Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

LN Guettler 190813Po dvaceti letech skončil Vojen Güttler ve funkci ústavního soudce – Soudce (tím spíše vrcholný) musí mít dva druhy soli - moudrost a svědomí. Je na čase, aby skončila doba věřit a dávat důvěru těm, co opakovaně zklamávají, v životě nic nedokázali, dát důvěru těm, kteří si jí svým životem a svoji prací zaslouží. O tom především budou předčasné volby!

… Tento nález též uvedl, že členové KSČ zůstá­vali součástí organizace, jejíž vedení a politic­ká praxe se stále zřetelněji, rozcházely se základními hodnotami lidskosti a demokratic­kého právního státu i s vlastními programy a zákony. Již samotné členství v komunistické straně ji v jistém smyslu legitimizovalo, nepří­mo podporovalo. Proto píše o pasivním prosa­zování komunistického režimu (ať již prameni­lo z jakéhokoli motivu). Článek 4 Ústavy, za­kotvující vedoucí úlohu KSČ ve společnosti, měl za důsledek diskriminaci nečlenů KSČ, členové KSČ svým členstvím tuto diskrimina­ci legitimizovali. Zde nález poukázal na (byť v jisté míře zjednodušený) pohled „jistého úředníka během denacifikace“, který předlo­žil německý filosof Karl Jaspers: „Vstoupil-li jsem pod nátlakem do strany a dal tak před­nost relativně dobrému postavení, zařídil-li jsem se v nacistickém státě a stal se tak poživa­telem určitých výhod, a musím-li teď nést ne­příznivé následky, pak nemám - třebaže jsem to učinil s vnitřním nepřátelstvím - právo si stěžovat.“ … (Strom oceňuj podle plodů, LN 19.8.2013)

Ať žije zdravý rozum!

Ad LN 16. 8.: Od nového roku...

Desítky miliard korun vytaže­ných z peněženek rodin bez prá­ce kvůli hroutící se ekonomice skončily kdesi v daňových rá­jích. Lidé práci neseženou, proto­že firmy na zaměstnance nemají. Dotované energetické zdroje přesto vesele dál pokračují v de­vastaci ekonomiky. Nyní jen s trochu obroušenými zuby. Je čas nastolit normální hospo­daření. Vždyť už kdysi tatíček za­kladatel Václav Klaus tvrdil, že trh si se vším poradí. Ale co ná­sledovalo. Pokřivení trhu s ener­gií na základě potřeby zelených. Smutný to příběh. Nyní poslanci alespoň trochu situaci vylepšili, ale jen naoko. Odíráni budeme bohatnoucími fotovoltaiky dál. Jistě se všichni naježí, když bude ČEZ požadovat garanci ceny proudu za dostavbu dalších dvou bloků Temelína. Jde ale jen o ga­ranci, nikoli o dotaci. Připomí­nám, že v současné době je cena elektřiny z jádra 8x až 10x nižší než ze solárních panelů. Oprav­du by měl nastat čas změn, jinak budou naše děti pojídat ze zoufal­ství na skládce odložené Vyslou­žilé solární panely. Na polích to­tiž nic neporoste. Ať žije zdravý rozum a ekologie.

Ivo Veselovský, Tábor, LN 19.8.2013

* * *

Zločin fotovoltaikami měla umožnit dodnes neznámá poslankyně tzv. přílepkem k zákonu na poslední chvíli?! Co více může vypovídat o zcela paralyzované funkci Sněmovny?! Pan Veselovský má kus pravdy, ale mnoho rozdílu mezi garancí a dotací bych v tomto případě neviděl. FV mají jistě smysl, ale jen na střechách rodinných domků, továren, či na neúrodné půdě, nerušící životní prostředí.

