Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rotbauer_Tomas

Zeman navrhuje ústavním soudcem Jaroslava Fenyka, bývalého vojenského prokurátora za komunistického režimu - Máme se na co těšit, až nastoupí levice – Vraťte všechna vyznamenání udělená Klausem! - Stále máme svobodnou volbu!

TŘEBENICE - Za dopadení velkého počtu celostátně hledaných pachatelů dostal třebenický strážník Tomáš Rotbauer medaili od policejního prezidenta. U sebe už ji však nemá. Jak napsal Deník.cz, poslal ji exprezidentovi Václavu Klausovi jako nesouhlas s lednovou amnestií. Zločinci, které pochytal, jsou opět na svobodě a smějí se mu do tváře.

 

Lidovky.cz: Proč jste se rozhodl poslat medaili exprezidentovi?

Když vám někdo sáhne na prácii, která se tím stane demotivující a hlavně frustrující... Takto protestuji. Zasílám ji panu Klausovi za všechny strážníky a policisty v Česku, aby si uvědomil, co všechno amnestií způsobil. Těch pár sociálů a zlodějíčků nehraje žádnou roli, ale aby uklidil své kamarády z korupčních kauz? Pro mě je to vlastizrádce, který by měl být potrestaný.

Lidovky.cz: Dopadla amnestie i na zločince, které jste sám chytil?

Za podzim jsem chytil šest pachatelů, kteří byli opravdu zmetci. Na to jsem byl právem pyšný. A když jsem v lednu viděl, že jsou beztrestně venku, ještě na mě mávaj a usmívají se ... Navíc, co mám pak říkat těm slušným lidem?

Lidovky.cz: Polepšili se, nebo se vrátili ke krádežím a další trestní činnosti?

Z těch šesti už jsem dva dopadl a u zbývajících čtyř je jen otázkou času, kdy se chytí. A hlavně kdy se jim to prokáže.

Lidovky.cz: Tedy všichni v kriminální dráze pokračují?

Ano. A nejhorší je, že tito hrobaři (vykradači hrobů) budou souzeni, ale bude se na ně díky amnestii pohlížet jako na netrestané. Dostanou jenom 18 měsíců a za slušné chování budou za půl roku zase venku. A budou dělat zas to samé. Myslím, že tu zákony nejsou špatné, akorát se nedotahují do konce. Před dvěma týdny jsem chytl chlapa, který má na triku pět podvodů a nepřišel pětkrát k soudu. Když jsem ho eskortoval k soudu, tak soudce mu tam dal podepsat obálku a řekl: Prosím vás, přijďte příště. To víte, že nepřišel. Zase je v pátrání.

Lidovky.cz: Dostal jste nějakou reakci od kolegů, když se doslechli o vašem symbolickém gestu?

Docela mě mrzí, že jsem včera (ve středu) byl kritizován od policejních důstojníků. Ale podotýkám - důstojníků, ne řadových kluků. Co si o sobě vůbec myslím, k čemu bylo to gesto, že nemám právo nikoho kritizovat... Byl jsem opravdu naštvaný, měl jsem po náladě. Pak jsem ale šel na schůzku s důchodci, kterým jsem vyprávěl, jak si mají nejlépe zabezpečit to a onohle. A potěšilo mě, když pak všichni vstali a hromadně zatleskali nejen za tu přednášku, ale i za to, že jsem udělal ten krok a podržel obyčejné lidi tím zasláním medaile prezidentu Klausovi. Docela mě mrzí i to, že ani policejní odbory neprotestovaly. Ale v odborech, jak známo, jsou lidé, kteří chtějí držet s nastavenou politikou krok. Přitom všichni policisté tady jsou naštvaní, bohužel nemůžou mluvit. Ale já jsem městský strážník, jsem tady sám a sám si velím.

Lidovky.cz: Takže jste u strážníků rád? Ke státní policii nechcete?

Sloužil jsem u elitního týmu vojenské policie, ale pak jsem šel sem, protože lepší vládnou malému peklu než velkému nebi. A do budoucna uvažuji, že nechci dělat ani jedno, ani druhý. Protože nervy máte v háji, práce je k ničemu a není to úplně podstatný, ale spadají do toho i ty finance. Nechápu, proč má mít policejní důstojník 40 tisíc a my tady máme dvacet, ani to ne.

http://www.lidovky.cz/straznikovi-se-vysmivaji-amnestovani-svou-medaili-poslal-klausovi-11y-/zpravy-domov.aspx?c=A130411_173850_ln_domov_spa

* * *

DOPISY REDAKCI

Máme se na co těšit, až nastoupí levice

Ad LN 11. 4.: Palácový převrat.V oranžové režii?

