Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...

     
  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

52 Pecka Martin 120913Neuvěřitelné! Rukama korupčního úředníka Pražského Magistrátu Petra Krupičky, prošlo 36 miliard korun v roce 2011!!! - Úředníci šikanovali podnikatele, chtěli úplatek. Soud jim vyměřil jen čtyři roky!!!

PRAHA Rozšířit autosalon Hon­da v Motole se před pěti lety rozhodl Martin Pecka. Při vyřizování povolení ale narazil. Když potřeboval souhlas­né razítko Pražské vodohospodářské společnosti (PVS), její úředník Petr Krupička trval na nekompromisním požadavku: musí přeložit Motolský potok vedoucí pod areálem. A umístit ho přímo pod Plzeňskou třídu. Obstrukce a nesmyslný požadavek byly jen proto, aby Krupička se svým známým Milanem Vondrou dotlačili Pecku k úplatku ve výši 1,6 milionu. Soud oběma minulý čtvrtek potvrdil čtyřletý trest vězení. K tomu musí spo­lečně zaplatit i pokutu ve výši úplatku.

Autosalon je už přitom úplatky pro­slavený. A to filmem Jáchyme, hoď ho do stroje, který se zde v osmdesátých letech natáčel. Scénka Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš, patří mezi legendární hlášky české ki­nematografie.

Je to systém PVS tvrdí, že v případě Krupičky šlo o    ojedinělý exces. „PVS pochopitelně provedla kontrolu projektů, které řeši­la, a neshledala žádné nesrovnalosti,“ říká její mluvčí Ladislav Šticha. Pecka ale nevěří, že je jen ojedinělá oběť. „Každý, kdo chce v Praze stavět, potřebuje stanovisko PVS. V roce 2011 prošly rukama Krupičky stavby v hod­notě 36 miliard korun,“ poukazuje na data Českého statistického úřadu o ob­jemu nahlášených staveb v metropoli. A nevěří ani, že jde jen o selhání jed­notlivce. „Viděl jsem ten velikánský tlak, desítky lidí běhaly kolem, chtěly si zobnout,“ dodává. A vyzývá všechny, kteří něco podobného zažili, ať se mu ozvou. „Nemyslím, že to zkusí třeba na banku, ale určitě na menší developery, podnikatele. Chci, aby se o tom vědě­lo a lidi se tomu postavili,“ říká Pecka.

I       když soud nad Krupičkou a Vond­rou vynesl verdikt, problémy pokraču­jí a stavební povolení je v nedohlednu. Krupička na Pecku posílá udání - po­slední přišlo minulý čtvrtek, v den, kdy mu soud potvrdil trest. „Chodí a hledá cokoliv, aby mi ublížil. Ta mafie fungu­je dál,“ říká Pecka rozčileně.

A co ten plot?

Pecka totiž opravil plot, který jeho autosalon obklopuje, a proti původní­mu stavu jej zvedl o půl metru. Krupič­ka si to nafotil a dal podnět stavební­mu odboru Prahy 5, že jde o nelegální stavbu. A úřad poslal Peckoví dopis, že zahajuje řízení o odstranění stavby. „Jestliže panu Peckovi dochází něco ze stavebního úřadu, tak asi proto, že sám překračuje zákon,“ říká Krupičkův advokát Bohumil Růna s tím, že to nejde dávat do souvislosti s jeho klientem. Nicméně na dokumentu, kte­rým se zahajuje šetření, je Krupička jako autor podnětu uveden. „Tento postup správního orgánu je nezákonný, nikdy nesmí jmenovat zdroj,“ rozčilu­je se Růna. Sám Krupička svůj zájem přiznává. „Jen jsem chtěl vědět, jestli stavba byla povolena,“ vysvětluje.

Vše začalo v roce 2008, kdy Pec­ka začal chystat rozšíření autosalonu. O jeho plány se zničehonic začala za­jímat spousta lidí - byť je prezentoval pouze na příslušných úřadech. „Zača­li se tady objevovat lidé, dávali vizitky a říkali, že budu mít těžké získat po­volení, ale že se tomu dá pomoct. Byli dva až tři týdně, i třeba známí praž­ští právníci,“ vzpomíná, ale konkrétně jmenovat raději nechce. A vzápětí se vše opravdu začalo komplikovat: neustálé kontroly a podmínky úřadů, kte­ré se k plánované stavbě vyjadřovaly.

