Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 18.03.2024 10:57
    U Horáčka jde o podezřelý byznys mafiánů. U matky a syna o ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:44
    Gratuluji k drtivému vítězství. Šéf Evropské rady poslal ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:38
    Jak šel čas s Putinem. Stárnutí nezastavily ani plastické ...

    Read more...

     
  • 18.03.2024 09:36
    Putinova první reakce na zcela nečekané vítězství ve „volbách“ ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:09
    Babiše řeší Sněmovna, ale plebejské přepadení jeho nemocného ...

    Read more...

     
  • 17.03.2024 10:01
    Výroky senátora Čunka březen 2024: Dám příklad: kdo kdysi ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman a Klaus"Na to je třeba mít velkou dávku arogance, aby nám pan profesor po 21 letech negativního Kryl Kareldopadu na naši společnost povídal, jak to máme dělat. Zůstanou za ním jen velké řeči a pár knížek. Je mi ho skutečně líto." (Andrej Babiš o Václavu Klausovi - ČTK) - - Daňové šílenství státu (už se zvažuje i zdanění domácích bazénů). Stát po dobu dvaceti let utrácí více, než vydělá a politici se tváří, že je vše v pořádku. Pouhých 20% obyvatelstva vytváří hodnotový produkt, který následně živí 80% nákladové položky státu. A teď už možná tušíte, proč nám stát nefunguje. Tak co, slyšeli jste někdy od našich levopravých politiků takovéto vysvětlení? Odpovím za vás: neslyšeli. Oni nám to říct ani nemohou, protože bychom je od jejich poslaneckých koryt vyhnali již dávno. Jsme před volbami a jediný, kdo může převzít odpovědnost za další vývoj v naší zemi, jsou voliči. Současní politici to i přes svůj poslanecký slib nikdy neudělají. A tak moje rada zní: Běžte k volbám, nevolte žádnou ze současných parlamentních stran a věřte, že bude líp, - Kacíř i prorok Kryl se dočká inscenace ve Švandově divadle - Teroristi, nebo hrdinové? Politici se znovu hádali o Mašínech

… Zeman je schopný politik. Ale vždycky řídil zemi ve svůj prospěch, a ne v prospěch země. Uzavřel ne­mravnou opoziční smlouvu s Klau­sem a pak ho vyšachoval. Osud ho potrestal zradou části socialis­tů, když kandidoval na prezidenta v roce 2003. Za deset let se vrátil jako Zorro mstitel a chce diktovat. A také bude, pokud ho někdo ne­zastaví. Sobotka, Němcová, ani Kalous­kem řízený Schwarzenberg to ne­budou. … Nemám potřebu hájit novináře, kteří pracují pro MF Dnes nebo Lidové noviny. Ten smrad mrvy, o kterém pan Šafr v souvislosti s novináři Mafry píše, ale spíš cítím z toho, co za tímto univerzálním šéfredaktorem zůstává. O novinářské cti jen těžko může psát někdo, kdo přechází z novin do novin podle toho, kde mu zrovna co nabídnou. Proč o ní vlastně nepsal, když šéfoval Blesku? Že by ji tehdy ještě neměl?

Říká se, že v kampani a v lásce se smí všechno. V lásce se tím řídíme a máme pa­desát procent rozvodů, miliony na nezaplacených alimentech, kruté boje o děti, které ničí jejich štěstí. V kampani se tím politici řídili také. Máme děravý stát vystavěný z nesplněných slibů. Lidé politikům nevěří a považují je takřka za zlo­čince. Všichni vždycky totiž slibuji slušnou kampaň a potom kopou do rozkroku.

Miloš Zeman v prezidentských volbách proti Karlu Schwarzenbergovi zvítězil především proto, že pře­svědčil víc voličů. Ale i proto, že lhal o Schwarzenbergově ženě a v mno­ha jiných případech. Citoval špatně, překrucoval fakta. Kdyby to neudě­lal, vyhrál by stejně a jeho vítězství by bylo cennější.

