Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Hakovy_kriz_2Knihy jsou opět nebezpečné, zvláště některé – Svoboda pečení v troubě - Hákový kříž nalezneme všude na světě např. i ve Vatikánu v basilice sv. Petra,Hakovy_kriz_1 na bočním oltáři v kostele sv. Václava na Proseku, sv. Ludmila měla na svých svatebních šatech vyšité malé bílé hákové kříže …

… Že je trestné jednání osoby, která pomocí pytlíku šlehačky nebo krému závadovou symboliku vytvořila (dále jen ozdobitel), je asi nesporné, ale co např. ten, kdo připravil jahodový podklad? A co konsumenti dortu, kteří symbol nevytvářeli, ale naopak snědli? Jak měli správně postupovat, aby se tím nedostali do konfliktu se zákonem? Bylo jejich zákonnou povinností ozdobitelem vytvořený symbol s dortu odstranit a odnést na nejbližší policejní služebnu k odborné likvidaci? To stávající judikatura neřeší, leč věříme, že odpověď nám poskytne už za týden soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 Daniela Reifová, v jejímž spisu se podobné, policií v zabavených počítačích objevené, perly nacházejí.

Opatření

Před několika dny, v souvislosti s obviněním pánů Beera a Kamase z popírání, se na mne obrátil jistý nejmenovaný, mravně zpustlý jedinec s prosbou, zda bych mu nemohl předmětnou publikaci zapůjčit za účelem uspokojení jeho odborného zájmu. Přirozeně nikoli: ihned poté, co jsem se o sdělení podezření dozvěděl, jsem učinil vhodná opatření, abych byl před potenciálně extremistickým materiálem chráněn jak já sám, tak všechny osoby navštěvující mou domácnost, a po právní moci meritorního rozhodnutí v dané trestní věci – o tom, že rozsudek bude odsuzující, nepochybuji! – knihu ekologicky šetrným způsobem zlikviduji.

Bitva o Duchcov aneb Úředník v. ústava, druhé kolo

Boj Pravdy a Lásky se Lží a Nenávistí v Duchcově pokračuje, vážení diváci. V minulé episodě jste se dozvěděli, jak se na správnou stranu barikády postavil Krajský soud v Ústí nad Labem, avšak síly zla se nevzdávají a oznámily shromáždění a pochod ve stejný den, s mírně pozměněnou trasou, znovu. Úřad neleniv, vyzval znepřátelené frakce k dohodě, a tak L&N požádala P&L o ústupek. Podle telefonátu Jitky Vlastníkové, duchcovské úřednice, která zápas píská, nejsou šance na dohodu velké: o tom, že existuje něco jako Listina práv a svobod, má zjevně tušení, avšak k poznání, že by se tento právní předpis mohl v jejím rozhodování jakkoli projevit, dosud ani zdaleka nedospěla. Ačkoli výslovně připustila, že ze strany Pravdy s Láskou se jedná o zneužití práva, avisovala úmysl rozhodnout opět v jejich prospěch. Sledujte proto duchovskou telenovelu ze života politických aktivistů online na tomto blogu!

Svoboda pečení aneb Závadový diskurs v troubě

Hakovy_kriz_3Pravidelní čtenáři mého blogu vědí, že extremistické trestné činnosti se lze dopustit stavebnicí nebo plastovým panáčkem. Složitější právní problém však nastává v případě, že je závadový symbol vyobrazen na předmětu, který je pachatelem následně spotřebován (příklad 1, příklad 2): Že je trestné jednání osoby, která pomocí pytlíku šlehačky nebo krému závadovou symboliku vytvořila (dále jen ozdobitel), je asi nesporné, ale co např. ten, kdo připravil jahodový podklad? A co konsumenti dortu, kteří symbol nevytvářeli, ale naopak snědli? Jak měli správně postupovat, aby se tím nedostali do konfliktu se zákonem? Bylo jejich zákonnou povinností ozdobitelem vytvořený symbol s dortu odstranit a odnést na nejbližší policejní služebnu k odborné likvidaci? To stávající judikatura neřeší, leč věříme, že odpověď nám poskytne už za týden soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 2 Daniela Reifová, v jejímž spisu se podobné, policií v zabavených počítačích objevené, perly nacházejí.

 

P.S.

Hákový kříž nalezneme všude na světě např. i ve Vatikánu v basilice sv. Petra, na bočním oltáři v kostele sv. Václava na Proseku (románský kostel z 12. století), sv. Ludmila měla na svých svatebních šatech vyšité malé bílé hákové kříže. Ještě že se nedožila dneška, byla by nepochybně první zavřenou Svatou. Jak znám českou justici a její znalce, tak za každý kříž by dostala rok natvrdo. Proč si nezvolila raději červené, pěticípé hvězdy, mohla mít i dnes klidné spaní… Kdy zažaluje česká justice Vatikán a Papeže…?! Na shledanou na čarodějnickém procesu 8.srpna v Praze, kapesníky a rudé hvězdy nezapomenout!

 

Jan Šinágl, 31.7.2013

 

Kauza „Hitlerovy projevy“ – nakladatel chce do vězení spolu s knihkupci!

 

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Share

Komentáře   

+1 #1 Vitezslav Haramule 2013-07-31 22:42
www.youtube.com/.../

Bible Kralicka .. Jan 8.2.

Poznate pravdu a pravda Vas vysvobodi.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)