Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

US NAVYFilipínec či Afričan, zachrání tě Američan - Ale zásadní záchranné věci - helikoptéry, buldozery - dopravuje na místo americká armáda. Bylo tomu tak před devíti lety po tsunami a je tomu tak i letos. Připo­meňme si ten argument v době, kdy je Amerika hromosvodem globál­ního vzteku za své šmírování a aroganci - S lodí, jež dováží spásu – KLDR: Sledovali cizí televizi, byli popraveni – Bývalý president SRN Wullf před soudem, všechna hlavní média SRN a ČR referují – Proč asi média ČR nereferovala o projednávání trestního oznámení na prezidenta Klause…?! - Dnes na Filipíny dorazí americká loď George Washington. Leta­dlová loď není jen nosič zbraní, ale plovoucí město - zásobárna pitné vody, řemeslného i stavebního materiálu, inženýrů a specialistů.

… Zatímco tolik opěvovaná „velmoc“, tedy rudá komunistická Čína, na pomoc obětem filipínské katastrofy zaslala směšnou částku, aniž by jinak hnula prstem, na straně druhé, Sedmá námořní flotila amerického námořnictva, na rozkaz prezidenta Spojených států amerických, neprodleně zahájila záchrannou a humanitární operaci Damayan, s cílem zachránit a poskytnou pomoc co největšímu počtu obyvatel Filipín.

Lodě USNS Charles Drew,  USS Emory S. Land, USS Bowditch, USS Lassen, USNS Yukon , USS George Washington , USNS Richard E. Byrd, USS Ashland a  USS Germantown, spolu s jednotami Americké námořní pěchoty, z větší části svých sil pomoc obětem katastrofy již poskytují, přičemž zbytek dorazí k filipínskému pobřeží nejpozději dnes večer a neprodleně se připojí k ostatním.

Filipínec či Afričan, zachrání tě Američan

… Zatímco tolik opěvovaná „velmoc“, tedy rudá komunistická Čína, na pomoc obětem filipínské katastrofy zaslala směšnou částku, aniž by jinak hnula prstem, na straně druhé, Sedmá námořní flotila amerického námořnictva, na rozkaz prezidenta Spojených států amerických, neprodleně zahájila záchrannou a humanitární operaci Damayan, s cílem zachránit a poskytnou pomoc co největšímu počtu obyvatel Filipín.

Lodě USNS Charles Drew,  USS Emory S. Land, USS Bowditch, USS Lassen, USNS Yukon , USS George Washington , USNS Richard E. Byrd, USS Ashland a  USS Germantown, spolu s jednotami Americké námořní pěchoty, z větší části svých sil pomoc obětem katastrofy již poskytují, přičemž zbytek dorazí k filipínskému pobřeží nejpozději dnes večer a neprodleně se připojí k ostatním.

Samozřejmě, pomoc neposkytují jenom tyto dvě země, o nichž píši. Lidská solidarita bude stát a stojí na počátku dodávek pomoci z mnoha jiných zemí světa. Ale v boji za lidskou svobodu, stejně jako v případě, že jde o lidské životy, pokaždé budou jako první na svém místě v první linii USA a Izrael.

Je to jedna z jistot tohoto světa.A že jich není příliš. O to větší dík patří těm, kteří ji tvoří. Shalom Izrael God bless America!

A co vy?

Vy ostatní?

Kde jsi Kubo?

Kde jsi Venezuelo? 

Kde jsi Severní Koreo?

Kde jsi Číno?

Kde jsi Palestino?

Kde jsi Íráne?

Kde jsou vaše flotily?

Kde pomáhají vaše jednotky?

Kolik lidských životů jste zachránili?

Že bude odpovědí ticho?

Jako po pěšině.

