Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

PatrikNení divu, že ihned po odvysílání soudu ze „Žháři z Vítkova“ tato část zmizela z archivu webu ČT24, na což na Facebooku upozornila nynější poslankyně za Hnutí ANO Jana Lorencová. Díky You Tube se můžete podívat níže – česká justice předvedla brutální rasismus naruby! Soudce Studničku už si povolala nejvyšší spravedlnost…

Oba tyto příběhy zná asi každý. Čtyři mladíci ve Vítkově hodili do domu zápalné láhve, dům shořel a zůstala malá popálená dívka, rodiče a ostatní příbuzní vyvázli bez zranění. Útočníci bílé pleti dostali exemplární tresty přes 20 let kriminálu, rómské oběti se stali mediálními symboly „rasismu v české společnosti“, která jim spáchanou újmu na zdraví malé Natálie nahradila velkou dávkou materiálních statků.

Téměř ve stejné době se o kus dále v České republice udál podobný příběh. Útočníci tentokráte byli naopak z cikánského etnika, obětí mladý chlapec z dětského domova pleti bílé. Tento musel vytrpět několikahodinové bití, ponižování a trápení, které jen tak tak přežil, když se z posledních sil doplazil k železniční stanici. Dle svědků zbědovaný tak, že něco podobného v životě neviděli. Jeho příběh však mainstreamová média „nezaujal“ a do podvědomí veřejnosti se dostal jen díky nezávislé blogové sféře. Nekonaly se žádné přímé přenosy ze soudních síní ani velkolepé sbírky ku pomoci málem ubitému studentovi. Jeden z násilníků tak pro svůj věk vyvázl zcela bez trestu, druhému byl trest dokonce snížen na polovinu v nápravném zařízení pro mladistvé odkud navíc neustále utíkal. …

Škoda, že autor také nevěnoval pozornost tomu, jak si žijí poslední česká čtyřčata (také zde) a neporovnal je s posledními cikánskými paterčaty. To by bylo ale na samostatný článek. A po dočtení na ještě větší nas$@#ni.

Na iDnes doporučuji dnešní článek Poslední útočník z Duchcova opustil vazbu, napadená se dodnes léčí. Můj osobní komentář je nepublikovatelný. V každém případě mozaika činů estabilišmentu je stále zřetelnější. Jde o otevřený a státem sponzorovaný rasismus nejhrubšího kalibru. Rasismu zaměřenému proti ruce, která ten estabilišment živí svou práci.

Jak dlouho ještě Catilino budeš provokovat naši trpělivost?

http://www.zvedavec.org/komentare/2014/01/5805-popalena-natalka-a-temer-ubity-patrik-jak-pokracuji-jejich-pribehy.htm

* * *

Soudce „Žhářů z Vítkova“ Miroslav Studnička, už není mezi živými – dostihl ho spravedlivý trest…?!

Věnujte dvě hodiny poslechu této skvělé, závěrečné řeči Mgr. Petra Kausty, a pak sami rozhodněte, zda byste rozhodli jako soudce Studnička. Každý skutečně demokratický a nezávislý soud ctí základní právní zásadu IN DUBIO PRO REO – v případě pochybností ve prospěch obviněného. Advokát Mgr. Petr Kausta, obhájce Davida Vaculíka, který byl odsouzen k výjimečnému trestu 22 let, o nesčetných a velmi závažných pochybeních ze strany OČTŘ raději nemluvě. Není divu, že ihned po odvysílání tato část zmizela z archivu webu ČT24, na což na Facebooku upozornila paní Jana Lorencová.

{youtube}lu2RnKjte4M{/youtube}

* * *

Jan Šinágl, 15.1.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.80 (5 Votes)
Share

