Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman opilecMusíme nadržovat Zemanovi, stěžují si redaktoři ČT - Počítám s tím, že padnu. Odejdu ale se ctí, říká Drtinová o bouři v ČT

… Co říkáte na televizi? Je vidět, jak se snaží vyplnit informační prostor, aby ty nové šaty nepřišly na přetřes. To zpovídají nové poslance, snaží se vštípit lidem, že ten a ten řekl před volbami jedno a teď, tváří v tvář tomu mumraji začíná otáčet a to se přece nedělá! Fuj! …

Bože, jak hluboko jsme klesli. Několik trefně zvolených lidí, pozvaných na císařovo letní sídlo, vytratilo se nepozorovaně od neutichající volební vřavy, aby vytáhlo císaře z břečky. Ten stál před nepříjemnou potřebou splnit svůj slib a jmenovat nejvyšším vezírem toho protivu, co ho před dávnými časy zradil. Domluveno během pár minut, spiklenci se vrátili, dřív, než mohli někomu chybět, a to se slibem, že o císařově splněné tužbě ani muk.

I svolali germanium, či co to mělo být a dohodli přítomným, že Pátečka tedy vyjednavačem ani náhodou. Jenže Pátečka je profesionál a zná své pappenheimské. Túdle, řekl jim s úsměvem. Já zatopím vám, a ne vy mně. A oni pustili do kalhot. Kde jste byli holoubci před pár hodinami? Na zámku u císaře, co?

Dál už to znáte. Odnášejí si to, trpí jako koně, ale o císařových nových šatech ani muk. Přece si nepohněvají ještě i toho, co se jim může hodit, když bude nejhůř. Bláhoví, neznají císaře.

Chápu je. Takhle si naběhnout a teď si vyžírat Ježíšovo, že kdo se povyšuje, bude ponížen. Ale poslyšte, lidi, chápete ty ostatní? Jak to, že spiklencům lají za lhaní, ale o císařových nových šatech nic? Politici mají přece lhaní v popisu práce. Proč z toho dělat takovou vědu, když mají nakonec i polehčující okolnost? Lžou přece pro větší slávu císaře, a hlavně proto, že tak vlastně čestně dodržují slib císaři daný. Zvlášť chvályhodné chování to je s ohledem na kritický stav císařova kolena, nad kterým musí bdít mimořádné lékařské konzilium! Snad proto, aby mlčení o císaři někoho neprobudilo.

Co říkáte na televizi? Je vidět, jak se snaží vyplnit informační prostor, aby ty nové šaty nepřišly na přetřes. To zpovídají nové poslance, snaží se vštípit lidem, že ten a ten řekl před volbami jedno a teď, tváří v tvář tomu mumraji začíná otáčet a to se přece nedělá! Fuj!

Tak najde se to dítě, co zhodnotí císařovy nové šaty? Novináři to jistě nebudou, hlaste se! Nebo jsem to napůl udělal už já?

 

1. 11. 2013                                                                          Tady se obyčejně podepisuju

 

P.S.

Je skutečně neuvěřitelné to servilní, do očí bijící pardonování médii hlavního strůjce všeho, alespoň na území České republiky?! Jako by už Hrad měl pod kontrolou po Parlamentu a Úřadu vlády i Kavčí Hory a ČRo…?! Tentokrát dostalo přednost před vlastizradou „koleno“. Prezident má tak čas na „lízání ran“ a potřebný klid na zotavení se z porážky – dočasné. To by nebyl ani Zeman, pokud se ovšem uzdraví, aby v nastoupené cestě nepokračoval. Rád každému popřeji brzké uzdravení, ale v zájmu země přeji brzké uzdravení především jí! J.Š.

