Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman_a_KlausJestliže nemá problém řešení v rámci existujícího systému, přestává být problémem a stává se systémovou vadou. Celý systém se pod jeho vahou hroutí.

Zeman je prototypem prezidenta českých tatíků s bůčkem – Fischer: Tragéd zralý nikoliv k odvolání, ale k politické skartaci - Prof. Václav Klaus v akci: Sebrané spisy za babku! – Neuvěřitelná trafika pro bývalou senátorku a neúspěšnou kandidátku za SPOZ Rippelovou - Dvojí platy poslanců – Ministerské odměny - Zasáhnou do sněmovních voleb američtí poradci? - Je třeba bát se Bilderbergu?

Rekordní odměny vyplatila Nečasova vláda – nejvíce 100 milionů - MO, které to zdůvodnilo povodněmi!!! (ČT 24 dnes ráno). Co této nemravnosti řeknou postižení povodněmi, kteří potřebují každou korunu a ti kteří darovali své peníze?! Pomáhat postiženým a současně si to jako státní úředník nechat ještě proplatit, může umožnit a přijmout jen bezcharakterní člověk, bez jakýchkoliv morálních zábran. Nemůžeme se divit – vláda je od slova vládnout. Nazývat skutečným vládnutím to, co se děje v naší zemi od roku 1989, může jen slepý, naivní, nebo hlupák. Nemocná společnost generuje nutně nemocné vedení. Jen malá část společnosti si to uvědomuje. Jen ta má potřebný mravní a odborný potenciál zkusit katastrofální situaci začít řešit. O tom to především bude v příštích volbách. Bude „nemoc“ opět silnější, nebo se začne „léčba“, která nemůže být bezbolestná, má-li mít smysl a přinést naději do budoucna?!

Jan Hnízdil: Zeman je prototypem prezidenta českých tatíků s bůčkem

Zeman i Klaus jsou akcelerátory společenského rozkladu. Díky nim dosáhneme brzy dna a získáme šanci se od něj odrazit, míní uznávaný lékař. … Začnu panem Klausem. Můj postoj k němu se vyvíjel od respektu přes odmítnutí až k soucitu. Je to člověk s učebnicovým syndromem „hybris“, což je termín, který používá v knize Nemocní u moci bývalý britský ministr zahraničí David Owen, původní profesí lékař. Jde o nákazu politické zpupnosti. Člověk s určitou osobnostní dispozicí – charakterovou vadou, chcete-li – se dostane do vysoké politické funkce a postupem času ztratí kontakt s realitou. Sám sebe začne považovat za výlučného, neomylného, přestane naslouchat jiným. To, co by si běžný občan nedovolil, se pro něj stává běžným. Klaus svou osobnostní dispozici rozvinul ve vysoké funkci do obludných rozměrů a v poslední fázi to mělo fatální důsledky. Amnestií se zoufale snažil na sebe upozornit, udržet si moc a vliv, následky nebral v potaz.

Je prokázáno, že u těchto lidí vzniká silná – i tělesná – závislost na moci. Ovládání druhých jim působí rozkoš, v mozku se uvolňuje hormon blaženosti – serotonin. Když moc ztrácí, trpí abstinenčními příznaky, podobně jako narkoman závislý na droze. Pan Klaus je z mého pohledu trpící pacient, ve svojí mocenské pozici ale terapii naprosto nepřístupný.

… Pan Zeman na tom, co se týče osobnostní výbavy, není o moc lépe než pan Klaus. Navíc jsou na něm patrné následky dlouholeté konzumace alkoholu. Jak překračuje hranice v pití, tak překračuje zavedené zvyklosti, normy chování, Ústavu – viz nejmenování docenta Putny profesorem, exces s korunovačními klenoty, obcházení ministra zahraničí při jmenování diplomatů, obcházení parlamentu při jmenování vlády. A to je jen začátek. Zaujal mne jeho výrok o tom, že z ekonomické krize se musíme „proinvestovat“. Je to stejné, jakoby řekl, že se z alkoholismu dá propít. Myslí to vážně a lidé mu naslouchají.

… Je to impozantní postava, má charisma vůdce, mluví pomalu, hlubokým hlasem, říká jednoduché věty, nenutí k sebereflexi a k přemýšlení. Takový táta slabochů, lenochů a alkoholiků. Oni na něj koukají stejně jako já, když jsem jako malé dítě hltal japonské filmy – Godzillu. No a teď ji máme na Hradě. Živě si představuji rodinku před televizí. „A jak se tam pěkně potácí, mámo, koukni na něj! Těm poslancům to ale nandal! A ještě mi nalej!“ Ti tatíci s bůčkem a slivovicí se do něj projektují, mohou na něm oči nechat.

