Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Madarsko 195657 let od krvavé revoluce v roce 1956 v Maďarsku - Během několika hodin se lidé vyzbrojení prozatím pouze slovy zorganizovali, vylomili vrata muničních skladů a ozbrojili se skutečnými zbraněmi. Začala maďarská revoluce - Oddíly maďarských revolucionářů dobyly a obsadily budovy rozhlasu i sekretariátů komunistické strany, včetně služeben ÁHV, jejíž členové odpovědní za masakry a dlouholetý třídní teror páchaný na nevinných lidech, byli na místě po zásluze zlikvidováni. - Na ulicích začalo lidové zúčtování se všemi přisluhovači komunistického režimu, tedy s udavači, komunisty i příslušníky represivních složek, kteří byli lidmi rozvěšeni po kandelábrech tam, kde byli jimi rozpoznáni a za své zločiny i odsouzeni a zároveň byly revolucionáři otevírány věznice i komunistické mučírny a osvobozovány tisíce obětí zrůdné marxistické ideologie. - V beznadějném boji proti mnohonásobně většímu a krutému nepříteli padlo přes tři tisíce příslušníků povstalecké armády. V bojích v ulicích Budapešti docházelo k masovému vraždění civilistů, jejich upalování zaživa, nebo jen tak, dávkou ze sovětského samopalu.

"Ve zprávách československých diplomatů, organizátorů oné hospodářské pomoci či dopisovatelů čteme, že se po Budapešti raději pohybovali ve vozech pod vlajkou Červeného kříže než pod československou vlajkou, neboť Čechoslováci zde byli víceméně oprávněně obviněni z toho, že vlastně jsou jediní ve střední Evropě, kteří výrazně podpořili Sověty při agresi vůči revoluci," historik Vladimír Nálevka o maďarské protikomunistické revoluci v roce 1956, jejíž počátek připadá na dnešní den.

… Vlna solidarity s poznaňským protikomunistickým povstáním v červenci 1956, se převalila bez jakékoliv odezvy apatickým Československem a rozlila se Maďarskem.     

… Ta vypukla 23. října 1956, kdy na dav desítek tisíc lidí shromážděný k protestnímu pochodu za svobodu a obnovení skutečné maďarské státní existence, zahájili u maďarského rozhlasu palbu příslušníci komunistické tajné policie ÁHV, neboť zástupci studentů měli v úmyslu přečíst v rozhlase své prohlášení se svými požadavky na komunistickou moc.

Ztráty na životech svých dětí, ale Maďary nezastrašily, naopak. Během několika hodin se ulice zaplnily lidmi a za dva dny zažila Budapešť půl milionovou demonstraci u budovy parlamentu, při níž došlo na další pokus o zmasakrování protestujících ze strany komunistické státní police i sovětských okupačních jednotek, tentokrát se stovkami mrtvých, na straně protestujících.

To byla poslední jiskra, která přivedla k výbuchu nashromážděný sud střelného prachu a vedla k odplatě za teror, kterého se na svém lidu dopouštěla komunistická moc.

… Za pomoci 6 000 sovětských vojáků, 290 tanků, 120 obrněných transportérů a 156 děl, započal Sovětský svaz operaci, jejímž cílem bylo povstalecké jednotky zničit dříve, než tato revoluce přeskočí z Maďarska do okolních zemí a tento požár nakonec zachvátí celé jejich evropské državy.

Tak začala bitva o lidskou svobodu.

Mezitím Imre Nagy sestavil vládu, která začala vyjednávat o stažení sovětských vojsk z Maďarska a nastoupení jeho cesty k trvalé svobodě. Za těchto okolností nastalo po prvních střetech s prozatím silnějšími povstalci stahování sovětských vojsk z budapešťských ulic, což ale znamenalo pouze to, že tyto jednotky budou nově zformovány a posíleny, aby poté opět vyrazily změnit město v rozvaliny.

30. října tak byla Budapešť svobodná a komunistickou moc připomínaly pouze hroby jejích obětí. Imre Nagy vyhlásil návrat politického pluralismu a vytvoření koaliční vlády ze znovuobnovených stran, která bude vládnout až do svobodných voleb.

1. listopadu pak Maďarsko vyhlásilo neutralitu a vystoupilo z Varšavské smlouvy, přičemž požádalo o pomoc mezinárodní společenství, při obraně nově vzniklé maďarské demokracie.