Zatímco jiné rady (například České televize a Českého rozhla­su) mohou ředitele svých institu­cí vyhodit až poté, co jim opako­vaně udělily zcela jasně zdůvod­něné výtky a daly mu čas na opravu svých „chyb“, rada ÚSTR zřejmě může „vyakčnit“ ředitele najednou a hezky rázně, jaksi „po bolševicku“. Vždyť je přece „expertkou“ na totalitní režimy! Máme se zřejmě nač „těšit“, až „sjednocená“ levice zvítězí v příštích parlamentních vol­bách.

Milan Březina, Praha, LN 12.4.2013

P.S.

Při stávajících poměrech v naší zemi se nelze ubránit otázce, zda by většině obyvatelstva nevyhovovala raději diktatura, která by je zbavila nepříjemné odpovědnosti za vlastní životy, bez ohledu na její formu. Obávám se, že pokud by obyvatelé nemuseli samostatně rozhodovat, bylo levné jídlo, pití, zdravotnictví zdarma a práci jim musel garantovat stát, nebo je živit a udržovat jejich životní úroveň, bylo by většině v podstatě jedno, kdo řídí tuto zemi a za čí peníze si „užívají“. Většině by určitě nevadil i opětovný zákaz cestování a „držet hubu a krok“. Morálka většinu nezajímá, zato „vlastní dvorek“, chaty, pohoda a pověstný „klídek a smrádeček“. Boj bohužel nepatří k české povaze a už vůbec ne takový, který nepřináší okamžitý osobní prospěch, vyžaduje riziko, ohrožuje život a majetek. Zato snášet neuvěřitelné bezpráví bez odporu je vlastnost, se kterou se jen tak někde nesetkáme. Stále platíme daň za naši minulost, ke které patří i ztráta těch nejlepších lidí jako nositelů morálky a schopností, které posouvají stát dopředu. Měli jsme prezidenta syfilitika, nyní máme prezidentem alkoholika. To není ostudou prezidentů, ale ostudou země, která to připustila a které to viditelně vůbec nevadí, čili se nepřímo s chováním ztotožňuje a nepřímo říká: „Ano, vždyť on je vlastně já…“. Stále máme každý svoji svobodnou volbu a svoji odpovědnost! Policistovi Tomáši Rotbauerovi je to dávno jasné! Všichni, kteří kdy obdrželi jakékoliv vyznamenání od Václava Klause, by měli příkladu policisty následovat. Obdržet vyznamenání z rukou takového zločince, kterým bezpochyby Václav Klaus je, ztrácí každé vyznamenání svoji hodnotu pokud si ho ponecháme. Naopak jejich hodnotu jejich vrácením v takovýchto situacích pomáháme udržovat! Současně tím vyznamenáváme sami sebe vyznamenáním, které žádné světské, byť sebedražší, nemůže nikdy nahradit, ctí-li vyznamenaný nadevše právo, moráku, čest a spravedlnost. Tímto gestem by to dokázal a potvrdil!

Jan Šinágl, 13.4.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

-2 #3 Fr.Zákostelský 2013-04-16 07:52
Když vám policajt na služebně řekne,že to nikdo nebude šetřit,protože to nepotkalo žadného chudáka,tak stratíte naladu.Přesto věřím,že tam par mladých slušných kluků je.Je jenom potřeba je podržet proti jejich velitelům.To samé je v justici a na úřadech.Kdo byl u nás povýšen zaručeně věděl do které řiti má lezt.
-4 #2 Jan Šinagl 2013-04-15 16:01
Je smutné, když odpovědný pracovník raději odejde, než aby konal práci za kterou je občany placen a dá dobrovolně volný prostor zlu. Ještě smutnější je, že se i dnes bojí vyslovit jméno tohoto zločince. Každý má právo se svobodně rozhodnout, uznat své slabiny, hranice svých schopností. Nelze ho za to jistě odsuzovat. Hrdinů neměla naše země nikdy dost. Takovéto postoje posilují zlo v každém režimu a společenském sytému. Děje-li se tak masově, nemůžeme se potom stavu společnosti divit. J.Š.
-4 #1 Jan Herna,Th.Dipl-Cy 2013-04-15 11:04
Plně chápu znechucení pana Rothbauera. Ostatně jsem něco podobného zažil také. Rozdílbylten,že to nebyla amnestie tehdejšího prezidenta republiky, ale problémy vzniklé zločincem - rozkrádačem, bývalým vedoucím odboru výstavby na KNV Ústí nad Labem, který na KNV kradla protože se jednaloo funkcionáře KSČ, nebyl za to odsouzen, ale po čase dělal stavby vedoucího ahlavně agenta StB, v objektu, který jsem měl na starosti jako kriminalista skupiny Hospodářské kriminálky.A škodil dál.Když jsem pak viděl,že se mi na všech případech,které jsem dělal motají pod nohy příslušníci StB a jejich agenti, raději jsem odešel do civilu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)