Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Proti_komunistumZprávy z Prahy 7 Její otec posílal lidi na oprátku, ona zavírá oči nad neřestmi Prahy 7 - Protestní aktivity proti komunismu ... ŘETĚZOVÁ JEDNODENNÍ HLADOVKA - od 14.7.2013 - Zvítězit nikdy nelze bez boje. Bez boje snadno vyhrávají jen bezcharakterní na účet slušných. Jen slušnost ke svobodě a demokracii nestačí!

… Tak třeba u nás v Praze 7 je sedmičlenná městská rada, pět z nich je za ODS a dva za ČSSD. Jediné komunistce v zastupitelstvu dali plat 50 000 korun měsíčně s tím, že bude jako vést kontrolní výbor. Tahle komunistka byla poslední totalitní šéfredaktorkou deníku Mladá Fronta a její tatínek, obávaný vyšetřovatel, nejdřív mlátil Miladu Horákovou a později vymlátil v padesátých letech minulého století přiznání ze svého komunistického soukmenovce Rudolfa Slánského a spol. Rudolf Slánský a jeho „skupina“ skončili na popravišti, tatínek vyšetřovatel dostal v době tání symbolický trest. Dožil se vysokého věku a jeho dcerunka, dnes tedy šéfka kontrolního výboru v Praze 7, po něm zprivatizovala za hubičky luxusní byt. A tahle komunistka má tedy dohlížet na rozkrádačku, která se koná přímo před jejíma očima. Samozřejmě, nepřijde na nic, těch padesát tisíc měsíčně jí dokonale zavřelo ústa…

Ač se to nezdá, na komunální úrovni mohou místní politici zbohatnout daleko více, než třeba v parlamentu. V tom parlamentu máte sice vysoký plat a nejrůznější náhrady za blbosti, ale když si tam chcete zakrást, musíte k tomu přesvědčit několik desítek kolegů. A pak se s nimi o případný vývar rozdělit. To v komunální politice je vše jednodušší.

Tak třeba u nás v Praze 7 je sedmičlenná městská rada, pět z nich je za ODS a dva za ČSSD. Jediné komunistce v zastupitelstvu dali plat 50 000 korun měsíčně s tím, že bude jako vést kontrolní výbor. Tahle komunistka byla poslední totalitní šéfredaktorkou deníku Mladá Fronta a její tatínek, obávaný vyšetřovatel, nejdřív mlátil Miladu Horákovou a později vymlátil v padesátých letech minulého století přiznání ze svého komunistického soukmenovce Rudolfa Slánského a spol. Rudolf Slánský a jeho „skupina“ skončili na popravišti, tatínek vyšetřovatel dostal v době tání symbolický trest. Dožil se vysokého věku a jeho dcerunka, dnes tedy šéfka kontrolního výboru v Praze 7, po něm zprivatizovala za hubičky luxusní byt. A tahle komunistka má tedy dohlížet na rozkrádačku, která se koná přímo před jejíma očima. Samozřejmě, nepřijde na nic, těch padesát tisíc měsíčně jí dokonale zavřelo ústa…

Buďme ale konkrétní. Městská část Praha 7, respektive její rada, se rozhodla k zakoupení horské chaty Supraphon v Peci pod Sněžkou za bratru sedmnáct milionů korun. Stranou ponechme fakt, že MČ Praha 7 již vlastní podobné zařízení v Jizerských horách. Proč tedy kupovala objekt v Krkonoších obyčejný občan nepochopí.

Ovšem občan znalý nekalých rejdů ODS a jejich trabantů (KSČM a ČSSD s částečnou podporou Zelených) to pochopí. Chvíli po koupi zbytečné horské chaty za miliony byla tato nabídnuta k pronájmu soukromé osobě za devět tisíc korun měsíčně, návratnost investice je tedy v řádu staletí. Pokusil jsem se radním tento záměr zhatit, což se mi částečně povedlo. Rada vybrala jiného zájemce, výhodnějšího, ten nyní bude platit o tisíc korun měsíčně víc… Sečteno, podtrženo: Za deset tisíc měsíčně bude kdosi obývat zcela zařízený penzion a k tomu bude mít přilehlé pozemky v minimální rozloze 30 000 čtverečních metrů. V Praze byste za garsonku platili přinejmenším stejně…

Závěrem pro fanoušky fotbalu a pro těch sto dědků, co navštěvují zápasy Loko Vltavín. Původně škvárové hřiště v Holešovicích se změnilo na travnaté s tím, že si sem budou moci chodit hrát děti z celé Prahy 7 a Městská část to zaplatila. Pak Městská část zaplatila hřiště s umělým povrchem. Hlavní město Praha pak zaplatilo nové tribuny. První mužstvo Loko Vltavín nyní postoupilo do druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Ovšem děti si nikdy na hřišti Loko Vltavín hrát nemohly s výjimkou turnajů, organizovaných MČ Praha 7, a toto použití hřiště stálo daňové poplatníky tři tisíce korun na hodinu.

Není divu, když místostarosta Prahy 7 Josef Neuberg je zároveň předsedou výše zmíněného oddílu. Je hezké, že na něj tak z městských financí pamatuje. Stejně zajímavé je, že nezapomíná ani na sebe. Společně se svojí někdejší milenkou Marcelou Justovou (současnou členkou Rady MČ Praha 7) dokázali zprivatizovat za minimální ceny pět bytů do osobního vlastnictví (pro sebe a své potomky).

