Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 14:44
    Ministerstvo zahraničí daruje Ukrajině pět aut. Jedno pancéřované ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 10:42
    Soukromý vlastník zcizil veškerý svůj majetek. Justice je bez ...

    Read more...

     
  • 18.04.2024 08:11
    Včera mi jeden pán v Praze, sledující mé zpravodajství ...

    Read more...

     
  • 17.04.2024 19:23
    Zdravím Vás pane Šinágle, něco se děje. Ministr Blažek podal ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Zeman maly krokAmerický novinář Erik Best se domnívá, že si lékaři ošetřující Miloše Zemana, spletli hlavu s kolenem…?! - Zeman promluvil, ale neodkryl tvář - "Pokud by Zemanovi skutečně překáželo, že se někdo příliš zapletl s komunistickým režimem a jeho tajnými službami, přišel by o velkou část svých nejbližších poradců, kamarádů a poskoků. Bývalých agentů a pracovníků StB na čtvereční metr bývá v Zemanově okolí více než na sjezdu Komunistické strany Čech a Moravy," - Duševně nemocní - Nevkusná „anticharta“ - Kauza Bártova vyšetřování - Čtyři Češi byli v Anglii potrestáni vězením za zneužívání britských dávek ve výši 750.000 liber!!!

Miloš Zeman, který ve středu ráno „zakopl o koberec“, se už skoro týden neukázal. Čím déle s veřejným vystoupením otálí, tím více budou média a veřejnost spekulovat o jeho skutečném zdravotním stavu. V dnešním vydání Týdne se už zmiňuje, že mohl prodělat mozkovou mrtvici. Právníci brzy začnou diskutovat o výkladu Článku 66 Ústavy, který k přechodu kompetencí prezidenta na premiéra, předsedu Sněmovny a předsedu Senátu vyžaduje usnesení Sněmovny a Senátu. Pokud by prezident nebyl schopen výkonu funkce, musela by Sněmovna čekat do své ustavující schůze 25. 11., aby o věci mohla hlasovat? Mohl by být jmenován nový premiér, nebo bychom museli čekat, až se prezident zcela zotaví, či až bude zvolen prezident nový? Zeman by měl projevit nějaké známky života, jinak se opět začne skloňovat jméno Leonid Brežněv. Ten se v posledním roce svého života na veřejnosti ukazoval zřídkakdy.

 

 

http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2013-11-04

* * *

Zeman promluvil, ale neodkryl tvář

Miloš Zeman včera projevil známky života, když poskytl rozhovor Jiřímu Ovčáčkovi z Práva. Od chvíle, kdy „zakopl o koberec“, se Zeman neukázal na veřejnosti, a interview v dnešních novinách spekulace o jeho skutečném zdravotním stavu rozptyluje pouze zčásti. V rozhovoru podle všeho poznáváme starého známého Zemana (pokud tedy na otázky odpovídal on sám), což by vylučovalo možnost těžké mozkové mrtvice. Stále ale nevíme, jak zotavující se prezident vypadá. Fotografie, kterou uveřejnilo Právo a Novinky.cz, je stará. Zřejmě byla pořízena na Hradě při tiskové konferenci 23. srpna. Ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát popírá, že by měl Zeman po pádu rozbitý obličej, ale jelikož se prezident vyhýbá kamerám, jeví se to jako nejpravděpodobnější vysvětlení. Zeman sám citoval Jiřího Dienstbiera staršího, když řekl, že nemá cenu nic utajovat, protože v Čechách se všechno vykecá…

* * *

Sme: Požadavek Zemana na lustrace je namířen pouze proti Babišovi

Bratislava - Požadavek českého prezidenta Miloše Zemana, aby ministři budoucí vlády měli lustrační osvědčení, je namířen pouze proti šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi a jeho cílem není snaha hlavy státu vyrovnat se s minulostí. Napsal to slovenský list Sme.

"Je v tom kus osobní msty - Babiš podporou předsedy sociálních demokratů Bohuslava Sobotku rovněž přispěl k tomu, že pokus o puč ve straně skončil tak trapně a že prozemanovské křídlo ČSSD dočasně oslabilo. Hlavně je to ovšem snaha zastrašit Babiše do budoucna," uvedl deník. Zeman tak podle listu miliardáři slovenského původu vzkázal, že má páku, kterou proti němu může čistě účelově použít.

