Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Rusti kozaciVláda přiznala blamáž a vzala zpět varování, že se v ČR rozpínají ruští kozáci - RusnokoviKozak zbabělci zatančili Kremlu český kazačok - Vláda nejenže není legitimní, ona je ještě ke všemu proruská. Přijetí zprávy, jež obsahovala kritické zmínky o kozácích, symbolicky stáhla 21. srpna, v den výročí ruské okupace Československa. To je smutné, ostudné. Zdravstvuj, Rusnok - Místopředsedou poradního výboru vlády pro menšiny je Rus - Nesmrtelní bolševici

„Jejich činnost na území ČR je škodlivá, neboť vytváří předpoklady formování páté kolony Ruska. Organizace, které se nacházejí pod finančním a ideologickým vlivem současné ruské administrativy, vědomě nebo ne, plní hlavní mocenské cíle Ruska ve směru narušování integračních procesů uvnitř EU, vytváření falešných představ o jiných než demokratických hodnotách,“ - Pokud ruská menšina SAMA VARUJE před vlivem ruské ambasády, je to vážné a vláda by takový hlas neměla oslyšet, podcenit. - … Ve středu 21. srpna rusnokovci své týden staré rozhodnutí bez slůvka zdůvodnění zrušili (viz Usnesení vlády České republiky číslo 663). Nu a 11. září vláda hbitě projednala a schválila novou zprávu o menšinách - vyhodila celou přílohu číslo 12, nehodící se vklad samotných menšin. - Takhle se to dělalo v minulém režimu - když se něco nehodilo, tak se to zkrátka škrtlo, zapřelo a nazdar. Vláda 11. září natvrdo zcenzurovala práci vlastních občanů, jejich zástupců, které si sama do rady pro menšiny vybrala. Je to podobné, jako když si dítě zakryje oči a myslí si, že tím nepříjemná realita zmizí. Nezmizí. Akt cenzury má více rovin. Jednak je to zjevné pohrdání ruskou menšinou, názorem jejích zástupců. Ale zároveň to nejen tyto občany zjevně znepokojuje. Proč vláda tak ochotně zavírá oči před faktem, že u nás fungují státu zcela neloajální skupinky, jakési páté kolonky, které prosazují zájmy Putina, Kremlu, nikoli České republiky? Ministr zahraničí v demisi Jan Kohout se před Rusy bleskově ohnul. Od absolventa stáže v MGIMO očekávatelné. Politici všeho druhu mají plnou hubu národa a národních zájmů, často také české suverenity. Co je suverénního na tom, že se premiér Rusnok a jeho zemanovská partička leknou ruských diplomatů a bleskově stáhnou ocas? Symbolicky v den výročí okupace, která tuto zemi zbavila svobody na dalších 21 let! Je to trapné, ubohé.

Nesmrtelní bolševici

Výsledek jeho vzdoru si umíme představit: vláda bude dělat mrtvého brouka, ale ne tak docela. Rusnok a Kohout se jistě vynasnaží, aby Zolotareva z rady vypudili. (O nominacích do rady rozhoduje ministr zahraničí.) Ideální pro zemanovce by bylo, kdyby Rusy v radě zastupoval někdo z ruské ambasády, pokud možno přímo z Koordinační rady při ambasádě, před níž příloha extra varuje. Před Kremlem se československé vlády ohýbaly 41 let. Po roce 1989 jsme zažili necelých 23 let trvající pauzu. Nyní se české řiťolezectví vůči Moskvě opakuje. Zjevně posíleno nesmrtelností českých komunistů. …

Vláda přiznala blamáž a vzala zpět varování, že se v ČR rozpínají ruští kozáci 

Vláda premiéra Jiřího Rusnoka ve středu přiznala pěknou blamáž. Ještě před týdnem schválila usnesení, v němž bylo v příloze vysloveno varování před rozpínáním organizací ruských kozáků v Česku a tichým vznikem „páté kolony“ pod taktovkou Moskvy. Ve středu usnesení zrušila a požádala Radu vlády pro národnostní menšiny o přepracování Zprávy o situaci národnostních menšin v ČR za rok 2012.

„Jejich činnost na území ČR je škodlivá, neboť vytváří předpoklady formování páté kolony Ruska. Organizace, které se nacházejí pod finančním a ideologickým vlivem současné ruské administrativy, vědomě nebo ne, plní hlavní mocenské cíle Ruska ve směru narušování integračních procesů uvnitř EU, vytváření falešných představ o jiných než demokratických hodnotách,“ stojí ve zprávě.