Komentáře   

+4 #4 Vitezslav Haramule 2014-01-16 14:16
Pokavad si pane Princ nepamatujete,ch tel bych Vam pripomenout jeden z normalizacnich projevu soudruha Husaka ve kterem oslovil komunistickou opozici. Zmeteme Vas ako spinavu penu. Ja jsem ve stavebnictvi pracoval a prave tam jsem se setkal s mnoha propustenymi politickymi vezni.O komunistu si na place nezakopl ,ty delali vetsinou po kancelarich a v mnoha pripadech mistry.V cechach se stavelo od nepameti a stavby byly daleko kvalitnejsi.Kar luv most nevystaveli komunisti,Karls tejn nevystaveli komunisti atd,atd. Pokavad nejaky komunisticky ovar mel moc rozhodovat co mohu cist,jakou hudbu mohu poslouchat a dokonce to o cem nesmim mluvit tak to urcite nebyla svoboda. Pamatuji si jednoho estebaka ktery me maval jeho prukazem pred nosem kdyz jsem u Fucikarny v tramvaji nahlas kritizoval nepodareny model sovetske rakety. Jsem zazrany antikomunista a dela me to dobre si vyrizovat svoje ucty alespon touto cestou, kdyz uz nemohu kalasnikovem.
+4 #3 Jan Šinagl 2014-01-16 06:58
To není o antikomunismu, pane Princi, ale právě o komunismu a jeho logických následcích. Chcete snad tvrdit, že by dnes situace byla stejná či horší, kdyby se komunisté v roce 1948 nedostali k moci a nezlikvidovali ty neschopnější. Zvolili si snad komunisty “Nečeši”? Co dokázalo zcela zničené Německo a co my s takřka neporušeným průmyslovým potenciálem? To je i o morálce a charakteru národa. Proč si asi komunisté stavěli pro sebe zvláštní nemocnice, dováželi ze Západu léky a spotřební zboží, zatímco na Západě byly služby, zdravotní péče a kvalitní zboží přístupné všem? Vaše argumentace je velmi povrchní a neetická. Tyto hodnoty se netvoří na chatách, hospodách, či v supermarketech. Pořád zde žijí stejní obyvatelé. Svalovat neustále vinu na druhé a nepřiznat vlastní vinu, je už českou tradicí, bohužel. Proč se asi méně vyzbrojené Finsko dokázalo postavit Rusku a my lépe vyzbrojeni Německu ne? Proč asi ve Finsku dnes takřka neexistuje korupce a u nás jen kvete? Finové se na nikoho nevymlouvali a na nikoho neschvalovali vinu. Prostě bránili svoji zemi bez ohledu na sílu protivníka. To jenom my hledáme tisíce důvodů proč něco nejde, místo abychom konali. Proč fungovala první republika? Protože převzala správní aparát a zákony Rakouska-Uhersk a. Co udělali komunisté jako první v roce 1948? Odstranili správní aparát první republiky a její zákony. Co jsme udělali v roce 1989? Převzali totalitní úředníky I se zákony. Zvyky a spojení různých “bratrstev” tak mohlo bez zábran pokračovat a pokračuje dodnes. Odstranili jsme hlavu, ale tělo zůstalo neporušeno, nemocné a neléčeno. Nedivte se proto dnešnímu stavu země a společnosti. Ta hlava se dnes jmenuje demokracie, ale řízená je tělem, protože je jeho logickým produktem. Čeká nás práce na generace s nejistým koncem. Náš národ ztratil příliš ze své podstaty. Velké národy si vždy úbytek kvality nahradí, malé nemusí, ztratí-li příliš.
-1 #2 Václav Princ 2014-01-16 06:37
Stavěli jsme školky a to i svépomocí, sídliště,neměli jsme dluhy.Stát,stát ní podnik,kde jsme pracovali,přisp íval nám na byty,podporoval výstavbu rodinných domů nenávratnými půjčkami.Dnes stát dluží již téměř 2 biliony korun a dluh stále roste.Antikomun ismem se nenajíme. Dogmatiků je dnes víc než za komunistů. Jsme svobodní,ale nemůžeme nic.Náš hlas nikoho nezajímá. Ano,je potřeba národního obrození.To přijde, až si uvědomíte,že to,co tady popisujete, odsuzují i komunisté a ti zvláště.
Zloději,udavači,prospěcháři,kariéristé byli vždy a za každé doby.Potřebujem e si to uvědomit, vyzkoušet si to.Dnes neexistuje právo,právní stát tu není. Tzv.totalitní stát vedený komunisty vystřídal stát bezprávní vedený miliardáři,kteř í mají pořád málo. Kdyby všichni kolem nich chcípali, oni musí ještě nakrást, dokud je co. A až nebude, budou jim chudí sloužit,nemocní k ničemu, ti můžou zemřít. Lidi už dnes stojí celou noc fronty na zápis prvňáka do školy.Školky nejsou jako po válce.
-2 #1 Václav Princ 2014-01-16 06:23
To je kruté čtení a jsou to kruté příběhy. Co více je otřesné, že je to o dětech. Připravili jsme jim horší dobu, než jsme sami prožili v tom zatracovaném komunismu. Dospíval jsem ve Zlatých šedesátých letech. Neměl jsem strach nikam večer jít. Důchodci nebyli přepadáváni, nebylo tolik sebevražd, přepadení, zavražděných. Školství mělo úroveň, neměl jsem strach o budoucnost, neměl jsem hlad, z peněz na studium, 500,- Kč měsíčně, jsem si koupil za rok na kolejích svůj první fotoaparát. Pokud byli ve vládě komunisté, nebylo vše úplně tak, jak by mělo být, ale vývoj společnosti nebylo možné zastavit. Státní propagace byla pro kolektiv, Mír na světě, odzbrojení. Lidi se uzavírali na zahradních koloniích, v kempech u vody, kde žili svůj svobodný život. Bylo více přátelství. Dnes morálka klesla tak hluboko, že se budeme z toho, co nám přinesl antikomunismus dlouho vzpamatovávat, jestli se vzpamatujeme.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)