* * *

S lodí, jež dováží spásu

Bez tajfunu bychom válečné lodě znali jen z filmů

Filipínský hurikán byl přes tisíce obětí vlastně standardní. Byl předem rozpoznaný, jeho dráha předvídaná, udeřil na území státu, který nelze považovat za nefunkční, a přece nadělal pase­ku. Na to už si zvykáme. Ani ten, kdo tvrdí, že žádné změny klimatu neexistují, nemůže popřít, že prohřívá-li se voda v oceánu hlouběji než dřív, mění to energetické toky, matky bouří. Leč zvykáme si i na jinou věc. Kdyby nebylo tajfunů, zemětřesení a tsunami, viděli by­chom válečné lodě jen při ceremoniálech v přístavu či ve filmu. Dnes na Filipíny dorazí americká loď George Washington. Leta­dlová loď není jen nosič zbraní, ale plovoucí město - zásobárna pitné vody, řemeslného i stavebního materiálu, inženýrů a specialistů. Klo­bouk dolů před humanitárními organizacemi. V zasažené oblasti jsou nepostradatelné jejich kontakty, zkušenosti, znalost terénu. Dokážou dopravit to, co je zapotřebí, kam je zapotřebí. Ale zásadní záchranné věci - helikoptéry, buldozery - dopravuje na místo americká armáda. Bylo tomu tak před devíti lety po tsunami a je tomu tak i letos. Připo­meňme si ten argument v době, kdy je Amerika hromosvodem globál­ního vzteku za své šmírování a aroganci.

Zbyněk Petráček, LN, 14.11.2013

P.S.

Zaznamenal někdo další informace o „plovoucím městu“, lodi George Washington? Viděl někdo na českých obrazovkách tuto loď v akci?! J.Š.

* * *

Sledovali cizí televizi, byli popraveni

PCHJONGJANG Komunistická Se­verní Korea údajně nechala v jedi­ný den počátkem tohoto měsíce ve­řejně popravit 80 lidí: Většina z nich byla prý odsouzena za sledo­vání zahraničních televizních programů. Informoval o tom list britský list Independent s odvoláním i na jihokorejský tisk. Podle jihokorejského deníku Čungang ilbo se i veřejné popravy uskutečnily v cel­kem sedmi různých severokorejských městech 3. listopadu. Jedné z poprav, která se konala na spor­tovním stadionu v přístavním měs­tě Wonsan na východě země, prý muselo povinně přihlížet 10 000 di­váků. ČTK, LN, 12.11.2013

* * *

Kratičká zpráva, žádné komentáře. „Napravená“ KSČM nic, přitom by toho měla být plná média! Zato si zve známého opilce a alkoholika, poslance za KSČM Kováčika, prezident Zeman do Lán! Jmenuje Remka, europoslance za KSČM, velvyslancem v Moskvě! Prezident se chystá navštívit ruského prezidenta Putina (možná už je pro něho připravena další Puškinova medaile)! Předseda KSČM Filip se vykrucuje na ČT 24, když mu redaktorka Drtinová klade nepříjemné otázky ve věci velikosti majetku KSČM a jeho způsobu nabytí! Zajímavé to opatrné mlčení o komunistickém majetku! Komunisté ukradli majetek církvi a nyní se jim nelíbí jeho vrácení a nahrazení škod, které sami způsobili!

Komunisté jsou stále stejní, s neměnnými cíly, jen prostředky mění podle situace! Bude zajímavé zjistit, kolik % bývalých a současných komunistů tvoří občané zákonodárci ve Sněmovně a v Senátu?! Chci věřit, že těch, co sledují stále stejné cíle „rodné strany“ je menšina. Jinak bude třeba dalšího „listopadu“, nechceme-li skončit zase na Východě. Pokud ovšem je zde dost těch, kteří si to nepřejí a jsou ochotni něco pro to sami udělat, obětovat a riskovat. Svoboda nebyla nikdy zadarmo. Těch, kteří upřednostní další otroctví, za cenu zbavení odpovědnosti za své životy, je zde stále více než dost. Pokud si nepřiznáme, jak hluboko zasáhla zločinná komunistická ideologie naše myšlení a postoje, budeme s jejími nositeli stále prohrávat a vždy o krok zpět!