Teď Zeman tvrdí, že nikoho ne­podporuje. Ze stovek billboardů ale civí na známce falešného korespon­denčního lístku, který rozesílá stra­na Zemanovců. Já tedy být kterým­koli Zemanovcem, styděl bych se za název té strany. Kandiduji za hnutí ANO, které založil Andrej Babiš, ale nikdy bych nevstoupil do strany Babišovců. Jsem Martin Komárek, ne slouha a nohsled nějakého guru.

Zeman ale jde ve své „nestran­nosti“ dál. Před volbami křižuje jižní Moravu a kupodivu mu dělá společ­nost jeho fámulus a agent v sociální demokracii Michal Hašek. Jistě je to formálně v pořádku, Hašek je tu pře­ci hejtmanem. Ve skutečnosti je to průhledná hra: šéf socialistů Sobotka i jeho místopředseda Hašek kandidují na jižní Moravě. Když Hašek díky pre­ferenčním hlasům přeskočí Sobot­ku, může Zeman bez potíží jmeno­vat premiérem Haška. A tak může prostřednictvím svého člověka řídit vládu. Pokud ji bude ČSSD schopna s komunisty, případně se Zemanovci vytvořit.

Zeman je schopný politik. Ale vždycky řídil zemi ve svůj prospěch, a ne v prospěch země. Uzavřel ne­mravnou opoziční smlouvu s Klau­sem a pak ho vyšachoval. Osud ho potrestal zradou části socialis­tů, když kandidoval na prezidenta v roce 2003. Za deset let se vrátil jako Zorro mstitel a chce diktovat. A také bude, pokud ho někdo ne­zastaví. Sobotka, Němcová, ani Kalous­kem řízený Schwarzenberg to ne­budou.

Martin Komárek, 5+2, Praha, 3.10.2013

 

Čestný univerzální šéfredaktor

Je velice dojemné, jak Pavel Šafr v úvodním slově posledního Reflexu hájí novinářskou čest. Zřejmě tak ještě stále oslavuje, že jsme v červnu nekoupili český Ringier, ale Mafru. Nevím, jestli čtenáři Reflexu panu Šafrovi obhajobu "novinářského stavu" věří. Já nikoli. Jako spolumajitel komunikační agentury v 90. letech pomáhal pravicovým politikům, za odměnu se pak stal šéfredaktorem několika pravicových deníků, kde obhajoval Klausovu ODS, až se dostal jako šéfredaktor do Blesku, kde se jeho "novinářská čest" ukázala v plném rozsahu.

Myslím, že se špínou bulváru, který pan Šafr vedl, má negativní zkušenost plno lidí, včetně mě. S Bleskem, který o mně napsal loni za úřadování pana Šafra řadu lží, se soudím a soudit budu. Ne každý má ale sílu a prostředky, aby se proti svinstvům čestného šéfredaktora mohl bránit.

Protože se panu Šafrovi v Blesku nedařilo (náklad padal i přes zveřejňované lži dolů), byl tento univerzální šéfredaktor dvakrát převelen do Reflexu, aby bulvarizací pomáhal zvyšovat náklad alespoň tam. Útěky redaktorů, kteří zřejmě nějakou novinářskou čest měli a nechtěli pod jeho stranickým velením pracovat, pan Šafr zřejmě nezaznamenal.

Hysterie pana šéfredaktora, který se snaží zachraňovat svět, a přitom napadá své kolegy, musí být poněkud podezřelá už i čtenářům tohoto dříve kvalitního týdeníku. Nebudu zde zveřejňovat naši soukromou konverzaci po SMS, kde pan Šafr žádá o podporu výstavy své přítelkyně, kde mě několikrát žádá o schůzky, aby mi vysvětlil, jak mám zacházet s Ringierem, až ho koupím, kde žádá o zlepšení našich vztahů a slibuje, že v Reflexu už nebudou psát nesmysly.

