou jejich přirozeným domovem. Chovám naději, že nakonec se zadaří. Pravda a láska opravdu zvítězí nad lží a nenávistí, ale dá to fušku! Odcházela jsem se srovnanými myšlenkami, bylo mi dobře. Zastavte se s petrklíčem, pomáhá to.

Hana Carbová, Choceň

Smutné zprávy z Hradu - Na Hradě se totiž KRADLO, víte?

Konečně někdo neodsunul do zapomnění onu příšernou, ironickou větu dosluhujícího prezidenta - v těch několika slovech v daném kontextu je odhalena i nízkost charakteru Klause... A nejhorší je, že na jeho místo nastupuje kdosi, kdo má ambice tuto hrůznost ve své samolibosti při pobytu na Hradě ještě umocnit!

J. Panoš, Praha

LN, Dopisy redakci 8.2.2013

* * *

Václav Klaus má rád Švejka a odmítá názor, že jsme národem Švejků. Miloš Zeman neuznává Švejka a jeho vystupování na veřejnosti ho silně připomíná. Jednoho Švejka střídá na Hradě druhý. Švejci si zvolili toho, kdo bude reprezentantem jejich zažitých provinčních způsobů, představ a myšlení, tedy i záruky, že se nic měnit nebude a vše zůstane při starém. „Nižší cenová skupina“ společnosti si zvolila svého zástupce ze stejné kategorie. My si bohatě vystačíme s tím co (ne)máme. Nějaký kníže nás přece nebude učit slušným způsobům a  mravům, to by tak hrálo…

Miloš Zeman už uvažuje o novém velvyslanci v Rusku – Vladimíru Remkovi, členu KSČM. Ruský novinář Gusman výstižně označil Miloše Zemana jako „promoskevského populistu“. Po Václavu Klausovi tak jistě čeká hrdě už i hruď Miloše Zemana na zavěšení Puškinovi zlaté medaile. Medaile se zavěšuje, země s takovými „reprezentanty“ se snadno přivěšují…

Kardinál Dominik Duka: „Amnestie se může stát nápravným prostředkem tvrdosti práva.“ To jistě, hlavně s jeho výrokem budou souhlasit všichni ti omilostnění zloději miliard! Jen by mne zajímalo, jak by to pan kardinál vysvětlil statisícům okradených, slušných lidí! Možná se toho dočkají, až bude sloužit slavnostní mši TE DEUM na počest nového prezidenta…

V článku Jak se (z)rodil Miloš Zeman (LN 9.2.2013). říká Jan Urban:

„Tady je mimořádně zajímavá ta typologická spřízněnost s Klausem. Oba jsou patologičtí lháři ve všem, co se týká jejich nedotknutelné osoby. Neomylný mesiáš, nepochopený trpitel, který předběhl dobu i celý svět, hájený jen několika málo „žáky“. Kritické myšlení nebo fakta jsou pro ně jenom na škodu. To, že se mohli stát „státníky, dokazuje patologickou povahu české „politiky“. Způsob, jakým si tahle psychologicky jednovaječná dvojčata dokázala rozdělit role a vzájemně se podporovat, by měl popsat psychiatr. Zeptejte se jich na korupci v jejich okolí, nebo ve stranách. Odpovědí je osobní hysterický útok a zapírání faktů. Zemanova akce „Čisté ruce“, v době, kdy na Šloufův návrh (jak doloženo, ten tuto potřebu předtím diskutoval po telefonu s gangsterem Mrázkem) rozprášil vedení všech protikorupčních útvarů policie a BIS, je dodnes nepotrestaným zneužitím moci.“

„Zeman bude ještě horším prezidentem než Klaus, už jenom proto, že po dvacetileté přestávce propuklo další kolo geopolitického přetahování o vliv ve střední Evropě. Oba vždy v politice řešili jenom své osobní problémy – nevztahují se k potřebám České republiky, ale mesiášsky vymýšlejí světové koncepce a zachraňují tupé lidstvo. Oba jsou vydíratelní a snadno ovladatelní. Klaus za ruské drobné jenom ničil představu evropské spolupráce. Zeman už bude dostávat přímé příkazy, Temelínem počínaje.“

Ivan Fišera ve stejném článku: „Další věc kterou nedokážu odhadnout, je, jak rychle pustí k vodě lidi, kteří ho udělali prezidentem.“

Znáte lepší povahový rozbor nově „zvoleného“ prezidenta naší země? Jiří Diensbier tvrdí: „Za Zemanem stáli Dalík s Topolánkem.“ Docela přesná diagnóza naší nemocné země, kdy paralyzovaná společnost nechá se sebou dělat bez odporu takřka cokoliv. Miroslav Grebeníček věděl dobře co říkal před mnoha lety: „My máme čas.“ To jsem opravdu tak neschopný národ, který se bez odporu nechá vést na další svoji porážku, dost možná konečnou…?!

Kde je duchovní elita národa, proč není slyšet? Není to důkazem, že si na ní ta, která se za ni považuje jenom hraje. Obávám se, že si členství v EU nezasloužíme, stejně jako Věru Čáslavskou, Martu Kubišovou, Jana Palacha, rodinu Mašíny a další skutečné hrdiny naší země. Myšlením způsoby a zvyky jsme stále ještě na Východě. Ten si nás opět s radostí vezme do své „náruče“, zvláště když se mu tak opět nepoučitelně a bez odporu vydáváme do dalšího otroctví a zkázy!

 

Jan Šinágl, 9.2.2013

 

Nekrolog Václava Klause

Prezident porušuje zákon o svobodném přístupu k informacím. Braňte se!

Klausův tchán pracoval u tajné policie fašistického Slovenska

Rusové: Na Hrad jde promoskevský populista

 


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře

-1 #2 Kamjdu 2013-02-13 15:15
Strkat do jednoho pytle Klause a Zemana je výraz dosti velké duchovní slepoty. Zeman je zcela určitě o hodně lepší člověk než Klaus. Přes všechny vaše slepoty a tak pro vás typické zaujatosti vás čtu, protože přinášíte některé informace a postřehy, které se jinde nenajdou a jsou mi přijatelné.
0 #1 MK Vlk 2013-02-10 07:05
Te Deum = Bože, chválíme Tebe. www.kardinal.cz/.../

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)