Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Snajper zbran

Vidíme, že právě v těchto dnech se láme osud Ukrajiny a vnímáme, že celé střední Evropy.Ukrajinská opozice má podezření, že za činnostmi, které měly za cíl potlačit protesty, stojí příslušníci ruské FSB převlečení do ukrajinských uniforem. Důležitou otázkou zůstává, zda o jejich vyslání na Ukrajinu žádal prezident Janukovyč, anebo zda o tom rozhodoval Kreml bez konzultace s ukrajinskými úřady – hovoří dr. Jerzy Targalski, redaktor “Gazety Polské Codziennie“, a politolog ze Studia Východní Evropy Varšavské Univerzity.

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek svolal zasedání Rady Bezpečnosti Ruské Federace, na němž se mj. hovořilo na téma situace na Ukrajině. Ruská media o detailech neinformují. Podle mluvčího Kremlu Dimitrije Pěskova ruské vedení považuje „vměšování se do vnitřních věcí Ukrajiny za nepřípustné“ a v žádném případě nemají zájem provádět aktivity tohoto druhu. Příslušníky ukrajinské opozice, podle nichž Rusko používá k operacím na teritoriu Ukrajiny tajných služeb, tato oficiální ujišťování nepřesvědčují.

 Oleksij Arestovy, vojenský expert, v rozhovoru pro ukrajinskou internetovou televizi ZIK vyjádřil přesvědčení, že Rusko podjalo aktivity, jejichž cílem je potlačení ukrajinské revoluce. Bývalý důstojník ukrajinských zvláštních služeb, tvrdí, že v současné fázi aktivit se účastní ruští čekisti, kteří na teritoriu Ukrajiny provádí v širokém měřítku pojatou operaci. Janukovyč se podle komentátora stal rukojmím těch sil, které vedou svou vlastní hru, při níž k jeho zájmu přihlížejí jen v nevelkém měřítku. Za příklad činnosti ruských tajných služeb, využívajících zkušenosti nabyté za války Čečensku, uvádí vraždu opozičního aktivisty Jurije Verbyckého. Jeho smrt připomíná vraždy, jakých se dopouštěly na Kavkaze v rámci FSB působící švadrony smrti. V řadách Berkutu, jak tvrdí komentátor, jsou přítomni příslušníci FSB. V davu manifestantů také pracují jako provokatéři.
Informace o přítomnosti ruských odstřelovačů se objevila rovněž na ukrajinských sociálních sítích. Jeden z odstřelovačů byl identifikován jako Dmitrij Sněgirjov, odstřelovač z ruského města Rostov na Donu.

http://niezalezna.pl/51115-rosyjskie-tajne-sluzby-interweniuja-w-kijowie-ukraincow-zabili-rosyjscy-snajperzy

* * *

Podezření z účasti ruských tajných služeb na Ukrajině nabývá na důvodnosti, o tom referuje článek z výše. Před několika dny v Polsku vyvolala pobouření zpráva, dle které levicově-liberální vláda premiéra Tuska vytvořila smlouvu, dle které dovoluje působení cizích bezpečnostních služeb na polském území. Jedni, kdo toto dokonce žádali, jsou Rusové! Ruská oficiální  media mlčí o detailech dění na Ukrajině, nemlčí o nich však media neruská, v nichž se angažují ruští vlivoví agenti. Takové, které u nás naplňuje svým zpravodajstvím, je česky vydávaný Hlas Ruska a portál http://euportal..parlamentnilisty.cz/default.aspx a v jeho skupině působící euserver.cz. Příliš nápadnou byla minulý týden pateticky znějící „zpráva“ o tom, jak chuligáni polévají  ukrajinské policisty benzínem a zapalují. Na snímku je exkavátor, jak lije hořlavinu z lopaty, a kolem  desítky berkutovců. Jak to, že Berkut dodnes nezajistili? Navíc od začátku opozice varovala před provokacemi – mj. také i ve vysílání televizních stanic. Ruské vlivové agentury se dnes podsouvají do pravicových medií, nejen v České Republice. Z dávnější historie si můžeme pamatovat např. na odhaleného agenta KGB Richarda Gotta, působícího podobně ve vlivném a známém britském liberálním deníku „The Guardian“.