* * *

Musíme nadržovat Zemanovi, stěžují si redaktoři ČT

Počítám s tím, že padnu. Odejdu ale se ctí, říká Drtinová o bouři v ČT

Výzva k okamžitému odstoupení generálního ředitele ČT Petra Dvořáka

Velezrada

* * *

Rozhovor s Danielou Drtinovou výše není příliš dlouhý, ale o to výstižnější. Obzvláště důležitá je související příloha, která popisuje současné praktiky ve "vyvážené" veřejnoprávní ČT. Je smutné a současně typické, že kdo na tuto nehoráznost upozornil, je místo ocenění likvidován. Bude i s Drtinovou „zatočeno“ jako s Pavlínou Kvapilovou a ostatními, dle zaběhaných a osvědčených „pravidel“…? Muselo to být opravdu velmi vážné, když šla se svým jménem „na trh“ právě ona. O úrovni zpravodajství zřejmě svědčí i podpisy oněch 61 "kolegů", kteří v atmosféře typicky české „předpokakanosti“ svými podpisy stvrdili, že ve zpravodajství je všechno v pořádku. Co taky ostatně čekat od poslušného „společenství neschopných“, sesbíraného nezřídka z bulvárních "takytelevizí" a kdoví odkud, kteří se obávají o dobré bydlo? Zvláště informace z přílohy článku zasluhují dát na vědomí všem, kteří si umí vytvořit vlastní názor. Není věčně možné, aby bezpráví a bezcharakternost ubíjela vše dobré, kvalitní, schopné a tolik dnes potřebné.

Včera v podvečer jsem sledoval „masírování“ Martina Stropnického v pořadu Interwiev na ČT 24, kdy byl tlačen do odpovědí redaktorkou Kroužkovou. Bylo to místy až trapné, skákání do řeči, vynucování odpovědí, člověku bylo stydno i za ni. Jakoby se snažila beze zbytku zajistit „plnění nařízení“ a Stropnického tak „vymalovat“ jako politického „felčara“. Nestalo se i díky jeho kultivovanosti projevu. Kdo volil ANO, určitě nevolil zle. Nevolil jistotu, ale naději, které musíme pomoci všichni. ANO, Babiš ani Stropnický to sami nedokáží!

Klidné svátky zemřelých, určitě i oni nám drží palce, tedy mimo těch, co skončili v pekle.

 

Jan Šinágl, 2.11.2013

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.56 (16 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #3 Miloš Truksa 2013-11-13 10:54
Ještě se ohání tím , že nevznikla žádná škoda. To je nehoráznost i od následujících po něm hejtmanů. To znamená že oni sohlasí s legalizováním úplatků!!! Je potřeba je za to pohnat k soudu stejně jako Rata. Teda pouze nevím k jakému soudu__???????
-1 #2 Miloš Truksa 2013-11-13 09:53
Plně souhlasím . Pan Rát je arogantní demagog a není jasné kdo za ním teď stojí. Myslím si, že se v oranžových někdo kdo se bojí, že na něj něco řekne, se zasadíl o jeho propuštění. O soudcích, kteří ho propustilisi myslím ,že jsou podle pravidla kam fouká vítr tam plášť. V současnosti není okurková sezoná a novináři mají určitě o čem psát. Sobotka přeci nemůže sestavit vládu, jedině v případě , že naroste politická korupce ještě větší než za učinkování Rata. Díky činnosti prezidenta a podlézavosti Sobotky - ten si nechá i pokakat hlavu. Věřím , že spojení Čerta s relativně čistejma ANO a Bohama dospěje k volbám v květnu. Jak může strana slibůjící fungují stát něco udělat slušného , když neumí ani vládnou sobě. Několik voličů oranžových co znám už prohlédlo.
-1 #1 Milan Krešl 2013-11-13 09:04
Je neuvěřitelné, kolik prostoru dává ČT panu Dr.Rathovi na obhajobu. Z Ratha se ČT účelově snaží udělat nevinného mučedníka, v politickém procesu po 18 měsíců násilím drženého od rodiny. Chudák pan doktor nemohl vykonávat lékařskou praxi, nemohl pracovat ve sněmovně, ačkoli stále měl poslanecký plat, nemohl se věnovat manželce ani dětem. Musel trpět v novodobé tortuře jen proto, že si na ulici nesl jakousi krabici. Což nemůže televize pozvat také Rathovy oponenty a dát jim stejně času, aby se i oni mohli vyjadřit? Aby pověděli divákům, že MUDr.Rath až zase takové neviňátko nebyl a zdůvodnit, proč musel být držen ve vazbě?
Těžko se dá zjistit, komu vlastně ČT slouží a proč místo vyváženého zpravodajství vždy plánovitě někomu nadržuje. Proč moderátoři v rozhovorech místo, aby nechali zpovídanou osobu vysvětlit svůj názor, snaží se ji cíleně dokopat k odpovědi, kterou televize vyžaduje. Kdo a za jakým účelem toto v České televizi řídí?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)