”Šlo o provokaci bývalé rady, byla to taková nastražená past pro novou vládu,“ řekl Právu. Ministerstvo zahraničí jako předkladatel zprávy dostalo podle Peciny za úkol materiál do dvou týdnů opravit a předložit znovu. „Usnesením jsme zrušili přijetí tohoto materiálu z minulého týdne. Materiál připravil a schválil Karel Schwarzenberg jako předseda rady pro národnostní menšiny a my jsme to přehlédli. Bohužel všichni. Teď to musíme napravit,“ dodal Pecina.

„Ministři měli plná kaťata“

Exministr Schwarzenberg (TOP 09) popřel, že by šlo o nastraženou minu. „Proboha svatého, když jsme tohle psali, tak jsme netušili, že by Rusnok mohl být něco jiného než ekonomický poradce v NERV. Jaké nastražené pasti, co by měl být toho smysl? To spíš ruský velvyslanec na vládě protestoval proti tomu, že by nějaký ruský spolek v Česku nebyl perfektně demokratický. A z toho ministři měli plná kaťata,“ řekl Právu. Podle Schwarzenberga nicméně skutečnost, že příslušníci spolků vystupují v uniformách, vzbuzuje pochybnosti. „Z první republiky máme špatné zkušenosti. Když menšinové spolky vystupují v uniformě a mají nacionalistické názory, aspoň se díváme se zájmem, co se bude dít. Nošení uniforem sice není nebezpečné, ale měli bychom si na to dávat pozor,“ dodal.

Místopředsedou za menšiny je Rus

Rada pro národnostní menšiny je poradním orgánem vlády. Má třicet členů. V jejím čele stojí ministr zahraničí. Má dva místopředsedy, jeden zastupuje veřejnou správu a druhý menšiny. Od roku 2007 je to Igor Zolotarev z občanského sdružení Ruská tradice.

* * *

Rusnokovi zbabělci zatančili Kremlu český kazačok

Zbaběle se zachovala vláda Jiřího Rusnoka letos 21. srpna, v den výročí ruské okupace Československa v roce 1968. Na to datum její rozhodnutí padlo náhodně, o to je však symboličtější. Kabinet v ten den zrušil své týden staré usnesení, kterým přijal Zprávu o situaci národnostních menšin za rok 2012 i s její přílohou číslo 12. (O případu jsme psali 22. srpna.)

Příloha varovala před ruskými kozáky v Česku. Popisovala jejich expanzi, vznik „páté kolony", kterou ovládá Moskva. Konkrétně se zmiňovala o dvou kozáckých organizacích („Trojická-Velvyslanecká kozácká stanice v Praze" a „Všekozácký svaz v Českých zemích a na Slovensku"). Popsala, že u nás kozáci vytvářejí uniformované, ozbrojené oddíly. Upozorňovala, že kozácká sdružení obecně jsou řízena z Kremlu a jejich cílem je „proniknout do všech společenských a státních struktur". Zpráva též varovala před Koordinační radou při ruské ambasádě.

Přílohu vytvářejí nikoli ministerští úředníci nebo pracovníci tajných služeb (to by byl výsledek nepochybně ještě horší), ale zástupci menšin. Oni popisují, jak menšiny vidí své působení v České republice. Pokud ruská menšina SAMA VARUJE před vlivem ruské ambasády, je to vážné a vláda by takový hlas neměla oslyšet, podcenit.

… Ve středu 21. srpna rusnokovci své týden staré rozhodnutí bez slůvka zdůvodnění zrušili (viz Usnesení vlády České republiky číslo 663). Nu a 11. září vláda hbitě projednala a schválila novou zprávu o menšinách - vyhodila celou přílohu číslo 12, nehodící se vklad samotných menšin.

Takhle se to dělalo v minulém režimu - když se něco nehodilo, tak se to zkrátka škrtlo, zapřelo a nazdar. Vláda 11. září natvrdo zcenzurovala práci vlastních občanů, jejich zástupců, které si sama do rady pro menšiny vybrala. Je to podobné, jako když si dítě zakryje oči a myslí si, že tím nepříjemná realita zmizí. Nezmizí.

Akt cenzury má více rovin. Jednak je to zjevné pohrdání ruskou menšinou, názorem jejích zástupců. Ale zároveň to nejen tyto občany zjevně znepokojuje. Proč vláda tak ochotně zavírá oči před faktem, že u nás fungují státu zcela neloajální skupinky, jakési páté kolonky, které prosazují zájmy Putina, Kremlu, nikoli České republiky?