Právě Babišovo hnutí ANO, které v nedávných předčasných volbách skončilo druhé, by mohlo sestavit vládní koalici s vítěznou ČSSD a s lidovci. Babiš na Slovensku usiluje o očištění svého jména. U bratislavského soudu podal žalobu, kterou se domáhá verdiktu, že byl ve svazcích komunistické Statní bezpečnosti (StB) veden coby agent neoprávněně. Soud rozhodne nejdříve začátkem příštího roku.

"Pokud by Zemanovi skutečně překáželo, že se někdo příliš zapletl s komunistickým režimem a jeho tajnými službami, přišel by o velkou část svých nejbližších poradců, kamarádů a poskoků. Bývalých agentů a pracovníků StB na čtvereční metr bývá v Zemanově okolí více než na sjezdu Komunistické strany Čech a Moravy," tvrdí deník, podle kterého zákon lustrační osvědčení ministrů jednoznačně nepožaduje.

* * *

Duševně nemocní

Prezident republiky se samolibým úsměvem krade pero. Jiný prezident republiky se klátí nad korunovačními klenoty. Významný poslanec levice je chycen se sedmi miliony korun v krabici od vína. Milenka, kterou si vydržoval pravicový premiér, prý dobrý katolík, za státní peníze, je odváděna v poutech, protože nařizovala generálům rozvědky. Prý konzervativní politik opilecký blábolí a svádí to na únavu.

Tohle jsou symboly české politiky. Žádná novinářská zkratka, tohle se všechno stalo. Proč? Kdyby se stala jedna z těch věcí, ba dvě, nebo tři, nebylo by to sice normální, ale snad ještě přijatelné. Jenže se staly všechny. Co je spojuje? Snad ani ne ziskuchtivost, nebo papalášství. To, co je spojuje, je psychopatologie.

Zdravý člověk nekrade pera. Když se mu nějaké líbí, požádá hostitele, jestli by nemohl tak nějak nějaké dostat. Já bych se styděl i tak, ale proto jsem chudý.

Zdravý člověk, když je nemocný nebo opilý (to už je na svědomí pana prezidenta), omluví se, zůstane v po­steli, dá si obklad na čelo a poprosí ženu, aby mu udělala slepičí polévku.

Zdravý člověk nebere úplatky a už vůbec nenosí miliony v krabici od vína.

Zdravý člověk se může zamilovat do své sekretářky, je to tak časté, až je to trapné. Ale pokud má trochu cti v těle, řekne: „Mařeno, nemůžu bez tebe být, ale já tu mám takovej nějakej úřad a ty si tak nějak musíš sbalit svý švestky. A já to musím říct svý ženě a dětem. Nebo je můj úřad, no, jak to říct slušně, v pr....“

Zdravý člověk sice občas chlastá, ale nevysvětluje nacamraný jako houba své rozumy novinářům.

Výše popsané případy nejsou vý­střelky. Zajímavé jsou jen proto, že se týkají známých politiků. Většina jejich méně známých kolegů si vede podobně. To, že se politikové chovají z na­prosto nepochopitelných důvodů v politice jinak než v rodině, v byzny­su nebo i mezi známými, je fakt. Dá se to vysvětlit jinak, než že trpí dosud nepopsanou duševní nemocí?

Nikdy nebudeme mít blanické ry­tíře ani Rychlé šípy. Ale nezaslouží­me si aspoň politiky, kteří jsou du­ševně zdraví?

Martin Komárek, publicista, 5+2, 12.9.2013

* * *

Nevkusná „anticharta“

Ad LN 1.11.: Rozkol V ČT

Jedenašedesát signatářů servilní­ho pamfletu se stěží zbaví pode­zření, že dokument vznikl na ob­jednávku vedení zpravodajství České televize a je výrazem ja­kési „předposranosti“, resp. oba­vy, aby je náhodou nestihl osud Pavlíny Kvapilové či alespoň Da­niely Drtinové. Podezření posilu­je i skutečnost, že text a jména „petentů“ byly vedením okamži­té zveřejněny. Obdobně jako ko­munistické vedení pokládalo za potřebné vytvořit si nějaké alibi k zásahu proti chartě zorganizo­váním anticharty, snaží se obhá­jit i vedení zpravodajství České televize. Nezáleží jim na tom, co si personál myslí, postačí, když projeví dostatečnou loajalitu. Pro seriózního novináře by mělo být samozřejmé nepřipojit se k'petici, pokud s ní nesouhlasí a vyčkat na prošetření kompe­tentními orgány. Jakékoli proti­akce vůči kolegům jsou krajně nevkusné a v rozporu s žurnalis­tickou etikou.

