Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Palach JanPalach kriz VN 270613

Před 45 lety, 16.ledna 1969, se upálil Jan Palach: „Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí.“ - V Londýně má pomník a v Římě ulici - ČSR = Česká Schizofrenní Republika!

„ … Ve chvíli, kdy stát nemá zájem o odborníky a o nápravu věcí, tak nemá smysl tady dále fungovat.“

Ludvík Vaculík: Komunismus je bití. Kde se vzalo tolik surovců? - REJŽEK: Poslanci Ondráčkovi k výročí bití při Palachově týdnu - Věra Čáslavská: „Naše republika je kvůli Zemanovi všem jen pro smích.“ - ČHK se dostala k penězům EU podvodem -Odvolaná ředitelka úseku kontroly staveb ŘSD Miloslava Pošvářová hovoří otevřeně o korupci - Miroslava Pošvářová: „Nevyčkávám, informuji, jsem stále v oboru, ale nabídnu své znalosti v zahraničí. Nabídky už mám a zvažuji odchod do exilu. Ve chvíli, kdy stát nemá zájem o odborníky a o nápravu věcí, tak nemá smysl tady dále fungovat.“ - Policejní prezident - správný člověk na správném místě - Šílené, vítejte v exilu! - Hodí se na nás staronová zkratka ČSR. Česká Schizofrenní Republika!

Konstatujeme minulé zločiny komunismu, ale vypadá to tak, že mrtví za nacismu byli jiní mrtví, neboť ti co je zabíjeli nesmí už zakládat politické strany s nacistickou ideologií. Jinak je tomu u ideologie komunistické, která ač má na svědomí mnohem více mrtvých existuje v reálu dál. Infiltruje se mezi různá uskupení a český jejich předseda má na svém plakátě heslo "Poctivost se musí vyplácet". Ačkoliv je to agent komunistické státní bezpečnosti, je zvolen poslanci do parlamentu jako jeho místopředseda. Občanům se přitom v médiích servírují zločiny komunismu minulé i současné. Naše média i školství vytvářejí tak schizofrenní stav obyvatelstva, což se ve společnosti projevuje rozpadem jednoty, nesoudržností, atomizací, lhostejností. Hodí se na nás staronová zkratka ČSR. Česká! Schizofrenní Republika.

Ludvík Vaculík: Komunismus je bití. Kde se vzalo tolik surovců?

… Jednu těžkou myšlenku však máme: kde se vzalo tolik surovců v uniformě i v civilu, kdo je tak vychoval a řídil? Až dnešní prozatímní vláda odejde, kam dáme tolik defektních osob? Dneska se na Západě i Východě rodí myšlenka „společného evropského domu“ a první lehké právní akty črtají základy humánnějšího řádu v něm. V takovém domě potom jednání vycházející ze zločinecké povahy přijde před soud. Tisíce pachatelů obviněných ze surovosti při výkonu služby bude se jistě zas utíkat pod známou norimberskou výmluvu: plnil jsem rozkaz. Proto se snažme prosadit do příštího evropského zákoníku ještě jeden paragraf: kdo dokáže splnit rozkaz odporující lidskosti, bude zbaven občanských práv.

* * *

REJŽEK: Poslanci Ondráčkovi k výročí bití při Palachově týdnu

… U policie kupodivu přežil polistopadové prověrky a je neskutečné, že časem se stal vyšetřovatelem Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality. Bokem sfoukl hned dva doktoráty. Ke všemu onen sluha represivního režimu dřepí v parlamentní komisi pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby! Jak mohla tahle figurka získat od NBÚ prověrku pro stupeň utajení přísně tajné? Ptejme se ředitele Dušana Navrátila. Takže stručně. Pane Ondráčku, jako jeden z těch, proti nimž jste tehdy zasahoval, žádám, abyste nám k výročí dal dárek, vzdal se poslaneckého mandátu a věnoval se třeba zastupitelstvu Trutnova, kde určitě budete nekompromisně odkrývat pletichy starosty Ivana Adamce. Nebo můžete vyučovat další mladé generace lásce k demokracii na gymnáziu v Úpici, kde stihnete být navíc zástupcem laskavé ředitelky ing. Jany Nývltové CSc., která dosud nebyla schopna odpovědět na můj e-mailový dotaz, jestli jí nevadí, koho má v ústavu. Pakliže neodstoupíte, dovolte mi, abych Vás již navždy považoval za bezectnou zrůdu. S přátelským pozdravem…

* * *

Věra Čáslavská: „Naše republika je kvůli Zemanovi všem jen pro smích.“

Lidovky.cz:  Proč se vlastně plénum koná na Hradě?