Ruku na srdce. Všichni jsme měli stejnou možnost stát se členem kterékoli politické strany a pak bezostyšně krást. Někdo na to ale nemá žaludek na rozdíl od lidí vedených současným starostou Prahy 7 Markem Ječménkem, zkrachovalým podnikatelem, jak lze dohledat v obchodním rejstříku. Ten si svoji starostenskou funkci za ODS zakoupil tzv. obálkovou metodou. Ale to už by bylo o něčem jiném…

P.S.: TOP 09 v tomto textu nezmiňuji, neb v Praze 7 se na ně již dávno před volbami domluvily ODS a ČSSD s tím, že je zkrátka k vládnutí nepustí. Topka dostala jen o jeden mandát v zastupitelstvu méně, než vítězná ODS. Starosta Ječmének si raději placenou funkcí pojistil i tu komunistku, dceru jednoho z největších tuzemských sadistů dvacátého století...

P.S.2: Moudrá Rada MČ Praha 7 nedávno odsouhlasila pronájem své předražené horské chaty jisté osobě. O jejím "umění" se píše zde: http://kregion.cz/nazory/20/20/499/ Penzion "Sněžná sova" je její...

http://presler.blog.idnes.cz/c/350540/Nad-mafiany-z-ODS-CSSD-a-KSCM-zvitezit-nelze-Je-to-jedna-parta.html

* * *

Co dodat? Bývalý šéfideolog SSM měl vzdělávat děti v Praze 7!!! Pomohla prozřetelnost Vyšší moci: http://tvpraha7.cz/index.php?q=node/333 Zvítězit nikdy nelze bez boje. Bez boje snadno vyhrávají jen bezcharakterní na účet slušných. Jen slušnost ke svobodě a demokracii nestačí!

 

Jan Šinágl, 10.7.2013

 

Z naší korespondence:

From: Jíří Kotek [Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.]

Sent: Tuesday, July 09, 2013 2:21 PM

To: tištěná média .... modifikovaně

Subject: protestní aktivity proti komunismu ... ŘETĚZOVÁ JEDNODENNÍ HLADOVKA - od 14.7.2013 Karlovarští

 

Vážený pane šéfredaktore,

Vážení redaktoři ....,

 

Přestože ...

... již v úvodu minulého volebního období, stejně jako na počátku tohoto – vždy jsem na ustavujícím zastupitelstvu vyjadřoval protest ALTERNATIVY i svůj osobní proti účasti KSČM ve vedení kraje a navíc v tomto volebním období jsme přidali velmi konstruktivní a jasné VÝZVY I, II a III k jinému krajskému koaličnímu řešení bez KSČM a zapojili jsme se do celostátních aktivit proti účasti KSČM ve vedení krajů (Palachův týden, řetězová hladovka, vítězný únor, 8.březen, MDD) - referujeme o tom průběžně v samostatném seriálu ZDE: http://www.radnicnilisty.cz/bez-KSC/ .... malý sumář je v této pozvánce : http://www.radnicnilisty.cz/hladovka-start-kv/ .... přesto regionální media tyto zásadní krajské iniciativy ve svém zpravodajství adekvátně k jejich intenzitě a významu neuvádí L. Tuto svojí občanskou či politickou aktivitu pokládáme za VÝZNAMNOU konzistentní, trvalou a velice zásadní. Je to principiální odmítnutí toho, pro co jsme koncem 80.let riskovali a přispěli svým mikroskopickým dílečkem k pádu komunistického režimu organizováním protestních aktivit a následně OF.

Dovoluji si Vám zaslat informaci o další protestní aktivitě, proti účasti KSČM ve vedení kraje: organizačně přispíváme Karlovarským občanům, studentům a pedagogům převzetím „štafety“ (po Jihočeských studentech (leden-březen), po ženách – za ženy (od 8.3. – 31.5.2013), ... od Zlínských, kteří ji drželi za dětské oběti z Ďáblického hřbitova (1.6. – 13.7.2013).  ... štafetu předají Zlínští osobně! S několika hladovkáři na tomto místě oficiálně štafetu zahájíme. Děkuji za Váš případný zájem!

V případě zájmu o širší zpravodajství k této problematice, jsme připraveni poskytnout svá vysvětlení a názory do obsáhlejší názorové konfrontace. (M.Balatka – organizátor festivalů politická píseň v Sokolově, J.Černý – vojín pohraniční stráže z Chebu, T.Kábrt – disident z Libavského Údolí)

 

V případě zájmu jsem na příjmu

Jiří Kotek, aktivista,

zastupitel a manažer pro A.

603 222 921
353 222 921

* * *

Proti komunistům ve vedení Karlovarského kraje budou aktivisté držet hladovku

Aktivisté z Karlovarského kraje budou držet štafetovou hladovku proti účasti komunistů ve vedení krajů. Navazují tak na podobné akce, které se v minulých měsících konaly na různých místech Česka a které měly společný cíl, a to upozornit na pozvolný návrat komunistů k moci. Hladovka v Karlovarském kraji začne v neděli 14. července, řekl ČTK její iniciátor a krajský zastupitel za ALTERNATIVU Jiří Kotek. "Štafetovou hladovku začneme symbolicky u památníku obětem železné opony na Svatém Kříži u Chebu. Předpokládáme, že ji budeme držet asi tři týdny," uvedl Kotek. Štafetu aktivisté v Karlovarském kraji přeberou od Zlínských, kteří ji drželi za dětské oběti komunismu z Ďáblického hřbitova. Při štafetové hladovce se bude každý den postit jeden člověk. Podle Kotka se k akci přihlásili jak zastupitelé za ALTERNATIVU, tak i běžní občané nebo studentští aktivisté, kteří od krajských voleb protestují proti působení bývalého politruka Václava Sloupa (KSČM) ve funkci krajského radního pro školství. ČRo, 9.7.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)