V té době však již bylo rozhodnuto o rozdrcení protikomunistického povstání a celá vojenská operace nazvaná Smršť, nebyla svěřena nikomu menšímu, než propagandou tolik opěvovanému Žukovovi, jehož jedinou odborností, byla jeho brutalita a bezohlednost, s níž přistupoval k plnění Stalinových rozkazů.

… K tomu generálnímu tajemníkovi SSSR Chruščovovi nabídl československý prezident Antonín Zápotocký, vyslání československého dobrovolnického sboru, který by se po boku sovětských jednotek aktivně zúčastnil na zmasakrování maďarské revoluce, což bylo kukuřičným Nikitou, jak se Chruščovovi přezdívalo odmítnuto a tento Novotnému zadal za úkol pouze to, aby československé jednotky uzavřely hraniční linii s Maďarskem z důvodu politické profylaxe.

Okamžitě s maďarským povstáním se totiž v Polsku strhla bouře solidarity s Maďary a těmto byla Poláky poskytována lidová pomoc ve formě peněžních sbírek, nebo formování dodávek potravin. Přičemž země naše se stala předmětem obecného opovržení, za svůj aktivní postoj při podpoře následujících hrůz spáchaných jednotkami SSSR, což je zmíněno v počátku článku.

"Nikdo se Rusům nechtěl vzdát. Když na barikádě padli dospělí tak nastoupily děti. Naše barikáda stála v horní části ulice. Když nastalo krátká příměří uprostřed boje, vzali jsme nádoby s vazelínou a tou jsme mazali dlažební kostky. Tanky po takto upravené dlažbě nemohly vyjet nahoru. Barikádu jsme bránili několik dní, ale vojenské přesile jsme nemohli vzdorovat. Některým chlapcům se podařilo uprchnout. Ti, které Rusové zajali byli postaveni před soud a komunistickou justicí byli odsouzeni k smrti. Protože nebyli plnoletí internovali je do speciálních lágrů. Popraveni byli v okamžiku kdy se dožili osmnácti let," vzpomínal György Cserhalmi na boje o svobodu v roce 1956.

Moci se ale opět ujali tam na tancích exportovaní vlastizrádci a nastala nová vlna třídního teroru a represí proti vlastnímu lidu, která vedla k uvěznění více než dvaceti šesti tisíc lidí v koncentračních táborech a k popravení více než čtyř stovek revolucionářů, včetně samotného Imry Nagye.

… Naše země jako tradičně, ke svému daru svobody přišla jako slepý k houslím. Jeden den chodilo obyvatelstvo na oslavy VŘSR a den druhý vlály fangličky. Proto nemáme ani ponětí o tom, jaká je cena svobody. Tedy se o ní budeme muset poučit sami. Třeba po volbách, které se ráčí nacházet na obzoru.

Miroslav Václavek

http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/371476/Trinact-dnu-svobody-kterou-komuniste-utopili-v-krvi.html

* * *

Před revolucí mlátil lidi a lhal, teď kandiduje za KSČM. Lže dál a dokonce učí

* * *

Hudební sbor Alexandrovi přijede do České republiky v uniformách, kde bude opět hostovat osvědčený zpěvačka Helena Vondráčková (konečně bude vystupovat po dlouhém čase před zaplněným sálem). Tichá propagace, nikdo neprotestuje, ledažeby stát vyslovil zákaz vystupování Alexandrovců. Neslyšel jsem, že by kdy tato skupina vystoupila v Polsku? Asi dobře ví proč. Poláci jako jediní z východního bloku Maďarsku při revoluci pomáhali. Zato my jsme „pomáhali“ Rusům s jejich vražděním revoluce. Alexandrovi jsou nesporně profesionálně vynikající hudební těleso, ale jeho přítomnost v naší zemi, navíc v uniformách, nelze vnímat jen jako „muzicírování“. Všimněte si jak většina médií mlčí o obrovském skandálu v ČRo s cenzurou arcibiskupa Dominika Duky, místo aby byl hlavním tématem dne! ČRo porušil flagrantně ústavní právo na svobodu projevu a zákaz cenzury! Tajná schůzka ČSSD s KSČM začíná připomínat rok 1948!

 

Jan Šinágl, 23.10.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (12 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #1 Pavel Šenkyřík 2013-11-14 20:37
Náš profesor na Gymnásiu nám vyprávěl,jak byl poslán do Maďarska a viděl to vlastní oči.Že by byl jediný?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)