Je výroční a je součástí nominace na zimní olympiádu, takže to pan předseda chtěl udělat slavnostní a povýšit to. Mám dojem, že jsem mu s propagací docela pomohla...

Lidovky.cz:  Pojedete se do Soči podívat?

Nepojedu, ale měla bych takové neskromné přání. Z pozice čestné předsedkyně Českého olympijského výboru bych chtěla panu prezidentovi poděkovat za to, že se na olympiádu rozhodl jet a podpořit naše reprezentanty. Moc si toho vážím, pokud mu tedy nejde jen o Putina.

* * *

Česká Hospodářská komora se prý dostala k penězům EU podvodem

Česká Hospodářská komora podle Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) zfalšovala údaje, na jejichž základě uspěla v projektu na čerpání peněz z evropských fondů. Uvedl to Český rozhlas (ČRo) s odvoláním na důvěryhodné zdroje. Komora podle jednoho ze svých představitelů proti výsledkům vyšetřování podala odpor, nicméně podle ČRo její šéf falšování přiznal. Jednalo se o projekt kontroly čerpání peněz z Operačního programu Podnikání a inovace. Hospodářská komora podle OLAF například zfalšovala podpisy některých lidí, o nichž tvrdila, že pro ni budou jako odborníci na eurofondy pracovat. Navíc předložila i jejich falešná čestná prohlášení, uvedl ČRo. Tito lidé ve skutečnosti nevěděli, že je komora do své dokumentace zařadila. OLAF nechtěl závěry vyšetřování komentovat. ČRo 16,1.2014

* * *

Odvolaná šéfka úseku kontroly ŘSD: Už nechci být šlapka

… Na minutu mi vzali mobil, auto, tablet, počítač. Obklíčili mě čtyři další ředitelé s tím, že mě doprovodili do kanceláře - opravdu jako StB. V kanceláři stáli přímo u mě a kontrolovali každý papír, který jsem si brala. Následně vyměnili zámek a zakázali mi vstup do budovy.

… Máte indicie, že někdo z úředníků, politiků či lidí, kteří rozhodují, byl podplácen stavebními firmami?

Bezesporu je firmy platí a platí je dodnes. Vím také, že lidé v ŘSD nechtěli podepisovat příkazy ředitele, který jim nařizoval, že mají krást, takže teď mi všichni tito lidé volají. Nicméně vše je o nastavení pravidel - jasných pravidlech bez odlévání desátků či peněz politickým stranám. Ale v ŘSD mi tvrdili, že to nepůjde a že to prohraji. Rok a půl jsem vydržela, nicméně můj odchod znamená, že se vše opět vrací do původních kolejí a jedná se opět jen o vybírání dalších plateb.

… Čelila jste sama nátlaku a výhružkám v souvislosti s vaší kontrolní prací?

Neměla jsme problém paradoxně se zhotoviteli, ale s ŘSD. Vedení se mě vůbec nezastalo. Měla jsem deset lidí na kontrolu - na 40 miliard investic za rok. To je absurdní a byl to účel.

… Zmínila jste, že peníze mohly odtékat do politických stran.

Ano, to si myslím. Ve chvíli, kdy strany či některé skupiny a zájmová lobby zjistily, že bych mohla být šéfkou ŘSD, nastaly největší ataky. Báli se, že bych chtěla prosazovat koncepční práci, řízení této organizace, což už by byla zásadní změna oproti současnému chaosu. A to už připustit nechtěly, ale to už je volba státu. Já nabízím součinnost, ale už nechci být - a klidně to řeknu nahlas - šlapka, která se nechá využívat.

… O jaké stavby jde?