… Francis Fukuyama napsal: „Jestliže nemá problém řešení v rámci existujícího systému, přestává být problémem a stává se systémovou vadou. Celý systém se pod jeho vahou hroutí.“ To je přesné. Korupce je v základech společenského systému založeného na extenzivním růstu, bez ní už další růst není možný. Pokud chceme korupci vymýtit, musíme změnit společenský, hodnotový systém. Státní zástupce Ivo Ištvan zkusil řešit korupci v rámci systému stávajícího a – jak je vidět – tvrdě narazil.

… Nemyslím si, že by volby na tom mohly něco změnit. Politicko-ekonomický systém je ve smrtelné křeči, sám sebe požírá od ocasu. Jediným řešením je podle mne změna hodnot a chování každého jednotlivce. Působení na nejbližší okolí. Reforma zdola. Jenže lidí, kteří si vážnost situace uvědomují a takové změny jsou schopni, není mnoho. Snazší je naslouchat uklidňujícím lžím politiků, že za nás všechno vyřeší, postarají se o naše zdraví, o klidné stáří a tak stále dokola. Stačí přeci, když se jim odevzdáme. Už brzy nás čeká kruté procitnutí.

… Jako všude, kde jde o moc, je v politice nadprůměrně vysoká koncentrace psychopatů, narcisů, lhářů, megalomanů, zlodějů a podvodníků.Psychopatie není nemoc. Je to postižení, vada. Jako se narodí člověk s deformovanou končetinou, tak se narodí člověk s deformovaným charakterem. Psychopat nemá funkční mozková centra, která jsou odpovědná za stud, soucit, svědomí, zodpovědnost. Oni je nemají a podle toho se chovají. Lidé se diví, co to Zeman předvádí u korunovačních klenotů, jak může Klaus ukrást tužku, ale oni na tom nic divného nevidí. Nerozumí tomu a nerozuměli by tomu ani tehdy, kdybychom jim to vysvětlili. Mozek jim to prostě nebere. Stydět se neumějí. …

Další články z české pozice:

Fischer: Tragéd zralý nikoliv k odvolání, ale k politické skartaci

Tentokrát naprostá většina vrcholných manažerů tvrdou až nelítostnou kritikou nešetří, a to nového ministra financí Jana Fischera. Dle nich není vhodný na tento post, přičemž uvádějí různé důvody. Například: „Jeho podivné finanční praktiky a názorové ,veletoče‘ by v každé civilizované zemi znamenaly ,politickou smrt‘.“ Nebo: „Má špatný charakter a kvůli vlastním zájmům, lenosti nebo zbabělosti je schopný podlosti k národu.“

Prof. Václav Klaus v akci: Sebrané spisy za babku!

Je to jedna ze smutnějších věcí, která se může spisovateli stát. A sice, když o knihu není zájem, rozhodne o ní neviditelná ruka trhu, a skončí ve výprodeji. Respektive v akční slevě, říká se dnes. To se – jen pár měsíců po skončení v prezidentském úřadu – stalo Václavu Klausovi. „Akce Roky Václava Klause á 49,- Kč,“ stojí nyní na cedulích v síti obchodů Levné knihy.

Další vysloužilý politik míří do ÚOOÚ: trafiku získala senátorská kandidátka SPOZ

Být jedním ze sedmi inspektorů Úřadu pro ochranu osobních údajů je jistě příjemné zaměstnání. Měsíční mzda zhruba 79 tisíc korun, k tomu přes 15 tisíc paušální náhrady, služební byt. Nejnovější posilou inspektorského týmu, který při pohledu na aktuální složení působí jako odkladiště vysloužilých politiků a úředníků, se stala bývalá senátorka ČSSD, advokátka Jiřina Rippelová, která loni kandidovala do Senátu za SPOZ.

Zasáhnou do sněmovních voleb američtí poradci?

Ať už budou volby do sněmovny předčasné, či nikoliv, zahraniční političtí stratégové se už slétávají nad českou kořistí. Americké konzultanty z PSB už sociálním demokratům přebralo hnutí ANO 2011 Andreje Babiše. A v Praze si právě otevřela pobočku také mezinárodní firma Prism Group specializující se na volební kampaně. Kdo se stane jejím klientem?

Je třeba bát se Bilderbergu?