Ministr zahraničí v demisi Jan Kohout se před Rusy bleskově ohnul. Od absolventa stáže v MGIMO očekávatelné.

… Cenzura jak vyšitá

Další potíž se odehrává v rovině mezinárodní: zjevně se ozvala ruská ambasáda, stěžovala si, dosáhla svého. Ostatní velvyslanci to vědí. Až se jim nebude něco líbit, půjdou si stěžovat a vláda jim vyhoví? Nebo se u nás vyhovuje jen putinovským Rusům?

Politici všeho druhu mají plnou hubu národa a národních zájmů, často také české suverenity. Co je suverénního na tom, že se premiér Rusnok a jeho zemanovská partička leknou ruských diplomatů a bleskově stáhnou ocas? Symbolicky v den výročí okupace, která tuto zemi zbavila svobody na dalších 21 let! Je to trapné, ubohé.

V příloze 12 - Reflexe národnostních menšin mimo jiné stálo: „Jejich činnost (kozáků) na území ČR je škodlivá, neboť vytváří předpoklady formování páté kolony Ruska. Organizace, které se nacházejí pod finančním a ideologickým vlivem současné ruské administrativy, vědomě nebo ne, plní hlavní mocenské cíle Ruska ve směru narušování integračních procesů uvnitř EU, vytváření falešných představ o jiných než demokratických hodnotách."

Nesmrtelní bolševici

Výsledek jeho vzdoru si umíme představit: vláda bude dělat mrtvého brouka, ale ne tak docela. Rusnok a Kohout se jistě vynasnaží, aby Zolotareva z rady vypudili. (O nominacích do rady rozhoduje ministr zahraničí.) Ideální pro zemanovce by bylo, kdyby Rusy v radě zastupoval někdo z ruské ambasády, pokud možno přímo z Koordinační rady při ambasádě, před níž příloha extra varuje. Před Kremlem se československé vlády ohýbaly 41 let. Po roce 1989 jsme zažili necelých 23 let trvající pauzu. Nyní se české řiťolezectví vůči Moskvě opakuje. Zjevně posíleno nesmrtelností českých komunistů.

* * *

Kreml udělal bu bu bu kvůli kozákům, Rusnok stáhl ohon

,,, Trapné je, jak vláda stažení a přepracování zprávy zdůvodnila: v meziresortním připomínkovém řízení prý kolovala bez příloh, v nichž byla obsažena právě kontroverzní pasáž o ruské menšině. - To se jeví jako naprostý nesmysl. Ostatně Zolotarev říká, že zdrcující většina lidí, kteří jsou v radě zastoupeni, zprávu odsouhlasila. Ale je těžko představitelné, že by přílohy chyběly a že by si je jednotliví abonenti případně nevyžádali. Nejspíš je to lež. Ministr vnitra Martin Pecina řekl, že důvodem zrušení vládního usnesení je právě část o Rusech žijících v Česku. Podle něj žádná nebezpečí, na která zpráva upozorňuje, nehrozí.

Jak to Pecina jen tak mýrnyx týrnyx ví? Veřejné výroční zprávy BIS už několik let upozorňují na zvýšené aktivity Rusů v Česku. Pecina ale Právu řekl: "Šlo o provokaci bývalé rady, byla to taková nastražená past pro novou vládu." Jak to myslí? Předsedou rady byl donedávna coby ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Ministři měli 21. srpna plná kaťata

Jenže znovu nutno zdůraznit: pasáž o kozácích nepsali za Schwarzenberga "jeho" ministerští úředníci, ale seriózní zástupci ruské menšiny v radě. Takže Pecinovo tvrzení, že jde o "past", je naprostý nesmysl, politický žvást budoucího lídra jedné z kandidátek SPOZ.

Případ okomentoval i Schwarzenberg (Novinky.cz): "Jaké nastražené pasti, co by měl být toho smysl? To spíš ruský velvyslanec na vládě protestoval proti tomu, že by nějaký ruský spolek v Česku nebyl perfektně demokratický. A z toho ministři měli plná kaťata." - Odtud tedy možno usuzovat, že ruská ambasáda udělala bu bu bu.

Bylo by to směšné, kdyby to nebylo vážné. Vláda vůbec nereagovala na to, jak prezident ve středu napadl Nejvyšší soud. To s ní nehne. Ale když se něco nelíbí Rusům, jedná Rusnok ihned.

Vezeme se na Východ. Vláda nejenže není legitimní, ona je ještě ke všemu proruská. Přijetí zprávy, jež obsahovala kritické zmínky o kozácích, symbolicky stáhla 21. srpna, v den výročí ruské okupace Československa. To je smutné, ostudné. Zdravstvuj, Rusnok.

