Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kohout PavelČesko je v čerpání evropských fondů nejhorší v EU - Srdečné pozdravy z Prahy, pane Bongo!

„Vracení řádů a bojkot pozvání je v demokracii gestem bez rizika a roztleská leda pár stejnoduchých; svědčí o pokleslém chování či potřebě osvěžit dávnou slávu. Jenže ani olympijské medaile nejsou Věře Čáslavské omluvou…“

To píše někdejší obdivovatel diktátora Stalina a příznivec komunistického režimu v dobách, kdy se odehrávaly u nás největší zrůdnosti (v 50. letech) o člověku, který se proti totalitě a ruské okupaci země postavil a měl z toho dlouhodobé problémy. Ze strany Kohouta je to velká drzost, kterou navíc propojil s velebením Zemana. Ostatně přimknout se k někomu, to tomuto spisovateli a dramatikovi šlo vždy velmi dobře.

P.S.

Pan Kohout tak stále dokazuje, že jeho schopnost „rektálního alpinismu“ vůči mocným a vlivným za každého režimu, je stále přítomna. J.Š.

* * *

Česko je v čerpání evropských fondů nejhorší v EU

Česko je v čerpání peněz z evropských fondů za období 2007 až 2013 nejhorší v rámci celé EU, prohlásila po jednání vlády ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová. Jen za loňský rok ČR nedočerpala 10 miliard korun, v rámci celé EU se přitom nedočerpalo 16 miliard korun. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) navíc letos hrozí, že Česko z evropských fondů nevyčerpá až 24 miliard korun. Největší problémy mají resorty životního prostředí a školství. A problémy budou podle ní i v letošním roce. "Největší riziko nedočerpání hrozí Operačnímu programu Životní prostředí, kde odhady mluví až o 13 miliardách korun. Dále jde o Operační program Výzkum a vývoj pro inovace, což je program ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kde hrozí ztráta 7,5 miliardy korun. Dalším programem je OP Podnikání a inovace, kde jde o 1,5 miliardy korun," řekla. ČRo, 10.2.2014

P.S.

Korupční země nemůže „vyprodukovat“ na odpovědná místa nic jiného, než svůj vlastní obraz. Výše uvedená čísla to jasně dokazují. Bude nová vláda schopna podávat trestní oznámení na odpovědné osoby, nebo vše skončí, jako dosud, odkazem na „kolektivní vinu“, čili viník neznámý, žádný zákon nebyl porušen, nikdo z nefunkčních institucí nebude odvolán, vše bude uzavíráno podobnými prohlášeními a masové rozkrádání EU dotací, vlastní příčina tohoto stavu, bude pokračovat? Je smutné, že politici hovoří stále jen o penězích v souvislosti s EU, ale prakticky vůbec o duchovním rozměru a významu našeho členství v EU a NATO. J.Š.

* * *

Glosa: Srdečné pozdravy z Prahy, pane Bongo

Zlí jazykové prezidentu Miloši Zemanovi vyčítají, že v zahraniční politice zná jen směr východ a východo-východo-východ. Není to pravda. Z Hradu je vidět i na jih, dokonce až do Afriky. Gabon je rovníková republika s počtem obyvatel zhruba jako Praha. Tamní prezident jménem Ali Bongo Ondimba se v neděli dožil 55 let. A prezident České republiky mu k tomu, jak informovala jeho kancelář, zaslal blahopřejný telegram. Zdvořilostní, ale přece. To je v zeměpisném kontextu poměrně překvapivá informace, protože s Gabonem jsme až dosud neměli prakticky nic společného a stejně tak není nic známo o tom, že by s vládnoucí dynastií Bongů měl něco společného Miloš Zeman. Ani žádný byznys v Gabonu neprovozujeme. Je tam sice ropa, a taky korupce, jako všude v Africe. Pokud jde o místo pro pěstování ekonomické diplomacie, vyšlo by skoro nastejno, kdybyste zapíchli prst do mapy. A přece Gabon. A pětapadesátiny. Co je za tím? Co se chystá? Nechci hlavě státu kádrovat diář spřátelených státníků, ten mu spravuje jeho zahraniční odbor. Nicméně, prezidenti Finska (65. narozeniny, srpen 2013) ani Estonska (60. narozeniny, prosinec 2013) žádné gratulace neobdrželi, respektive se o tom informační servis na stránkách www.hrad.cz nezmiňuje. Anebo je to všechno jen nedorozumění. Hrad - je to slušnost - intenzivně gratuluje k životním jubileím státníkům po celém glóbu a ausgerechnet telegram Praha-Libreville zveřejnil čirou náhodou. V tom případě mě trochu leká, s kým vším prezident ještě koresponduje, a my o tom nemáme ani tušení.

* * *

Jan Šinágl, 11.2.2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (6 Votes)
Share

Komentáře   

+5 #1 Miloši Zemane 2014-02-11 14:20
Prezidente Miloši Zemane - zveřejněte na webu Hradu svojí korespondenci se zahraničním! Jste veřejně činnou osobou a my máme právo na tyto informace.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)