Varšava 28.1.2014

Vl.K.

* * *

Biskupové radí prezidentovi, jak zachránit Ukrajinu: Vyhostěte amerického velvyslance a přerušte diplomatické styky s USA

* *

Vidíme, že právě v těchto dnech se láme osud Ukrajiny a vnímáme, že celé střední Evropy.

Proto se vyjadřujeme individuálně mezi známými, telefonujeme, debatujeme, komunikujeme na sociálních sítích … a soucítíme s děním na Ukrajině. Abychom umožnili vyjádřit se více lidem, kteří sdílejí takovýto názor, proto

pořádáme veřejné shromáždění

V sobotu 1.února 2014 od 16 hodin na Náměstí Dr. Milady Horákové.

PRO UKRAJINU, PRO JEJÍ SVOBODU A NENÁSILÍ !

Osobní vyznání k pořádání tohoto shromáždění:

PROČ K TOMU MAJDANU A CELÉ UKRAJINĚ TAK UPŘENĚ VZHLÍŽÍM!?

... asi proto, že ... měli jednu krátkou vlnu svobody po oranžové revoluci s Juščenkem, ale pak jim to (jako u nás) rozebrali zákulisní kmotři s politiky a nepřehlédnutelnými vlivy moskevských stínů. Ukrajinci ale prozřeli relativně velmi rychle (na rozdíl od Česka) a toto, co se tam dnes odehrává, je vzedmutí občanského odporu proti tomu!
Moc bych jim přál, aby ti zločinní šejdíři zase následně neovládnuli společenské struktury ... je to šíííleně složité, protože ty struktury jsou velmi rozrostlé a prorostlé ... to je od úředníků, měst, ministerstev, policie, žalobců, justice, zbohatlých kmotrů a samozřejmě politiků ... to je hrozná zeď na Ukrajině, jako tady u nás doma ...... na Ukrajině se láme osud nejen Ukrajinců, ale také náš, v dnešním světě ... Evropanů!
........ proto jim z Karlových Varů tak strašně fandím a myslím, že nejsem sám. Jiří Kotek

Událost PRO UKRAJINU ! ... SVOBODU A NENÁSILÍ ! je zavedena na Facebooku:

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.67 (6 Votes)
Share

Komentáře   

-1 #2 Jaroslav Mencl 2014-01-31 18:21
Tak aby bylo jasno. Dva mrtví byli zastřeleni brokovnicí a ten třetí kulkou ulitou z olova někde podomácku. Takže je to jako se Zifčákem u nás.
Ano na Ukrajině je chaos. A je tam chudoba a bída o jaké se nám ani nezdá. Východní část kde žije převážně obyvatelstvo hovořící ruštinou se oligarchové zařídili tak, že nastavili lidem naturální odměnu za práci. V hotovosti dostávají do 50ti hrivní což stačí chlapům tak na tabák.
Cukr, mouka,obilí pro prasata, maso z domácí porážky to je vše co dostávají lidi za svoji práci. Ostatní si musí vypěstovat a vychovat na svých záhumencích. To je na venkově.
Ve městech je to horší. Není na elektřinu, na plyn, těžko na dřevo a uhlí. Ptát bychom se měli, jak je to možné. Vysoká korupce úředníků a policie. Učitelé mají i tři pracovní poměry aby vyžili.
Myslíte si, že když by asi za deset let -dříve nenaplní podmínky přístupové smlouvy, to tam bude lepší?.Nebude.
Spíše to tak bude i u nás. Tak proč proboha by do EU lezli?Plíšek
+3 #1 walda 2014-01-30 20:52
Nejsem příznivcem vzbouřeneckých zločinců,jen mne udivuje že po jejích řádění nezasáhla armada tu pakaž z náměstí nevyhnala ostrou střelbou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)