No, Ringier jsem nekoupil a pan Šafr píše nesmysly dál. Komu čest, tomu čest. Je samozřejmě jasné, že Reflex je jediný týdeník, který píše pravdu, podobně, jako ji psal za pana Šafra Blesk. Je také jasné, že si reportér Respektu Jan Macháček vymýšlel, když na svém blogu letos v červnu na adresu pana čestného šéfredaktora napsal: "Krátce poté, co jsem nastoupil, strčil hlavu do dveří šéfredaktor Pavel Šafr a pravil: Ukliďte si stoly, Němci se jdou podívat, co tady máte za nábytek. Jak byl člověk naivní, když si myslel, že by komentátory mohli vlastníkům představit. Z MF Dnes jsem byl po roce Šafrem vyhozen, předtím jeho podřízenými několikrát varován, „abych nepsal proti Klausovi, že to Šafra hrozně s….“ Nyní má tentýž Šafr starost o nezávislost Lidových novin a MF Dnes - on, který z těchto novin udělal Klausovu tribunu." Omlouvám se Janu Macháčkovi, že jsem jej takhle zatáhl do chorobné nenávisti pana Šafra vůči mé osobě a vůči všemu, co dělám. Není to ovšem jen pan Macháček, od koho vím, jakým způsobem pan Šafr noviny, které kdy vedl, ovlivňoval. Své by mohla vyprávět třeba Sabina Slonková a další novináři, kterých si lze na rozdíl od univerzálního šéfredaktora skutečně vážit.

Nemám potřebu hájit novináře, kteří pracují pro MF Dnes nebo Lidové noviny. Ten smrad mrvy, o kterém pan Šafr v souvislosti s novináři Mafry píše, ale spíš cítím z toho, co za tímto univerzálním šéfredaktorem zůstává. O novinářské cti jen těžko může psát někdo, kdo přechází z novin do novin podle toho, kde mu zrovna co nabídnou. Proč o ní vlastně nepsal, když šéfoval Blesku? Že by ji tehdy ještě neměl?

http://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/blogy/13652/cestny-univerzalni-sefredaktor

P.S.

Kdysi jsem na žádost švýcarského institutu Forum Ost-West doporučil Jana Macháčka, aby vystoupil na konferenci ve Švýcarsku. Na poslední chvíli skandálně pořadatelům odmítl účast, kdy už měli vše připraveno. Poděkování jsem neočekával, nicméně se sluší. Také charakter. Příště už pana Macháčka nedoporučím - nikomu. Čím více lidí pochopí, že Mašínové byli hrdinové, tím větší naděje bude na nápravu stavu společnosti, která je stále z velké většiny v traumatu totalitní doby, která změnila přirozené vnímání hodnot, chování a myšlení člověka. Gottwald byl zločinec, alkoholik a syfilitik. Uctívat ho dnes mohou jen zcela neinformovaní, nebo duševně nemocní. Mimochodem svazek kápa koncentračního tábora Antonína Zápotockého, nástupce Gottwalda, je v holandském národním archivu přístupný veřejnosti až od 1.1.2066?!

 

Jan Šinágl, 4.10.2013

* * *

„Klaus ve své nové knize vyzývá k vystoupení z EU! Je to ukázka komunisticko-ruského postoje. Čím více chaosu tím lépe pro komunisty.  Místo vzájemně si pomáhat, oddělit se a dělat že jsme  "samostatní ". Takovým patří vidle s hnojem.“

„Pan Babiš oslovuje veřejnost protože je člověkem z mnohaleté praxe. Podle latinského hesla "REM TENE, VERBA SWQUENTUR (Drž se věci, slova přijdou sama). Každá kuchařka, každý řemeslník vysvětlí verbálně o co jde, když je to z jeho oboru. A pan Babiš desetiletí dělal podnikatele, jednal s lidmi, proto může oslovovat a zaujmout.“

 

Karel Mrzílek, 3.10.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (3 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)