Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 24.04.2024 10:01
    Odsouzený kriminálník Maxim Ponomarenko opět podniká v ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 09:00
    Dobrý den vážený pane Šinágle, obracím se na Vás, protože ...

    Read more...

     
  • 24.04.2024 07:47
    Předpokládám, že paní Gavlasové a jejím klientům bylo zveřejněním ...

    Read more...

     
  • 20.04.2024 12:42
    Mgr. Jana Gavlasová, advokát, Západní 449, 253 03 Chýně ...

    Read more...

     
  • 19.04.2024 18:09
    Ve Zlínském kraji dnes chybí 3000 míst pro přestárlé lidi.

    Read more...

     
  • 19.04.2024 16:56
    Spione und Saboteure – Wladimir Putin zeigt, dass er in seinem ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Volkova KvetoslavaSestra Květoslava Volková poutá pozornost pamětníků - Výzva Sokolům! - Dnes nejde o nějaký hysterický "hon na čarodějnice", ale jde o to, říci a ukázat na lidi, kteří během let 1948 - 1989 zklamali. A proto se ptám sokolského členstva i nejvyššího vedení, necháte si to líbit?

Na konci roku 2013 jsem se od svého přítele pana Filipa Uzla z Roudnice n.L. dozvěděl o jisté paní, která pracuje na odboru České obce sokolské (dále ČOS). Odbor se nazývá vzdělavatelský a ona tam působí jako jednatelka. Jedná se o paní Doc.PhDr. Květoslavu Volkovou,CSc. Je popliváním památky všech, kteří během vlády KSČ trpěli a umírali, že tato osoba vede významnou složku Sokola. Ihned jsem na začátku nového roku zahájil pátrání v příslušných archivech. Jak jsem se mohl přesvědčit, tato paní dříve učila na Večerní univerzitě marxismu a leninismu. Psala oslavné práce o Klementu Gottwaldovi (např. "Klement Gottwald, život a dílo" Dědice 1981), jako odborník na vraha a "prvního dělnického" prezidenta působila jako odborná poradkyně při natáčení pětidílného seriálu Gottwald z roku 1986. A působila při tvorbě dalších době poplatných dokumentů. Pan Uzel mi sdělil, že o těchto skutečnostech byl informován vzdělavatel ČOS a nadřízený zmíněné paní, Doc. Zdeněk Míčka. A dokonce i členové předsednictva ČOS. Dosud nikdo neodpověděl, asi si myslí, že se na celou věc zapomene.

Proč toto vše píši a zajímám se o to? Můj otec "kulak" zemřel týden po návratu z komunistického lágru, kde strávil celé 2 roky. Mě a moji sestru nechtěli nikde nechat studovat. Proto jsem se rozhodl do této záležitosti vložit. Dnes nejde o nějaký hysterický "hon na čarodějnice", ale jde o to, říci a ukázat na lidi, kteří během let 1948 - 1989 zklamali. A proto se ptám sokolského členstva i nejvyššího vedení, necháte si to líbit?

Jaromír Beneš, Praha, 9. ledna 2014

http://skopal-jaroslav.blog.cz/1401/sestra-kvetoslava-volkova-pouta-pozornost-pametniku

* * *

XV.Všesokolský slet v Praze, jeho klady a věci o kterých se raději mlčí…

Vedení ČOS, ubohá, pokrytecká, postkomunistická, nemravná sebranka!

… na podzimním zasedání vzdělavatelů žup jsem navrhl vyznamenat zesnulého br. Waldaufa, bývalého starostu Ústředí Čs. Sokolstva v zahraničí. Takže ve stručnosti: Památka br. Waldaufa nebyla vůbec uctěna a to ani na předsednictvu vzdělavatelského odboru ani na podzimním zasedání. Stáli jsme minutu ticha za Jiřího Žižku, který v době kdy br. Waldauf pracoval a žil pro Sokol a pro návrat svobody své rodné země, br. Žižka zde v ČSSR organizoval spartakiády a spolupracoval se zločineckou KSČ. …

* * *

Stále doplácíme na nevypořádání se s vlastní minulostí. Nemůžeme se proto divit, že neodchází, ale stále více se nám připomíná svými totalitními zvyky, způsoby a spojeními. Není to o žádné konspiraci. Je to jen o lidech „zvláštního ražení“, jejichž spojení listopad 89 krátkodobě narušil, nepřerušil a kteří se opět spojují a vzájemně podporují napříč správou země a kdy svá spojení přenášejí na své potomky. Nelze se potom divit, že se naše země materiálně posunula na Západ, ale duchovně zůstala, resp. se stále více posouvá na Východ. Potom bude jen otázkou času, kdy po duchovních kvalitách Východu převezme i jeho materiální kvality se všemi dopady na životy obyvatel a osud země. Zatím ještě máme každý svobodnou volbu – pro nové otroctví, nebo svobodu a demokracii.

Půjde o to, kdo je ochoten ji ještě včas využít – ve svém zájmu, zájmu rodiny, budoucnosti svých potomků a naší země. Svoboda a demokracie nebyla nikdy zadarmo. Pasivita a čekání má vždy za následek novou bídu a nové otroctví.

Jan Šinágl, 10.1.2014  

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.92 (12 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #3 Aleš 2014-01-18 17:00
„Za revoluční internacionálu“ Příspěvek k dějinám mezinárodního dělnického hnutí v etapě 1914-1917. Autor: Květoslava Volková, 1978

„V bojovém svazku“ KSČ a Komunistická internacionála (1919-1943) : sborník statí. Autor: Květoslava Volková, 1988

„Klement Gotval'd - revoljucioner, roždennyj oktjabrem“. Autor: Květoslava Volková 1980
0 #2 Jaroslav Mencl 2014-01-17 18:23
Přátelé,
je to zase jen a jen o tom, že všechny tyto předválečné instituce po porážce totality v r.89 velmi rychle pochopili, koho zpívat píseň.Od toho také lze očekávat ten slovutný "chléb"
S ˇUstředím Českého sokola v Praze v Tršově domě mám jen a jen špatné zkušenosti. Po roce 89 můj otec působil jako náčelník Župy na Rakovnicku. Když zemřel, tak na jeho pohřbu ani jeden sokolský pes něštěkl.
Když jsem jednal s pí. Moučkovou ve věci, zjistil jsem, že oni vůbec nemají přehled co se dole ve hnutí děje.Zase jen výnosné koryty s možností zahraničních cest.Plíšek
0 #1 Filip 2014-01-16 13:31
Nevěřím, že se něco změní. Bude tam vesele pracovat dál. Ještě že už nejsem členem České obce sokolské.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)