Naše média nejsou tak nezávislá jako německá, resp. západní, jinak by stejně jako o žalobě na bývalého presidenta SRN Christiana Wulffa, musela referovat i o soudním projednávání trestního oznámení na prezidenta Václava Klause. Na Míčánkách jsme byli tehdy s autorem TO panem Michalem Luriem, takřka sami. Z médií byla zastoupena jen TV NOVA. Děly se podivné věci, soud se nekonal. TO skončilo někde „v šuplíku“ na VSZ v Praze a pan Lurie začal mít následně problémy, resp. jeho bytové družstvo…

 

Jan Šinágl, 15.11.2013  

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.56 (18 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #6 Jaroslav Mencl 2013-11-21 13:59
Kdo rychle dává, dvakrát dává říkala moje stará babička.
Tady je spíš znát co tím sledují. Nikdy nic nedali jen z lásky Boží. Plíšek
-2 #5 Vitezslav Haramule 2013-11-20 00:19
philstar.com/.../...

Predpokladam ze hovorka 11 ovlada anglictinu natolik, ze si je schopen precist tento clanek, protoze si tyto informace v postbolsevicke ceske republice v novinach nenajde a jeho president Zeman mu to neprelozi.
0 #4 Vitezslav Haramule 2013-11-19 23:44
To nejdulezitejsi, co Filipinci v postizenych oblastech potrebovali je pitna voda.Jedine americani s jejich skvelou vojenskou technikou jsou schopni k okamzite pomoci.Tem nestastnikum kteri zoufale potrebovali pomoc je jedno od koho pomoc prijde a jako vzdycky jsou to americani, kteri okamzite pomohou.Bolsevi cky anonym hovorka 11, z vypasenym pupkem a plnou lednici zradla to vsechno samozrejme obrati k nenavistnym utokum proti USA. A jen tak pro zajimavost,sved ska Firma NIKEA poslala filipincum vetsi financni vypomoc, nez komunisticka Cina.
+3 #3 Jan Šinagl 2013-11-19 23:07
Možná by panu "hovorkovi11" prospělo číst méně bulváru. Ještě jsem nezaznamenal, že by někde tak vydatně a jako první pomáhaly ruské a čínské lodě? Těm, kdo umírají hlady a žízní je jedno o čí loď se jedná, ale že je a pomáhá. Pan "hovorka11" by jistě také nepohrdnul, nebo by snad ze zásady raději umřel hlady či žízní? To by byl vskutku zásadový postoj, vyžadující mnohem více odvahy, než se jen podepsat celým jménem.
-4 #2 hovorka11 2013-11-19 12:52
Možná by panu Šínáglovi svědčilo si zjistit fakta.
Pokud se jedná o napadání států za účelem vlastního prospěchu, tak tam jsou ti izraelci s američany skutečně v první línii. Viz za poslední rok minimálně 4x raketové napadení Sýrie Izraelem a ¨jeho sbližování se Saudskou arábii. USA dokonce kvůli Číně leze do pozadí komunistickému Vietnamu a dělá s ním vojenská cvičení. Hospodářské embargo Kuby již trvá 50 let a jediní na světě za ním stojí Izrael a USA. Tak si přeberte, jestli je USA podporovatel komunismu, nebo jen loutkový režim bankovních komunistů, kde je 1/6 obyvatel závislá na potravinové pomoci (v ČR 1/10).
Ta demokracie s humanitární pomocí vojenskou letadlovou lodí jaksi zasmrádá a ukazuje, co v té oblasti USA dělá.

prvnizpravy.cz/.../...
+3 #1 Karel Adler 2013-11-15 15:05
O tom, že se levičáci vš.dr. rozlezlí po televizích a novinách nezmíní ani slovem o tom, že první s pomocí přišli Američané a Izraelci, tak o tom nepochybuji. Co se Klause týká - většina novinářů jsou hlupáci a budou se bát, že by je Klausova odpověď mohla zesměšnit ještě víc, než zvládnou sami. Že by zrovna Christian Wulff zareagoval na nějakého z nich je krajně nepravděpodobné .

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)