Jan Bejlek, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

Kauza Bártova vyšetřování

Ad LN 2.11.: Po Bártovi jde policie

Nikdy jsem nevolil Věci Veřej­né, ani jsem nebyl jejich sympati­zantem. Ale kauza Bártova vyšet­řování se mě velice dotkla. Jak to, že její hlavní aktéři - „mazá­nek“ a „kolibřík“ - stojí tiše v po­zadí a nic se neděje? Oni nic, oni muzikanti? Jak je možné, že se neprošetřuje a netrestá těžké, soukromé zákulisní ovlivňování chodu hlavního města Prahy? A jistě ku prospěchu těch dvou i dalších. Jak je možné, že se tres­tá ten, kdo umožnil zveřejnění těchto zákulisních rejů? Jak je možné, že otec a zakladatel Opencardu Bém byl u soudu pou­ze jako svědek - a ti, co toto dílo podědili, byli obžalovaní? Je to krásný příklad zametání špíny pod koberec - a daří se jim to do­konale.

František Chaloupka, Praha

LN, Dopisy redakci, 4.11.2013

* * *

Čtyři Češi byli potrestáni vězením za zneužívání britských dávek

Londýn - K trestům dvou až pěti let vězení odsoudil dnes soud v severoanglickém Nottinghamu čtyři členy české rodiny, kteří systematicky zneužívali britský systém sociálních dávek a podvodně tak získali 750.000 liber (skoro 23 milionů korun). Na svém webu to uvedl místní list Nottingham Post. Jedna z odsouzených dostala podmíněný trest. Jako pátá byla stíhána další členka rodiny, která ale nebyla odsouzena, protože je na útěku a je na ni vydán zatykač.

Tři muži a dvě ženy ve věku 32 až 39 let organizovali příjezdy dalších českých a slovenských občanů do Británie. Zde je krátkodobě ubytovali, pomohli jim získat fiktivní nebo přechodnou práci, následně místní pojištění a pak jim otevřeli bankovní konta. Když posléze jejich jménem požádali o sociální dávky, poslali je domů. Podle soudce Jamese Sampsona k tomu často využívali "zranitelné" jedince.

Soud doporučil u odsouzených jejich deportaci poté, co si odpykají polovinu svých trestů.

Odsouzení měsíčně podvodně pobírali asi 33.000 liber a část peněz utráceli na nákladná auta a v kasinech v Nottinghamu, Leicesteru, Bradfordu a Newcastleu.

* * *

Jan Šinágl, 5.11.2013

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.55 (11 Votes)
Share

Komentáře   

0 #3 Petr Venclovský 2013-11-07 14:36
-2 #2 Kamjdu 2013-11-05 17:30
Mě teda Zemanovo vrávorání u těch klenot vůbec nevadilo, vím že byl nemocný a vím jak jej bolí kvůli žílám nohy, myslel si, že to zvládne. Také bych nikdy nepsal, že si pan Rath nesl úplatek dokud nebude seriózním soudem odsouzen aj. Vy novináři jste často svině, moralizujete a přitom sami stojíte za ho*no. U mě si pan Babiš Komárkem ublížil.
+1 #1 Vitezslav Haramule 2013-11-05 17:09
Cituji Kamjdu:
Mě teda Zemanovo vrávorání u těch klenot vůbec nevadilo, vím že byl nemocný a vím jak jej bolí kvůli žílám nohy, myslel si, že to zvládne. Také bych nikdy nepsal, že si pan Rath nesl úplatek dokud nebude seriózním soudem odsouzen aj. Vy novináři jste často - moralizujete a přitom sami stojíte za - U mě si pan Babiš Komárkem ublížil.

Kamjdu, dopoustis se zasadni chyby ze se nepodepises pravym jmenem.Jak ma soudruh Virozovic poznat ze si z neho nedelas legraci? Ja tenhle druh vtipkovani ale nemam rad a kdyz napisi ze Zemana povazuji za spatneho cloveka tak se musim opravdu zde ovladat, abych neporusil kod slusnosti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)