Sněmovna se už od roku 1989 umí jen dobře hádat. Na opravdovou službu zemi a jejím obyvatelům se v minulosti nezmohla! O to více sloužila osobnímu prospěchu většině jejích členů, bez odpovídající, odvedené protihodnoty, navíc nevolených přímo občany, dosazených zprostředkovaně jejich stranami. Nepochybuji, že většina poslanců by v přímých volbách neuspěla. Proto má Senát větší důvěryhodnost. I Sněmovna by ji díky přímé volbě měla vyšší. Strany ji pochopitelně nepřipustily. Kandidátky poltických stran budou i nadále obrazem toho, jak upřímně své programy myslí. Stále stejní politici už ztratili morální právo kandidovat. Morální a ekonomická spoušť, kterou po sobě zanechali je jejich vizitkou. Opětovná kandidatura bude tak jen potvrzením jejich neměnného charakteru a schopností.  

Bude mít pravda opět dalších 20 let zpoždění?! Situace v zemi je mnohem horší, než většina obyvatelstva země vůbec tuší! Stále více vysokoškoláků a už i středoškoláků opouští zemi ve kterou přestali věřit. Máme před sebou další osudový bod dějin jako v roce 1948. Rozpuštění Sněmovny je osobní výzvou každému z nás. Kdo nechce jít volit za sebe, nechť jde dát hlas alespoň za své děti! Zlí jazykové tvrdí, že ve Sněmovně z 200 poslanců bylo 100 hloupých, 50 podplacených a jen zbytek schopných? Obávám se, že to jsou čísla blízká skutečnosti. Každá hodina „práce“ takovéto Sněmovny byla zločinem na národě, jeho duši a budoucnosti. Rozpuštěním si vydala sama vysvědčení. Jako se ve firmách neplatí za špatně odvedenou, resp. žádnou práci, neměli by dostat vůbec žádné odchodné!

Krátká příprava na volby je výhodou pro kvalitní volební kampaně – oslovit kvalitou osobností a programu, voliče. Dlouhá kampaň by naopak dala opět prostor k ohlupování a podvodům na voličích. Považuji krátký čas na volby za výhodu pro ty strany, jejichž program budou reprezentovat uznávané osobnosti, schopné přesvědčit voliče svým umem, charakterem, vykonanou prací a nezpochybnitelnou minulostí. Zatím vidím pouze hnutí ANO 2011, které tyto předpoklady naplňuje. Věřím, že ve volbách zvítězí a začne tak vláda zdravého rozumu ve smyslu odkazu i bratří Baťů.

Je na čase, aby skončila doba věřit a dávat důvěru těm, co opakovaně zklamávají, v životě nic nedokázali, dát důvěru těm, kteří si jí svým životem a svoji prací zaslouží. O tom především budou předčasné volby!

Stále máme volbu – levice a komunistů, kteří vždy dokázali jen utrácet co nevydělali, se zadlužováním a konečnou bídou, nebo začít pracovat na změně, která nemůže být bezbolestná. Náš poměrný blahobyt je na dluh! Dokáže-li budoucí Parlament účinně bojovat proti korupci, která nejvíce ohrožuje prosperitu země, bude jistě dost peněz na potřebné a pro potřebné. Přestat musí i masové zneužívání štědrého sociálního systému. To platí i pro nesmyslné vysoké výsluhy vojáků a policistů, které stát nechal vyškolit, v nejlepším věku je nechá odejít a kdy jim platí nemravné výsluhy až do smrti. To, že je mezi nimi stále dost těch, co podporovali zločinný komunistický režim, nemusím připomínat.

Dnes máme 45. výročí okupace naší země vojsky Varšavského paktu. Mělo by nám být výzvou začít odstraňovat z našich hlav to, co do nich zasel komunismus a co stále ohrožuje naší zemi. Druhá šance už nemusí přijít. Dejme hlas těm nejlepším z nás, ať se za nás a naší zemi nemusí budoucí generace stydět. Dobrou volbu!  

 

Jan Šinágl, 21.8.2013

 

LN Guettler RM 190813

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)