* * *

ZHOTOVENÍ „VELKÉHO ERBU RUSKÉHO IMPÉRIA“ V ČECHÁCH

VŠEKOZÁCKÝ SVAZ ČESKÝCH ZEMÍ A SLOVENSKA

VŠEKOZÁCKÝ SVAZ ČESKÝCH ZEMÍ A SLOVENSKA – na Facebooku

Všekozácký svaz Českých zemí a Slovenska, IČO 22768416 - data ze statistického úřadu

Sjezd Všekozáckého svazu Českých zemí a Slovenska

Trojická-Velvyslanecká kozácká stanice v Praze

* * *

Za vylepování zákon neporušujících samolepek se zavírají mladí lidí, povolení občanského sdružení českých Němců, žijící u nás po staletí MV odmítá, zato kozáci nemají se svoji činností na území České republiky žádný problém a zřejmě ani mít nebudou, byť by začali harašit se zbraněmi i jinak než na přehlídkách. O tomhle nebezpečí se píše stále více v časopisech, které nejsou všude k dostání. Mnoho varujících informací můžete nalézt i na internetu – viz odkazy výše. Budeme stále národem a zemí slouhů, patolízalů a zbabělců, jak nám příkladně předvedla Rusnokova vláda…?! Potom si svobodu a demokracii nezasloužíme, jen další chomout, konečný úpadek, bídu a zánik jako národ. Jsme stále zemí bez hrdosti, která nezná stud!

Jan Šinágl, 11.1.2014

 

Diskutujte: Jak dlouho ještě se budou moci někteří soudci chovat jako zločinci?!

Jirka —  2014-01-10 21:59

Komunistický soudce = zločinec podle zákona o protiprávnosti komunistického režimu. Zvláště pak soudce - právník byl na rozdíl od řadového komunisty zločincem, neboť jasně viděl porušování lidských práv, mezinárodních závazků a dále totalitní zločinnost. Každému rudému soudci lze proto beztrestně vpálit do ksichtu, že je zločincem, protože to o něm říká zákon. A ještě mu lze dát za rohem přes držku, což má vždy větší účinek než úřední postih.

P.S.

Řečnická otázka: Kdo škodil více za totality režimu, soudce, nebo ten kdo podepsal závazek StB či vstoupil do KSČ jen aby mohl dělat svoji práci? J.Š.

* * *

„Kdo chce o politice ruského cára dobré ponětí míti, musí si především jiným pomyslit, že ještě jak živ nikdo z ní nic dobrého nezakusil, že tato politika u sebe začíná a u sebe končí a při všem jen sebe na zřeteli má, a že komu pomáhá, o toho také již smýšlí.“

K.H.Borovský na okraj chystaného setkání ruského cara, pruského krále a rakouského císaře v říjnu 1850. To se přesněji snad ani říci nedá, a je přitom jedno, zda se car jmenuje zrovna Nikolaj I, J.V.Stalin, Nikita Chruščov nebo Vladimír Putin. Z knihy Bohumila Doležala: Karel Havlíček / Portrét novináře

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.29 (14 Votes)
Share

Komentáře   

+1 #2 Fr.Zákostelský 2014-01-14 08:46
Hodně zastánců rusáků bude překvapeno,co vše u nás moskalové vlastní a co vše ovládají.
+4 #1 VitezslavHaramule 2014-01-11 15:13
Pro rusky quisling Zeman na hrade taha cechy za nos.Jeho prihoda s korunovacnimi klenoty nebyla jenom nahoda.Navsteva ruske agentobasady mu byla prednejsi nez nejake ty korunovacni klenoty ve svatovitskem chramu.On chtel svym moskevskym mecenasum ukazat, jak se veci skutecne maji.Zeman dosazeny do funkce prezidenta komunisty a s tou jeho skupinou bezcharakternic h lizprdelku -rusofilu S RUSNAKEM v cele pracuji na tom aby Praha a cele cesko bylo zaplaveno napisy v azbucea stalo se opet ruskou kolonii.Jedine co mu nevyslo byl ta jeho ticha revoluce kterou mel pripravenou s HASKOVCI.Jestli jsem ja, clovek ze zakladnim vzdelanim to schopny pochopit kde je ta Vase moudrost panove profesori.inzin yri,docenti,dok tori kteri si nechavate podrezavat vetev nad ktere sedite od gauneru kteri vam v tomto okamziku v cesku vladnou?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)