Na konferenci skupiny Bilderberg byla letos poprvé připuštěna média. Samotné rokování údajně nejvlivnější organizace na světě se však klasicky konalo za zavřenými dveřmi, tudíž o nějaké větší transparentnosti nemůže být řeči. Možná by nás ale měla trápit více skutečnost, že setkání proběhlo bez české účasti. Znamená to, že hybatelé západního byznysu a politiky v Česku nevidí nikoho, s kým by sami měli zájem diskutovat mimo dosah televizních kamer?

… Nacistické kořeny spolku dovozuje také oblíbený publicista Václava Klause a konspirační teoretik Adam. B. Bartoš. Lživě píše, že první předseda Bilderbergu princ Bernhard (narozen v  Německu) byl za války oddaný nacista, ačkoli tehdy naopak létal jako pilot britské RAF a do Nizozemska se vrátil jako válečný hrdina (díky válečným zásluhám se coby monarcha prý paradoxně těšil určitému respektu i od nizozemského komunistického odboje).

… Domnělé nacistické vazby však Bartošovi nebrání jedním dechem také podsouvat, že jde o spiknutí filosemitských neokonzervativců, kteří měli prsty v útocích z 11. září 2001. „Na mysl se vkrádá jistá pochybnost o tom, zda vlivné mozky Bilderbergu už tehdy nevěděly o tom, co se má v září, čtvrt roce po konferenci, odehrát,“ vyvozuje Adam B. Bartoš ze skutečnosti, že jedním z témat výroční konference koncem jara 2001 byl střet civilizací mezi západním a islámským světem.

… V této souvislosti se nabízí „kacířská“ myšlenka, že vlastně není ani tolik znepokojivé, že na setkání Bilderbergu jezdívali „havlisté“, ale spíš to, že tam teď žádné Čechy nezvou. Znamenalo by to totiž, že hybatelé západního byznysu a politiky v Česku nevidí nikoho, s kým by sami měli zájem se setkat a diskutovat o světovém dění mimo dosah televizních kamer. Ze zemí Visegrádu byl letos na setkání Bilderbergu ve Watfordu pouze polský vicepremiér a ministr financí Jacek Rostowski (naopak třeba Turků se účastnilo šest).Z tohoto pohledu je ironické, že byla Karlu Schwarzenbergovi v prezidentské kampani předhazována jeho účast na setkání Bilderbergu, místo aby šlo o jeho volební tahák. Mohli jsme mít hlavu státu ve vyšší mocenské lize...

P.S.

Kdysi jsem komunikoval s A.B.Bartošem. Jeho „novinářský vývoj“ a slouhovství Klausovi mne vůbec nepřekvapuje. J.Š.

Z LN:

Dvojí platy poslanců. Řápková si účetnictvím přivydělala 1,5 milionu

PRAHA - Poslanecká funkce je práce na plný úvazek. Mnozí zákonodárci si ale stíhají přivydělat za rok i více než milion korun, tedy mnohem více, než je jejich poslanecký plat. Ivana Řápková (ODS) například pracuje i jako účetní a daňová poradkyně. Loňský rodinný rozpočet díky tomu vylepšila o více než 1,5 milionu korun

Ministerské odměny '12: Extrém u Drábka a zlaté padáky u Hanákové

Toto je inventura loňských odměn na českých ministerstvech: rekordní odměny loni – stejně jako předloni – podepsal exministr Jaromír Drábek. Bleskové úspory ministryně Aleny Hanákové se poněkud prodražily. Aparát Petra Nečase už třetím rokem utajuje platy. A třeba exministr obrany Alexandr Vondra si držel armádu poradců.

P.S.

Rekordní odměny vyplatila Nečasova vláda – nejvíce 100 milionů - MO, které to zdůvodnilo povodněmi !!! Co této nemravnosti řeknou postižení povodněmi, kteří potřebují každou korunu a ti kteří darovali své peníze?! Pomáhat postiženým a současně si to jako státní úředník nechat ještě proplatit, může umožnit a přijmout jen bezcharakterní člověk, bez jakýchkoliv morálních zábran. Nemůžeme se divit – vláda je od slova vládnout. Nazývat skutečným vládnutím to, co se děje v naší zemi od roku 1989, může jen slepý, naivní, nebo hlupák. Nemocná společnost generuje nutně nemocné vedení. Jen malá část společnosti si to uvědomuje. Jen ta má potřebný mravní a odborný potenciál zkusit katastrofální situaci začít řešit. O tom to především bude v příštích volbách. Bude „nemoc“ opět silnější, nebo se začne „léčba“, která nemůže být bezbolestná, má-li mít smysl a přinést naději do budoucna?!

 

Jan Šinágl, 22.7.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)