Na podzim 2011 se mu pak ozval ja­kýsi Milan Vondra. A že prý on je ta správná osoba, která mu s problémem pomůže. „Já ho vyhodil, myslel jsem, že je to jeden z těch, co zkoušejí para­zitovat, a pořád doufal, že to získám normálně úředně,“ vzpomíná. Vše vyvrcholilo 31. listopadu 2011, kdy Pecka vyvolal jednání s PVS. To již na základě Krupičkových požadavků vypracoval studii na přeložení uvede­ného potoka, která přišla na 300 tisíc. „Krupička ji ani neotevřel, jen se houpal na židli a říkal, že se nemá o'čem bavit. Jen jsme odešli, tak jsem měl telefonát od Vondry: Pane Pecko, už jste pochopil?“ Pecka pochopil, ale trochu jinak, než si Vondra přál. Oka­mžitě zašel na protikorupční policii a ta nasadila odposlechy.

Potok už se pochlapil

A z odposlechů - ale i výpovědí svědků - vyplynula další věc: že žád­ná přeložka potoka není nutná. Kru­pička jen vytvořil umělou překážku. „Potok se už pochlapil, nasypal si po­pel na hlavu, chce se scházet,“ hlásil Vondra Krupičkovi a ujišťoval se, zda Pecka stále věří, že mu nezbude než potok přesunout. A o pár dní později se domlouvali, že Krupička nechá připravit souhlas­né stanovisko se stavbou bez nutnosti přeložení potoka. Pak už to nabralo spád: Vondra vy­baven uvedeným stanoviskem šel na schůzku s Peckou, se kterým ho vymě­nil za 1,6 milionu v hotovosti. To netu­šil, že jde o peníze policie a vše nahrává videokamera. Policie ještě nechala Vondru dojít za Krupičkou, kterému odpočítal jeho po­díl - 600 tisíc korun - a v ten okamžik oba dva zatkla. Vondra navíc ještě těs­ně před vyinkasováním úplatku zavolal své přítelkyni Martině Kačírkové, právničce Pražského magistrátu, a ujišťoval se, že je vše bez rizika. A Kačírková jeho obavy označila za zbytečné - když Pec­ka úplatek poskytne, může být také stí­hán. Státní zástupce chtěl i pro Kačírkovou trest, ale neuspěl: soud rozhodl, že jako osoba blízká nebyla povinna trestný čin hlásit.

K soudu jde čím dál tím víc případů korupce

      - Miliony korun vynesla trojici zaměstnanců Pražských služeb změna loga spo­lečnosti. Jiří Jansa, Daniel Mackerle a Petr Zvejška nyní stojí před soudem kvůli tomu, že zakázku na přemalování a údržbu úklidových vozů dali bez soutěže firmě Ulinod. Firma jim za to odvedla dvacet procent ceny zakázky.

- Pod pohrůžkou milionových pokut vydírali podnikatele dva úředníci pražské­ho inspektorátu práce Milan Ondrovič a Luboš Ticháček. Našli si drobné formální pochybení a příslušné podnikatele dusili a požadovali úplatek, aby vše zahladili. Po­licie oba zatkla v květnu. Poškozených podnikatelů je podle ní více, ne všichni jsou ale ochotni svědčit.

- Vydávání řidičských průkazů v metropoli před dvěma lety zcela ochromilo zatčení 17 z 19 zkušebních komisařů. Žalobci zmapovali celkem 18 případů, kdy ko­misaři od učitelů autoškoly přebírali úplatky či si je poté mezi sebou rozdělovali. A to za bezproblémové zvládnutí zkoušek jejich žáků. Případ nyní projednává soud.

- Na pět a půl roku ve vězení skončil letos v lednu bývalý šéf pražských strážní­ků Vladimír Kotrouš. Po majiteli autoservisu chtěl provizi pět procent z tržeb za to, že mu ponechá smlouvu na servis služebních vozidel.

MAREK POKORNÝ, Praha 5+2, 12.9.2013

 

P.S.

4 roky nepodmíněně je výsměch. Takový gauner jako je Petr Krupička by měl dostat alespoň 20 let a zabavení veškerého svého majetku, pokud neprokáže jak ho nabyl. Tvrzení, že šlo o ojedinělý exces, když jeho rukama prošlo 36 miliard a má takovéto chování a vystupování, tak tomu jistě nevěří ani sám tiskový mluvčí Ladislav Šticha! Samozřejmě by si trest zasloužila i právnička Magistrátu Martina Kačírková! Tak to chodí, když je policie a justice po léta nefunkční. Zloději neznají míru, berou stále více a protože už není kde, vymýšlejí si rafinované a sofistikované potupy. Je jasné, že to mohlo a může procházet jen za předpokladu, že se pachatelé pojišťují i uplácením odpovědných. Na jedné straně většina lidí dře, aby se uživila a na druhé takoví gauneři ničí výsledky jejich práce. Bravo pane Pecko, jste frajer. Věřím, že vás budou následovat další!

 

Jan Šinágl, 15.9.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.69 (13 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #1 Franta Kopecky 2013-09-15 11:28
Tyto lidi jsou u me chlapy - neuplatny a nebojacny co se dokazi postavit. Nikdo a nikdy je nezastavi. Ani neokomunisticka cechackovska drzost.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)