Na D11 na D3. Opakovaně jsem vyzývala vedení, aby s tím něco dělalo, ale absolutně na to nereagovali. Naprosto se od nich distancuji a říkám to veřejně. Generální ředitel ani neví, co řídí, ten ani neví, kde je.

… A co současná oprava D1?

To je katastrofa. Příprava stavby nejen první, ale i druhé etapy je fatálně špatná. Opakovaně jsme posílali připomínky, že je potřeba dokumentaci opravit, že vniknou problémy jak v tendru, tak při realizaci. Byla tam kontrola. Opakovaná kontrola, která naše připomínky potvrdila. Zase máme zaděláno na průšvih. Opět vniknou velké škody státu. To není řízená organizace, to je zmatek.

… Podáte trestní oznámení?

O všech kauzách, o kterých vím, ví i policie. Obrátila se na mě a tyto kauzy vyšetřuje. A já budu poskytovat policii veškerou součinnost včetně odborného názoru.

… Co plánujete dál?

Nevyčkávám, informuji, jsem stále v oboru, ale nabídnu své znalosti v zahraničí. Nabídky už mám a zvažuji odchod do exilu. Ve chvíli, kdy stát nemá zájem o odborníky a o nápravu věcí, tak nemá smysl tady dále fungovat.

* * *

Diskutujte: ÚSTR infiltrovali komunisté? A co neinfiltrovali…?!

Mrzílek — 2014-01-17 00:41

Konstatujeme minulé zločiny komunismu, ale vypadá to tak, že mrtví za nacismu byli jiní mrtví, neboť ti co je zabíjeli nesmí už zakládat politické strany s nacistickou ideologií. Jinak je tomu u ideologie komunistické, která ač má na svědomí mnohem více mrtvých existuje v reálu dál. Infiltruje se mezi různá uskupení a český jejich předseda má na svém plakátě heslo "Poctivost se musí vyplácet". Ačkoliv je to agent komunistické státní bezpečnosti, je zvolen poslanci do parlamentu jako jeho místopředseda. Občanům se přitom v médiích servírují zločiny komunismu minulé i současné. Naše média i školství vytvářejí tak schizofrenní stav obyvatelstva, což se ve společnosti projevuje rozpadem jednoty, nesoudržností, atomizací, lhostejností. Hodí se na nás staronová zkratka ČSR. Česká! Schizofrenní Republika.

* * *

Proč asi není podvod s EU dotacemi ČHK (České hospodářské komory) hlavním tématem médií? Proč si nepozve veřejnoprávní ČT paní Miroslavu Pošvářovou do Hyde Parku? Po tak statečné ženě musí nový ministr dopravy za Hnutí ANO okamžitě „skočit“, začít „makat“ a začít tak konkrétně naplňovat volební sliby. Držme mu palce. Stále máme velký dluh vůči oběti Jana Palacha. Stále nedokazujeme, že jsme jeho odkazu a památky hodni.

Jan Palach: „Člověk musí bojovat proti tomu zlu, na které právě stačí.“

V Londýně má pomník a v Římě ulici.

 

Jan Šinágl, 17.1.2014

 

Policejní prezident - správný člověk na správném místě

Šílené, vítejte v exilu!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jaroslav Mencl 2014-01-23 12:02
Ještě mi dovolte reakci na poznámku pana Vaculíka : Kde se vzalo tolik surovců v uniformě.
Dnes , přátelé jsou tu také a je jich jednou tolik, kolik jich měl "totáč". Snadno, on měl k tomu ještě své Závodní milice. Stále si kladu otázku kam asi zařadit Bezpečnostní agentůry. Kdo je ve skutečnosti řídí a jak by se v krizové situaci chovaly, na čí stranu by se postavily. Plíšek
0 #1 Jaroslav Mencl 2014-01-23 11:57
Troufám si odpovědně tvrdit, že by se neupálil. Dnes by totiž žil ve světě IT a určitě by věděl jaká hra je tu s námi a všemi zeměmi světa rozehrána. Spíše by také upadl do oné "letargie" v které se náš národ potácí již více jak dvacet let.Je jen škoda toho mladého života a jeho čin vidím jen jako vyvrcholení onoho Celonárodního vzepětí v době Pražského jara.Plíšek

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)