Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Výborný tak doplatil na to, že část senátorů mu nemohla zapomenout několik verdiktů, především ten posledního ohledně platnosti církevních restitucí.

"Kdybych byl personálně korumpovatelný, asi bych se mohl rozhodnutím vyhnout, nebo rozhodnout jinak. Mohu říci, že jsem se v některých rozhodnutích mýlil nebo chyboval, tvrdit opak by bylo směšné."

15. Červenec 2013

Heřmanův Městec - Dřívější lidovecký politik, heřmanoměstecký starosta, exministr obrany a ještě donedávna soudce Ústavního soudu Miloslav Výborný míří na Nejvyšší správní soud. Uspěl totiž ve slyšení před plénem soudu a získal také doporučení Soudcovské rady. Šéf soudu Josef Baxa už proto zaslal návrh na jeho jmenování nové ministryni spravedlnosti Marii Benešové.

Ta nyní návrh předloží prezidentu republiky Miloši Zemanovi a podle všeho jmenování Výborného tak nestojí už nic v cestě. Je totiž velmi nepravděpodobné, že by s jeho působením u soudu prezident nesouhlasil. Výborný měl totiž podle plánů Miloše Zemana pokračovat dalších deset let na Ústavním soudu. Jako první kandidát, kterého Zeman navrhoval, ale nezískal podporu senátorů a neprošel o jeden hlas.

Výborný tak doplatil na to, že část senátorů mu nemohla zapomenout několik verdiktů, především ten posledního ohledně platnosti církevních restitucí. Bývalý politik KDU-ČSL, který podle expertů patřil mezi výraznější ústavní soudce, na svou obranu uvedl, že Ústavní soud odmítl i jeho přičiněním senátorské návrhy týkající se amnestie, velezrady bývalého prezidenta Václava Klause nebo církevních restitucí.

Výborný řekl, že ani v těchto sporech se nerozhodoval s ohledem na své znovuzvolení. "Kdybych byl personálně korumpovatelný, asi bych se mohl rozhodnutím vyhnout, nebo rozhodnout jinak," poznamenal. "Mohu říci, že jsem se v některých rozhodnutích mýlil nebo chyboval, tvrdit opak by bylo směšné," dodal vzápětí.

U Nejvyššího správního soudu, kam míří i spory o volby nebo provinění soudců a státních zástupců, by mělo působit celkem 34 soudců. Nyní je jich sice podle tabulek 30, ve skutečnosti je jich ale jen 28. Jedna ze soudkyň je totiž na mateřské dovolené a druhá, Milada Tomková, má od 3. května zastaven výkon funkce u NSS, a to na deset let. Po uvedenou dobu bude totiž působit jako ústavní soudkyně.

http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/politika/vyborny-bude-soudcem-nejvyssiho-spravniho-soudu-pote-co-mu-senatori-znemoznili-by

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)